PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : fatihhood un sitesi

Mingitau
05/11/2002, 10:32
Bir kaç gündür siteye ulaşamıyorum. Yoksa zeb.biz de mi?:sus:

Umarm düşündüğüm gibi değildir. :confused: :(

fatihhood
05/11/2002, 11:41
Merhaba

Sevgili mkarabulutun uyarısı ile gördüğüm bu mesaja cevap vermek ile vermemek arasında gidip geliyorum...

Hemen 1-2 açıklama yapayım. Bilindiği ( belkide bazılarının bilmediği ) zeb.biz 2001 kasımından beri faaliyette. Pek çok döküman içeren bir site. Bilgiyi para ile paylaşan ve ülkemizde kendi çıkarları için başkalarının önünü kesen zihniyete inat bir kudretle faaliyetlerini sürdürdü.

Yaklaşık 6-7 önce realside adında bir projeye girdim. Kendi imkanlarım dahilinde şuan kapalı olan ocal.net kullanıcılarına çeşitli çalışmalarını gerçekleştirmeleri için hosting alanları verdim.

İlk bir haftada 200 kişi başvurdu. Tek başıma tek tek inceledim ve bunlardan 60-70 tanesine hosting imkanı verdim. Aradan 3-4 ay geçtiğinde sadece 5 tane adam akıllı kullanım ve ortaya koyulan çalışma vardı. Tabi bu bende kırgınlık yarattı. Hem vakit darlığı hemde insanların hareketleri yüzünden o noktadan sonra hosting olayını kestim. Sadece mevcut sayfaların devamlılığı için arada sırada kontroller yapıyordum.

Geçtiğimiz günlerde sabah işe gelip , browserıma www.zeb.biz yazdığımda karşı karşıya kaldığım manzara beni şok etti. Hemen hosting firmama mail attım. Amerika ile olan saat farkı nedeni ile 5-6 saat sonra bir cevap geldi. Tam olarak belirleyemediğim ( arkadaşlardan biri veya realside kullanıcıları ) birileri , yine anlıyamadığım bir nedenden dolayı spam olayına girmiş. Hosting sahipleri ile iletişimimi gerçekleştirdiğim mail adresime 3-4 günde bir baktığım için adamlardan gelen mesajları göremediğim ve cevap veremediğim için onlarda accountımı iptal etmişler.

Tabi bu beni çılgına çevirdi, hızlı bir email trafiğinden ve sert konuşmalardan sonra bana gelen son mesajda serverda bir sorun olduğu bir süre için beklemem gerektiği onlarla çalışmaya devam etmemi istiyorlardı.

Sanırım bu açıklamalar zeb.biz 'e neden ulaşılmadığı konusunda yeterli açıklığa sahiptir.

Ama asıl sorun benim artık bu tür şeylerle uğraşıp uğraşamıyacam... Her gün 10 saat işyerinde 6 saat evde freelance çalışan , boş zamanlarında ingilizce kursuna giden ve BT dökümanları yazarak bilgiyi paylaşan biri kısa sürede kendini tüketebiliyor.

Aslında iyilik yapmak amacı ile verdiğim bir e-posta adresini spam için kullanan , yazdığım güvenlik dökümanlarını başka bir sitedeki servisleri kullanmak için öğrenen, emek verip yazdığım dökümanları kendi sitesinde kendi adıyla yayınlayan vs. vs. türünde insanlara okadar çok alıştımki. Yani ne kadar iyilik yaparsanız yapın mutlaka bir yerden kazığı yiyorsunuz. Ehh bize ( bilgiyi paylaşan insanlara ) en çok sorulan sorulardan biride neden yazıyorsun? dur. Tüm dürüstlüğümle cevap vermem gerekirse ben artık kendimi tatmin etmek için yazıyorum. Zira artık bilgiyi paylaşmak adına yazdığım bir dökümanın felsefesini anlıyacak insanlar kaldığına inanmıyorum. Kendimi tatmin diyorum çünkü ben bilgiyi paylaştığımı kendime sadece ispatlıyorum. Eğer başkaları bunu anlamış olsa idi bu gün zeb.biz de yazılan dökümanların en az yarısı benim dışımdaki kullanıcıların yazısı olurdu.

Biz millet olarak felsefeye çok uzak bir noktadayız. Bir şeyin neden yapıldığını anlamak yerine o şeyin nasıl yapılacağını anlamaya çalışıyoruz. Tabi onuda ne kadar anladığımız şüpheli.

