Tam Sürümünü Görmek İçin : Hızlı internet in faydaları
IcenGuard
03/10/2004, 11:38
Hızlı ve surekli online internetin faydalarını yaza bilirmisiniz? Dusuk hızda yapılamıyacak ama yuksek hızda yapıla bilecekler ozellikle, yada internete katma değer katan hizmetler,servisler.. İnsanlar interneti ne için kullanırlar?
İlk bir kaçını ben yazayim:
Internet icin telefon parası ödenmez.
Yuksek bantgenişliği gerektiren Multiplayer oyunları oynaya bilme imkanı.
Web sayfalarında ve downloadlarda (Film, mp3, vb..) beklemek zorunda kalınmaması.
VoIP (internet uzeirnden telefon baglantısı), Video konferans yapa bilme imkanı.
Zerzevat Adam
03/10/2004, 11:56
1- İnternette süre tutmadığınız ve ne kadar para gelecek diye düşünmediğiniz için işlerinizi daha rahat yaparsınız ve kafanızı sadece işinize verirsiniz. Mesela tasarım yapıyorsunuzdur bir yandan internette fotoğraf sitelerini geziyorsunuz diyelim ki; hem fotoğraflar daha hızlı açılır hem de fotoğrafı bulduğunuzda hemen onunla işe koyulup belki internete bir 30dkk. sonra ihtiyacınız olabilir fakat 30.dkk çevirmeli bağlı olmak ise boşuna masraf açar. Fakat ikide bir kes, bağlan, kes, bağlan'da işleri çığrından çıkartır.
2-İhtiyacınız olan programları, dosyaları ve müzikleri(çalışmanızın devamlılığı için) indirebilirsiniz.
3- kendi web serverını kurup hosting verirsin (yeterince deliysen)
4- bütün bir gün boyunca gezersin coşarsın .. sıkılmassın ..
Zerzevat Adam
03/10/2004, 18:39
Junkie; katılmıyorum sana çünkü daha çok sıkılıyorsun.
5-Adrenalin diye bir olay kalmaz. Öbür türlü 5 dkk içinde 15 dkklık işimi görmeliyim diye kasıyorsun fakat yavaşlıkta sana hırs yapıyor ve adrenalin yükseliyor acaba 5 dkk'da olacak mı diye. Ayrıca bazen "sunucu bulunamıyor" hataları. :D
Bu hızla neyı kastettıgınıze baglı.. Ornegın 256k kımıne gore (ornegın bana) yeterınce hızlı bı baglantı.. Suana kadar oynadıgım hıc bı multıplayer oyunda sorun cıkarmadı.. Sorf ıcınde aynı sey gecerlı.. Benı hıc yormadı.. Kı cogu zaman zaten gonderıldıgınden daha hızlı alıyorsunuz sayfaları..
Tek sorun yuksek boyutlu dosyaların download edılmesı olabılırkı 256k bı baglantıyla bıle bır gunde bı kac GB ındırmenız mumkun.. ve ısın aslı eger bı parca secıcıysenız yanı ne ındırdıgınız sızın ıcın onemlıyse ınternette bu boyutta ınderebılecegınız pekte fazla bısey yok.. Kı zaten cogu zaman yogunluk yada dusuk upload hızları yuzunden dosyaları en fazla 10-20k arasında cekebılıyorsunuz.. (Ozellıkle p2p programları soz konusu ıse)
Yanı 256k turkıye sartları ıcın bence oldukca uygun.. Bu arada Skype dahıl akan medyayla ılgılıde bı sorununuz olmuyor bu hızdayken.. Yanı -dusuk kalıtede olsa bıle- kesıntısız aktarım mumkun..
Dıger yandan, yasadıgım mucıze (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=12392) sayesınde 1000k'nın ustunde bır hızlada calıstım bı hafta boyunca ve bunun, multıplayer oyunlar yada akan medyalar dahıl yukarda saydıklarımdan tek farkı download hızınızın olaganustu artmasıydı bana gore.. Yanı cogu kez lınke tıklamanızla dosyanın ınmesı bır oluyor.. Ancak bunun dısında soyledıgım gıbı hıssedebılecegınız bı degısıklık yok..
Ozetle ben 256k olan baglantımın fıyat performans oranından oldukca memnunum.. Elbette ne kadar hızlı olursa o kadar ıyı ancak FTP server kurmayacagıma yada hergun onlarca GB download etmeyecegıme gore o kadar para odememın de alemı yok..
Yok ama kıyasladıgımız 56k dıalup ve 128k ADSL ıse hıc dusunmeyın 128k'ya gecın derım.. Avantajları saymaya bıle gerek yok cunku bı defa sabıt bı ucret karsılıgında 24 saat kesıntısız ınternettesınız..
Not: 128k multıplayer oyunlarda ve akan medyada sorun cıkartıyor.. Bu yuzden ADSL 'e gecmeyı planlıyorsanız bence mınımum 256k olsun baglantı hızınız.. Tabı bunun sızın ıcın bı onemı yoksa yada aradakı farka degmez dıyorsanız sız bılırsınız..
IcenGuard
03/10/2004, 18:59
hızlı internet derken 128k,256k..500k.. ve dahada ustu.
6- yurtdısı ile cok gorusenler icin ip telefon hizmeti veren bir kac sirket var. yurt dısı ile gorusurken sehir ici fiyatlarıyla konusuyorsunuz.
not: bunu hazırlamam gereken bir yazı icin sordum.
DotNetKid
03/10/2004, 23:13
6- yurtdısı ile cok gorusenler icin ip telefon hizmeti veren bir kac sirket var. yurt dısı ile gorusurken sehir ici fiyatlarıyla konusuyorsunuz.
merhaba dostum ben de bir haftadır almanyadaki akrabalarla skype isimli programla sesli chat yapıyorum. önceden msn de yapıyorduk ama sorun çıkıyor orda. kolay kolay baglanamaz olduk. skype hemen bağlanıyor (bu da aynı sorunu yaşayıp da skype tan haberi olmayanlara bir yardım olsun)..
o programda aynı zamanda net üzerinden sbt ya da cep teliyle konuşma olayları da var tabii abonelik vs.. ücretli yani. ben sitesine girip konuyu araştırdım yanlış hatırlamıyorsam yurt dısı görüşmelerinde 10 saatlik görüşme 10 euro.. (cep ile sabit tel arasında fazla bir fark yok.) yani oldukça ucuz. ama tabi Türkiye'de butürden kaliteli hizmet sunan şirketler varsa tercihimiz onlar olur. acaba senin dediklerin Türkiye'de mi. ülkemizdeki butür hizmetler (ücretleri, şartları, vs..) hakkında bilgi verirseniz ya da bilgi edinebileceğimiz web adresleri varsa yazarsan memnun olurum. iyi çalışmalar dilerim.. ;)
Internetin bütün tadı telefonla bağlanmaktaymış. Zamanla yarışmak, acele etmek, bütün hazları yoğun bir şekilde alabilmek,fatura baskısı. Adsl aldığımdan beri daha az oturuyorum pc başına. Heyecan yok :)
Tam anlamıyla ,aha milyarlık tekne adamın ağzında şu tat yok .
ben burdayım ailem TR'de
web-cam aracılığı ile 24 saat 'canlı yayın'dayım hihi.. eve telefon açtığımı hatırlamıyorum..
messenger ile sesli görüntülü vs.vs.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.