Tam Sürümünü Görmek İçin : Uygarlıgın dısa donuk yuzu ...
BM ınsanı gelısme raporlarındakı verılere gore 4.4 mılyar ınsanın yuzde 60'ı hıjyenık temızlık olanagından yoksun. (Aynı %60'lık kesmın) Temel koruyucu saglık ve beslenme masrafları ıcın yılda 13 mılyar dolara gereksınım varken Avrupa ve ABD'de evcıl hayvan yemıne 17 mılyar dolar harcanıyor. (Yıne aynı kesımdekı) Kadınların dogum ve saglık harcamaları ıcın yıllık 12 mılyar dolar gereklı. Bu tutar Avrupa ve ABD'de parfume harcanan paraya esdeger..
11. Sayfa, 22 Eylul 2004 Cumhurıyet Gazetesı
Yanı,
AB cagımızın uygarlık projelerınden bırıdır..
Ama bu uygarlıgın ıce donuk yuzu uygar..
Insanlıgın tumune donuk yuzu uygarmı?
Ilhan Selcuk, 22 Eylul 2004 Cumhurıyet Gazetesı
Ne dıyorsunuz?
ama bunu zaten biliyorduk.
batinin ne mal oldugunu bilmeyen var mi ki..?
Ben sadece uygarlık denınce mangalda kul bırakmayanların bu tablo karsısında ne dıyeceklerını merak ettım hepsı bu..
Mingitau
23/09/2004, 20:02
Bence yanlış yerde sormuşsun...
selami_32
23/09/2004, 20:08
uygarlık = maneviyatsızlık
uygarlık = acımasızlık
uygarlık = bencillik
uygarlık = kibirlilik
keşke böyle olmasaydı.
saygılar.
AB'nin asıl amacının globalleşen dünya düzeninde tek patron olarak dünyaya hükmetme emelleri olduğu zaten açık. Amerika ile aynı yolda farklı kulvarlardan ilerliyorlar. Aslında tam tersini yapıyor gibi gözükseler de fakirden alıp zengine verme politikası devam ediyor. Kendi ülkelerindeki insanlara vermedikleri bozuk ürünleri, gıda yardımı adı altında gerçekten ihtiyaç ülkelere sunmaları göz boyamaktan öteye gidemez.
Yani diyeceğim şudur ki; evet teknolojileri gelişmiş, insanları daha medeni, refah düzeyleri yüksek. Ancak aslında kendi çıkarları dışında hiç bir şey düşünmedikleri ve bu paydada buluşamadıkları ülkeleri güçleri yettiğince piyon olarak kullanma çabası içerisinde oldukları gerçeği de yadsınamaz.
Mingitau
25/09/2004, 11:31
İyide bunlar 1920' lerden beri gözler önünde zaten...
Mirseyyid Sultangaliyev' in, Sovyet devriminden sonra liderlerinden biri olduğu devrime(ya da devrim sonrası yapılanlara) karşı çıkmasının temel nedeni bu. Ona göre fakir olanlar birleşip zenginleşinceye kadar eşitlik ve adaletten söz edilmesi olanaksız.
Şimdi burda AB yi yargılamadan önce cebimizdeki 12 milyon liranın kaç lirasını ihtiyacı olan birisine harcadık kaç lirasını fuzuli kontör için harcadık.? Diye önce kendimizi sorgulamalıyız. Ve en son sahip olduğumuz maddi güçten birine ne zaman pay verdik.?
İnsan oğlunun tipik özelliklerini toplum olarak uyguluyorlar. Fark yokki aslında..
insan oğlu zaten doğasında uygar..?
yüzeysel yazılmış 2 yazı. samimi bulmuyorum.....
türk milleyetçisi bir insanım.. AB'yi her konuda eleştiririm.. türkiye'ye uyguladığı politikaya kesinlikle taraf'tar değilim..
ancak insan hak ve özgürlükleri konusunda AB'ye bir söz'üm olmaz..
insanı bırkan varlık göster'en her canılının bir hakka sahib olması kötü birşey değil..
bunu AB yapmış evcil hayvan yemine şukadar harcamış..
tüm ülkeler aynı çaba içerisine girsin insan'dan başlasın her canlılının hakkına saygı duysun..
DotNetKid
04/10/2004, 02:43
tuvalet adabını bile daha 100 yıl önce osmanlıdan öğrenerek bir de bunun 100 yılın keşifler listesinde en başa yazan bir toplum icin denebilir ki..
