PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Askerlik?

noname
08/10/2004, 00:21
Arkadaşlar Bu askerlik ne meret bişi Giden pişman gitmeyen pişman.
Bu nası birşeydir böle gitmeyene kız vermiyorlar ,adam yerine koymuyor arkasından söz ediyorlar.Ama gidenler Pişman olup geliyorlar .ben anlamıyorum anlayan varmı.?

cL
08/10/2004, 00:24
Sence bu bir çelişki midir?

noname
08/10/2004, 01:10
Bu bir çelişkiden fazlası. TEk tip insanların olmasını isteyen bir toplumun istekleri.Emirlere katiyetle uyan yanlışı olmayan bir toplum istegi.
yanlış yapmak yok, Dik başlı kalmak yok,üstüne karşı gelmek yok.
Her şeyi kabullenebilecek bir topluluk.

Grafik
08/10/2004, 05:37
67 saniye'de 300 farklı ve hareketli hedefi yok etmek için geliştirilen silahlar bi yanda..

300 tane nişancı yetiştirmek istiyen bi yanda...

gumush
08/10/2004, 08:38
Sayili gun cabuk gecer .

xander
08/10/2004, 10:08
Bence ülke güvenliğimiz için gerekli. Ben severek gitmiştim.

noname
08/10/2004, 11:15
gumush geçer elbet zaman geçer ama bıraktıgı etki geçmez.

Ülke güvenligi 3 aylık egitimli kişilerin profesyonel bir ordu karşısında yapacagı birşey yok.
Adam kıçını kaldırmadan dünyanın neresinde olursan ol kafana bomba atıyoo.Bunu senin verdigin 3 aylık egitimle mi durduracaksın.Bu kadar asker 3 ay egitimden sonra Angarya işler yapıyo maliyetten başka bişeye yaramıyor.

superferro
08/10/2004, 13:42
Profesyonel bir ordu karşısında çok yapabileceğimize inanıyorum ben...
Ama askerliğin mühim bir kısmının angarya işlerden müteşekkil olduğunu da kabûl ediyorum.

cL
08/10/2004, 14:30
Türkler savaşçı millettir. Türkiyede hiç asker olmadığını bir düşünün. Neler olacağını bir hayal edin.

Zerzevat Adam
08/10/2004, 14:38
Türkler savaşçı bir millettirden ziyade Anadolu'ya en uslu, savaş karşıtı bir ülke bile konumlansa iyi bir ordu ve silahlı kuvvetler oluşturmak zorundadır.

fatihhayri
08/10/2004, 15:48
çözüm profosyonel ordu

diğerleride 1 aylık bir eğitim verirsin olur biter

şu an bu yönde çalımaların olduğunu duydum ama biz görebilirmiyiz yada çocuklarımız görebilirmi onu bilmem

HunTER
08/10/2004, 15:54
Kendını dısıplıne etmek ıstıyorsan askerlık ıyı bısey aslında.. Yalnız sure cok uzun.. 12 ay fazlasıyla yeterlı bana kalırsa..

Ansugo
08/10/2004, 19:30
Bu nası birşeydir böle gitmeyene kız vermiyorlar ,adam yerine koymuyor arkasından söz ediyorlar.

Kiz istemiyorum, arkamdan konusunda yuzume soyleyemedigi surece sorun yok. Yeter ki beni tetik parmagini kisalttirmak zorunda birakmasinlar.

Ali Sarı
08/10/2004, 22:29
Yeter ki beni tetik parmagini kisalttirmak zorunda birakmasinlar.
Öyle yapınca almıyorlar mı? :)

Grafik
08/10/2004, 22:47
12 ay askerlik olmaz..

askeri anlamda ne yapılıyor ? bir er acemi birliğin'de 5-10 kurşun sıkıyor. dağlara çıkıyor iniyor hopluyor zıplıyor.. ot yoluyor , kar kürüyor.

6 aylık Profesyonel Askerlik Eğitimi şuanki sisteme 5 çeker.

