PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : xp professional'a format atabilen varmi varsa lütfen

tmac
01/10/2004, 14:09
xp ye bir türlü format atamadım.yardım edersen sevinirim...tşk

Gurhan
01/10/2004, 14:19
nasıl atamadiniz ?
format atarken hangi yolları izlediniz ?
ne gibi problemlerle karşilaştiniz ?
hatamı verdi verdiyse nasıl bir hata ?

HunTER
01/10/2004, 16:25
Armutlu Kokorec'ın konuyla ılgısı ne?

o-z-a-n
01/10/2004, 16:26
ArmutluKo...........
(HunTER önce davranmış)

Arif
01/10/2004, 16:55
Bootable Xp pro cd sini sürücüye takiyorsun.Pc yi actiginda xp pro setup ekrani gelecektir.Orada quick yada normal format atma seceneginden birini sectiginde atacaktir.

OnR
01/10/2004, 18:47
Eğer cd önyükleme yapamıyorsan xp cd'sinde sorun olabilir. Benimde başıma gelmişti bir aralar. Kopyalamadan dolayı olabiliyor. Bir yerden xp boot cd bulmaya bak..

euler
01/10/2004, 19:11
Bootable bir XP CD'n varsa zaten kolay, yöntemi Arif belirtmiş. Eğer XP CD'n bootable değilse o zaman da bir başlangıç disketi edinmen gerekli. Bu disket ile bilgisayarını açıp dos üzerinden rahatlıkla format atabilirsin.

wooodini
05/10/2004, 16:42
Yok Kardeşim bootable cd bulmadan da bunuu yapabilirsin. Tak Disket ssürücüsüne bir win me ya da win 98 baş disketini. Oradan format layıver. Sorun Çıkmaması lazım.

gizemli_yabanci
10/10/2004, 14:50
bios da ilk okunacak sürücü Hard Disk ise ve bilgisayarinda windows yüklüyse cd 'den veya Disket sürücüden ön yükleme yapamazsin direkt olarak windows baslar. windows xp cd 'si ile format atacaksan ilk okunacak sürücüye cd 'yi Disket ile format atacaksan Disket 'e ayarlaman gerekli daha sonra bilgisayari yeniden baslattiginda ön yükleme yapabilir ve format atabilirsin

Grafik
10/10/2004, 15:54
Yok Kardeşim bootable cd bulmadan da bunuu yapabilirsin. Tak Disket ssürücüsüne bir win me ya da win 98 baş disketini. Oradan format layıver. Sorun Çıkmaması lazım.
böyle olmaz.

w98 veya başka bişey kurmak istiyorsan

yapman gereken..
w98 cd'sini yada başlangıç disketini tak sistemi aç.. FDSIK yap.

Xp kurmak istiyorsan

xp cdsi ile sistemi açtığında zaten orda format seçeniği var + olarak diski parçalarada bölebilirsinç

prox
11/10/2004, 11:24
arkadaşın harddiskinin ikiye bölündüğünü farzedersek ve bölümlemelerin ntfs olduğunu düşünürsek, 9x yada me disketiyle format atamazsınız, sadece bootable bir xp cd si ile yapılabilir.

CodeMania
13/10/2004, 10:02
xp boot cd bulman gerek ama yok daha önce fat32 idi dersen dosya sistemim başlangıç disketiyle boot edip oradan xp cd sine geçebilirsin bunları yaptıktan sonra xp cd sini acmayı başardıktan sonra diyelim yapman gerekenler

Windows Xp yi kurmak için Enter - Ondarmak için R - Kurulumdan çıkmak için F3 seçilir
Enter ile devam edecek isen - Lisans Anlaşması olayını Kabul etmek için F8 - Kabul etmemek için ESC - Pagedown bir sayfa aşşa
F8 tuşuna basarak geçelim. tabi kurmak istiyorsan kabul etmek zorundasın

Şimdi önemli bir adıma geldik. Diskin bölümlenmesi ve formatlama işlemi
Eğer disk daha önceden kullanılmışsa veya zaten içinde başka bir işletim sistemi yüklü ise, bu ekranda varolan disk bölümü görünecektir.Yada bölümleme yapılmamış disk alanı görünecektir. Siz duruma göre varolan bölümü(partititon) seçip Enter ile devam edebilir veya Bölümü seçip C tuşuna basarak bu alanı bölümleyebilirsiniz .
C tuşuyla böldükten sonra yada direkt enterle seçildikten sonra Kullanmak istediğin dosya sistemini soracaktır benim tavsiyem ntfs ama çabuk değil.
yada fat oalrak seçersen
FAT Bu dosya sistemi DOS ve W9x'in kullandığı dosya sistemidir. Bu şekilde formatlarsanız, bir DOS disketiyle açtınızda diskinize erişebilirsiniz. Aynı şekilde eğer birden fazla işletim sistemi kullanıyorsanız, mesela bir de W98 yüklü ise, W98 ile açtığınızda bu disk alanını da görüp kullanabileceksiniz.

İki tane büyük dezavantajı var:

Kullandığı dosyalama yöntemi diski 64KB'lık hücrelere bölüyor. Ve bir dosya en azından bir hücreyi kapladığı için, 1KB'lık bir dosya bile oluştursanız diskinizde 64KB yer kaplayacaktır.
NTFS sisteminin sunduğu disk ve dizinlere hatta dosyalara erişimin kullanıcı bazında kısıtlanabilmesi özelliğinden mahrum kalacaksınız.

