PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : kürtlük

virU
29/09/2004, 22:14
http://www.kurdistan.serhed.net/Tarih.html
iyi okuyun bu adamlar bizden daha fazlasını istiyorlar.. onların eşitlik falan istedikleri yok onlar ülkemizi istiyorlar. taviz verirseniz geriside geliyor işte.. bir de Türkçe site yapmışlar.. dinciler kürtler hepsi beraber hareket ediyorlar.. çünkü Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesi bizi bölecek yasaları kabul etmesi onların lehine. ulus devletten uzak kukla köle itaat eden bir devlet, dinci ve kürtcü bir devlet..
çözüm: şahsi görüşümdür. hepsinin sınır dışı edilmesini istiyorum..

HunTER
29/09/2004, 23:15
Bende turklerın uzaya cıkmasını ıstıyorum ama bunu gerceklestırebılecegımızden pek emın degılım :)

Hem sen fıllerın dıslerı neden dısardadır bılıyormusun?

virU
29/09/2004, 23:20
Bende turklerın uzaya cıkmasını ıstıyorum ama bunu gerceklestırebılecegımızden pek emın degılım :)

Hem sen fıllerın dıslerı neden dısardadır bılıyormusun?
emin olmadığın birşeyi asla gerçekleştiremezsin zaten. fillerin dişiyle ne anlatmak istediğini anlamadım.

HunTER
29/09/2004, 23:34
Sunu kastettım :)
http://www.vatanim.com.tr/cat/haber_detay.asp?Newsid=36998&Categoryid=1&aid=0

Euclides
29/09/2004, 23:52
bir zamanlar "sağ-sol",şimdi "türk-kürt" ve "laik-antilaik" hep aynı film....
2...
oradaki köken olayıda çok komik, adamlar hem slav,hem asuri,hem.....
bu hyper bilim adamları biraz daha kasarlarsa daha kürtler latin,angolo sakson falanda olabilecekler...hatta japon falan...

acemi
30/09/2004, 00:02
iyi okuyun bu adamlar bizden daha fazlasını istiyorlar..
"bu adamlar" derken butun kurtleri kasdetmiyorsundur umarim. birileri birsey istedi diye ayni irka mensut butun insanlarin benzer sekilde dusundugunu soylemek yanlis olur.

virU
30/09/2004, 00:09
bir zamanlar "sağ-sol",şimdi "türk-kürt" ve "laik-antilaik" hep aynı film....
2...
oradaki köken olayıda çok komik, adamlar hem slav,hem asuri,hem.....
bu hyper bilim adamları biraz daha kasarlarsa daha kürtler latin,angolo sakson falanda olabilecekler...hatta japon falan...
"bu adamlar" derken butun kurtleri kasdetmiyorsundur umarim. birileri birsey istedi diye ayni irka mensut butun insanlarin benzer sekilde dusundugunu soylemek yanlis olur.

türk kürt sorunu deil bu aslında sadece vatan vatan haini sorunu.. sadece kürtler yapmıyor hainliği.. bizdeki dinciler (muhafazakar kanat), masonlar ve yabancı sermayeyle iş birliği içindeki kapitalist iş adamlarımız kendi içimizdeki hainler. ve tabiki dış güçler düşman belli aslında AB. ama biz hala düşmanın kapısında bekliyoruz. BEKLETİLİYORUZ desek daha doğru olur heralde hainler tarafından.
acemi eğer bunların içinde ben Türküm diyebilen varsa onun alnından öperim. Atatürk bu devleti sadece Türkler için kurmadı, ne mutlu Türküm diyene demiş Ata'mız. ben lafım bölücülere ve bunların %100ü bölücü olan siyasi kanadına..

euler
30/09/2004, 00:10
"bu adamlar" derken butun kurtleri kasdetmiyorsundur umarim. birileri birsey istedi diye ayni irka mensut butun insanlarin benzer sekilde dusundugunu soylemek yanlis olur.bütüne yakın bir çoğunluk olduğu da göz ardı edilemez sanırım...

