PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Evlilik.

SineK
08/10/2004, 11:43
Sanırım yaşım geldi ve evlendirmek istiyorlar.Ama ben hiç bir kızla cıkmadım vaktim olmadi.Fısrat birda utangaçlık.Ama ciddi ciddi everiyorlar ne yapacagımı bilmiyom.Ben Aşık olmak istiyom.hersey bu kadar basit olamaz.:(Öff ne yapacagımı bilmiyom.memleket saplanıp kalmakata istemiyom farklılıklar istiyom.
Zor şeyleri başaracagımı biliyom fakat imkan yok.ne yapıyım ben?Aşık olmak istiyom.

Ansugo
08/10/2004, 13:24
Sanırım yaşım geldi

Sen boyle dusundukten sonra yakinda bir suru evladin olacak demektir.

HunTER
08/10/2004, 14:15
Nıkahta keramet vardır.. Belkı evlendıgın kıza asık olursun ...

Zerzevat Adam
08/10/2004, 14:18
Evlilik sevgi veya aşk demek değildir.

xander
08/10/2004, 15:22
Bence hemen evlenmelisin. Benim yaşım 26 aşık olduğumla olsun derken evde kaldım. Şu dk dan sonrada aşırı seçici yim artık evlenebileceğimide sanmıyorum.
Sonuç olarak evlen tanımaya çalışırken ömür geçer zaten. :)

Saygılar.

bahtiyarsenoglu
08/10/2004, 16:23
HunTER'ın tavsiyesine uy pişman olmazsın.

HunTER
08/10/2004, 17:09
Bunu soylerken cıddı degıldım.. Gercek tavsıyemı dınlemek ıstıyorsan, ne ıstıyorsan onu yap.. Evlenmek ıstemıyorsan evlenme ornegın, asık olmak ıstıyorsan ol.. Zaten bu acıdan baktıgında bunu sorman bıle garıp..

Madem asık olmadan evlenmek ıstemıyorsun neden evlenıyorsun oyle degılmı?

Not: Gelenek adetler tore vs. dıyeceksen emın ol hıcbırının yaptırımı sevmedıgın bırıyle evlı olmak kadar agır degıldır..

xander
08/10/2004, 17:16
, asık olmak ıstıyorsan ol.. ..

Bu yanlış hadi aşık olmak istiyorum dediğinde olmuyor. Nasıl olsun.?

Mingitau
08/10/2004, 17:44
Aşk kaderdir. Kaderinizi kendiniz çizersiniz. Mesela bir gülümseme sizi etkiler, ama siz gülümsemeyi görüp "işim gücüm var, uğraşamam şimdi" diye düşünürseniz aşık olmanız imkansızdır. Zira sizin öncelikleriniz farklıdır. Aşka hayatınızda yer yoktur. Gel zaman git zaman, şekil a daki gibi evlenmesseniz, şekil a yı ister hale gelebilirsiniz. Herhangi bir kişiye aşık olduğunuzu sanrısına kapılabilirsiniz. Halbuki sizin aşkınız geçmişte başka bir şeyin altında kaldı...

Her neyse evlilik illa aşk ile olması gereken bişey değildir. Anlaşmak, katlanmak, saygı göstermek önemlidir. Ama bunlardan biri ortadan kalkınca aşk gibi bir yapıştırıcısı yoktur evliliğinizin, aşk olmayınca bitme olasılığı aşkolana göre daha fazladır.

Gerisi zaten objektif sorunlardan oluşur.

xander
08/10/2004, 18:05
aşk olmayınca bitme olasılığı aşkolana göre daha fazladır.

O zaman aşk olmayınca bitme olasılığı çok olduğu için aşk olana kadar beklemek mi lazım? Bu şekilde daha çok bekler. Ben arkadaşa dedim evlenmeli tanımaya çalışana kadar zaten ömür geçer. Dinlerse kazanır dinlemezse yanlız kalır.

HunTER
08/10/2004, 18:16
Bence once tanısın sonra evlensın.. Bu ıs cocuk oyuncagı degıl.. Zıra o evlılıgın mutsuz evlatları bızım basımıza bela olacak..

xander
08/10/2004, 18:18
Direk nikah salonunda karşılacaklarını düşünmemiştim.

Mingitau
08/10/2004, 19:24
Bence once tanısın sonra evlensın.. Bu ıs cocuk oyuncagı degıl.. Zıra o evlılıgın mutsuz evlatları bızım basımıza bela olacak..

HunTER kaçıncı yy da yaşıyoz yawfs?

Annesi hamama gelin görmeye gitmeyecek ya...

Ansugo
08/10/2004, 19:25
Aşk kaderdir.

Ask bir balondur. Insanoglu bu balonun icini cesitli gaz turevleri ile doldurur. Sonra balonun sekline bakar ve "Aaa! Evet bu olmali. Kesinlikle evet sanirsam!" der.

Neden? Cunku insanoglu tanimsiz birsey komak istemez. Tanimlayamadigindan korkmak ilk insandan beri varolan bir gududur. Korkmamak icin tanimlamak ister. Bu tanimi ise etkilendigi herseyden esinlenerek yapmaga calisir.

Bazi insanlarda ise tanimsiz olan bazi seyler kavramsiz birakilmis, bazi seyler ise tanimsiz deyip gecilmeyerek derin manalarda tanimlanmistir.

Esasinda tanimsiz demekle tanimsiz olani tanimlamis oluyoruz. Ama sadece yuzeysel bir sekilde tanimsiz diyerek yapiyoruz.

Neyse...

Mingitau
08/10/2004, 19:25
Bu arada özür dileyip sözümü geri alıyorum. "Gelinim olur musun?" diye bir yarışma varmış...

derya
08/10/2004, 20:02
Evlenince seversin,aşık olurmusun bilemem.Ben evliyim ,evlenirken eşime aşık olmadım,hatta bana ters gelen yonleri bile vardı,ama evlendikten sonra çok sevdim. Benim eşimden önce hiç erkek arkadaşım olmamıştı, oyuzden belki bağlılığım. Evlilik konusunda hayalci ve beklentili olmamak lazım,bir insanı tanıdım demekle de tanımış olmuyorsunuz.

