PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : web server

sunny_smiley
02/10/2004, 16:07
Herkese selam,
iş değişikliği nedeniyle sırtıma bir kaç yük daha bindi:)

1 - server bakımı
2 - asp öğrenmek

2. maddede geçeni birkaç hafta içinde halledebileceğimi umuyorum (temel olarak tabii ki)

kafamı kurcalayan 1. madde. server profesyonel bir makinaya benziyo, dışarıda bir sürü sticker var, onlardan biri xeon:) buradan anladım ki bu p4 diil:) neyse makinanın içine bakıp kurcalama şansım yok ne yazık ki yoksa bir kaç defa yanılma bulma yöntemiyle tam olarak ne olduğunu anlardım. ram'i 512 ve 512 adsl bağlantısı var. şimdi çalıştığım şirket ufak çapta kendi sitesini ayakta tutmak için ve çevrede dost eş arkadaş işyerlerinin sitelerini barındırmak için bunu kullanıyor. ne kadar iyi yapıyor ya da yapmıyor (yapamıyor) kısmına girmeyelim lütfen. ben ne kadar reseller alalım daha pratik olur desem de buna yanaşmak istemiyorlar, sütle yanan yoğurda üfler meselesi. sonuçta bu makina kalacak, para verilmiş bi kere, bu makinayı adam edecek az buçuk çalışır hale getirecek ise benim...

şimdi sırayla sorularımı sorayım, sabrınızı rica ediyorum:
1 - bu server asp destekliyor şu anda, buna php de eklemek istiyorum, nasıl yapabilirim? eklersem ne kadar sağlıklı olur?
2 - bir makina daha var, orada da exchange server kurulu ve birbirlerini sürekli olarak yedekliyorlar. yedek kısmını bırakıp exchange aynı makinada kurulu olsa bir zararı olur mu? getirisi? ya da exchange yerine alternatif?
3 - server arada bi coşuyor ve gündüzleri internet çıkışı kapatıyor, en azından şirket içinden nete ulaşamıyoruz, sorunu tam tespit edemedik, ve neden kaynakladığını bilmiyoruz, fakat server'ı yeniden başlatınca (aynı zamanda tüm diğer bilgisayarlar da kapatılıyor) herşey düzeliyor. şimdi ben bu makinayı formatlasam ve başkaların ayarlarıyla oynamaktansa kendim yapmaya çalışsam yapabilir miyim? server konusunda hiç bir bilgim yok. Yapacaklarım ise şunlar olacak sanırım: 1 - IIS kurulacak (ki zor olduğunu düşünmüyorum) 2 - PHP de kurulucak (onu daha önce sordum) 3 - hosting hizmeti verilmeye başlayacak 4 - mail server ayarlanacak

evet şimdilik sanırım bu kadar. cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

P.S: bir ricam var mümkünse, öyle hosting mi olur, git başka yerden kirala vb. tavsiyelerde bulunmayın, bu sorunumu çözmeyecek ne yazık ki. Bir de neden google'dan bakmıyorsun diyenler de olabilir, google sizin kadar yardımcı olacağını sanmıyorum. son çare olarak artık o olacak, fakat ona başvurmadan, daha önce benim durumumda olan veya elin altında kaynak bulunan arkadaş varsa yardımcı olmasını rica ediyorum, dosya olmasın link olsun, link olmasın kitap olsun.

İlginize teşekkürler.

P.P.S: Mesajın aynısını mutasyon.net forumlarında da mevcut, burada da ilk bu mesaj ile başlamak istemezdim ama af ola, idare edin

sunny_smiley
03/10/2004, 15:57
PHP nasıl yükleyeceğimi öğrendim:) iyi de kötü de olsa yüklemem lazım. Yalnız şimdi de güvenlik ayarları var, bu konuda yardımcı olabilecek arladaş var mı acaba?