BoraN
30/09/2004, 00:16
http://www.kurdistan.serhed.net/Tarih.html
iyi okuyun bu adamlar bizden daha fazlasını istiyorlar.. onların eşitlik falan istedikleri yok onlar ülkemizi istiyorlar. taviz verirseniz geriside geliyor işte.. bir de Türkçe site yapmışlar.. dinciler kürtler hepsi beraber hareket ediyorlar.. çünkü Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesi bizi bölecek yasaları kabul etmesi onların lehine. ulus devletten uzak kukla köle itaat eden bir devlet, dinci ve kürtcü bir devlet..
çözüm: şahsi görüşümdür. hepsinin sınır dışı edilmesini istiyorum..

Bu şekilde yazılmış mesajlar, ülke bölme meraklılarının ekmeğine yağ sürüyor, bilmem farkındamısın?

Hem Türk hemde Kürt halkları olarak bunu hala daha sorun olarak tartışıyorsak vay halimize. Bölgede kurulacak üçüncü bir devletin daha kolay sindirileceği şüphesiz. Hatta bugun Irak'ın yaşadığı acıların daha fazlasını çekmesi olası. Bu halde hala daha ayrılık sözü edenlerin bile bile neden böyle birşey istediklerine anlam veremiyorum.

Bölgeyi eline almak isteyenler var hali hazırda. Birileri harita çizip ülkemin sınırlarını da içine alarak üzerine; Vaadedilmiş Topraklar yazma cesaretini gösterebiliyorsa, öncelikle suçu kendimde ararım. Demek ki bazı şeyleri eksik yada yanlış yapıyorum demektir bu...

Kimsenin biryere gitmesine de gerek yok bu durumda... :)

virU
30/09/2004, 00:24
boraN tepkisiz kalmak asıl onların ekmeğine yağ sürüyor.. bilinçli olmamız gerekiyor. adamlar organize hareket ediyorlar heryerdeler uyumsuzlar nefret ediyorum bu benim suçum değil. ben ülkemin böyle olmasını asla istemem.

destar
30/09/2004, 00:31
Haklısın fakat forum kurallarını bir okumanı tavsiye ederim.

HunTER
30/09/2004, 00:37
Ama ıtıraf edıyım benımde arasıra aklımdan gecmıyor degıl.. Ornegın tum guneydoguyu onlara bırakarak ulkedekı tum kurt nufusunu oraya yıgmak.. ve kesınlıkle bırdaha ıcımıze almamak..

Sonucta kımse o topraklarda yasamak ıstemıyor.. Kımse o topraklardan gelenlerlede yasamak ıstemıyor.. Oyleyse belkıde en ıyısı ayrılmamız..

Elbette bu kabul edılebılır bısey degıl ama oyleyse neden bunu yapamadıgımızı arastırmak lazım.. Belkı cozum buralardadır.. Oysa bızım tek yaptıgımız sarkı soylemek.. (Orda bı koy var uzakta ...)

Not: Mısal, doguya gıtmeye nazlanan memurlar yada varoslardakı nufustan sıkayet eden kentlıler.. Ayrımcılıga bırazda bız sebep oluyoruz gıbı..

euler
30/09/2004, 00:48
Ama ıtıraf edıyım benımde arasıra aklımdan gecmıyor degıl.. Ornegın tum guneydoguyu onlara bırakarak ulkedekı tum kurt nufusunu oraya yıgmak.. ve kesınlıkle bırdaha ıcımıze almamak..1 verince 5 isteyeceklerini hepimiz adımız gibi biliyoruz oysa değil mi? Çünkü tarih boyunca da hep böyle olmuştur.

Ama ben de bazen diyorum ki, bu kadar kalabalık ve yüz ölçümü olarak geniş bir ülke olacağımıza keşke İsviçre yada İsveç kadar bir ülke olsaydık. Nüfus az, sorun az, teknoloji çok, refah yüksek. ah ahhh...

