Tam Sürümünü Görmek İçin : Bir Türk Daha Öldürülmüş.
yildizib
14/09/2004, 23:34
Irak'ta bir Türk daha öldürülmüş.İzlediğinizde (izleyemediğinizde) içinizde onlara karşı bir nefretin kaynayıp pik yaptığını hissediyorsunuz.Burada öldürülme şeklinden amacın sadece öldürmek değil diğerlerine korku vermek olduğu görülüyor .Çünkü kafaya sıkılacak bir kurşun ki bu otomatik silahın kurşunuysa tabanca kurşunu gibi kurtulma olasılığınız da yoktur ve tek atış öldürmek için zahmetsizdir ve yeterlidir.
Bir de şu soru var; acaba neden bir kaçını öldürüp bir kaçını salıveriyorlar.
Bence nedeni şu olabilir:Eğer giden mal amerikan üssüne ise tahminimce onları muhakkak bundan dolayı öldürüyorlar.Yok eğer burada ırak hükümeti denetiminde bir şirket için gidiyorsa bundan dolayı da salıveriyorlar büyük olasılıkla.
Direnişçi bir Iraklı gözüyle bakarsak,nasılki bizde tarihte öğretilen/anlatılan bazı ihanet olayları ve hainler varsa burada Amerikan üssüne mal taşıyan birinin yaptığının da bizde anlatılan hainlik olaylarından farkı yok gibi görünüyor.
Masum bı sıvılı kacırıp ellerı baglıyken bogazını kesmek kolay.. Ama madem bu adamlar ısgale karsı dırenıyorlar oyleyse gıdıp gercek askerlerle savassınlar.. Tabı buna cesaretlerı varsa..
Dıger yandan, bence bunun adı dırenıs falan degıl.. Dupeduz canılık.. Kı bu ısten zararlı cıkan yıne enınde sonunda onlar olur..
yildizib
15/09/2004, 01:10
Metot çok vahşice geliyor.Fakat işe yarayacağını düşünüyorlar.Zaten terörizmin amacı da bu; korku yaratmak ve eylemleri bu yönde tertib etmek.
Aklıma şu geliyor ;mesela MIT bununla çalışsa örneğin salınan kişileri Türkiye'de bulup sorguya cekse ve bu katiller nerdedir bilgi alınsa(gerçi gözleri bağlıydı) ve Iraklı görünümünde mükemmel Irak aksanıyla arapça konuşan ajanlar oraya gönderse ve katilleri buldukları yerde gebertip geri dönseler?Mümkün birşey mi?Evet bence mümkün çünkü çok iyi korunan kişiler bile suikast ile öldürülebiliyor.
Bizde desekki ;"Dünyanın neresinde olursa olsun devletimiz her an bizin yanımızda nerde olursak bizi kollar korur..."
Bu bizim açımızdan bir bakış.Mesela benim yakınımı öldürseler o şekil ben Amerikayı desteklerdim herhalde.
Iraklı gözüyle bakarsak yani Iraklı olsaydım ve Amerika benim sevdiğim birini öldürseydi o zaman da tepkim direnişcilerin yönünde olurdu.
Mingitau
15/09/2004, 01:52
Bu doğal olan...
Ulkesini isgal eden bir orduya yardim goturen kisileri oldurmek bence cok normal. Ticari cikarlari icin PKK'ya yardim goturen birini oldurmek de ayni olcude dogal/adil...
Savas, birilerinin olmesi, insanlarinin maddi zorluklardan dolayi isgalcilere yardim etmek zorunda kalmasi kotu birsey ama maddi cikarlari icin bu riski goze alan birinin olumunun ardindan da Iraklilari suclamak sacma.
Illa birseye kizilacaksa o soforleri, Irak'a gitme riskini goze alacak kadar zor duruma sokan sartlara ve bunu yaratanlara kizin. Bu, "soz konusu sartlari ulke buyuklerimiz yaratmistir" anlamina gelmiyor. Belki de o soforun acgozlulugu, daha cok kazanma istedigi ona bu isi yaptirmistir veya baska sebepler vardir. Yalniz bu kisileri olduren Iraklilar bence kesinlikle olmasi gerekeni yapiyorlar. Ayni durumda ben olsam, ayni seyi yapardim.
yildizib
15/09/2004, 14:59
Ayni durumda ben olsam, ayni seyi yapardim.
Yapabilirmiydin?Kurbanlık koyun keser gibi adamcağızı yatırıp kıtır-kıtır kesiyorlar.İlla öldürmek gerekirse "beyinciğe bir kurşun" sıkmak zahmetsiz ve kurban için daha az acılı bir ölüm olurdu.
Amaç sadece öldürmek değil.Diğerlerine korku salmak.
Belkide şunu sormalıyız;
Bu adamlar bu kadar acımasız olacak kadar ne yaşamış olabilirler?
Mingitau
15/09/2004, 15:30
Ellerin bağlanır, göz kapakların zorla açılır, açılmasa bile kulaklarının kapakları yoktur örtemessin, doğmamış yeğenin "sezaryen" ile alınır. Küçük kızkardeşin 10 kişi arasında çırpınır, babaannen dans etmeye zorlanır.....
ya da
Aslında Şeytan olan büyüklerin senin beynini yıkamıştır, sen onların dediğini yapıyorsun ve Tanrı' ya karşı geliyorsundur.
ya da
Bir süre önce sorguya alınan kız kardeşin, ablan, akrabalarının kızları üstlerindekiler lime lime olmuş, masumiyetlerini kaybetmiş, kolları bacakları çürükler içinde 10 gün sonra geri dönmüştür. Bayramda kasabada olan tüm kızlar köylere ve mağaralara kaçırılmıştır. Sen "teröristleri" koalisyondan gizleyen kişi olarak yoğun füze ve tank atışlarına maruz kalmışsındır. Aynı sebepten en yakın arkadaşın evinin isabet alması üzerine ölmüştür....
Yukardakilerden ikisi yaşanmış biri söylenmiştir. İlki Aydın' da, sonuncusu Samarra' da farklı zamanlarda yaşanmıştır. Ortadakide Samarradakilerin sebebi olarak söylenmiştir. Hey gidi "Medya Kronik" 'in yazarları; "Her haber her yerde yazılmaz!" ve açıklığın demokrasinin koruyucusu "Taha Amca"
Buyuk biraderimiz bize yardim edecektir.
konu dışı..
biz bilişimciyiz abi biz savaşa gidersek hemen ölürüz.. bide biz adam felanda kesemeyiz.
(o şimdi asker esinlenmesi)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.