HunTER
08/10/2004, 20:38
Asık olmadıgın bırıyle evlenmek bana cok anlamsız gelıyor acıkcası.. Evet ben asık oldugum kısıyle evlendım.. Askın omru uc yıldır, ask bıter sevgı kalır gıbı sacmalıklara kulak asmazsanız bunun en guzel tarafı asık oldugun kısıyle aynı catı altında yasamaktır..

Yanı hıc asık oldunuzmu bılmıyorum ama onu dusunmek bıle sızı acaıp ederken sabahları onla uyanmanın keyfı tarıf edılemez.. Yada tum gun onunla aynı evı paylasmanın.. Hal boyleyken ben mantık evlılıgı yapıcam ısımı garantıye alıcam dıye bu fırsatı kacırmak gercekten cok mantıksız

Hatta yapabılıyorsanız hem mantıklı olun hem asık.. Ama bana ıkısınden bırı deseler ben asık olmayı tercıh ederdım acıkcası.. ( Kı bunu uc yıllık evlı bırı olarak soyluyorum )

xander
08/10/2004, 20:44
Aşık olunamazsa ? Şanslı biri değilse ? Aşk bana göre farklıdır seversiniz hoşlanırsınız ama o aşk farklıdır. ! O kişi ile ya karşılaşırsınız yada şanssızsınızdır. :)

xander
08/10/2004, 20:52
( Kı bunu uc yıllık evlı bırı olarak soyluyorum )
Bu yaşta nasıl evlenebildin askerlik,iş,kariyer,para,ev,araba bunları elde etmeden nasıl nasıl ?? :)

HunTER
08/10/2004, 20:53
Cok basıt.. Asık oldum :)

xander
08/10/2004, 21:00
World card a tek seferde çeksem aşk alabilirmiyim acaba :)

Gurhan
08/10/2004, 21:01
aşık olduğun biri ile evlenmek güzel geliyor insana ama bir gerçek varki görücü usulü olan evlilikler daha uzun süreli ve huzurlu oluyor herşeyin oldugu gibi bununda istisnasi yok değil tabi ki.

(görücü usulünden kastım hiç görmediğin tanimadiğin biri değil adından belli gidicen görücen kendi kendinede evet güzel kız iyi kiz dediğin zamanda evlenicen)

HunTER
08/10/2004, 21:10
Ask yada mantık evlılıgı aslında hepsı bı cesıt kumar.. Ancak bırının amortısı var hıc olmazsa.. Ya dıgerının? Ben meseleye bu sekılde bakıyorum..

Dıger yandan, eger gorucu usulu evlılıkler daha uzun suruyorsa bunun nedenı yıne aynı kulturun bosanmayı hos gormemesınden kaynaklanıyordur.. Huzurlu olduklarına ıse pek katılmıyorum..

Gurhan
08/10/2004, 21:41
bende sevdiğim biri ile evlenmeyi düşünüyorum ama evlenmeden önce yaşadağim aşkın evliğimin ömrünü kısaltmasından korkuyorum.
yani herkes mecnun değil ki ilk gündeki heycanı sonuna kadar sürsün.
görücü usulunun amortoside evlilik + aşk'ın 3-5 yıl daha uzun sürmesi.

Dediğin gibi Hocam riskli.en iyisi evlenmemek
hele bilgisayarciysaniz yani siz işteyken eşinizin bilgisayar kasasını açıp içini çamaşır suyu ile sildiğini düşünsenize allah korusun gezetelere manşet olursunuz karısına 3 lt. çamaşır suyu içiren kocaya müebbet hapis :)

Ansugo
08/10/2004, 21:48
yani herkes mecnun değil ki ilk gündeki heycanı sonuna kadar sürsün.

Bu Mecnun en sonunda Leyla'yi cope atip, ilahi aska yonelen mecnun mu?

Gurhan
08/10/2004, 22:01
o mecnun değil. halkin aşık çok seven anlaminda kullandiği mecnun. herkesin böyle bir mecnun olamadiği bir dönemde senin dediğin mecnunlardan hiç olmaz.

Ali Sarı
08/10/2004, 22:32
Asık olmadıgın bırıyle evlenmek bana cok anlamsız gelıyor acıkcası..
Bir arkadaşım, "İnsan aşık olduğu kişiyle nasıl evlenebilir ki?" diyip diyip duruyordu. Onu çözmeye çalışıyorum :)

Bu arada Aşk: Kesinlikle ve kesinlikle bir "hastalık"tır. Tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Hepsi bu.

Ali Sarı
08/10/2004, 22:34
o mecnun değil. halkin aşık çok seven anlaminda kullandiği mecnun.
O halkın yanlış biliyor olmasından kaynaklanıyor. Nitekim öyle bir "mecnun" hiç olmadı.

Grafik
08/10/2004, 22:44
evlenmek iyidir. iyi.

hemde genç evlenmek daha iyidir. 23 yaşındayım 1 senedir evliyim çok mutluyum..
tavsiye olunur..

HunTER
08/10/2004, 23:03
Bir arkadaşım, "İnsan aşık olduğu kişiyle nasıl evlenebilir ki?" diyip diyip duruyordu. Onu çözmeye çalışıyorum

Sanırım arkadasınınkı "aa bu tuvaletede gıdıyormus" sendromu.. Yanı buyunun bozulacagından korkuyordur : ) Oysa ılk gunden kendını salıp ornegın gaz cıkartırsan endıse etmenede gerek kalmıyor.. Nıtekım "ben onu boylede severım" oluyor : )

Neyse, zaten bana kalırsa bı cıft evlenmeden once bı sure aynı evı paylasmalı..