Bende turklerın uzaya cıkmasını ıstıyorum ama bunu gerceklestırebılecegımızden pek emın degılım Belli mi olur Hunter, belki de ilk Türkonot sen olursun? :)

virU
30/09/2004, 00:51
ayrımcılığa uyum sağlayamayanlar sebep oluyor bence ve sonra sürekli şikayet edenlerde onlar hizmet yok diyorlar hastalandıklarından bu devletin hastanesine gidiyorlar okuluna gidiyor öğretmenini öldürüyorlar. devlet oraya gap projesi yaptı. devlet elinden geleni yapıyor aşiretlerle baş edilemiyor. gündüz köydeki esnafın gece dağda olduğu söyleniyor. ve tüm bunları yapanlar bize ayrımcılık yapıyorsunuz siz bölücüsünüz diyorlar bize. bize hizmet yapmıyorsunuz diyorlar. bugün hangi kürt türk vatandaşı herhangi bir haktan mahrum edilmiş. neden çerkezler lazlar ses çıkarmıyorda kürtler sürekli gümdem yaratıyor. asıl amaçları farklı çünkü.. Hunter o topraklar için savaştık biz fazlası için savaştık ama azına razı olduk musulda da hakkımız var bunu gözardı etme fırat dicle gap oralar bizim. TC Devletinin. Oradaki insanlarda bizim vatandaşlarımız kürtlerin içinde de çok çok az bi kısımda olsa belkide bölücü olmayanlar vardır ve masum insanlar onlara lafım yok.

HunTER
30/09/2004, 00:55
Yo bunu onlar ıcın degıl kendım ıcın ıstıyorum zaten ama dedıgım gıbı boyle bıseyın olmasına ımkan yok..

Yanı hepımız bılıyoruzkı buna ne Turkıye Cumhurıyetı nede bu Cumhurıyetın vatandasları ızın verır.. Kurt yada Turk farketmez.. Aramızda bu ulkede yasamaktan memnun olan kurtler yada onlarla yasamaktan mutlu olan turklerde var..

Kı cogunluk bu sekılde sanırım.. Aksını dusunen bı avuc hayalperest sadece.. Tabı bu sadece benım gorusum..

Euclides
30/09/2004, 01:45
Ama ıtıraf edıyım benımde arasıra aklımdan gecmıyor degıl.. Ornegın tum guneydoguyu onlara bırakarak ulkedekı tum kurt nufusunu oraya yıgmak.. ve kesınlıkle bırdaha ıcımıze almamak..

fikir güzelde istanbuldaki kürtleri nasıl oraya süreriz o problem :)

DotNetKid
30/09/2004, 01:50
geçenlerde tarihçi bir arkadaş anlatmıştı Kürtlerin de aslında Türklerin 24 kolundan biri olduğunu.. bunun içyüzünü bilen var mı acaba. hatta "kürt" kelimesine de değindi, şimdiye kadar hiç duymadığım bişey: zamanında, genelde tepelik, dağlık yerlerde yerleşip yaşadıklarından dolayı (aynı zamanda o anlama gelen(!?)) "kürt" denmiş bu Türk(?) kardeşlerimize.. bilmem ne kadar doğru.

ama kesin ve üzücü olan bişey varsa o da ırkı ne olursa olsun bu dindaşlarımızın tamamen dünyevi makamlar uğruna ABD & israil kışkırtması ve sahte vaadleriyle yanlış şeyler yapmaları.

israil ve abd toprak satın alımlarını tüm hızıyla sürdürüyor malesef ve bi zamanlar arap kardeşlerimizin menfaatlerine uyarak hataya düşüp de filistinlileri bugun bu duruma getirdikleri gibi korkarım yarın aynı durum Türk, Kürt vs.. kardeşlerimiz yüzünden iran, suriye ve belki de Türkiye olarak bizim de başımıza gelecek (mazallah!).

Allah sonumuzu hayreylesin.

euler
30/09/2004, 01:53
fikir güzelde istanbuldaki kürtleri nasıl oraya süreriz o problem :)insanların yıllarca uğruna kan döktükleri toprakları "tek satırda" başkalarına vermek teknolojinin getirdiği az sayıdaki olumsuzluklardan biri olsa gerek...

geçenlerde tarihçi bir arkadaş anlatmıştı Kürtlerin de aslında Türklerin 24 kolundan biri olduğunu...Atatürk'ün söyledediği gibi;
"Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türküm diyene!".
Bu ülkeye gönül vermiş, bu sözü gönülden söyleyebilen herkes Türk'tür, bizdendir. Farklı irdelemelere gerek yoktur...

