PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : xp veri şifreleme sorunu çözen ne dilerse OK

onurkorkmaz
30/09/2004, 02:39
Çözen dilesin benden ne dilerse
onur kullanıc adıla xp de belgelerimim üzerine gelip sağa tıklayarak özellikler/gelişmiş/veriyi korumak için şifrele yapıp diğer kullanıcılar açamasın diye koruma altına aldım sonra bu belgelerin yedeğini alıp harddiski formatlayıp yeni xp kurdum ve şimdi bahsi geçen belgelerimi açamıyorum kullanıcı yetkiniz yok gibisinden mesaj veriyor bunun yolunu bulan cidden ne dilerse dilkesin benden
onur

euler
30/09/2004, 03:11
administrator olarak giriş yapıp denedin mi diye sormuyorum bile.

destar
30/09/2004, 07:19
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q308993&sd=tech
bir göz atmanda fayda var.

destar
30/09/2004, 07:23
http://www.handyarchive.com/download/6642/pgsetup.zip
ayrıca programda burda kolay gelsin.

onurkorkmaz
30/09/2004, 15:54
işe yarayacak ama benden bi şifre istiyor ne şifresi çözemedim

ns
30/09/2004, 18:36
aynı problem bende de var... administratorolarak oturum açtım..
olmadı formatladım aynı kullanıcı dı şifresi gibi şeyleri de denedim...
şu anda dosyaları backup halinde saklıyorum. eğer bir çözüm bulabilirsem çok iyi olacak.

destar
30/09/2004, 20:43
administration ya da oturumu hangi isimle açtıysan o şifre olabilir, ben programı kullanmadım ihtiyacın olduğu için aradım. umarım işe yarar.

onurkorkmaz
01/10/2004, 04:03
Abi hiçbirşey çözemiyo ya 7,5GB dosyam duruyo Microsof un bi yetkilisiylede
görüştüm kurtaramzsın dedi ama abi silinen verileri bile geri getiren teknoloji bunu neden yapamıyor bunu anlamıyor anlamak istemiyorum

epic
01/10/2004, 07:14
sertifikalarinizi koruyun. bu islemin gercekten de geri donusu yok. :(

ns
01/10/2004, 21:07
ya ben windows help i bayağı inceledim bu olay olduğunda..
mümkünmüş...
windows kurulduğunda ilk oturum açan kullanıcı onların şifresini kaldırabilirmiş.
ama sadece bu kadarını öğrenebildim helpten. nasıl kaldırıyor bilmiyorum :(

HunTER
01/10/2004, 21:59
ben windows help i bayağı inceledim bu olay olduğunda..
mümkünmüş

Microsof un bi yetkilisiylede görüştüm kurtaramzsın dedi

Baska bı yetkılıyle konussan?

ns
01/10/2004, 22:03
ya aslında o sadec xp nin değil NTFS dosya sisteminin de bir özelliği...,
fat 32 de şifreleme yok..

longhornx
05/10/2004, 22:21
Öncelikle yapman gereken, Araçlar – Klasör Seçenekleri – Görünüm – Basit dosya paylaşımı kullan işaretini kaldırıyoruz.

Daha sonra şifrelenmiş klasörümüze sağ tıklayarak özelliklere geliyoruz. Güvenlik sekmesine mevcut kullanıcı adını seçerek tüm alanlara izin ver. Bak bakalım işe yarıyor mu?

Sonra da Microsoft beni arayıp teşekkür eder umarım :P

Düzeltme : Sadece bir yemek ısmarlarsın olur :)

Cekici
05/10/2004, 23:21
makinayı güvenli modda çalıştırın yönetici olarak oturum açın, klasörü sağtıklayın ve özellikler seçeneğini tıklayın buradan güvenlik sekmesine geçmesine geçin ve gelişmiş butonuna basın burdan ekle yi tıklayıp tekrar gelişmiş diyoruz ve şimdi bul butonuna basalım ve aşağıda gelen listeden Administrator ve Administrators ları seçin ve ekleye basın sonra Tamam ve Sonra tüm tic leri kaldırıp tekrar tamama basın sonra Sahibi sekmesine geçip burdaki listede Administrator ve Administrators ler varmı diye bakın ve varsa altta Nesnelerin ve alt klasörlerin kapsayıcıların sahipliğini değiştir seçeneğini seçiyoruz ve tamam diyip kapatıyoruz...