Şuan mkarabulut , sahin ve ben yeni bir proje üzerinde çalışmaktayız. Henüz küçük adımlar atsakta bu projenin hayata geçiceğine eminim. Tabi bu proje için belli bir hosting alanına ihtiyac duyacağız. İşte bu noktada , o an için olan duygu ve düşüncelerim için bir pozitif etki oluşursa zeb.biz 'i tekrar hayata geçirebilirim. Ama bu pozitif etki oluşmaz ise zeb.biz tarihin tozlu raflarında benim ikinci baharımı bekler... Size ne kadar yanlış geliyor dimi, bir çok döküman içeren bir siteyi sırf kendi negatifliğim yüzünden durduruyorum... Ne yazıkki yaşadığımız hayat şartları , ideallerimiz , maddi ve manevi olgularımız hayatımızda çoğu zaman bireysel kararlar ile toplumsal kitleleri etkiliyor.

Bundan sonra ne olacak diyenler için... Kendi adıma ilk hedefim az önce bahsettiğim projeden anlımın akı ile çıkmak. Daha sonra kişisel projem CSL için ilk adımları başlatmak ve alfa sürümlerini testerlara dağıtmak...

Sonuç olarak... Zeb.biz 10 dakika sonrada açılabilir... 1-2 sene sonrada. Önemli olan nedenini anlamanız.

Saygı ve Selam ile...

Sahin
05/11/2002, 13:22
Proje eninde sonunda bitecek Fatih ama sende şı pes edenler zincirine bir halka olma daha yapacağımız çok iş var. Kendin için yap ama bir şeyler yap, kaç kişi kaldı ki Türk internetinde gönüllü ve bu işi gerçekten bilerek yapan ve bunu paylaşan?

Kaç site kaldı arkadaşlar Türk BT'cilerinin bir şeyler öğreneceği, nete girdiğinde ugrayabileceği?

Biraz daha dayan sevgili Fatih, dediğim gibi daha çok işimiz var ;)

fatihhood
05/11/2002, 14:16
Sevgili Sahin bu dayanma olayından çok, özel hayat olayı.

Yani sosyal hayatım çok düşük seviyelerde geziniyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri zeb.biz ehh hem gönül ver bir şeyler yap hemde kendini bilmezler yüzünden ekstra sorunlarla uğraş.

Şuan için bilemiyorum. Kafamda ki tek şey üzerinde çalıştığımız proje. Bu arada avatarın çok güzel. Altın sarısı dimi o?

Ayrıca senin işler nasıl gidiyor. Eğer yeni şeyler hazırladıysan bana gönder. Biz mkarabulut ile baya ilerlettik olayı. :) ona göre.

Linkleri yalniz_man@hotmail.com adresine gönderebilirsin. Bu mailı genelde üyelik işleri için kullanıyorum :)

İyi Çalışmalar.

Mingitau
05/11/2002, 15:30
Fatih seni anlıyorum. Ve bu bekleyişinin birinde yaptığı etkiyi sende yapmamasını diliyorum .

Saygı ile.........

Sahin
05/11/2002, 15:50
Merak etme üstat ben size yetişirim ;) Avatar altın sarısı değilde görünümünde yapmak istedim ama bu background üzerinde gif ile ancak bu kadar etki oluştu :) Bu firma logomuz. Gurdesign® :p

fatihhood
05/11/2002, 16:02
Sahin hoca çok karizma bir logo ve renk.

Eski çağlardaki savaşçıların silahlarına benzemiş :)

Bu arada sen bize biraz zor yetişirsin bu gidişle.

Bu arada en çok neye üzüldüm biliyormusun. Senin logolar için forumda yorum yapmıştım onlar gitti. Yaklaşık 20-30 satırlık bir logo.

Neyse bekliyoruz...

Sahin
05/11/2002, 16:04
Üzülme üstat ben onu okumustum :) Yenilerini yorumlarsın artık ;)

fatihhood
05/11/2002, 16:19
:)

Bak buna sevindim işte.

Kadın ruju geyiğine çok güldüğüne eminim :) ama ciddende benziyordu. ...

Mesaj Sahin tarafından yeniden edit edilmiştir. :)

Sahin
05/11/2002, 16:30
Aman üstat ben evliyim ve hanımda bu forumda aktif üyedir gözümümü oyduracan :)

fatihhood
05/11/2002, 16:50

Vay vay vay Light Erkek durumları. Bence erkek dediğin taş fırın erkeği olmalı.