Sychorax
08/10/2004, 23:47
Beni askerlikten nefret ettiren tek nokta "Benim rütbem x'ten yüksek.X'i istediğim gibi ezebilirim".

Birde birçok arkadaşım sırf askerden kaçabilmek için yüksek lisans düşünüyor. Bunuda bir artı olarak sayabiliriz.

Askerlik psikolojisi çok farklı birşey.Birçok insan sırf askerden korktuğu için yurtdışına kapağı atacam diye uğraşıyor.Biraz düşününce beyin göçünün sebebleri içinde sayılabilir.

tristan
09/10/2004, 00:10
oncelikle askerlik yapmadigimi soyliyim...

benim firkrim; anadolu gibi bir stratejik konumun korunmasi icin askere ihtiyac oldugu kadar teknolojiye, topa, tufege de ihtiyac vardir. yani 1 milyon askerimiz var ama 2 batarya ptriot ya da arrow umuz yok. Artik biraz muhasebe yapmak gerekmez mi acaba. Bu ulkeye patates soymaktan cok daha fazlasini verebilecek cok daha buyuk bir potansiyelimiz var.

Komsularimiz, ozellikle de iran ve yunanistan teknolojik ustunlugu yavas yavas ellerine gecirmeye baslamisken biz de kendi kaynaklarimizi verimli kullanmanin yollarini bulup sonra da bu kaynaklari guvenlik icin kullanmaliyiz.

2 milyon askerimiz ile kalabalik, M48/M60/leo1 lerimiz ilede kohne bir goruntu ciziyoruz.

saygilar.

noname
09/10/2004, 00:39
Kiz istemiyorum, arkamdan konusunda yuzume soyleyemedigi surece sorun yok. Yeter ki beni tetik parmagini kisalttirmak zorunda birakmasinlar.
katılıyorum bende bunları istemiyorum Sadece halkın bakış açısı için kullanmıştım. Ben O kadarını düşünmedim ama 2 yıllık okulu 5 yıla uzattım herşeyin bir sonu var oda sıktı artık biticek bu sene . Ondan sonra gidecemmi hayır. Yurtdışı bir şekilde.

Profesyonel orduya karşı yapacagımız şeyler var diyen arkadaşımız galiba 74 senesini hatılamıyor.Biraz araştırırsa neler oldugunu bulabilir.Atık gelen Nükleer başlıklı füzelere karşı KAlkan kullanırız .BAşımızı korumak amacıyla.

Hunter askerlik yaptınmı bilmem ama 12 ay da fazla. Avrupada bazı ulkelerde oldugu gibi Askerlik yılda en fazla iki hafta olmak koşulu ile belli bir yaşa kadar olmalı. Hem yeni cıkan Silahların kullanımıı Ögrenmiş olur hemde tatil yapar gibi askerlik yapılabilir.

MEHMET
10/10/2004, 19:31
başka yerekonu açmadım e buradan sormak istiyorum.
Bir gzetenin manşetinde okuduğum kadarıyla askerlik için zorunluluk kalkıyormuş. bu manşet haberden başka okuyamadım.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Ali Sarı
10/10/2004, 19:43
başka yerekonu açmadım e buradan sormak istiyorum.
Bir gzetenin manşetinde okuduğum kadarıyla askerlik için zorunluluk kalkıyormuş. bu manşet haberden başka okuyamadım.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Zorunluluğun kalmkası demek, isteğe bağlı demek. İsteğe bağlı askerlik? Yok daha neler :)

aeaeae
13/10/2004, 09:58
Silah alt1 egitim yerine bence diger ulkelerdeki gibi. Askerlik zorunlu devlet hizmeti olmali, yani Hastanelerde, Belediyelerde, Kamu kurumlarinda hizmet yapmali.