Ali Sarı
09/10/2004, 11:12
İşin bu kısmı konusunda görüş beyan etmeye gerek duymuyorum. Zaten bellidir sanırım :)

Ignorius
10/10/2004, 04:49
bence ewlenme. once bi asık ol sonra sew delicesine sew sonra ayrıl kalbin yara alsın gor ondan sonra kızlar nasıl yaratıklarmıs. sonra cıkabildigin kadar kızla cık. sırf askını unutmak icin. sonra anla ask bos bir yalanmıs. ask cabucak sonen bir saman alevidir arkadas. sırf ulasılmaza ulasmak istedigimiz icin sırf karsımızdaki insanın gizemli olduguna inandıgımız ve sır karsımızdaki insanı yucelttigimiz için ona kapılıp asık oluyoruz. tanımaya basladıkca ise asık olunan kisi gizemini yitiriyor sonra da bi bakıyoruz asık deiliz. bence sen ilk cumlemi unut ewlen ama once soyle 6 ay felan nisanli kal ewlwecegin insanı tanı derim ben.

Not:Iyı bi isin yoksa paran da ii deilse bence ewlenme. para hersey deildir derler ama mutluluk icin para sart bu tartısılamaz bir gercek.

DotNetKid
10/10/2004, 15:32
önce bi niyetlen. herşeyin başı.. iyi bir niyet taşıdığına inanıyorsan, dua et çünkü bir ömür boyu birlikte olacaksın. bu yüzden doğru kişi olmalı. karşına adaylar cıktıgında istihareye filan yat. ama ondan da önemlisi akıllı başlı gördüğün insanlarla özellikle büyüklerinle istişare et. ayrıca hunter şaka demiş ama nikah ta gerçekten adına keramet mi desek her neyse bir şey var, güzel bişey.. bu konuda çok şahidim var. belki de insanların çoğu farkında olsun olmasın yaşıyorlar bunu. 1 yılı geçti (aman maşallah deyin :p) canımdan çok sevdiğim bir sevgilim var. inşallah en müsait zamanda söz vs.. gibi girişimlere başlamayı arzu ediyoruz. sık sık tartışırız ama her zaman sonunda evlilik düşüncesinin verdiği (kesinlikle cinsel ilişki ile ilgisi yok!) bir huzurla kendime gelebiliyorum. ve suan böyle. evlendiğimde, daha da iyi olacağını (inş.) ümit ediyorum.

bence illa da aşık olarak evlenmek şart değil. tabii gerçekten kendini kaptırdıktan sonra ona kavuşamayabilirsin de ve bu tarifi mümkün olmayan ancak yaşayanın bilebileceği bir acı! Allah kimseye yaşatmasın ve kimseyi sevgiyle imtihan etmesin, gerçekten cok zor.

ayrıca bu kutsal ve güzel bir şey.. bizim ilah olarak tanıdığımız ve kulluk edemesek de çalıştığımız(!) Allah (c.c), eğer kuralına göre oynarsak evlilik sonrası aşkı sevgiyi en ileri derecede bize vereceğine inanıyorum. sonuçta gerçekten çok kutsal ve değerli bir şey.. Allah insanı yaratmış biz de (tabii yine O'nun yaratması ile bu şerefli mahlukun çoğalmasını, neslinin devamlılığını sağlıyoruz.)

illaki körü körüne adım atılmaz. ama bence bu konuda şeytan ve insan nefsi çok oyun oynuyor.. yani demek istediğim, çok ince eleyip sık dokumamalı..

inşallah gönlüne göre hayrlı iyi, sana iyi bir eş, (evlatlarınız olursa-ki inş. olur.) evlatlarınıza da hayrlı iyi bir anne olur. sen de onlara layık olursun inşallah ;) işte dünyanın en mutlu yuvalarından biri daha!

Ali Sarı
10/10/2004, 19:45
Yine bir arkadaşım şöyle söylemişti: "Görücü usulü evliliklerde mutlu olma şansı %25, aşk evliliklerinde ise %1'dir" :)

sımone
10/10/2004, 20:52
Aşk adamı bozuyor arkadaşlar. :)

selami_32
10/10/2004, 20:59
Yine bir arkadaşım şöyle söylemişti: "Görücü usulü evliliklerde mutlu olma şansı %25, aşk evliliklerinde ise %1'dir" :)

sanırım bu aşk evliliği yapanların evlilik psikolojisi denen şeyin aşktan dolayı olmayacağını sanmalarından kaynaklanıyor.

saygılar.

xander
17/10/2004, 02:27
Yani iki şekildede mutlu olma şansı çok düşük gibi bir tabir olmuş bu. Şimdi evlenenler bu ufacık ihtimal uğruna denememi yaptılar.. ?

Grafik
17/10/2004, 03:03
// konu dışı

türk gençliği evlenmeli ve üremeli .. yakında türkiyede türkler azınlık durumuna düşmesin..

HunTER
17/10/2004, 03:04
Bırıyle evlenıyorsan bı cok rısk alırsın.. Ilk rısk evlendıgın kadının fırıjıt olmasıdır.. Yanı cınsellıkten hoslanmıyordur.. Ikıncısı adına tensel uyum denılen sey.. Kadın ne kadar guzel olursa olsun sıze cekıcı gelmeyebılır.. Boyle olmasa bıle onu fondotensız allıksız rımelsız ve cıplak gordugunuzde fıkrınız degısebılır..

Ardından dıger rıskler bas gosterır.. Ornegın esınız uyurken horluyordur.. Yada sabahları fazla agrasıftır.. Olur olmaz yere sorun cıkartıyordur.. Tercıhlerınız uyusmuyordur.. Ornegın sız patates cıpsı severken o mısır cıpsınden sevıyordur.. veya otuzundan once cocuk yapmak ıstemıyordur..

Tum bunlar bı kenara aılenız yada sız gercek bı sorunla karsılastıgında esınız sıze yeterlı destegı gostermeyebılır.. Ornegın ısten kovuldugunuzun ertesı gunu adamlıgınız sorgulanmaya baslayabılır.. Yada sakat kaldıgınızda esınız evı terkedebılır..

Tum bu nedenlerden oturu evlılıkte mutlu olma sansı oldukca azdır.. Dogru kısıyı bulduysanız mesele yok ancak buda cok zor bı ıhtımal..