DotNetKid
04/10/2004, 02:47
ancak insan hak ve özgürlükleri konusunda AB'ye bir söz'üm olmaz..
başörtüsü taraftarı ya da aleyhtarı biri değilim ama yazın örtündükleri için ünv.teye alınmayan ve aihm'e giden öğrencilerin hiç bir destek bulamadan geri çevrilmeleri ne kadar insan hak ve özgürlükçü bir tutum acaba?
Sorun ınsanları ulkelere bolmekten kaynaklanıyor bana kalırsa.. Ornegın bu acıdan bakıldıgında kımısı Grafık gıbı, bız yaptık dıgerlerıde yapsın dıyebılır.. Ancak tum sınırlar ortadan kalktıgında gerıye sadece ınsanlar kalır.. Su halde kımse bı gurup evcıl hayvanı yasatmak ıcın ınsan nufusunun %60'ını tehlıkeye atmaz sanırım?
Kı bana kalırsa BM yanı bırlesmıs mılletlerınde amacı bu olmalı.. Yanı sınırları ortadan kaldırmak.. En azından temel ınsanı ıhtıyaclar ıcın..
başörtüsü taraftarı ya da aleyhtarı biri değilim ama yazın örtündükleri için ünv.teye alınmayan ve aihm'e giden öğrencilerin hiç bir destek bulamadan geri çevrilmeleri ne kadar insan hak ve özgürlükçü bir tutum acaba?
tabiki değil..
ancak sorun olmayan bu olayı sorun yapan biziz...
olayın oluşumu incelemek lazım yıllar önce böyle bir sorun yoktu..... ???
DotNetKid
04/10/2004, 04:00
"sorun olmayan bu olayı sorun yapan biziz" demekle ne demek istedin. bu bana göre apaçık bir sorundur. hristiyanlıkta yapılmamasında hiç bir mahsuru olmayan haç kolyesini takmayı fransa sırf yapılmamasını hiç bir şartta kabul etmeyen başörtüsü olayına misilleme için yasakladı bence..
dalga gecer gibi "bakın biz de hristiyan olan öğrencilerimize haç taktırmıyoruz artık bakın ne güzel adalet değil mi?" diyorlar sanki..
arada dağlar kadar fark var. biri bir dinin kesin gereği diğeri süs eşyası..
bu bence büyük bir sorun, eğer gerçekten medeni, demokrat vs. bir ülke ise!
Mesela sunu demek ıstemıs olabılır.. Ornegın gecenlerde fransada turbanlı bır kadın sahıdı oldugu nıkahta kımlık denetımı ıcın basını acmayı reddetmıs.. Bunun uzerıne sahıtlıkten cekılmek zorunda kalmıs zıra kanun maddesı acık.. Aynı olayın ardından sanırım bı bassavcı yasaları uygulamak zorundayız aksı halde carcaf ıcınde oy vermekte ısteyebılırler dıyor.. Benzer sekılde muslumanlar sımdıden nıkah memurlarının kadın olmasına yonelık yogun taleplerde bulunuyorlarmıs..
(Kaynagı sımdı buldum, http://www.vatanim.com.tr/cat/haber_detay.asp?Newsid=36879&Categoryid=1)
Yorumu sıze bırakıyorum.. Ancak bana kalırsa bu bu baslık altında tartısılacak bısey degıl.. Bence bu baslık altında daha baska seyler tartısmamız gerekıyor..
Su halde kımse bı gurup evcıl hayvanı yasatmak ıcın ınsan nufusunun %60'ını tehlıkeye atmaz sanırım?
BM nin ne işe yaradıgını bilmem ama Afrika IMeFe nin yaptıgı baskılar sonucu milyonlarca kişinin Aç kaldıgını biliyorum.Ülkede açlık varken bu insanlar İMeFe
istiyor diye kakao yetiştirmek zorunda bırakılıyor ve ölüyorlar.
bazılarının rahatı için insan hayatını hiç bir degeri yok..
bu na benzer örneklerde cok.
ülkemizde bile bu baskılardan bahsedilebilir.
Avrupalilar vandalligi birakali fazla olmadi. Dogal olarak biraz gorgusuzluk mevcut. Zamanla bu gorgusuzlugun gececegini umuyorum.
Onlarında insan oldugunu düşünerek Ummak güsel şey
ama biz nezaman biz olacagız...?
bugun haber bultenin birinde bir habere rastladım. Sol ayağı kırılan bir sokak köpek için bayanın biri ABDden protez bacak getirtiyor.
Ve ameliyatla takılıyor. Fakat daha sonra bu protez bacak bacakta yaraya sebep olunca aynı bayan hayvanseverler derneğininde desteği ile köpeği İstnabuldan Adanaya(yanılmıyorsam) uçakla hastaneye yolluyor.