sunny_smiley
06/10/2004, 11:04
denemedim fakat olabileceğini tahmin ediyorum, alıyorsun bir Knoppix CD'si ve halletmeye çalışıyorsun, ben olur diye düşünüyorum

longhornx
06/10/2004, 18:04
Knoppix cd si ile olma ihtimali yok gibi arkadaşlar. Çok denedim ben :)

Haymac
06/10/2004, 18:49
eğer izin yetkin yok diyorsa sen o klasorü yaz bi cd ye :P git bi windows 98 bulanan makinede dene başka çare yok :P

Olma olasılığı % 49 :D

çünkü ben macosx de göremediğim yetkim olmayan dizinleri daha eski bir sistem olan macos9 da görebiliyordum ordan yola çıktım

onurkorkmaz
09/10/2004, 17:06
Bu verileri hiç bir şekilde kopyalaya mıyorsun ki bir de 7.5 gb naparsın

Haymac
09/10/2004, 17:31
O zaman bi emanet hd bul ona bi format at 98 yükle yada 98 yüklü bi Hdd yi yürüt onla erismeyi dene : )

IcenGuard
09/10/2004, 18:13
baska isletim sistemi kurmak ile olmaz. dosyayı acmak icin parolan dısında dosyayı sifreleyen anahtar da olmalı. format attıgında anahtarda yok olmus oldu.

xpnin bu anahtarları nerede yada nasıl sakladıgını bilmiyorum, eger anahtarı bulup da yeni sisteme yukleye bilirsen belki olabilir. (formattan sonra hdd de fazla degisiklik yapmadıysan)

hdd den veri kurtaran firmalar var onlara sor istersen, yada biryerlerden hacker bul.
pek ucuza halledeceklerini sanmam .

www.rentacoder.com (http://www.rentacoder.com/) a uye ol. derdini anlatan detaylı bir topic ac, sonra da teklifleri bekle...

Haymac
09/10/2004, 18:24
baska isletim sistemi kurmak ile olmaz.
Sonuçta varsayımsal hareket ettim, olmayabilir :sus: :kuuul: :super:

Başarılar arkadaşım.

CodeMania
13/10/2004, 09:21
1. Formatlamadan önceki halin tamamen hatırlıyorsan (bilgisayar adı kullanıcı adı yönetici parolası !!! ki bu önemli -->Format atma ekranında iken girdiysen yönetici parolasını ilk kurulduğunda ikinci formatta da aynı şeilde girmen gerek) Aynı şekilde gir
yani tüm isimelr aynı olsun bu senin sorununu çözecek.
2.MSCE eğitimi almış yakınların tanıdıkların varsa onlarda bu problemi çözebilirler.
3.Yok olmadı diyorsan HDD yi bana getir 2 saat içinde Eski dosyalarına kavuş.
4. bence 1. yolu dene sorun kalmayacağından eminim microsoftun çaycısıyla görüşmüşsündür sen arkadaşım.

Grafik
13/10/2004, 10:17
aslında bir yolu vardı ama illegal ve yasal olmadığını söyleyelim...

normal yollarla o şifreli klasöre ulaşmak zor çünkü normal yollarla erişilmesi şifrelemenin anlamsız olduğunu gösterir. microsoft yetkilisinin'de kendi şifreleme mantığını kırmasını bekleyemeyiz..

banada oldu bir arkadaş bir cd getirdi. ismini hatırlamıyorum ismini tekrar sorarım pm mesaj ile atarım. program 2004 yapımı başlangıç'ta sürücü'ye takıyorsun..

admin,user vs tüm şifeleri devre dışı bırakıyor + klasör güvenlikleri'de devre dışı..

onurkorkmaz
13/10/2004, 23:26
yasal olsun olmasın kendi dosyasına ulaşamamsı delirtiyor insanı şu programın ismini öğrenirsen çok sevinirim teşekkurler

zerezek
16/10/2004, 10:23
Passware FileMaker Password Recovery.Key.v6.3.785 RETAIL
http://scdown.fixdown.net:8080/cicpfmpa-2004-05-01.rar
http://scdown.0daycn.net:8080/cicpfmpa-2004-05-01.rar
http://www5.fixdown.com/1/cicpfmpa-2004-05-01.rar
http://www4.fixdown.com/1/cicpfmpa-2004-05-01.rar
ftp://www.fixdown.com:fukljljljl@key.fixdown.com:9999/keydown2003/cicpfmpa-2004-05-01.rar
bir dene bakalim hocam.

rail
19/10/2004, 02:28
``guest``olrak dene win sa gire bilirsin

Gh@sT
20/02/2005, 13:55
zerezek verdiğin linklerden bi şey çıkmıyo

Gh@sT
20/02/2005, 14:00
Arkadaşlar tam olarak nasıl olacağını bilmiyorum amabi tavsiyem olacak.