Yınede evlendıgınız kısıyle aynı evı paylasıyorsanız ılk ve ıkıncı paragraf onunla uzun bır beraberlık yasarsanız nıspeten ıkıncı paragraftakı rısklerı almazsınız.. Ancak ne olursa olsun ucuncu paragraf suprız.. Bunu onceden deneyemezsınız.. Cunku bunu deneyebılmenız ıcın zaten evlenmenız gerekıyor..

Not: Horlama bıle tek basına gecerlı bı bosanma sebebıdır..

xander
17/10/2004, 03:08
Hormala ..
Bu ne demek?

HunTER
17/10/2004, 03:10
Horlama olacaktı o.. Uykum gelmıs sanırım benım..

xander
17/10/2004, 03:11
Bayanlar horlamaz :)

xander
17/10/2004, 03:19
// konu dışı

türk gençliği evlenmeli ve üremeli .. yakında türkiyede türkler azınlık durumuna düşmesin..
Hem evlenemiyor hem üreyemiyor. Ücretler kısıtlı. Üremeye gelecek olursak. mama,bez,doktor,ilaç,oyuncak,vss ... insanları üremeden korkutur olmuş.

Grafik
17/10/2004, 14:23
bizim devlet işte.. elin almanı milleti üresin diye baskı yapıyor daha fazla genç nufüs için .. üste bide çocuk başı ayda 200 € veriyor...

sağolsun bizim millet yakında burada nufüs patlamasına yol açabilir :)

3 Çocuk x Yaşlara Göre Ortalama Ayda 170 €
Senede = 6120 €
18 Yaşını Gelene Kadar = 110.160 € ödüyor 3 çocuk için devlet. (200 milyar)

:garip:

hellboy
17/10/2004, 14:51
Bayanlar horlamaz :)

Iste bu koca bi yalan :hiohahoha

Icarus
18/10/2004, 00:18

Hunter bence burada pek doğru bişi sölemişsin :) ancak millet yanlış anlar gene. düşüncene tamamen saygı duyuyorum ve katılıyorum. bunu yapmadaki amaç azmış insanımızın cinsel ihtiyaçları değil, karşı tarafı her şeyiyle, doğal olarak, ev ortamında da tanımak ki bu bence de çok önemli ve gerekli. ama türkiye'de uygulanması imkansız böle bişiyin :)

xander
18/10/2004, 00:32
Tabiki Türk toplumu buna hazır değil..

smart
26/10/2004, 16:37
Arkadaşın biri aşk evliliği yapanlar %1 oranında mutlu olur demiş. Bence bu sizin tamamen doğru kişiyi bulup bulmadığınıza bağlı bişey. Ve bende hep şuna inanmışımdır evlilikde mutluluk insanların kendi elinde olan bişey.Eğer insan en ufak şeylerden bile mutlu olmasını bilmiyorsa evlilikte bunu öğrenmek zorunda. Evlenmek istiyorum diyen arkadaşım: Eğer evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek kuvvette isen tabiki de evlen.. zaten mutluluk yada mutsuzluk kavramı da burda başgösteriyor.. İnsanlar bazı sorumlulukları kaldıramıyor.. Ve saygılarını yitiriyorlar.. Tabi sevgilerini de.. Aşık olmak istiyorum demişsin.. Aşık olmasanda olur.. Çünkü bu zamanla sevgiye döncektir. Aşk hiçbir zaman evlendikden sonra kalıcı olmuyor..yerini sevgiye bırakıyor... :super:

soulmaster
05/11/2004, 02:59
Aşk tamamen kimyasal bir olaydır.Eğer sıkıntıda ,iseniz prozak gibi antidepresanlar bu duyguyu kesecektir.(Denendi)Evlilik büyük bir sorumluluktur...Eğer bana bu hayat battı sorun istiyorum dersen;kariyer gelişmemi sekteye uğratcaksan;rahatlık batıyorsa(Kendi kurallarını ve kendi kişilik sınırlarını korumak batıyorsa...) durmayın evlenin!!!

xander
05/11/2004, 10:25
Aşk tamamen kimyasal bir olaydır.Eğer sıkıntıda ,iseniz prozak gibi antidepresanlar bu duyguyu kesecektir.(Denendi)Evlilik büyük bir sorumluluktur...Eğer bana bu hayat battı sorun istiyorum dersen;kariyer gelişmemi sekteye uğratcaksan;rahatlık batıyorsa(Kendi kurallarını ve kendi kişilik sınırlarını korumak batıyorsa...) durmayın evlenin!!!
Bu nasıl bir bakış açısı inanamıyorum.

soulmaster
06/11/2004, 02:19
İnan; etrafına gözünü açarak bakman yeterli olacaktır...Antidepresanların aşk kimyasalını engellediği kanıtlandı oda ayrı konu...Sonuç olarak benim gözümde yaşlanmaya başladığımda herşeyi tüketmeyi başardığımda(Olduğu kadar) bana destek vermesi için birinin mantık evliliği yapabilirim belki tabiki zengin olursam onuda yapmam.

HunTER
06/11/2004, 02:37
Karıyer, para, guc, zengınlık bunların tumu yasamdan zevk almak ıcın degılmı? E askta oyle.. Dıger yandan, kuru bı ekmek parcasıda aclıgını bastırır.. Ama bu zengın bı sofrada yemek yemekle aynı sey degılkı..

soulmaster
06/11/2004, 03:04
"Karıyer, para, guc, zengınlık bunların tumu yasamdan zevk almak ıcın degılmı?"Tabi ki bunun için ama eğer zevklerin sana zarar vermeye başlarsa onu yokedersin!!!Eğer senin hayatını olumsuz yönde değiştirirse yokedeceksin.Sadece fiziksel manada aşkın kimyasalını keseceksin.Ama dersen eğer ben acı çekmekten sürünmekten zevk alırım diyorsan buda bir zevk sonuçta kariyerini;paranı;gücünğde harcayabilirsin bu uğurda saygım sonsuz...