Şaka bir yana " Çocuklar Duymasın " dizisini BT cilere tavsiye ederim. Günün yorgunluğunu gidermede bire bir.

Not : Forumda özel mesaj olayını açık olduğunu şimdi öürendim. Bu konu yeterince dağıldı sanırım. Özelden haberleşelim hocam.

Sahin
05/11/2002, 16:53
Hanım izin verdi özelden yazışabiliriz :D Kim light ben karadeniz taş fırın erkeğiyim bea. :p

fatihhood
05/11/2002, 17:28
hehehe hocam sana bundan sonra Selami diyebilirmiyim. Tabi yengeyede Dominant teyze :D

Ama bize bir adet havuç, 1 adet feminist, 1 adet faşın ( fashion ) tv, 1 adet mary hanım, 1 adet emekli müsteşar, 1 adet müsteşar eşi ve diğer figuranlar lazım.

ha birde bana bir tane eş lazım :) Ama 8 sene beklemeniz lazım. eee İdealist bir BT ci 30 undan önce evlenemez. Dimi mkarabulut :)

mkarabulut
05/11/2002, 17:34
Orjinal mesajı gönderen fatihhood
eee İdealist bir BT ci 30 undan önce evlenemez. Dimi mkarabulut :)
idealden ideale değişir efenim.. :)
Bazı idealist BT ciler 30 dan evvel evlenebilirler... Bazıları ise idealleriyle evlenirler...

fatihhood
05/11/2002, 17:44
Bence ideallerini reddetmek insanlığını reddetmektir :)

İnsana verilen en önemli şey akıldır. Aklının gücüne inanıp kendine hedefler çizmeyen bir insan ancak kendi gibi biriyle evlenebilir.

Yani demek istediğim o ki, bazen ideallerinle evlenmek en iyisidir :) ( İdealindeki kadın ile :) )

Saygı ve Selam ile...

ee++
05/11/2002, 19:41
Bence ideallerini reddetmek insanlığını reddetmektir :)
Evet.

EAN
06/11/2002, 19:29
Merhaba

Sevgili mkarabulutun uyarısı ile gördüğüm bu mesaja cevap vermek ile vermemek arasında gidip geliyorum...

Hemen 1-2 açıklama yapayım. Bilindiği ( belkide bazılarının bilmediği ) zeb.biz 2001 kasımından beri faaliyette. Pek çok döküman içeren bir site. Bilgiyi para ile paylaşan ve ülkemizde kendi çıkarları için başkalarının önünü kesen zihniyete inat bir kudretle faaliyetlerini sürdürdü.

Yaklaşık 6-7 önce realside adında bir projeye girdim. Kendi imkanlarım dahilinde şuan kapalı olan ocal.net kullanıcılarına çeşitli çalışmalarını gerçekleştirmeleri için hosting alanları verdim.

İlk bir haftada 200 kişi başvurdu. Tek başıma tek tek inceledim ve bunlardan 60-70 tanesine hosting imkanı verdim. Aradan 3-4 ay geçtiğinde sadece 5 tane adam akıllı kullanım ve ortaya koyulan çalışma vardı. Tabi bu bende kırgınlık yarattı. Hem vakit darlığı hemde insanların hareketleri yüzünden o noktadan sonra hosting olayını kestim. Sadece mevcut sayfaların devamlılığı için arada sırada kontroller yapıyordum.

Geçtiğimiz günlerde sabah işe gelip , browserıma www.zeb.biz yazdığımda karşı karşıya kaldığım manzara beni şok etti. Hemen hosting firmama mail attım. Amerika ile olan saat farkı nedeni ile 5-6 saat sonra bir cevap geldi. Tam olarak belirleyemediğim ( arkadaşlardan biri veya realside kullanıcıları ) birileri , yine anlıyamadığım bir nedenden dolayı spam olayına girmiş. Hosting sahipleri ile iletişimimi gerçekleştirdiğim mail adresime 3-4 günde bir baktığım için adamlardan gelen mesajları göremediğim ve cevap veremediğim için onlarda accountımı iptal etmişler.

Tabi bu beni çılgına çevirdi, hızlı bir email trafiğinden ve sert konuşmalardan sonra bana gelen son mesajda serverda bir sorun olduğu bir süre için beklemem gerektiği onlarla çalışmaya devam etmemi istiyorlardı.

Sanırım bu açıklamalar zeb.biz 'e neden ulaşılmadığı konusunda yeterli açıklığa sahiptir.

