Tam Sürümünü Görmek İçin : Dijital Kale
Forzaken
17/09/2004, 22:23
Dijital Kale nin son sayfa sındaki şifreyi çözdüm :kuul:
ama kitabı henüz okumamış olanlar vardır. onlar aşağıdaki rakamlara bakmasınlar o zaman :sus:
hemen açıklayayım şöyle ki;
85-G- 114-Ö- 125-Z- 105-Ü- 56-M- 105-Ü- 125-Z-
105-Ü- 3-S- 21-T- 105-Ü- 48-N- 105-Ü- 125-Z- 2-D- 36-E-
günlerce düşündüm ama önümdeki kitaptaymış şifreler
o her sayı kitaptaki bölümlerin sayısı. kitaptaki toplam bölüm sayısına bir de sayılara bakınca dank etti. :2:
hatta önce 4x4 sezar şifresi diye düşündüm ama gerek kalmıyor tablo yapmaya.
şifrenin çözülmüş hali bu: gözümüz üstünüzde
ee bu ne anlama geliyor derseniz Tankando'nun sevdiği bir laf vardı: "Bekçilere kim bekçilik edecek" Sanırım bu cümleye bir gönderme yapılmış. benim tahminim bu ama emin değilim.
iyi akşamlar - forzaken
Ben çözememiştim ama bu tankando ya cevapvermeden edemicem.Bekçilere " Bekcilik Denetleme Üst Kurulu" galiba. :)
Dijital kale? Dan Brown isimli, İngiliz olduğunu sandığım yazarın romanı.
Sanırım bir de Avrupa'da yayınlanan ilk kitabı olma olasılığı yüksek.
Okudun mu derseniz, okumadım, kitaplıkta öylece duruyor...
IcenGuard
18/09/2004, 09:53
Dan Brown: davinci sifresi nin yazarı.
acıkcası diger 2 kitabı kadar sevmedim, konu bilgisayar (kriptoloji ) hakkında oldugu icin belkide. Ben zaten bunları biliyorum -hem zaten o oyle degil- filan diyorsunuz..
ileride sinemaya uyarlarsa guzel olur ama.
//Forzaken@ sifreyi yazmasan daha iyiydi kitabı okumamıs olanlar için. Yada en basa bir uyarı koyabilirsin.
iyi aksamlar, Forzaken. :) "Dijital Kale'nin son sayfasindaki sifreyi cozdunuz mu?" diye soran oldu mu acaba? gozumden kacmis olabilir mi? :) bir kitabin son sayfasini, son sayfaya gelmeyenler olabilecegini gozonunde bulundurmadan desifre ettiginiz icin sizi kiniyorum.
sevgiler.
Forzaken
18/09/2004, 14:07
iyi aksamlar, Forzaken. :) "Dijital Kale'nin son sayfasindaki sifreyi cozdunuz mu?" diye soran oldu mu acaba? gozumden kacmis olabilir mi? :) bir kitabin son sayfasini, son sayfaya gelmeyenler olabilecegini gozonunde bulundurmadan desifre ettiginiz icin sizi kiniyorum.
sevgiler.
eleştirinizi alıyor kabul ediyorum sevgili epic. ancak takdir etmelisin ki bu şifre üzerinde çok çalıştım ve bu heyecanımı paylaşmak istedim. hem okuyup da çözemeyenlere yardımcı olmaya çalıştım.
Forzaken
18/09/2004, 14:12
İnternetten Dijital Kale'yi tanıtan birkaç paragraf kopyaladım. Biraz gerçekdışı olsa da roman gerçekten de etkileyici. Okumayanlara mutlaka tavsiye ederim.
Entrika, ihanet, cinayetler ve müthiş bir macera!..
(Tanıtım Bülteni'nden)
- "Zekice yazılmış macera romanlarının yeni ustasından."
People
- "Bu inandırıcı ve yüksek tempolu romanında Brown, yurtseverleri de paranoyakları da çok memnun edecek şekilde iyi ile kötü arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor."
Publishers Weekly
- "Tom Clancy'ninkilerden bile daha çok istihbarat sırrı var bu kitapta... 'Dijital Kale', gerçeklere hepimizin hayal edebileceğinden bile daha yakın.
MacDonnell Ulsch,
Ulusal Güvenlik Enstitüsü Genel Müdürü
- "'Dijital Kale', zekice yazılmış ve müthiş bir macera filmi izler gibi hızla okunan bir roman."
Larry Lasker,
"Savaş Oyunları" ve "Şifreciler" filmlerinin senaristi
- "Teknolojik bir macera romanı, ancak gerçek olduğu ölçüde heyecan vericidir ve eğer Dan Brown'ın insanı sarsan bu romanı biraz daha gerçek olsaydı kurgusundaki dönemeçler sizi duvara fırlatabilirdi!"
David Pogue,
Macworl
Hard`n`Dark
19/09/2004, 01:45
okumayanlar okumadan once bir daha dusunsunler; zaman degerli bir sey...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.