Boylece hem devlet kamu hizmetlerinde tasarruf saglar
Hem askeri harcamalar duser.(Cogu gereksiz maliyet suanda)
Hemde boylece teknoloji yatirimi yapmaya daha cok imkan kalir.
Hemde yukaridaki nedenler ile olan beyin gocunu ve insanlar uzerindeki psikolojik baskisini engellemis olur daha neler sayilir bunlar aninda aklima gelenler.......Ne yapalim ama bizim degil DEVLET BUYUKLERININ DUSUNMESI GEREKLI - BASTA ASKERI UST DUZEY YETKILILER

Volkan Uzun
13/10/2004, 10:17
tek sizler dusunuyorsunuz onlar dusunemiyordur eminim bunlari.
herkes kendine gore hakli

quarx
13/10/2004, 12:33
Çok derin bir konu.

15 ay askerdim (1 ay izin içinde) ve askerliğim bitene kadar bu konuyu çözemedim.

sLosH
13/10/2004, 15:02
:) valla ben 18 ay yaptım bende çözemedim mantık sınırları nizamiye kapısında başlıyor içeride farklı bir dünya bekliyor ama güzel ve tavsiye

- Eger gidecekseniz hemen gidin yok gitmeyi düşünmüyorsanız sonuna kadart kaçın ;)
derim

-güzel anıları ve bir kaç arkadaş sende kalan anısı askerliğin.

Grafik
13/10/2004, 15:03
BariŞta Bedellİ , SavaŞta Temellİ :) Dİye Bİr Slogan Var
Katiliyorum..

Bedellİyİm Mutluyum.. :)

alico
13/10/2004, 15:44
Ben 550 gün artı ceza ve komutanım uzatmalarıyla birlikte şafağı dahi sayamıyacak kadar askerlik yaptım.

Olumlu Olumsuz İyi Günü Kötü Günüyle hepsini yaşadım ve bir an için keşke böyle olmasaydı demiyorum. Çünkü Hepsi ayrı ayrı bir tecrübe ve ders oldu bana.

Her Türk Asker Doğar. Bunun dahi kaçınılmaz olduğuna eminim.

yildizib
13/10/2004, 16:04
180 günün 180'ine de lanet ettim.Allahtan 6 ay yaptım yoksa kafayı yemek elden değil.Belki yedek subay yapanlar daha iyidir diye düşündüm ama bir arkadaşım yedek subay olarak yaptı ve Askere severek isteyerek gitti.
Şimdi ise :"Yunanla aramızda savaş olsa yunanı tutarım" diyor.

noname
14/10/2004, 23:52
Askerligin hala vata görevi oldugunu düşünen olması nekadar güzel.Adamlar aya çıktı marsa merdiven dayadı biz hala askerligin vatan görevi oldugunu düşünüyoruz.
Yanlış anlamayın bir vatan sevmez degilim. Her hangi bir sorunda en önde olurum fakat bu Askerligin artık modernleşmesi gerek.

