Tam Sürümünü Görmek İçin : çikolata tarifleri
iyi çikolata tarifleri olan varmı paylaşalım lütfen
ne gerek tarife gidiyorsun sagra special e alıyorsun yarım kilo çikolata yiyorsun. Yok illa ben yapacam diyorsan hakkımı isterim. göz hakkı.
Mingitau
22/09/2004, 13:03
Yeteri kadar süt yumurta ve şeker çırpılıp krema haline getirilir. krema halindeyken hafif ateşte yumurta yapısı değişmeyecek şekilde bir süre pişirilir. İçine kıvam arttırıcı jel yada nişasta konur, eritilmiş margarin kakao ve vanilya eklenir....
Allah İçtahım açıldı yine
Bir biskrem alinir, afiyetle yenir. Ayrica birilerine umulmadik seyler yaptirabilmek icin birebir.
Ali Sarı
22/09/2004, 23:45
Bir biskrem alinir, afiyetle yenir. Ayrica birilerine umulmadik seyler yaptirabilmek icin birebir.
Şimdi ben sana "Bi biskrem versem" deyu başlayan bir cümle kursam, sen de kabul edecen mi istediğim şeyi?
:P
abi niye beleşçiliğe kaçıyoruz yaw yani niye kendimiz yapmayalım o piyasadakilerin için ne arasan var hem yemek yapmak insanı rahatlatıyormuş hele çikolata ise ne ala ben zaten başkalarından bööööle teklifler aldım bide size sorayım dedim ne biiiilim bi bilen vardır deyu
Mingitau
23/09/2004, 15:12
E sana bir güzel çikolata tarifi verdik daha ne istiyosun?
Ali Sarı
23/09/2004, 15:28
Belki daha iyi bir tarif istiyordur. Dr ötker (böyla yazılmadığına dair bahse girerim!) kıvamında mesala :hey:
Mingitau
23/09/2004, 16:04
Dr ötker kıvamında tarif ??? Git bisuru garip madde iceren bir tozu sutle karistir ve cikolata de, ben almiim :(
Axion tarifin test edilip herhangi bir canlı uzerinde denendi mi?
bu başlıkta başka bir tükçe mi könüşülüyör? :)
Mingitau
24/09/2004, 21:05
Axion tarifin test edilip herhangi bir canlı uzerinde denendi mi?
Bizim çekirdek aile, yeğenler amcalar dayılar teyzeler halalar, eski mahalledeki akranlar, akran olmayanların çoğu, bir de benim(bilmiyorum abim ve ablamınkilerde var mı...) lisedeki sınıftakiler deneklerin bir kısmı oluyor. :p
keşke bende denek olsaydım.
:D
Ee tarif de geldi, ne zaman yiyiyoruz şimdi çikolataları? :p
ben almıyayım. benim gobek aldı başını gidiyor çünkü :(
öncelikle
mysql ve php'nin çikolata'yı destekleyen özel sürümü yüklenir..
sql üzerine cikolata adında bir veritabanı yaratılır
çikolota yapımı için gerekli materyaller toplanır..
$yag
$sut
$kakao
$seker
değişkenleri oluşturulur.. uygun atamalar yapılarak değikenlerin değerleri veritabanına tabak görevi gören bir form aracılığı ile gömülür..
kayıt sırasına göre veriler db'den çekilir. while komutu kullanılarak uzun süre döndürmek suretiyle karıştırılır..
döndürme esnasın'da if komutu ile bir kod bloğu yaratılır ve donen verilerin katı olup olmadığı kontrol edilir ( while ile degerler karıştırılırken if ile bir kontrol yapmak mümkünmü bunu @hunter hocaya sormak geek :)
.. sonuç katı olduğunda cikolatamız
echo yada print komutu kullanılarak ekrana sunulur..
while ile yapılan döndürme işlemi esnasında katı bir değer bulunmaz'sa yanlışlığı düzeltmek için php manuel sayfasından yardım istene bilir..
ee bt forumundan çikolata tarifi ancak bu çıkar :hiohahoha
eh eliniz değişmişken asp fırınından bir lahmucan ziyafeti verirsini artık grafik...
asp ile pek ilişkim yok dostum :) ilerde olursa senin için bir tepsi kayseri mantısı açarım.
php'yide ilerletiyoruz baksana çikolata yapmaya kadar geldik..
senin uykun gelmemişmiydi hadi yatağa bakem :) bırak yemek düşünmeyi
Mingitau
25/09/2004, 11:23
Dolmanın BT etkisini bilir misin?