BoraN
30/09/2004, 01:58
Ben bu konuyu çöpe doğru sürelim derim... :)

DotNetKid
30/09/2004, 02:05
fikir güzelde istanbuldaki kürtleri nasıl oraya süreriz o problem :)

sürmek ne demek yaa bence çok yanlış bir tabir onlar da insan! yanlış şeyler yapılıyorsa eğiteceksin. o da zor ama bizim kadar biraz da baştakiler düşünmeli.

burda çelişki oluşturan bir ikilem var:

1- doğu ve gdoğudaki insanlar oralara yol su elektrik vs.. gibi yatırımların cok az oldugundan şikayetçi.

2- kendisi de saf Kürt olan bir abiden duyduğum ise içler acısı:yol yapmak için krayderlerin gittiğini ama oradaki insanların taşladıklarını, çalışma yaptırmadıklarını söylüyor.

şimdi ilk madde de o insanlar haklı ama işin içinde ikinci madde gerçekten varsa bişey diyemiyeceğim. Allah akıl-fikir versin.

@euclides

fakat bu olaylar senin dediklerini yapmamızı gerektirmez. yanlış olur. herşeyin bir çözümü vardır. eğer (abd israil ya da her kimse) bazı kişi ya da kurumlar arayı bozmayı, onları bize karşı kışkırtmayı başarıyorsa, bizimde bu yanlışları geri püskürtüp düzeltmemiz lazım diye düşünüyorum.

Grafik
30/09/2004, 02:19
T.C Kimliğini
+
T.C Haritasını
+
T.C Bayrağını

kabuleden dini,dili,ırkı ne olursa herkes çok yaşasın...

öbürleri'de T.C Haritası'nın dışında ne haltı varsa yesin..

virU
30/09/2004, 02:22
sürmek ne demek yaa bence çok yanlış bir tabir onlar da insan! yanlış şeyler yapılıyorsa eğiteceksin. o da zor ama bizim kadar biraz da baştakiler düşünmeli.

burda çelişki oluşturan bir ikilem var:

1- doğu ve gdoğudaki insanlar oralara yol su elektrik vs.. gibi yatırımların cok az oldugundan şikayetçi.

2- kendisi de saf Kürt olan bir abiden duyduğum ise içler acısı:yol yapmak için krayderlerin gittiğini ama oradaki insanların taşladıklarını, çalışma yaptırmadıklarını söylüyor.

şimdi ilk madde de o insanlar haklı ama işin içinde ikinci madde gerçekten varsa bişey diyemiyeceğim. Allah akıl-fikir versin.

@euclides

fakat bu olaylar senin dediklerini yapmamızı gerektirmez. yanlış olur. herşeyin bir çözümü vardır. eğer (abd israil ya da her kimse) bazı kişi ya da kurumlar arayı bozmayı, onları bize karşı kışkırtmayı başarıyorsa, bizimde bu yanlışları geri püskürtüp düzeltmemiz lazım diye düşünüyorum.
sen yazılanları hiç okumamışsın arkadaşım.. ya da olanlardan haberin yok.. ben karadenizliyim aynı problemlerle bizim insanımızda zaman zaman karşı karşıya geliyor. ama kimse silahı alıp dağa çıkmıyor.. neyin mücadelesini veriyorlar bunlar.. devlet oraya hizme yapıyor devletimiz keşke daha güçlü olsa eminim yine heryere en iyi hizmeti yapardı.
T.C Kimliğini
+
T.C Haritasını
+
T.C Bayrağını

kabuleden dini,dili,ırkı ne olursa herkes çok yaşasın...

öbürleri'de T.C Haritası'nın dışında ne haltı varsa yesin..
aynen katılıyorum.

Gurhan
30/09/2004, 10:03
bir Türk'lük var
birde Türkiyeli olmak var
önce hangisi oldugumuzu bilelim.