Ama asıl sorun benim artık bu tür şeylerle uğraşıp uğraşamıyacam... Her gün 10 saat işyerinde 6 saat evde freelance çalışan , boş zamanlarında ingilizce kursuna giden ve BT dökümanları yazarak bilgiyi paylaşan biri kısa sürede kendini tüketebiliyor.

Aslında iyilik yapmak amacı ile verdiğim bir e-posta adresini spam için kullanan , yazdığım güvenlik dökümanlarını başka bir sitedeki servisleri kullanmak için öğrenen, emek verip yazdığım dökümanları kendi sitesinde kendi adıyla yayınlayan vs. vs. türünde insanlara okadar çok alıştımki. Yani ne kadar iyilik yaparsanız yapın mutlaka bir yerden kazığı yiyorsunuz. Ehh bize ( bilgiyi paylaşan insanlara ) en çok sorulan sorulardan biride neden yazıyorsun? dur. Tüm dürüstlüğümle cevap vermem gerekirse ben artık kendimi tatmin etmek için yazıyorum. Zira artık bilgiyi paylaşmak adına yazdığım bir dökümanın felsefesini anlıyacak insanlar kaldığına inanmıyorum. Kendimi tatmin diyorum çünkü ben bilgiyi paylaştığımı kendime sadece ispatlıyorum. Eğer başkaları bunu anlamış olsa idi bu gün zeb.biz de yazılan dökümanların en az yarısı benim dışımdaki kullanıcıların yazısı olurdu.

Biz millet olarak felsefeye çok uzak bir noktadayız. Bir şeyin neden yapıldığını anlamak yerine o şeyin nasıl yapılacağını anlamaya çalışıyoruz. Tabi onuda ne kadar anladığımız şüpheli.

Şuan mkarabulut , sahin ve ben yeni bir proje üzerinde çalışmaktayız. Henüz küçük adımlar atsakta bu projenin hayata geçiceğine eminim. Tabi bu proje için belli bir hosting alanına ihtiyac duyacağız. İşte bu noktada , o an için olan duygu ve düşüncelerim için bir pozitif etki oluşursa zeb.biz 'i tekrar hayata geçirebilirim. Ama bu pozitif etki oluşmaz ise zeb.biz tarihin tozlu raflarında benim ikinci baharımı bekler... Size ne kadar yanlış geliyor dimi, bir çok döküman içeren bir siteyi sırf kendi negatifliğim yüzünden durduruyorum... Ne yazıkki yaşadığımız hayat şartları , ideallerimiz , maddi ve manevi olgularımız hayatımızda çoğu zaman bireysel kararlar ile toplumsal kitleleri etkiliyor.

Bundan sonra ne olacak diyenler için... Kendi adıma ilk hedefim az önce bahsettiğim projeden anlımın akı ile çıkmak. Daha sonra kişisel projem CSL için ilk adımları başlatmak ve alfa sürümlerini testerlara dağıtmak...

Sonuç olarak... Zeb.biz 10 dakika sonrada açılabilir... 1-2 sene sonrada. Önemli olan nedenini anlamanız.

Saygı ve Selam ile...

Tebrikler.

Çok güzel..

BoraN
07/11/2002, 23:16
Bir realside.org kullanicisi olarak bu duruma cok uzuldum. Bende site 2-3 gundur acilmayinca siteyi, web sunucumun verdigi alana yukledim. Ancak cgi vs yok ne yazik ki... :(

turker
09/11/2002, 11:10
zeb.biz ve realside.org' a ulaşamamak beni de etkiliyor. ancak şikayetçi değilim. aslında biraz birikmiş param var. bir domain+host alıp senide 1gramcık olsun rahatlatmayı düşünüyorum.
Allah sabır versin fatihhood.

fatihhood
11/11/2002, 10:32
Ya en geç 1 aya kadar açıcam. Sorun tekrar o havaya girebilmek.

Ayrıca eskisi gibide olmıyacak...

turker
12/11/2002, 15:39
bu arada yeri değil ama site dosyalarımızın yedeği alınmadığı için uçtu dimi hepsi?

fatihhood
12/11/2002, 18:32
Yok yaf elbette uçmadı dosyalar. Ben her gün yedek alıyordum zaten.

Sadece forumdan 3 tane mesaj silindi. Zaten silinmiş olsaydı bir daha klavye başına geçmezdim :)

Bu arada ilgi ve alakanıza ayrıca teşekkür ederim.