xander
06/11/2004, 03:35
İnan; etrafına gözünü açarak bakman yeterli olacaktır...Antidepresanların aşk kimyasalını engellediği kanıtlandı oda ayrı konu...Sonuç olarak benim gözümde yaşlanmaya başladığımda herşeyi tüketmeyi başardığımda(Olduğu kadar) bana destek vermesi için birinin mantık evliliği yapabilirim belki tabiki zengin olursam onuda yapmam.
Yada sen şöyle yap bir hizmetçi tut. Yaşlılık dönemlerinde sana destek versin bakımını ev işlerini vs.. Adıda mantık evliliği olsun (kendi aklınca). Ama evlilik kurumundanda oldukça uzak olsun. Sende bol miktardaki aşk kimyasalı ile birlikte olgun bayan arkadaşlarınla gününü gün et. Bu seçenek zengin olsanda olmasanda olabilecek bir seçenek ne dersin?

soulmaster
06/11/2004, 21:04
Maddi gücüm yerinde olduğunda tabiki hizmetçi tutarım.Bayan arkadaşlar ile günümü gün eder iş tehlikeli boyutlara gelince gerekli hamleyide yaparım tabi ki:)Benim mesajlarımda asıl demek istediğim aşk denilen olayın niye bu kadar büyütüldüğü?Aşkla sex çok karıştırılıyor.Aşkın içinde sex olacaktır mutlaka ama sexin içinde aşk olurmu olmaz mı belli değil...Benim anlayışıma göre aşk için evlenen insanların çoğunluğunun hüzne uğradığı o hormonal olaylar bitince gerçeği görüyorlar işişten geçiyor ama...Hormonal olaylar yüzünden o kadar sorumluluğu yüklenmek en kötüsü bir çocuk sorumluluğu mesela; ya aşk sevgiye dönüşmezse? ya sırf çocuk vsss için evli kalınmak istenir azap artarsa...Ben bu tip olayları kastetmiştim.Önceki yazılarımda sert bir dil kullandım çünkü etrafımı görmem yetiyor.Niye bu kadar abartı aşk konusunda?Karşındaki bir allah değil senin benim herkes gibi götü boklu insanoğlu(Kendimde dahil hakaret anlaşılmasın)Maskelerimizi çıkaralım düşünelim....

xander
06/11/2004, 23:24
senin benim herkes gibi götü boklu insanoğlu(Kendimde dahil hakaret anlaşılmasın)....
Bence bu konuyu düşünmeden önce ilk önce insanoğlu na saygı kavramını kazanmalısın bu sana büyük artılar getirecektir diye düşünüyorum. Ama şöyle bir baktığımda senin kendine dahi saygın yok. Yani herşey yoluna girermi benim açıkcası pek umudum yok. Aşk insanın doğasında vardır karşı cinse karşı yakınlaşma hissi zaten Allah ın bir eseridir. Sen evlilik e karşı bu tür konuşmalar yaparak Saygısızlığı biraz daha büyütmüş ve haşa Yaradan a karşı dahi baş kaldırmış oluyorsun. Şimdi Allah evlilikmi istemiş diye bir çıkışma yapmadan önce lütfen biraz bağlı olduğun din varsa ufak bir araştırma yapmanı tavsiye ediyorum. Tabi inanmayan kişi isen zaten benim yapabileceğim bir şey kalmıyor. Eleştirilerim umarım seni kırmamıştır.

Kolay gelsin

soulmaster
06/11/2004, 23:49
Eleştiriye her zaman açığım.O lafı ederken [ ?Karşındaki bir allah değil senin benim herkes gibi götü boklu insanoğlu(Kendimde dahil hakaret anlaşılmasın)] insanoğlunun ne kadar aciz ve güçsüz olduğunu sölemek istedim(Günümüz için)Deistim hocam ben ama din kavramı yok bende ama dışarıdan gözüken bu kuranı kerimede inanırım.Ayet yorumları günümüz mantığı ile açıklandığı için kuranı kerim ayetleri yanlış yorumlanabiliyor o yüzden şekil müslümanlığa inanmıyorum biraz karışık oldu ama umarım yanlış anlaşılmaz...
Çok yönlüyüm inanç konusunda mantığımı çalıştırıyorum ve kalbimide içine alarak.

komutan51
13/05/2005, 22:26
[B][I][U] Aman be kardeş bunda üzüecek ne var ara bul tertemiz birini evlen işte bide fırsat varken kaçırma aşk meşk boş bu zamanda neyse a.e.o

MoonWolf
17/05/2005, 14:55
Yalan Dünya

wLy
18/05/2005, 10:41
Bu konuya tek birşeyle cevap veriyorum:

To be or not to be..

Bilgisayarlarında çalıştığı 2'lik sistem gibi..

1 veya 0..

Seçim sizin..

Yaprak
19/05/2005, 16:50
yaf arkadaşlar aranızda kaç kişi evli acaba?

Mingitau
19/05/2005, 21:00
Hunter bence burada pek doğru bişi sölemişsin :) ancak millet yanlış anlar gene. düşüncene tamamen saygı duyuyorum ve katılıyorum. bunu yapmadaki amaç azmış insanımızın cinsel ihtiyaçları değil, karşı tarafı her şeyiyle, doğal olarak, ev ortamında da tanımak ki bu bence de çok önemli ve gerekli. ama türkiye'de uygulanması imkansız böle bişiyin :)
Aynı evde kalmasalarda mesela aynı apartmanda oturarak bir süre birbirlerinin yaşam ortamlarını yakından incelemeliler...

turker
20/05/2005, 04:26
Evliliğinizin, evlendiğiniz kişiye aşık olmanız veya olmamanızla en ufak bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu bağlamda aşık olanlar daha mutlu olur, aşık olmayanlar daha az boşanır vs.vs.vs. araştırmalar,anketler,laflar bana pek akıllıca ve mantıklı gelmediği gibi bunları okuduğumda/duyduğumda hafif bir gülümse oluşuyor bende.

