Tam Sürümünü Görmek İçin : xp de eski dos programını çalıştırma ?
realperest
19/09/2004, 15:17
Merhaba,
Çok eskiden (yaklaşık 8yıl) yazılmış bir dos programına bağımlılığımız devam ediyor.
Eski PII 200 Mhz. işlemcili bir makinada bile Winampı açarak işlemci hızını düşürmeden çalıştıramıyorduk zaten. Şimdi yeni aldığım Celeron 1,8 Mhz. işlemcili bilgisayarlarda doğal olarak yavaşlatmak amacıyla bir kaç program çalıştırsam bile hiç çalışmıyor. Acaba xp de programa verilecek işlemci hızını, ram miktarını falan düzenleyebileceğimiz bir yöntem varmı ?
Bu programı kesinlikle çalıştırmam gerekiyor, Acil bir durum denilebilir!
İpucu : Denemek için xp güvenli kipte açtım çalıştı !
Bochs diye bir emulator var. Bunda sanal makine tanimlayip kullanabilirsin. Sanal makineyi diledigin ozelliklerde tanimlayabilirsin.
selami_32
19/09/2004, 21:46
virtual pc'de dene saygılar.
realperest
20/09/2004, 18:37
MERHABA,
ama ben bütün bilgisayarın sırf o programı kullanmak için yavaşlamasını istemiyorum. O şekilde olsa zaten eski makinede çalıştırırım.
Sadece o programa ait işlemci hızı tanımlayabilirmiyim, dediğiniz emulatörler bu şekildemi işlem yapıyor. Yoksa bütün makinayımı yavaşlatıyorlar.
Birde bochs u buldum ama indirebilceğim bir dosyasını bulamadım. bir yama dosyası çıktı sadece karşıma
http://prdownloads.sourceforge.net/bochs/Bochs-2.1.1.exe?use_mirror=belnet
butun makineyi yavaslatmaz
realperest
20/09/2004, 20:18
sağolasın
realperest
20/09/2004, 20:30
yav acemi, çok oldum yine ama :
ben pek anlayamadım bu programın ne yaptığını ?
dlx login diye bir şey çıkıyor karşıma ve sanıyorum bu pecere linux ile alakalı bir şey ?
E:\HASTA\MENU1.EXE diye bir program yolunu nasıl gireceğim ki ben buraya ?
realperest
22/09/2004, 14:11
acemi , abi nasıl bir mantığı var bu programın ya ?
bulamadım ben orada cpu ile ilgili bir ayar falan ?
Program calistiktan sonra bilgisayarinin icinde sanal bir makine olusur. Bu sanal makineye istedigin isletim sistemini (sen DOS yukleyeceksin), programlari filan yukleyeceksin. Ayni yeni bir makine ile calisir gibi...
DOS'u filan yuklenmis hazir image dosyalarini (sanal partition'lari) programin sitesinden bulabilirsin.
realperest
22/09/2004, 14:25
valla ben programı çalıştırınca karşıma bir dos penceresi geliyor, arada bir sürü konfigirasyon var ama cpu hızı ile ilgili bir şey göremedim.
Başka bir program buldum, wm ware diye onu da deneyeceğim.
Saol.
wmware ve bochs ayni seyi yapiyor. biri ucretli, digeri ucretsiz...
selami_32
22/09/2004, 18:06
cpukiller'i dene abi işlemciyi yavaşlatıyor son işlemcilerle uyumlu 3 versiyonu da çıkmış.
http://www.cpukiller.com/cpukil30.zip
saygılar
realperest
22/09/2004, 20:07
way be tam aradığım şeyi bulmuşsun valla
ama halledemedim işimi %98 lere kadar çıkardım oranı ama hala çalışmadı
hayret bişey yaa, yinede çok sağol.
dosbox diye bir program var senini işini ancak o görür.
dosbox için bir link...
http://prdownloads.sourceforge.net/dosbox/DOSBox0.62-win32-installer.exe?download
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.