Düşünüyorumda sokakta kalan binlerce insanların bu köpek kadar değeri yok mu?
Bir yerde yanlış yapıyoruz ama nerde?
Türkiye'nin işsizlik,ekonomik vs.. sorunu yoktur..
1 numaralı sorun insana verilen değer..
insanına gerekli değeri veren milletler hakketiği yere gelirler..
Mingitau
05/10/2004, 05:31
Bugün okulda bir arkadaş bu konulardan ayrı olarak şöyle bir yorum yaptı: "Haberlerde neredeyse her gün Irak' ta 50-60 siilin öldürüldüğü söyleniyor. Eğer aynı gün içinde aynı bölgede 30 dan fazla köpek öldürülse, tüm dünyadaki hayvan severler dernekleri harekete geçer. Acaba insanların da sınıflandırmaya göre özel bir çeşit "hayvan" olduğunu mu hatırlatmak gerekiyor?"
Sadece Türkiye bağlamında olaya bakmak, bizi uygun ve evrensel bir çözüme götürmez. Türkiye değerinin kabul edildiği bir çözüme götürür mesela u genel çözüm iken u´ Türkiye' ye özel çözüm olsa; u nun genel çözüm olduğunu ispatlamamız için Türkiye' de u´ çözümünü kullanmamız gerekecek. Bir Almanya, bir İngiltere için olan u´´ ve u´´´ çözümleri Türkiye' de uygulandığında u nun çözüm olmadığı bile düşünülebilir.
selami_32
05/10/2004, 08:27
Acaba insanların da sınıflandırmaya göre özel bir çeşit "hayvan" olduğunu mu hatırlatmak gerekiyor?
değersiz bir insan olmaktansa bazen değerli bir hayvan olası geliyor insanın. yazık, hayvanseverlerin bu tutumu insanın hemcinsine karşı neden nefretle baktığını, köpek kadar değer vermediğini bir türlü anlayamıyorum. Çünkü insan olmanın yolu öncelikle kendinden önce diğer insanlara değer vermeden geçer. ama hayvandan önce insana değer vermek gerektiği unutuluyor.
saygılar.
yazık, hayvanseverlerin bu tutumu insanın hemcinsine karşı neden nefretle baktığını, köpek kadar değer vermediğini bir türlü anlayamıyorum.
saygılar.
Bunun anlayamayacak bir yanı yok.
KEndini degersiz Gören Küçük kafalı insan kılıgında gezen hayvanların
İnsanla ugrasabilecek cesaretleri yok.
İnsan yetiştirmek zordur.
Ama bir Soru Ben ne yapıyorum.İnsanlar için ben ne yaptım.Buna ben cevap veremiyorum verebilen varmı.
Bir dernege Gönüllü üye olan varnı?
Bir dernek ismi bilen?
Hayvan severler dernegi var ,insan severler dernegi varmı?
"Dünyayı Degiştirmek istiyorsan Önce kendini degiştir"
kimin oldugunu bilmiyorum ama benim hoşuma gider.
insanın önce kendine saygısı olmalı ki sonra diğer insanlara saygısı olmalı....
Isın aslı cevız.net'te bı tur sıvıl toplum orgutu sayılır.. Ancak bızım burdakı oncelıklerımız farklı.. Aslında hayvanseverlerınde oncelıklerı farklı.. Yanı bırılerıde savunmasız hayvanları korumalı..
Ancak ben soyle dusunuyorum.. Insan hakları derneklerı yeterınce basarılı olabılseydı hayvan hakları savunucuları bu denlı goze batmayacaktı..
Bu arada noname yazdıklarımıza dıkkat etsek ıyı olur..
Bunun anlayamayacak bir yanı yok.
KEndini degersiz Gören Küçük kafalı insan kılıgında gezen hayvanların
İnsanla ugrasabilecek cesaretleri yok.
İnsan yetiştirmek zordur.
.
Eger teklifin burayla ilgiliyse problem yok.Aslında bakılırsa alınacak bişide yok ya .ole olsun.
Bir sürü dernek var insan haklarıyla ilgili yanlız bu dernekler ne için kuruluyor malum. Bir insan hakları dernegimiz varki daglara taşlara. insanlarda bu duruma bakarak uzaklaşıyorlar.
hayvanseverlerin bu tutumu insanın hemcinsine karşı neden nefretle baktığını, köpek kadar değer vermediğini bir türlü anlayamıyorum.
Kopek durduk yere issirmaz, ama insan durduk yere issirabilir. Belki bu sebepten olabilir.