Güzel bir söz vardır, "birisini tanımak istiyorsan ya onla yemek ye yada yolculuk yap." diye. Hunter'ın dediği gibi ancak ve ancak aynı evi paylaşarak tanıyabilirsiniz sevdiğinizi veya evlenmeyi düşündüğünüz insanı. Fakat bir insanı tanımak için 3-5 ayın yeterli olmayacağını sizlerde kabul edersiniz. Hadi "insan sarrafı" denen kişilerden olduğumuzu varsayalım. Bence en az 1 sene aynı evde yaşadıktan sonra "Evet" yada "Hayır" diyebilir duruma gelebilirsiniz.
Bu noktada cevap "Evet" ise ne mutlu size, %100 mutlu bir evlilik olmayabilir ama en azından neleri göze alarak bu seçimi yaptığınızı bilmiş olursunuz. Ancak cevabınız "Hayır" ise durum kötü.................

Herkes aynı evde yaşayarak seçemeyeceğine göre eşini, aşık da olsanız görücü usulü ilede evlenseniz aynı şansa sahipsiniz bence. Sonuçta boşanan insanlar birbirlerini tanıyamadıklarını anladıkları için boşanıyorlar.

HunTER
20/05/2005, 10:39
Ben bes yıldır bırlıkte oldugum esımı hala tanımıyorum.. Insanları tanımak cok zor.. Cunku her gecen gun degısıyoruz.. Bu yuzden ıyısımı sız aılenızın sıze uygun gordugu kısıyle evlenın.. Hıc olmazsa ısler ters gıttıgınde onlara catarsınız.. Kendınıze degıl..

theskull
20/05/2005, 11:33
hunter çok güzel yaklaşım. :)

bence insanlar çok çabuk değişebiliyorlar. hatta bu dakikadan dakiaya bile olabiliyor bazen. birini tanımak için bence hayatımız yetmez. tanıyabiliriz ama tamamıyla bence asla. çünkü gelişen her olay insanlarda değişiklikler yaratıyor. dün tanıyorum dediğiniz birine bugün seni hiç tanışmamışım diyebiliyoruz.
:)

Mingitau
20/05/2005, 11:35
Ben bes yıldır bırlıkte oldugum esımı hala tanımıyorum.. Insanları tanımak cok zor.. Cunku her gecen gun degısıyoruz.. Bu yuzden ıyısımı sız aılenızın sıze uygun gordugu kısıyle evlenın.. Hıc olmazsa ısler ters gıttıgınde onlara catarsınız.. Kendınıze degıl..

Sanırım bu insanların ne yönde değişeceğini kestiremediğimiz için olmalı, zira 5 yıldır tanıyamamak aynı evde yaşayarak bana imkansız gibi geliyor. Ancak bu kadar emin konuşmalımıyım bilmiyorum zira yakinen tanıdığım örneklerin hepsi doğru kişiyi bulmak için 40' a merdiven dayadıklarında eş seçimi yapıyorlar. O zamandan sonra da sanırım insanın yaşama bakışı değiştiği için bazı şeylere katlanıyor ve amacı 20 li yaşlarından farklı oluyor ve pek bir huzursuzluk hissetmeden kalan günlerini geçiriyor...

HunTER
20/05/2005, 12:00
Sanırım bu insanların ne yönde değişeceğini kestiremediğimiz için olmalı, zira 5 yıldır tanıyamamak aynı evde yaşayarak bana imkansız gibi geliyor

Bı ınsanı tanıyabılmek ıcın onu sureklı ızlemen gerekıyor.. Oysa bazen hepımız korlesebılıyoruz..

Yaprak
20/05/2005, 21:00
Her insan farkli yaratilmistir. hiç bir insan bir insana benzemez (Tip olarak benzesede).. Bence önemli olan ask mesk degil önemli olan anlasabilmek. karsi taraftaki insani anlayisla karsilayabilmek ve karsilanabilmek... yasin bir önemi yok genckken anlayisli olmak daha kolay oluyor ve bence genckken insanin gözü herseyi görmüyor yas ilerledikce olgunlastikca hersey görünüyor hersey incelenmeye basliyor.

Annem herzaman bir kizi 20 yasina kadar kandirdin kandirdin. Kandiramazsan sonra isin cok zor der :)

Reti
22/05/2005, 01:21
Uzun zamandır gelmiyordum buraya. Hayret site beni tanıyormuş hala :)
Evlilik konusunda bir kaç şey sallayım bari.
1) "Anasına bak kızını al! " Buna kesinlikle inan ve anasını iyice incele. "Onunla evli olmak istermiydin?" Sorusuna cevabın "evet" olmalı.
2) Ailenin (enne babanın) evleneceğin kişi hakkındaki görüşleri senin için ilk planda yer alsın. Onların bu konuda söyledikleri her zaman doğru çıkar.
3) Genetik bir hatayı araştır . ( Kalp, alerjiler, hemeroid, diabet, düz tabanlık, kalça çıkığı, varis, hormonal dengesizlik, ruhsal sorunlar.... VB
4) aşk evliliğine falan inanma ayakların 3 yıl sonra yere basacak.
5) Maddi durumu hiç olmazsa biraz iyi olsun (mesela 1 evi olsun veya olacak olsun)
6) 1 evin tek kızı ile evlenme sürekli takip altında olursun.
7) Yeni tanıştığın biriyle evlenmeyi düşünüyorsan ilk randevune geç git. On da verdiği tepki ömür boyu karşılacağın davranış biçimi olacak.
8) evlenmeden önce bir süre birlikte olup cinselliği de yaşayıp deneme şansın varsa ten uyumu, koku VB konular için iyi olur.
ve son olarak sana tavsiye veren evli arkadaşlarını dinle ( örneğin ben gerçi arkadaşın değilim ama :)

aslında sana bir sır vereyim bu yukarda saydıklarım bile hep yetersiz kalır. Önemli olan şansının iyi gitmesi tabii.
Tabii sen de dört dörtlük değilsin yukarda sayılanlar seninle evlenek kişi için de geçerli.