NTFS DOS disketiyle açınca ve W9x işletim sistemlerinden erişilememesi dışında güvenilir ve XP'nin özelliklerini tam olarak kullanmanıza imkan veren bir dosya sistemi. Bu arada kafanıza belki takılır diye söylüyorum, W9x tarafından erişilemez derken bu ağ üzerinden erişemez demek değil. Aynı makinada birden fazla işletim sistemi varsa bu durum söz konusu olabilir.
Bu işlemlerden sonra xp kurlumu çin dosya kopyalama işlemi başlayacak ve dos görüntüsünen kurtulacak pencrelere kavuşacaksın ondan sonrası zaten çok basit Xp seni yönlendirecek eğer yinede buraya kadar gelip bundan sonrasına gelemezsen devamınıda yazarım.

ismailyalta
14/10/2004, 19:16
Hey Gidi Milletimin Yardımsever İnsanları!
Bir deli kuyuya bir taş atmış 10 milyon tanesi çıkaramamış :D tmaç kardeş sana yardım edilmesini istiyorsan önce sorununu en ince ayrıntısına kadar açıkla, ondan sonra yardım iste. Bir bilgisayarcıya gitsen, "git kardeşim al kolunun altına bilgisayarını öyle gel buraya" der sana.

Sen hdd ne format atmak için naptın da beceremedin? Önce bizi bir aydınlat ki bizde seni projektör ile aydınlatalım :D Hadi Kolay Gelsin!

hakansor
16/10/2004, 15:08
: Nasıl olsa cevaplar geliyor...

SATAN
16/10/2004, 16:45
@hakansor,@ismailyalta +1

anlatılacak başka olasılık kalmamış zaten...

tmac
18/10/2004, 15:37
ya ben baslangıç disketi yaptım ama dosa girdim.normal bildiğim yolu denedim.siz bana dos girip yapılanı bi açıklasanız yeniden iyi olur.

CodeMania
19/10/2004, 11:58
Hey Gidi Milletimin Yardımsever İnsanları!
Bir deli kuyuya bir taş atmış 10 milyon tanesi çıkaramamış :D tmaç kardeş sana yardım edilmesini istiyorsan önce sorununu en ince ayrıntısına kadar açıkla, ondan sonra yardım iste. Bir bilgisayarcıya gitsen, "git kardeşim al kolunun altına bilgisayarını öyle gel buraya" der sana.

Sen hdd ne format atmak için naptın da beceremedin? Önce bizi bir aydınlat ki bizde seni projektör ile aydınlatalım :D Hadi Kolay Gelsin!

sanırım olabilecek başka olasılık kalmamış tüm yolları açıkladık bu endenle o taşı çıkarmış olmalıyız o derdini oakdar anlatabilmiş belki. bunun için bu adama deli tabirinimi kullanıyorsun? bizlerede zeki salaklar gibi ?

CodeMania
19/10/2004, 12:01
ya ben baslangıç disketi yaptım ama dosa girdim.normal bildiğim yolu denedim.siz bana dos girip yapılanı bi açıklasanız yeniden iyi olur.

dosa girdin cd sürücüne geç setup yaz kurulum başlasın enter de kurulum başlayacak bi önceki mesajımda ki yazdıklarımı uygula

tmac
19/10/2004, 15:43
codemania olum sen bidaaa bişey yazma yaaa

valeron
21/10/2004, 12:48
sorunun ne oldugunu bilmiyom ama bence format çekme en son ihtimal olarak dene formatı.bence bi recover çek pc ye.

tmac
25/10/2004, 14:57
recover ne yaew

SATAN
25/10/2004, 15:43
sorunun ne oldugunu bilmiyom ama bence format çekme en son ihtimal olarak dene formatı.bence bi recover çek pc ye.

galiba recover repair oluyor..!!¿

valeron
25/10/2004, 21:45
evet repair aslında bendeki notebooktan kalmış aklımda recover kelimesi. :)

alico
28/10/2004, 11:33

Bölüm NTFS 'se format atamaz hele hele genelde C sürücülerü NTFS D sürücüleri İse FAT32 oluyor . NTFS Sürücü Tanımadığından Sıradaki D Sürücüsünü C sürücü Adında Atar Bir çok kişide Ben C sürücüsüne Format attım Birde Baktım D Sürücüsündeki YEdekleriö Uçmuş Diye ağladığına çok şahit oldum.

Ayırca 40 GB üstünden Sonra Fdisk ile işlem yapılmaz. En Güzeli Bir 98 Boot Cd si oluştutacaksın İçine Pqmagic 8.0 ve Ghost İmage Ready gibi gerekli tüm Bootlarıda atacaksın. Dos Düştüğünüzde Cd rom sürcüsüne geçip e:\>pqmagic yazıp babalar gibi istediğiniz işlemi 1 dk kısa bir sürede yapacaksınız.

tayland
05/11/2004, 12:05
bir format atmak bu kadar zormuyu yafs.. :)

GFB-43-Ali
27/11/2004, 21:54
Ya Arkadaşlar Aynı Şey Benimde Başıma Geldi...

Lütfen Yardım Edin..

Benim pc 'De XP Pro Yüklü...Bunu ME 'ye Çevirmek İstiyorum...

Ama Bende Arkadaş Gibi Format Atamıyorum...

Birim Etiketi İstiyor..Birim Etiketi Ne yaaa...

fdisk,başlangıç dsketi falan pc'nin içine ettim...

Ne Yapmam Gerekiiyor ME'yi Yükleyebilmem İçin.

Şu an Elimde Windows 98 boot,Windows ME ve Windows XP Pro Var...Birde XP Yüklüyken Oluşturduğum Başlangıç Disketi...

Detaylı Anlatırsanız Sevinirim...