@HunTER Ama ıtıraf edıyım benımde arasıra aklımdan gecmıyor degıl.. Ornegın tum guneydoguyu onlara bırakarak ulkedekı tum kurt nufusunu oraya yıgmak.. ve kesınlıkle bırdaha ıcımıze almamak

@Euclides fikir güzelde istanbuldaki kürtleri nasıl oraya süreriz o problem

eğer bunlar Türk'lük ise
ne mutlu ki bana Türk değilim.

destar
30/09/2004, 10:16
VirU sen bir webmaster sin ve forum kurallarını sen de çiğniyorsun, kendi koyduğun kuralları nasıl çiğnersin anladım. Tamam belki haklısınız fakat siz türk - kürt diyerek belki forumda olan kürt asıllı kişileri de kışkırtıyorsunuz bu yaptığınız suçtur.
Öncelikle forum how to yazımı okumanızı öneririm. Böyle giderse ve önlem alınmazsa forumdan çıkmayı düşünüyorum. Çünkü faşist bir yaklaşımla hiçbir yere varamayız, onlar hatalıdır olabilir ama onlarda bu ülkenin vatandaşıdır. Şimdi biri de çıkıp fransızlar böyledir, japonlar şöyledir, türkler şudur dese aynı şekilde forumu sürdürür müydünüz ?
Cevabınız hayırsa bu forumu ve konuyu şu an yokedin lütfen.
Saygılar,

anov
30/09/2004, 10:17
X ler şöyledir.
Y ler böyledir.
gibi insanları sınıflandıran tabirler yanlış tabirlerdir.
konu tehlikeli mecralara doğru sürükleniyor.
kapatılmalıdır. (konu)
aynı yanlışa düşülmemelidir.
ayrıca @Gurhan + 1 (kısaca)
(gereklilik kipi kullandığım için özür dilerim. emir olarak anlaşılmamalıdır.
örnek : kravatını düzgün bağla! --> bir emir iken ;
yağmur geliyor şemsiyeni almalısın --> bir tavsiyedir , şemsiye alınmaz ise o kişinin bileceği iştir , sonuçtan en çok o etkilenecektir.
)

HunTER
30/09/2004, 11:15
Ama ıtıraf edıyım benımde arasıra aklımdan gecmıyor degıl.. Ornegın tum guneydoguyu onlara bırakarak ulkedekı tum kurt nufusunu oraya yıgmak.. ve kesınlıkle bırdaha ıcımıze almamak

Aklımdan gecenlerı de sıze danısak degılım.. Ben sadece samımıyetımıze guvenerek sızınle bısey paylastım bunda buyutulecek bısey yok.. Kaldıkı bı alt satırda boyle bıseyın mumkun olmadıgınıda soylemısım.. Oyleyse mesele ne?

Yanı ya cok artnıyetlısınız yada sadece bu paragrafı okuyup yorum yapıyorsunuz... Bence ıkıncısı...

Gurhan
30/09/2004, 11:25
sanırım buraya yazanlarin hepsi batıda oturuyor o yüzden yani. neysee :)
keşke yurdumun tüm insanı doğu halkı kadar dürüst, saygılı ve insancıl olsaydi.

@HunTER benim ki direk sana söylenmiş bir şey değildi yazdiğin gibi düşünen herkes içindi.büyütülen birşeyde yok.aslında bu konunun baştan açilmasi yanliş resmi veya gayri resmi bir ırk olan kürtlük hakkında hiç birşey bilmeden suçlamalar yapilmasi doğru değil. o yüzden kapatilmasin bence bu konu

HunTER
30/09/2004, 11:29
Pekı.. Sanırım agırlıklı olarak herkes bu konunun kapatılmasından yana..

Ansugo
30/09/2004, 15:32
Atatürk'ün söyledediği gibi;
"Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türküm diyene!".
Bu ülkeye gönül vermiş, bu sözü gönülden söyleyebilen herkes Türk'tür, bizdendir. Farklı irdelemelere gerek yoktur...

Welcome fasism, welcome death.

Tuh! Konu kapatilmasa idi Seyh Sait'den, asimile burolarindan, dislanmaktan, ezilmekten, yerilmekten, piyonluktan, israilden, kenandan, amerikadan, rusyadan, ermeniden de de de bahsedebilirdik belkim.