PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ne oldu'da şimdi AB için tarih sıkıntısı ortadan kalktı..

Grafik
27/09/2004, 21:36
aylar'dır birçok çaba ve taviz(!) verilmesine rağmen avrupa ülkelerinden türkiye tarih verilemez şeklinde çatlak sesler yükseliyordu... belki yerine koyulacak taşlardan birisi eksikti..

ancak kapalı kapılar ardında yapılan son göüşmenin ardından 180 derecelik bir dönüşle herşey bitti sorun yok açıklması ağız birliği edilmişçesine söylenmeye başlandı...

Peki ne oldu'da tüm engeller bir anda orta'dan kalktı ? ve yerine oturması gereken son taş neydi ;_

euler
27/09/2004, 21:57
Açıkçası şu an bazı şeylerin bilinmediğini düşünüyorum, yani saklanan şeyler var. Brüksel'de kapalı kapılar ardında neler konuşuldu, ne tavizler, ne sözler verildi de, ülkenin dış işleri bakanı taa amerikalardan, çok rahat bir biçimde, üyelik görüşmelerinin "şartsız" bir biçimde başlayacağını söyleyebiliyor? İnşallah büyük bir yanlış yapılmamıştır demekten alamıyorum kendimi.

Mingitau
27/09/2004, 23:28
AB' ye göz dağı verildiğini sanıyorum. Lakin İran' dan gelen yeni yasa ile o gözdağının içimizde patlayabileceğinden de kuşkulanıyorum.

HunTER
28/09/2004, 00:46
Bana kalırsa AB bızım sartları yerıne getırecegımıze ınanmıyordu.. Ama getırdık.. Bu durumda artık ıtıraz edebıleceklerı bısey kalmadı.. Yanı kıbrıs sorununun cozumune verdıgımız destek, cıkarılan uyum paketlerı, uygulamadakı eksıklıklerın gıderılmesı ve son olarak bu yenı TCK ıle sanırım artık gereken tum krıterlerı yerıne getırmıs olduk.. Su durumda bızı dıslamaları ayrımcılık olur.. Buda Avrupanın ımajını zedeler.. Kaldıkı bızı dıslarlarsa tum ıslam dunyasını dıslamıs olurlar.. Buda medenıyetler catısması dedıklerı seye yol acabılır..

Elbette tum bu soyledıklerım medyadan ızledıklerımden aklımda kalanlar.. Sıze nekadar ınandırıcı gelır bılemem.. Ancak bende onlarla aynı fıkırdeyım.. Yanı bana kalırsa da artık AB'nın tarıh verme dısında bı secenegı kalmadı..

noname
28/09/2004, 01:16
Arkadaş lar Ab bize tarih vermek zorunda Ama bunu verirken nekadar götürebilirim onun hesabını yapıyor. Avrupa ülkelerinıin şu anda 6.5 milyar $ lık ticaretleri var bunu kaybetmek istemezler ve bukadar onemli konumda olan bir ülkenin ABD ye daha fazla yakınlaşmasınada göz yumamazlar.
Başbakan Bir çıkış yaptı bunu geregi vardı. Bir müslüman ülke olarak görülmemize ve başörtüsü gibi bir sorunu hala çözememişken Ruhban okulu ,kapadokyada bir kilise açılması gibi bazı isteklerini yapmamızı Ermenistan sınır kapısının açılması ve buna benzer bir sürü istek vardı bunları biraz erteledi. Belki Bizim medyamız Başbakanın arkasında olsa bunlar kesinlikle rafa kalkacaktı. Ama şu an sadece beklemede.

Hunter'ın dedigi gibi Ab bize tarih vermek zorunda geriye dönüşleri yok.
Bu arada bir on yıl içinde Türkiye Avrupanın en fazla nüfüsüna sahib olacak buda bize AB içinde DAha faza Söz sahibi yapacak.

Ansugo
28/09/2004, 08:29
Vallahi tarih mi verecekler muzakerelere mi baslayacaklar, ne yapacaklarsa yapsinlar. Kimse aralık ayını gormeden is yapmak istemiyor. Gerci muzakerelere baslamak icin yol verilmezse kimse zaten is yapamayacak hale gelecek. Klasik senaryo, hukumet sallantisi, secimler falan derken dolarin alip basini gitmesi, derken borsa da cokuntu ustune cokuntu, o da nesi? birden irtica zortladi, derken bir kac pasa da zehir zemberek aciklamalara ile birlikte postmodern darbeler...

Umarim muzakerelere baslarlar. En azindan bir 10 sene rahat edebiliriz bu durumda.

Grafik
28/09/2004, 12:50
herkes mutlu oluyor tabi ülkemizin ab yolunda ilerlemesine... ancak şuan görüştüğüm bir çok kişi ne oldu diyor ? inanın buradaki yabancılar bile şaşırdı değişen ne oldu diye soruyorlar...

AB Ülkelerinin sürekli vurgu yaptığı konu başbakan sözünün eri oldu. bu sayede kurulan psikolojik ve kamuoyu baskı ile son görüşmede bir söz alındıncak inanın bunu çok merak ediyorum..

Mingitau
28/09/2004, 13:00
Ben AB vatandaşı olsam, türkiye' nin AB' ye girmesine ekonomik açıdan kısa dönem için olumlu bakmam. Ama TR' nin askeri gücü(pardon askeri deliliği) ve tüm Asya' yı açık pazar haline getirebilecek olası etkisi nedeniyle alınmasından yana olurdum. Bu durumda benim için en çıkarlı yol, TR' ye ekonomik şartlarını düzeltmesin isöyleyip bir süre daha oyalamak olurdu. Kısa dönemin kötü etkilerini TR kendi içinde yokeder, uzun vadedeki yaralı konumundanda ben faydalanabilirim. vs vs vs

acemi
28/09/2004, 13:55
Avrupa omrunu doldurmus, yok olmaya dogru yavas yavas gidiyor. Ihtiyarliginda biz bakmak zorunda kalacagiz galiba.

Tabii vefatindan sonra mirasindan iyi bir pay kapabileceksek, bu duruma katlanilabilir.

euler
28/09/2004, 17:08
Acaba müzakereler tamamlandıktan sonra, yani AB'nin istediklerini yerine getirdikten sonra, hala AB'ye girmemizin bir mantığı ya da ülkemiz açısından yararı olacak mı? Sonuçta bu müzakere sürecinde çeşitli yasa ve uygulamalarla gerçekten daha medeni bir ülke haline geleceğiz. Özellikle insan hakları ve teknoloji açısından ben önemli gelişmeler bekliyorum. Yani demek istediğim bu aşamadan sonra ABye ihtiyacımız olacak mı, yoksa Türkiye artık kendi ayakları üzerinde daha rahat durabilecek bir seviyeye gelmiş olacağından, istemiyorum seni AB diyebilir mi, bu güce sahip olabilir mi?

Bir de Atatürk'ün hedef gösterdiği "muhasır medeniyetler seviyesi", acaba günümüzde AB ülkelerinin bulunduğu seviye mi, değil mi?

Mingitau
28/09/2004, 17:36
"Muasır medeniyet seviyesi" degil o seviyenin üstü
yani
int foo(int a)
{
if (a>(a-1))
foo(a+1);
}

gibi bir ifade...

hellboy
30/09/2004, 22:42
Japonya, Kanada, Avustralya ABD avrupaya üyemi?