İlginize teşekkürler

deptor
04/10/2004, 08:53
¿...¿

sunny_smiley
04/10/2004, 16:29
2deptor: nasıl yani?

yok mu yaw bunları bilen, açıklama yapabilecek, öğretebilecek??

sunny_smiley
05/10/2004, 23:47
yok mu yaw hiç kimse bunlara cevap verebilecek? server kuranlar veye sahipleri uğramıyor mu bu foruma?

Grafik
06/10/2004, 01:44
varrrrrrrrrrrrrr.. demiyecem :)
eski fimam'da server ile olan ilişkim plesk ile host açıp kapamak dı.. o nedenler yardımcı olamayacağım.. ancak php+asp'nin bir arada sağlıklı yürümediğini biliyorum..

sana yardımcı olacak konu aslında forum'da vardı eski bir mesaj bir ara bende okumuştum oldukça detaylıydı hatırladığım kadarıyla @hunter'de bir ara kurmaya çalışıyordu.

ara bulamazsan kendisine sor.

sunny_smiley
06/10/2004, 08:09
php + asp yürümesin, tek php yürüsün ya da tek asp yürüsün, kimse bir şey demiyor ki, dns server nasıl çalışır ve hangi ayarlar yapılır? kimse anlatmıyor yaw:(

teddmcload
06/10/2004, 10:37
www.belgeler.org da istediğin türden bilgileri bulabileceğini düşünüyorum

sunny_smiley
06/10/2004, 11:02
Ne yazık ki yok, apache için inanılmaz bir kaynak, fakat ben linux'u bilmediğim için daha sonra müdahale edebileceğim bir sistem üzerinde gitsem daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Teşekkürler

teddmcload
06/10/2004, 15:47
apache için ise apache.org'da ir pdf belgesi var. çok güzel ve geniş. onukullanabilirsin

sunny_smiley
08/10/2004, 16:46
web server olayını çözdüm:) DNS'leri MX ayarları hariç de çözdüm sayılır. Şu an siteler çalışıyor:) Son aşama mailleri çalıştırmasına geldi, merak mail server kullanmaya çalıştım, gönderiyor göndermesine de, mailler gelmiyor, faq'lara baktım MX ayarlar dedi. MX ayarların doğru çalıştığına inanıyorum. MX ayarları konusunda ve exchange konusunda bilgisi olan var mı acaba? yardımcı olabilecek?

ignorant
12/12/2004, 16:23
Merhaba ben de seninle aynı konuda muzdaribim şuan.
Yazdığın yazıyı okurken "aynı ben" dedim.
Rica etsem DNS sorununu nasıl çözdüğünü anlatırmısın?

Teşekkürler.

sunny_smiley
12/12/2004, 17:42
2ignorant:
bu aralar linux ile aynısını yapmakla meşgulüm, onu bitirir bitirmez ufak bir tutorial yazmayı düşünüyorum şöle resimli :)

ignorant
17/12/2004, 01:07
teşekkürler, sanırım ben de dns yi hallettim ama şuan mail konusuna tkıldım. ama ben 2003 server kullanıyorum, mail server çalıştırmak için ek bir program kullanmam gerekir mi (smtp ve pop3 bileşenleri dışında,) evetse ne önerirsiniz?

sunny_smiley
17/12/2004, 08:19
biz kerio kullandık, harika işler yapıyor, lakin lisans'ı çok pahalı, 1000 kullanıcılık mail lisansı 6000$ mı neydi, o yüzden linux'a geçene kadar trial ile idare ediyoruz..
merak mail server da var ama orada şöyle bir sorun ile karşılaştım, farklı domainlerde aynı isimli kullanıcı varsa şifreler farklı olmak zorunda.. nedenini anlayamadım ama sanırım auth yüzünden... server içindeki olanı kullanmayı düşünüyorsan önce ne kadar güvenli olduğuna dair bir araştırma yap istersen...

SHeeBeK
17/12/2004, 16:10
??????

sunny_smiley
17/12/2004, 16:39
anlamadım