PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows 98 i xp ye zarar vermeden kaldırmak

ab
07/11/2002, 00:02
Soru yukarıdada yazıyor arkadaslar Windows XP yi Windows 98 e zarar vermeden kaldırmak istiyorum.

C:\ de windows 98 se
E:\ de windows XP

Kurulu iki sürücüde fat 32 dosya sistemi ile formatlı.

Yardım ederseniz sevinirim.

La Grange
07/11/2002, 15:44
bende de tıpatıp aynı oslar aynı düzende kurulu..
ve eğer 98 i kaldırırsam xp ye na zararı olabilir bilmiyorum.
hatta niye olsun ki?
ama her olasılığa karşı partition magic i xp ye kurup ordan formtlayabilirsin c yi

Kögüdey Meygen
08/11/2002, 09:51
partition magic'e gerek yok.
XP de direk c:'ye format atabilirsiniz.
Eğer bilgisayarınız C:(harddiskin c: bölümü) den açılacak şekilde ayarlanmış ise format atmadan önce
XP ile
c:\boot.ini
c:\ntldr
dosyalarını diğer bölüme(E: gibi) kopyalayın.format attıktan sonra
bu dosyaları geri C:\ ye kopyalayın.
veya XP nin disk yönetimi ile aktif bölümü E: yaparsanız(dosyaları kopyalamayı unutmayın) yine sorunsuz bir şekilde çalışması gerekli.

NT tabanlı sistemler(NT 4.0,2000,XP) açılırken
daima ntldr ve boot.ini dosyalarına ihtiyaç duyar.Ve Nt tabanlı sistemler ile biçimlendirdiğiniz bölümleri aktif bölüm yaparsanız
ilk olarak ntldr dosyası çalıştırılır ve ntldr boot.ini dosyasındaki bilgilere göre sistemi açar.

ab
08/11/2002, 16:45
sagol Kögüdey Meygen arkadasım peki XP yi kaldırmak istersek ne yapacagız windows 98 i boot etmek istersek. Mesela e: sürücüsü üzerinde fat 32 dosya sitemine sahip xp yi silsek.

Bilgisayarımızda c: diskinden baslasa

c:\boot.ini
c:\ntldr

buraya kopyalasak windows 98 i boot edebilirmiyiz.

ayen
08/11/2002, 18:21
:D

Kögüdey Meygen
09/11/2002, 08:43
C: dskinden başlıyor ve Win98'e ait dosyalarda C:de ise gönül rahatlığıyla WinXPnin bulunduğu bölüme(E:) format atabilirsiniz.

Kögüdey Meygen
09/11/2002, 08:45
C: dskinden başlıyor ve Win98'e ait dosyalarda C:de ise gönül rahatlığıyla WinXPnin bulunduğu bölüme(E:) format atabilirsiniz.
yalnız C:'deki boot.ini ve ntldr dosyaları kalsın.Çünkü XP kurulurken C: 'de değişiklik yapar ve ne olursa olsun o dosyalar sistemi açacak şekilde ayarlanmıştır.
boot.ini dosyasındanda XP'nin açılması için konulmuş satırı silersin sonra.