Tam Sürümünü Görmek İçin : Yardım lütfen...
Predator
09/11/2002, 22:56
internetten aldığım bir jpg file i en verimli şekilde nasıl print ederim.
Normal hiç bir uygulama yapmadan print ettiğimde istediğim verimi alamıyorum.
Printerında kalitesi önemli ama belki resmin kaltesini yükseltmenin bir yolu vardır.
İlk önce monitörde gördüğün bütün renkleri yazıcıdan cıkaramazsın veya yazıcıda cıkan bazı renkleri bilgisayar monitöründe görüntüleyemezsin.
Bunun nedeni bilgisyara mönitrünün renkleri goruntulemek icin RGB renk uzayını yazıcıların ise CMYK uzayını kullanmasıdır.
Bir resmi yazıcıdan cıkarmadan önce PhotoShop ta CMYK ye cevirmen gerekir. Image->Mode->CMYK menusu sana yardım edebilir.
Ayrıca View->Proof Setup tan Working with CMYK ı secersen ve daha sonra Proof Color (Ctrl-Y) yaparsan RGB modundaki bir resmi CMYK modunda ön izleyebilirsin.
Kolay Gelsin.
Ben Jpeg çıkarmak için Photoshop'u kullanıyorum. Profesyonel Grafik programı olduğu için bilinç altında güveniyo olabilirm.
Photoshop ya da baska bir şekilde farketmez JPG resimden yüksek verim alamazsınız. CMYK ve tif olursa yazicinizdaki renk seviyesine bagli olarak daha iyi sonuçlar elde edersiniz. ;)
Predator
11/11/2002, 12:11
@ab
Saol ab yardımın için.
@Sahin
jpg yi tife çevirince niye kalite artmıyo diye bişi demicem :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.