MSconfig de bu işin mutlaka bi çözümü vardır. Nede olsa XP pc yi açarken neleri kullanıp neleri kullanmayacağını da bu prog dan öğreniyo.

Gerekirse buradaki herşeyi iptal edip makinayı açmayı denemek tabi açılırsa.

akustix
21/02/2005, 13:24
o klasörünü başka bir işletim sistemi olan makinada denedinmi? veya ms dosta açmayı ve içindekileri açmayı düşündünmü?

ResTWeLL
23/02/2005, 10:52
onur korkmaz kardeşim; grafik'in bahsettiği toolsa sahibim.. msn den bana ulaş
selamlar

deptor
28/06/2005, 20:02
1-2 hafta önce başıma bu olay geldi
müşteride xphome(lisanslı) yüklü ve xp çökmüş
içinde önemli bilgileri de var. makineyi iş yerine getirdim başka pc ye taktım.fakat kullanıcının hiç bir dosyasına erişemedim(yetkisiz kullanıcı).
BUNUN MUTLAKA BİR ÇÖZÜMÜ YANİ BİR HİLESİ OLMALIYDI...
en sonunda buldum ve bütün belgelerini kurtardım.
daha sonra tabiki makina en güzelinde bi format...:)

Dawson
29/06/2005, 11:55
Çözen dilesin benden ne dilerse
onur kullanıc adıla xp de belgelerimim üzerine gelip sağa tıklayarak özellikler/gelişmiş/veriyi korumak için şifrele yapıp diğer kullanıcılar açamasın diye koruma altına aldım sonra bu belgelerin yedeğini alıp harddiski formatlayıp yeni xp kurdum ve şimdi bahsi geçen belgelerimi açamıyorum kullanıcı yetkiniz yok gibisinden mesaj veriyor bunun yolunu bulan cidden ne dilerse dilkesin benden
onur
çözümü buldun mu bilmiorum ama sana kısaca anlatayım yeni kurdugun windows xp de açamadıgın dosyayı document and settings klasörüne koy sonra güvenli kipte administrator olarak gir daha sonra açamadıgın dosyayın üzerinde sag tıklayarak izinler die bi bölüm olması gerekiyo tüm izinlerin hepsini ver ve windowsu tekrar başlat normal olarak girebilmen gerekiyo.

furina
07/07/2005, 23:21
o dosyayi tekrar alabilecegine inanmiyorum. cunku olay tamamen windows'un sifreleme yontemiyle ilgili. o da su ki sen dosyayi sifrelediginde windows ona unique bir anahtar verir ve sen kendi kullanicinla girdigin her seferinde ayni anahtari kullanirsin ama windows formatlandiktan sonra herseyi ayni sirayla yapip ayni sifreleride versen windows o dosya icin ayni anahtari uretmez. dolayisiyla yakinda bir bardak su varsa icmeye basla ;)

ek: bu durumun sahiplik olayiylada ilgisi yoktur cunku onun mantigi farklidir. o da ornegin kullanici kendi (2000 ve XP'de) my documents klasorune bir belge atarsa ona sistem administrator'u haric baska hicbir kullanici ulasamaz. bu kullanici sistemden silinirse onun profilindeki dosyalar sahipsiz kalir ve dosyalari geri cevirebilmek icin administrator'un o dosyalarin sahipligini almasi gerekir. sahiplik durumu bunun gibi durumlar icindir ama sifreli dosyalar HARIC. sahipligini alsan bile ayni anahtari uretemezsin.

furina
07/07/2005, 23:39
eger baska kullanicilarin dosyana erismemesini istiyorsan dosyanin veya klasorun ozellikler kismindaki security bolumunden everyone'i kaldirip kendi kullanici adini eklemen yeterlidir. (bu olayi sadece kendi urettigin dosyalar uzerinde yapmalisin.)

ns
07/07/2005, 23:47
aslında kurtarmak ben başaramasam da mümkün.
windows un help bölümünde şifrelenmiş dosyaların kurtarma aracısına gönderildiğinde şifrelerinin çözülebileceği yazıyor.

kurtarma aracısı ise windows u kurduktan sonra ilk oturum açan kullanıcı.