krake
15/10/2004, 10:30
.... Daha askerlik yapmak nasip olmadı ama adamlar devamlı kağıt gönderiyorlar bende ek-g bakalım ne olacak paçayı kaptırdık seneye nasıl birşey olacağını görecğiz,Dünyada hala bir çok ülkede kısa süre de olsa askerlik yaptırılmakta,şu anda tr. bu sistemi oturtmak için çabalıyorlar,son yıllarda uzman erbaş alımını hızlandırarak ve özel birliklerin sayısını artırarak buna geçiş yapmaya çalışıyorlar,5-6 yıl sonra askerlik kalkmayacaktır ama köklü değişiklik olacaktır,Dünyada en pahalı askerlik sistemini biz uyguluyoruz, 500 binden fazla askerin yemesi içmesi maaşı ,herşeyiyle çok fazla yük bindiriyor, ve artık konvansiyonel savaşlar pek sahnede gözükmüyor,çünkü teknolojinin gelişmesiyle güç dengeleri arasında uçurum olan devletler savaşırken diğer taraf hemen gayri nizami harbe yöneliyor,çünkü bu şekilde direkt yenilmek yerine direniş unsurları ile ve savaşı max. uzun süreye yayarak en azından sıyrılmaya çalışıyor,
Bizim geçmişimize baktığımızda soğuk savaş sonrasında artık bu kadar orduyu beslemenin amacı yok,kesinlikle şu anda 500 binden fazla askerin yaptığını çeşitli kategorilere ayrılmış 150 bin kişilik profesyonel ordu fazlasıyla yapar,buna teknolojik silahları kullanma ve yüksek ateş gücünüde eklersek barış zamanında veya şu anda her nekadar olayların sönmüş gözüktüğü veya alevlenecek k.ırak ve pkk ollaylarında rahatlıkla görevini yerine getirebilir.
Barış zamanında profesyonel ordu(150 bin) ,,herhangi bir savaş durumunda ise seferberlik ile halkın katılımıyla yapılacak bir harbin kaybedileceği düşünülemez, benim önerim profesyonel ordu , bunun yanına yaşı gelen herkesin 4 aylık özel askeri eğitimden geçirilmesi sonra salla gitsin, iyi bir askeri eğitim iiçin 4-6 ay babalar gibi yeter .... slm

krake
15/10/2004, 10:30
.... Daha askerlik yapmak nasip olmadı ama adamlar devamlı kağıt gönderiyorlar bende ek-g bakalım ne olacak paçayı kaptırdık seneye nasıl birşey olacağını görecğiz,Dünyada hala bir çok ülkede kısa süre de olsa askerlik yaptırılmakta,şu anda tr. bu sistemi oturtmak için çabalıyorlar,son yıllarda uzman erbaş alımını hızlandırarak ve özel birliklerin sayısını artırarak buna geçiş yapmaya çalışıyorlar,5-6 yıl sonra askerlik kalkmayacaktır ama köklü değişiklik olacaktır,Dünyada en pahalı askerlik sistemini biz uyguluyoruz, 500 binden fazla askerin yemesi içmesi maaşı ,herşeyiyle çok fazla yük bindiriyor, ve artık konvansiyonel savaşlar pek sahnede gözükmüyor,çünkü teknolojinin gelişmesiyle güç dengeleri arasında uçurum olan devletler savaşırken diğer taraf hemen gayri nizami harbe yöneliyor,çünkü bu şekilde direkt yenilmek yerine direniş unsurları ile ve savaşı max. uzun süreye yayarak en azından sıyrılmaya çalışıyor,
Bizim geçmişimize baktığımızda soğuk savaş sonrasında artık bu kadar orduyu beslemenin amacı yok,kesinlikle şu anda 500 binden fazla askerin yaptığını çeşitli kategorilere ayrılmış 150 bin kişilik profesyonel ordu fazlasıyla yapar,buna teknolojik silahları kullanma ve yüksek ateş gücünüde eklersek barış zamanında veya şu anda her nekadar olayların sönmüş gözüktüğü veya alevlenecek k.ırak ve pkk ollaylarında rahatlıkla görevini yerine getirebilir.
Barış zamanında profesyonel ordu(150 bin) ,,herhangi bir savaş durumunda ise seferberlik ile halkın katılımıyla yapılacak bir harbin kaybedileceği düşünülemez, benim önerim profesyonel ordu , bunun yanına yaşı gelen herkesin 4 aylık özel askeri eğitimden geçirilmesi sonra salla gitsin, iyi bir askeri eğitim iiçin 4-6 ay babalar gibi yeter .... slm :super:

Ansugo
15/10/2004, 17:15
Ben 550 gün artı ceza ve komutanım uzatmalarıyla birlikte şafağı dahi sayamıyacak kadar askerlik yaptım.

Himmm. Simdi anladim!

Mingitau
15/10/2004, 17:25
Komutanını merak ettim :hey:

Askerlik normalde hoş şeydir, kendinizi doldurduğunuz kadar kötü.

alico
15/10/2004, 18:15
Himmm. Simdi anladim!