öncelikle
mysql ve php'nin çikolata'yı destekleyen özel sürümü yüklenir..
sql üzerine cikolata adında bir veritabanı yaratılır
çikolota yapımı için gerekli materyaller toplanır..
$yag
$sut
$kakao
$seker
değişkenleri oluşturulur.. uygun atamalar yapılarak değikenlerin değerleri veritabanına tabak görevi gören bir form aracılığı ile gömülür..
kayıt sırasına göre veriler db'den çekilir. while komutu kullanılarak uzun süre döndürmek suretiyle karıştırılır..
döndürme esnasın'da if komutu ile bir kod bloğu yaratılır ve donen verilerin katı olup olmadığı kontrol edilir ( while ile degerler karıştırılırken if ile bir kontrol yapmak mümkünmü bunu @hunter hocaya sormak geek :)
.. sonuç katı olduğunda cikolatamız
echo yada print komutu kullanılarak ekrana sunulur..
while ile yapılan döndürme işlemi esnasında katı bir değer bulunmaz'sa yanlışlığı düzeltmek için php manuel sayfasından yardım istene bilir..
ee bt forumundan çikolata tarifi ancak bu çıkar :hiohahoha
abi valla pes ne yaptınız siz yaw iki gün foruma bakmadık işin iyice canına okumuşsunuz abi adamakıllı sorduk çikolata yapmasını bilen varmı deyu ama nerde yaw kardeşim siz hiç mi evde stres atmak için yemek falan yapmıyorsunuz valla GRAFİK verdiğin cevap midemi bulandırdı ööööööööööööööööööööööööööö yani
....yaw kardeşim siz hiç mi evde stres atmak için yemek falan yapmıyorsunuz ...
Bende genelde yiyen kişilerdenim.(bu arada kilo aldı başını gidiyor. 20 kilo daha alsam askere almazlar beni :()
yok abicim bi askerlikl için o sıkıntıya değmez kilo zor iş valla allah kolaylık versin
siz hiç mi evde stres atmak için yemek falan yapmıyorsunuz
Stres oldugumuzda evdekilerden birine yaptiriyor, biz baslarinda emirler yagdiriyor ( oyle olur mu yahu! Onu o kadar koyma! Batirdin ortaligi! ) ve rahatlama yolunda adimlar atmaga calisiyoruz.
Aman Duygu Asena duymasın..
ryanshark
05/10/2004, 16:51
İlk önce derin bir kabın içine yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilip mikserle 15 dakika kadar çırpılır daha sonra eritilmiş margarin eklenir vanilya ve kabartma tozu ile birlikte un konulur. En son çikolata parçaları ve kakao eklenir. Yağlanmış kek kalıbının içine boşaltılır önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bir süre pişirilir.
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
300 gr toz şeker
450 gr un
200 gr margarin
bir miktar damla çikolata
Yemek : Brown Kek
Tür : Kekler - Pastalar
Mutfak : Türk mutfağı
--------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
150 gr. Şeker
80 gr. Margarin (3 çorba kaşığı)
75 gr. Kakao
75 gr. Un
75 gr. Bal
2 Adet Yumurta
Yarım su bardağı ceviz
Yarım tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Şeker ile yağ çırpılıp, diğer malzemeler yavaş yavaş ilave edilip, bu karışım teflon kalıba dökülecek. Sıcak fırında 20 Dakika da hazır hale gelir.
Çikolatayı Bunun Üzereine Dök harika olur
abi naaaptınız yaaaaw iiiki bi çikolata yapalım dedik işi iyice saptırdınız kek demedim abi çikolata dedim bu fikir de çikolata filminden aklıma geldi hani varya coni dep ve julyet binoş
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.