...cunku olay tamamen windows'un sifreleme yontemiyle ilgili
windowsun değil ntfs dosya sisteminin özelliği.

furina
07/07/2005, 23:56
help'i iyice okursaniz orada sertifikayi yedekledikten sonra diyor. eger sertifika yedeklenmemisse zor.

furina
07/07/2005, 23:59
sifreleme olayini windows yapar ntfs dosya sistemi ise o sifreleme olayini yapmasina veya kullanicilara diskte kota konmasina imkan verir. fat32'de boyle bir imkan yoktur.

ns
08/07/2005, 00:45
help'i iyice okursaniz orada sertifikayi yedekledikten sonra diyor. eger sertifika yedeklenmemisse zor.
aslında sertifika yedeklenmişse zaten problem yok.

bakın şöyle diyor help
kurtarma aracısı:Şifreleme Dosya Sistemi ile şifrelenmiş olan kullanıcı verilerini kurtarmak amacıyla ortak anahtar sertifikası verilen bir kişi.
yani kurtarma aracısının sertifikaya ihtiyacı yok...
bu aslında şirketlerde çalışan işi bıraktığında, ya da adli makamlardan gelen istek üzerine şifreli dosyaları açmak için düşünülmüş.

sifreleme olayini windows yapar ntfs dosya sistemi ise o sifreleme olayini yapmasina veya kullanicilara diskte kota konmasina imkan verir. fat32'de boyle bir imkan yoktur.
ben de tam olarak bunu demek istemiştim zaten..

furina
08/07/2005, 09:08
umarim olur ama ben pek umitli degilim.

ahmetronik
17/11/2005, 01:51
slax 5.0.6 kill bill edition tak-kullan cd benim bildiğim kadarıyla bütün kullanıcılar için şifreli dosyalara ulaşabiliyo.istesen bi dene...

kizilkayas
13/02/2007, 23:06
sorunu bukadar büyütmeyin windows un bu sorun için bir aracı var oda "cipher.exe"
önce başlat çalıştır cmd yazın açılan pencerede "cipher /r:UzantısızYolAdı" uzantısız yol adı (c olabilir) ve enter diyin şimdi veri kurtarma aracımızı oluşturduk sonra denetim masası yönetimsel araçlar sonrada yerel güvenlik ilkesine gelin ordan ortak anahtar ilkeleri sonrada şifreleme dosya sistemine gelin ve ters tıklayarak veri kurtarma aracısı yükle diyin ordanda klasörlere gözata tıklayın cipher la oluşturduğumuz sertifikayı bulun ( c yi örnek vermiştik) yeşil bir iconu vardır ileri ve son diyelim sonra administrator acountu ile oturumu açarsanız erişemediğiniz dosya ve klasörlere ulaşabilirsiniz

not: bir domaine üye olan bilgisayarda eğer domain kullanıcısı oluşturduysa bu klasörleri ozaman yerel güvenlik ilkesi yerine group policy (yani grup ilkesi) den bu işlemi yapmak zorundadır.. şimdiden kolay gelsin

kizilkayas
14/02/2007, 12:31
unutmuşum eğer windows 2000 kullanıcısıysanız (benim gibi) bununla uğraşmanıza gerek yok çünkü windows 2000 administrator u bu sertifikaya zaten sahiptir buda 2000 nin farkı olsa gerek güzel bir kolaylık tek yapmanız gereken administrator hesabı ile oturmu açmak ve klasörünüzü açmak :))

ajnglagla
18/02/2007, 17:24
ben de o dosyalara ulaşabileceğine pek inanmıyorum, benim de başıma aynı şey gelmişti, 3000 tane resmimi kurtarmak için yüklemediğim program denemediğim şey kalmadı. hatta bunun için ( belki inanmazsın ) işin ehlidir deyip şuan oldukça ünlü bir sertifika veren bir eğitim kurumunun sahibine ( kendisi microsoftun yeteneklilerindenmiş ) bile telefon edip sormuştum..

cevap tam aklımda kalmadı ama sanırım şu şekilde anlatabilirm adamın anlattıklarını; "bu veriler bilmemkaç bit ile şirfelendiğinden bilgisayarın bilmemkaç işlemciye de sahip olsa ve bu bilgisayar aralıksız çalışsada o şifreyi çözmen şu kadar gün sürer" demişti..

ama evet böyle programlar var kurtarabilirsen ne mutlu, ben yapamadım şayet :(