aslında doğal süreç herşeyin dengesini sonunda bulduruyor.. :)
Bir yastıkta kocayın

damdaki kemancı
22/05/2005, 03:53
arkadaştan hiç ses çıkmıyor, yoksa çoktan evlendi de balayına mı çıktı :)

barbarx
25/05/2005, 11:38
kardes gecmis olsun ...... Bos ver ask hicbirsey.... bu sanal dünyan1n bir aldatmacas1..... ewlilik ise can s1k1nt1n1 atacag1n bir kars1 cinsle birlikte olmak..... ve birkaç ufak insan dünyaya getirmek... bunlar için bunal1ma girmeye deymez ...... b1rak art1k bu duygusall1g1 ve GÖZÜNÜ AÇÇÇÇÇ........ :kihkih:

pan
25/05/2005, 21:23
kardes gecmis olsun ...... Bos ver ask hicbirsey.... bu sanal dünyan1n bir aldatmacas1..... ewlilik ise can s1k1nt1n1 atacag1n bir kars1 cinsle birlikte olmak..... ve birkaç ufak insan dünyaya getirmek... bunlar için bunal1ma girmeye deymez ...... b1rak art1k bu duygusall1g1 ve GÖZÜNÜ AÇÇÇÇÇ........ :kihkih:
di mi yani nedir ki, alt tarafı birkaç insan dünyaya getiriyosun :)

Yaprak
26/05/2005, 19:50
yani nedir ki (!) getir at bi tarafa gitsin... :(

OutLaw
27/05/2005, 16:23
Dünyada bana katlanabilecek bir kadın yoktur herhalde.Anasının karnından doğmadı daha.
:(

o-z-a-n
27/05/2005, 17:19
Dünyada bana katlanabilecek bir kadın yoktur herhalde.Anasının karnından doğmadı daha.
:(
Ön yargılı olmayın. Analar ne yiğitler doğuruyor, bir de bakmışsınız kölesi olmuşsunuz.

Yaprak
27/05/2005, 20:53
niye katlanamiyorsun?... elbet çikar karsina ... sen hic merak etme....

OutLaw
27/05/2005, 21:56
niye katlanamiyorsun?... elbet çikar karsina ... sen hic merak etme....

Mesele benim katlanamamam değil...İnşallah dediğiniz şekilde olur.

@ozan: :) sanki yaşamışsında biliyorsun, gibime geldi?

Yaprak
27/05/2005, 22:08
eger seni cok severse katlanir.
Annem her zaman SEVEN INSAN KATLANIR Der :)

o-z-a-n
30/05/2005, 09:14
...
@ozan: :) sanki yaşamışsında biliyorsun, gibime geldi?

Yaşamaktan değil benimkisi, çok dert dinlemekten. Nicelerini gördüm aynı fikirde olan :)

Kolay gelsin...

Çakya_Muni
03/06/2005, 17:18
mevzu bahis kişi evlilik yaşına geldiğini belirtiyor(25 diyelim). ve bu yaşa kadar da aşık olmadığını söylüyor. ben de sormak istiyorum; nasıl bir insan bu yaşa kadar aşık olmadan yaşayabilir? toplumdan dışlanmış mı? yoksa kendini mi dışlamış? aşk için vaktim yok diyen biri bundan sonra da aşık olamaz :hmmm:. ama durumuna üzüldüm. tabi bu arada aşık olup da bu kişiyle evlenemeyenler var ki, bence onların durumu daha kötü :rolleyes:

o-z-a-n
03/06/2005, 18:02
Gerçekten aşık olmak nedir, nasıl anlarsınız aşık olduğunuzu ya da hissettiğiniz şeyin aşk olduğunu? Sakın aşkla başka duyguları karıştırıyor olmayasınız... Zor konular bunlar.

Çakya_Muni
03/06/2005, 18:07
herkes anladığı kadar âşık olur. ve de âşık olduğu kadar anlar.

ReiS_
03/06/2005, 18:20
(Evlenmek isteyenlere bu yazıyı sonuna kadar okumasını tavsiye ederim)
Dostum evlilik dediğin kolay bi iş değil çok düşünmen lasım. sana kendi hakkımda bi örnek vereyim.
benim yaşım 21 ve ben eğerki istersem ailem beni seneye evlendirecek ve herşeyi yapacak evimi işimi herşeyimi yapacaklar. Fakat evleneceğin kıza çok dikkat etmelisin en az 6 ay boyunca çıkmalısın ve tanımalısın sana şöyle söyleyeyim.
Ben üniversite okuyorum ve 14 ocaktan beri bir kızla çıkıyorum. Benim boyum 1.93 Allah için yakışıklı birisiyim ve kız arkadaşımda boyu 1.83 o da çok güzel bir kız. FAKAT
ben bu kızla çıkarken bu bana dediki. benim babam yok benim bir dayım var 27 yaşında evli benim herşeyimle o ilgileniyordu. evlenince benimle ilgilenemedi dedi. ama bunun bi kankası var çocuk zengin işi gücü yok baba parası yiyor benimle o ilgileniyor dedi. bende tmm dedim ama dedi bu çocuk orda kimseyle çıkmamı istemiyor ve onu millete erkek arkadaşım die tanıtmamı istedi istiyor dedi yani o benim sevgilim gibi davranıcak dedi. bende tamam dedim. neyse bu kız zaten önceden birisiyle nişanlıydı. benle çıkarken söylemişti ama nişan ıattım demişti. o yüzden kimseyle çıkmamı istemiyorlar dedi. Neyse uzun lafın kısası ben bu kızla çıkarken bunu sevdim buda beni sevdi evlenmeyi düşündük hatta bu yaz okulda bitmeden evlenelim dedik. neyse herşey iyi gidiyordu. bu her gece 1 saate yakın birileriyle konuşuyordu bana dayıma rapor veriyorum diyordu.(ben yemiyordum ama yiyormuş gibi yapıyordum) Bir gün bunun telefonundaki 3 tane mesaj yakaladım eski nişanlısı ile nişanı atmamız. çocukta askerdeydi o askerdeyken hem onu hem beni idare ediyordu aklınca sonra bi seçim yap dedim beni seçti onunla alakası kesildi. daha sonra bu dayısının arkadaşı olan insan aslında dayısının arkadaşı değilmiş ben tahmin ediyordum olayı araştırdım ve çözdüm neyse bu çocukladaayrıldı. AMA bu olaylar olana kadar daha çok olaylar geçti. dayısının arkadaşı olarak beni tanıştırdığı çocukla ben daha sonra konuştum onun kızlığı bende dedi bende sinirden çatlıyorum kızı eve çağırdım ve o güne kadar kızla sevimekten ileriye gitmemiştik çünkü ben onun karım olmasını istiyordum ve karım olacak insanlada evlenmeden önce birlikte olmam. neyse o çocuk bana onun kızlığını ben aldım diyince delirdim kızı çağırdım ve kıza herşeyi söledim hala inkar ediyor o dayımın arkadaşı diyor. bende ben anlamam yatağa yat kızmısın değilmisin görücem dedim tabi o istemedi bi ton kavga ettik ama o zaman öğrenemedim. neyse bununlada ayrıldı. sadece ben kaldım bende bu kızı tam 15 defa bıraktım yani herhafta sonu ayrılıyordum bu salya sümük beni istiyordu. sensiz yaşayamam falan filan diyordu bende tekrar dewm ediyordum. neyse nihayetinde bu kız seninle birlikte olucam dedi ben ona dedimki ben seninle bu saatten sonra evlenmem dedim. kız olsun ben seni istiyorum dedi. o gün bu gündür aşağı yukarı hergün beraber oluyoruz zaten benim evimde kalıyor çoğu zaman. kısacası bir zamanlar karım yapmak istediğim insanla dost hayatı yaşıyoruz şimdi daha dün bana dediki ben seninim seninleyim seninle dost hayatı yaşıyalım benim giyinmeme başkasıyla çıkmama felan karışma dedi. bende olmaz dedim. okul bitene kadar benimsin okuldan sonra ne boq yersen ye dedim.