Ama diger bir buyuk sebep ( basta gelen sebeplerden...) ise insanin herseyi kontrol etmek istemesidir. Insani (cocugunu, esini, dostunu) bir hayvan gibi kontrol edemez, boynuna bir tasma takip 4-5 kelime ogreterek itaat etmesini saglayamazsin.
ısırabilecegini göze alamadıkları için zaten insan yetiştirmek zordur..
Cogu insan neden kedi degilde kopek besler.Buna benze birşey işte.
"Eğer bir haftayı planlıyorsan Çiçek ek.1 yılı planlıyorsan Agaç Dik
100 yılı planlıyorsan İnsan yetiştir." Konficyus
selami_32
06/10/2004, 08:44
Ancak ben soyle dusunuyorum.. Insan hakları derneklerı yeterınce basarılı olabılseydı hayvan hakları savunucuları bu denlı goze batmayacaktı..
insan hakları dedin de @Hunter, insanlıktan, insan olmaktan zerre kadar anlamayan avrupanın bize insan hakları dersi vermeleri çok gücüme gidiyor. böyle olmamalıydı. biz ki, yüzyıllarca 3 kıtaya insanlığın ne olduğunu öğreten millet. İnsan pırlantası alimlerimiz, evliyalarımız, hükümdarlarımız hepsi geride kaldı ve insanlığın yanlış yorumunu yapan batı dünyasından insanlık dersi almaya çalışıyoruz. çok üzücü ve çok üzülüyorum.
saygılar.
HEr şeyin bir sonu var Onlarda vardı Şu an yok .
Yok olamaları birdaha olamayacakları anlamına gelmez.
Allah rahmet eylesin Sabancının dedigi gibi ÇAlışmak Çalışmak Çalışmak.lazım gele
her musibet birşeyler ögretir.Türk Toplumu herzaman dünyaya Önder oldugu gibi su anda buna yönelik oluşumlar başlamıştır.
Avupanın Bize Saglayacagı en buyuk yarar Kendimizi keşfetmemize yardım olacaktır.
Elbette İnsanın başta eşrefi mahluk ( Yaratılmışların En yücesi üstünü) olarak bunu bilerek önce yaratanını sonra kendine saygı göstermesi gerektiği gibi, Aynı Şekilde yaratanın yarattıklarına da yaratandan ötürü büyük bir sevgi ve saygı göstermesi doğrudur.
İçinde bulunduğumuz şartlara göre bu durumlar öncelik kazanır. Eğer toplumun genelinde açlık, sefalet, dert, sıkıntı, savaş, kriz, vb gibi durumlar varsa burda öncelikli olarak İnsanların kendilerini ve toplumunu refah seviyesine getirmesi gerekir. Ondan sonra çevrelerindeki mahlukat genel dertleri ile ilgilenmeleri doğru olabilir diye düşünüyorum. Elbette bu duruma gelene kadar Önüne gelen kedi köpek kurt inek vb gibi zor durumda kalmış hayvanları itip katıp ezip geçmez. Durma ve el verdiği şartlara göre o anlık bir yardım dahi olabilir. Müslümanın ahlakı bunu gerektirir sanırım. Ancak Çevresinde Aç bir toplum varken kalkıp aç kalan köpekler vs gibi yardımlar vakıflar kurmak biraz abes kaçar.
Nitekim Bunun Örneğine Bakmak için biraz tarihe dönmek yeterli Osmanlının En güçlü olduğu Kanuni döneminde Padişahın emir ile tez dolaşın tüm diyarları ne kadar aç fakir varsa ne isterse verin diye buyrulduğu ancak kimsenin sadaka almadağı herkesin gönlüde keseside zengin olduğu , Savaşacak diyar kalmadığı, Tüm dünya devletlerinin toplanıp sana karşı öf biye diyemediği kadar alenen büyük bir refah seviyesine ulaşıldığı anda ;
Dağda aç kalan kurtları doyurma dernekleri , Neydi Unuttum Bi Bilmem ne Sakat Kalan Leyleklerini Bakım dernekleri, Kuşlara bakım dernekleri gibi şu anda dahi olmalayan detaylı bir sosyal yapılanma olmuştur.
Allah'ın izniyle Vatanımız bu yoğun kış dönemini atlatıp Baharı yaşacağımız günlere ulaşabildiğimiz takdirde bunların da fazlasını yaparız inşallah.
bir hayvana yardım edilmemeli demiyorum ama bu derece masraflı ve bir insana gosterilmeyen yardım beni düşündürüyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.