PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Web için photoshop....

ozyy
07/10/2004, 18:44
Arkadaşlar webtasarım için kullandığınız photoshop programı için bir iki püf nokta yazmak istedim eminim ilgilinizi çekecek...

Resimleri işledikten sonra SAVE FOR WEB web için kaydet seçeneğini kullanın kaleti kaybetmeden boyut düşürür ...

Çoklu resim işlemelerinde ACTION seçeneğini kullanın örneğin bir action yazın 500 tane resmi renklerini ac boyutunu kücült kırmızılaştır web olarak kaydet bunu yaptıktan sonra 5 dk. Yapılımı basit bir tane resim acıyorsunuz klasörden onunla çalışırken window seçeneğinden actionları seçiyorsunuz new action diyorsunuz sonra resmi düzenliyorsunuz ve isiniz bittiğinde actiona stop diyorsunuz. daha sonrasında Automatie (file) seçeneğinden BATCH Seçeneğini seçip oraya su klasordeki su resimlere yaptığım bu islemi hepsine yap diyorsunuz sizi yönlendiriyor zaten uzun uzun anlatmayacağım ve atıyorum klasörde 1000 adet resim var hepsi aynı anda istediğiniz değişimi yaşıyor.

Web sayfalarınızı ilk olarak photoshopta hazırlamayı öğrenin bir nevi template olusturucu olarak hazırlayın kendinizi daha sonra html editörü ve flasha geçin. Tasarımlarınız için fark yaratır

Web için kullanılacak tarama yapılacak resimleri 300 dpi tarayın sonra 72 dpi ye çekin kaliteyi göreceksiniz

Şimdilik bukadar aklıma fazla birsey gelmiyor

---------------------------
www.template.gen.tr
Bilgi paylaşımla büyür
---------------------------

sLosH
09/10/2004, 14:37
ozyy şu action olayını biraz daha açarmısın ?

sLosH
12/10/2004, 11:27
Bu konu hakkında bilgisi olan varmı peki birden fazla resmi 50-100 adet resmin modunu nasıl değiştiririz ve dpi toplu halde

rdeneri
24/10/2004, 22:41
Bu çok kolay .. Diyelim ki elinizde 30 tane vesikalık resim var.. Bunun bir tanesi üzerinde bir çalışma yapacaksınız ( Gölge verme, blur efekti......) ve yaptığımız bu işlemi diğer 29 resim üzerinde de aynen uygulamak istiyoruz.. O halde şöyle yapıyoruz ..

Resmi açıyoruz.. Action panelinden "Create New Action" seçeneğine tıklayıp yeni bir action yaratıyoruz.. Yarattığımız anda kayda geçmiş demektir. Resim üzerinde istediğimiz işlemleri yapıyoruz ..( Efektleri verip kaydediyoruz ) .. Kapattıktan sonra action pencresinden recordu durduruyoruz.. Değişiklik yapmak istediğimiz ikini bir resmi açıp resim seçili iken "Play Selection" tuşuna basıyoruz ve aynı işlemleri resime uyguluyor..

Kunt Hepyücel
25/10/2004, 16:56
Gençler, üzerinde konuştuğunuz özellik photosopun automate>batch özelliği ile çalışıyor. Yapmak istediğiniz işlemleri yapmadan önce yeni bir action tanımlayıp record'a basın işlemleri yapın ve bitince record'u durdurun. Daha sonra ham görüntüleri bir klasörde toplayın. Bir yeni (boş) klasör yaratın. Photoshop'ta automate>batch'i seçin, source folder'ı destination folder'ı seçin, action'ınızı seçip diğer ayarlarıda inceleyin, sonra işlemi başlatın, photoshop destination folder daki tüm görselleri teker teker açıp action da belirlemiş olduğunuz işlemleri yapıp destination folder'a kaydedecektir. Bu sırada sizde bir kahve molası verebilirsiniz. Saygılarımla...

emrahks1966
30/10/2004, 20:22
ben ilk defa full photoshop ile yaptım insan hem kendini geliştiriyor yani photoshop nasıl öğreneceğim diyenler photoshop ile ilk olarak site yapsın bende henüz yeni başladım yavaş yavai ilerleyeceğiz
ilk photoshop sitem
http://www.alnak.com/

Fercom
03/11/2004, 23:09
Arkadaşlar Peki Photoshopta imagelere Link Nasıl Vereceğiz?

emrahks1966
04/11/2004, 03:13
istersen resim üzerinden verebilirsin nuda image ready aracılığı ile oluyor ben yaptığım resmileri felan save web for yani web sitesine uygun hale getirip kaydediyorum bunları yapmadan önce resimleri parçalara ayırıyorsun save for web seçeneğinden yaptığn grafikleri kaydettiğin zaman otomatikman parçalara ayırıyor ve sende hangisine link vermek istioyorsan dreamweaver ile o resime verebilirsin