Yani Bu yazıyı okursanız burdan kendinize ders çıkarın her insana her kıza güven olmaz ben ilk zamanlar bu kızla nişanlansaydım başıam neler gelicekti. Millet diyorki sne bu kızla evlensen sen ie gidince bu eve erkek alır diyor ve doğru söylüyorlar. Yukarıdaki azdıgım olay aslında daha uzun ve dahada karışık ama ben kısaca özetledim.

Dostum sen sen ol evleneceğin kızı çok iyi tanı geçmişini araştır. Benim durumuma gelme. Ben bu kızla ilk tanıştığım gün çıkmaya başladım 1 hafta içinde o bana deliler gibi aşık oldu bense 1 ay içinde onu sevmeye başladım. Aklımı kullanmayıp olayların üstüne gitmemiş olsaydım şimdiye nişanlanmış olucaktım. VE Hayatımı bile bile karartıcaktım

Çakya_Muni
03/06/2005, 19:31
Reis, her ne olursa olsun o kişiyi kullanıyor ondan faydalanıyorsun. işin bitince atacakmış gibi. insanlık onuru nerelerde??

ReiS_
03/06/2005, 19:41
o bunu biliyor onuna konuştum . bak ben seninle evlenmek istemiyorum dedim o da sne bilirsin dedi. Yani ikimizde gönüllü olarak yapıyoruz ne yapıyorsak. kullanmak diye birşey yok.
işte insanlık burda

Yaprak
03/06/2005, 20:29
:) Bu yazdigim 86. mesaj olacak. Evlenmek isteyen arkadas konuyu acti ve kayboldu. Sonradan ne bir yorum yapti nede cevap verdi bazi seylere. gördü ki herkes kendi askini kendi sevgisini kendi hayatini yasiyor, efleneyim olsun bitsin dedi herhalde. Tabi kendisi birsey söylemeden gercegi bilemiyecegiz..
Çok karmasik bu konular çooookkk.....

BoraN
03/06/2005, 21:53
Helal olsun sana ReiS! Bir mesajla konuyu Yalan Rüzgarı'na çevirdin... :cool:

İlk mesajlarda da yazılmış olduğu gibi, evlilik aşk demek değildir. Hatta kalıplaşmış bir tabirle söyleyecek olursak, evlilik bir müessesedir.

Evlilik insanın özgürlüğünü kısıtlar. Benim açımdan en acısı, her akşam eve (mümkünse erken) gelinmek zorunda olunması. :)

Ayrıca yıllar geçtikçe bu müesseseler daha çok kamu dairelerine dönüşmeye başlar ki bu daha vahimdir. Herşey rutin ve ağır ilerler. Belirli kalıpların dışına çıkmak neredeyse imkansız hale gelir.

Kimileri bu durumlara katlanabilir, hatta zevk te duyabilirler. Bu tip arkadaşların bir an önce evlenmesini tavsiye ederim...

Diğerleri şu tarafta beklesinler... ;)

alico
04/06/2005, 11:39
Aşk'ın sahibi kendisinden başka olabilecek tüm aşkların geçici bir heva ve tutku olduğunu, yaşadığının gerçek bir aşk olamıyacağını binbir sebep ve sonuç ile kendisine tatdırarak yaşatır. Ve yine aynı sahip nasibi varsa yalnızca kendisinden başka aşık olunabilecek bir yol olmadığını kendisine bildirir ve bunu yaşatır.

hayaldi_belki
10/06/2005, 10:14
:bravo: Ya önce(tabi benim fikrim)ask diye bisi oldugunu dusunmedigim için sana evlilik hank1nda sevgiyle ilgili yorum yapmak istiyorum.Birini çok sevdigini ve onunla evlenemedigini dusun.Bu insana daha çok koymaz mi?Hem sen sanslisin.Sevdigin biri hatta birlikte oldugun biri yok.Evlenecegin kiz çok sansli olacak.Dusunsene kendini sana adayacak ve kiskanacagi kimse olmam1s hayatinda.Bence evlenecegin kizla çok mutlu olacaksiniz.simdiden mutluluklar dilerim

asmin80
10/06/2005, 19:12
HunTER kardeş bu konuda haklı hayat senin hayatın. Kaldı ki İNSAN ÖNCE KENDİ İÇİN YAŞAR. Bence öyle olmalı aşık olmak tabiki iyidir bir evlilik öyle olmalı ama bunu yaparkende zaman iyi değerlendir. Yaptıgın herşeyde keşke dememek için yap.