Hiç Vazgeçmiyeceksin değilmi :) Ne anladın Bakalım yazıver özelimize.

Not: Ceza 6 Gün İznimin 3 günün yenmesiydi sadece.

SATAN
16/10/2004, 13:09
başlığı okuyunca bir yerden okuduğum yazı aklıma geldi..

ASKER NEDİR..?

550 gün uzunkuğunda 18 ay genişliğnde.
Dayak ile uslanan.. Traş ile süslenen.. Bulgur pilavıyla beslenen, Kep ile Bot arasına Palaska ile sıkıştırılmış kişiye ASKER denir..

aokocax
16/10/2004, 20:51
Askerlik gerçekten çok önemli bir hizmet bence ve herkesin bu görevi yapması lazım... Nedenleri saymakla bitmez , öncelikle ortaokuldan beri dillerden düşmeyen jeopolitik konumu bir kere daha hatırlamanızı tavsiye ederim... İrandan gelen islami rejim tehdidi, suriyenin güttüğü su politikası ve hatay sorunu, yunanın güttüğü roma topraklarına yeniden sahip olma isteği, ermenilerin sevr anlaşmasınında vaad edilen toprakları alma isteği rusyanın boğazlar ve sıcak denizlere inme politikası,kıbırıs, yahudiler,,,,, bunlar gibi nicelerinin bizim üzerimizdeki istekleri bitmeden askerlik Türkiye için vazgeçilmez bir görev olmaktan çıkmayacaktır. Ayrıca hemen belirteyim teknoloji konusunda da bütün komşularımızdan daha üst seviyedeyiz. Komuşalarımızdan hiç biri gece muharebesi yapma olanağına sahip deil... Kara Kuvvetlerinin niçin dünyada bütün otoriteler tarafından kabul edilen dünyanın en güçlü 3. ordusu olduğunu bir kez daha düşünün böyle olmasaydı neler olurdu kimbilir? Ayrıca teknolojik olarak üstünlüğü bizden çok daha üstün olanları 80 sene önce bu topraklardan nasıl kaçtıklarınıda unutmayınız. Belki 500 bin deil 50 bin bile yeterlidir çünkü "Her türk asker doğar" ammavelakin dosta güven düşmana korku salan 500 bin askerimiz var ne mutlu bize... T.S.K. sizin bildiklerinizi sizin kadar iyi biliyor ve yeni bir yapılanma içerisinde zaten şu an hızla sözleşmeli subaylık getiriliyor ve ordu profosyonel orduya adım adım geçiyor yalnız bu sürecin hızlı olmasını beklemek bazılarının ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir unutmayalım :super: .

noname
17/10/2004, 00:46
aokocax söylediklerine katılmamak elde değil. hepsine ve daha fazlasına katılabilirim ama
bunların olmasına gerek yok zaten yahudiler şu anda istedikleri yeri alıyorlar bizim ruhumuz duymuyor.Sonra filistinde oldugu gibi hak idia edecekler.
Bu arada hala Türkiye ile eski mantıkta gögüs gögüse derlerya bu şekilde savaş yapacak ülke varsa ve sen bilirsin ki bunlar sadece üçüncü dünya ülkesi olabilir.
80 sene öncesi ise, o farklı bir savaştı, garipliklerin sayısı belirsizdi. şuanda bunlar olurmu bilinmez..

tristan
17/10/2004, 01:16
Kara Kuvvetlerinin niçin dünyada bütün otoriteler tarafından kabul edilen dünyanın en güçlü 3. ordusu olduğunu bir kez daha düşünün .

bununla ilgili kaynak verebilir misin

virU
17/10/2004, 02:06
bununla ilgili kaynak verebilir misin
bununla ilgili kaynak verse sana eline ne geçecek, yapmak istediğin şeyi anlamaya çalışıyorum.. bizim ordumuz çok zayıf bir ordu.. ok bunu söylememizi istiyor..