PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : SIKISTIRMA teknigi

HaXWire
02/11/2002, 10:22
arkadaslar cooooooq uzun yollardan sora bu isin chok basit oldugunu ogrendim SAYILIR.

neden sayilir?

cunku herkese ilk basta chok sacma gelebilir banada oyle geliyor fakat buna inanmak istedigim icin sanirim inaniyorum napim?

teknik oldukca kolay.

ornegin bir html sayfasini sikistiracaksak:

<html>
<head>
<title>selam-in aleykum</title>
</head>
<body>
Html mi?

Kolay buba yaaa

</body>
</html>

sayfamiz yukaridaki kodlardan olussun.Bu sayfasini sikistirmak icin yapacagimiz tek islem kodlari sikistirmak.nasi yani?

<html>|<head>|<title>selam-in aleykum</title>|</head>|<body>|Html mi?|Kolay buba yaaa|</body>|</html>

benim ogrenebildigim yontem bu.Banada sacma geliyor ama inaniyorum.

Not: Cok iyi bir programci degilim.Yani bu bilgi yanlis olabilir.Ama kesinlikle kicimdan uydurdugum bir yontem degil.

ee++
02/11/2002, 12:58
Sormasi ayip burada sıkışan bi şey mi var?

HaXWire
02/11/2002, 13:54
abi satırları sıkıştırıyoruzz

RaiST
02/11/2002, 13:58
dalga mı geciyosun baba?

HaXWire
02/11/2002, 15:25
yooo

arkadas ben bu kadar ogrenebildim yarim yamalak ingilizceyle bi suruuuu siteyi dolastim en iyi sonuca burdan vardim :) yani bulabildigimin en iyisi bu.

anlatmak istedigim <br> kodu yerine | kodu getirirsek chooook azda olsa 568MB lik HDD'lerde 8 byte kuculttuk demektir.

ornegin <table border="1" bordercolor="555555"...........> kodu yerine &table5& kodunu kullanabiliriz.

yani programımızda bir koda &table5& gibi değer verir , program açarken &table& kodunu yorumlarsa , sıkıştırma programını yazmış olmuyormuyuz?

Bilmem anlatabildim mi?

RaiST
02/11/2002, 15:43
ewt bu spesifik bir ornek.. ama daha genel olmak gerekirse.

sıkıstırlacak bir dosyanın bir analizi yapılır. mesela 4karakterlik charlar analiz edilir ve en fazla kullanılan 4 karakter icin a gibi bir sey kullanırken cok az kullanılanlar icin daha uzun bir gosterim kullanabilirsin

ayen
08/11/2002, 11:27
http://www.programlama.com/sys/c2html/view.php3?DocID=210

ahmet ustun
06/01/2003, 18:14
ben veri sıkıştırmak için bir yöntem geliştirmiştim, önce veriyi sıfır birlere çeviriyordum. ardından bir bmp dosyasına sıfır için beyaz bir nokta bir için siyah bir nokta çiziyordum daha sonrada resmi gif'e çevirip kullanıyordum.:)

RaiST
06/01/2003, 18:17
:) güzel

RaiST
06/01/2003, 18:18
bmp çıktıyı merak ettim :) eheh örnek varmı

Black_Boyss
07/01/2003, 00:00
ahmet ustun bu bir kopyadır bu sistem hakkında yazı ve dokuman verebilirm FBI bunu ustunde araştırmalar var teror şifreleri bmp dosyalarınada webde yayınlarak karşıdaki teror ekibide olayın projenin nasıl olaşacagı hakkında döküman veriyorlar senin olayın sanki alıntı gibi geldi:D

terstokat
07/01/2003, 01:38
:D :D :D heheheheheeeee canim "sıkışmıştı" simdi ise neşelendim. Zizin öntemler ters-tepti :D:D:D

Black_Boyss
07/01/2003, 12:05
he he he:aglama:

ahmet ustun
07/01/2003, 12:14
RaiST örnek var tabiki, mesela yaptığım programı sıkıştırmıştım. yaklaşık 250 kb filan bir zip li dosyaya eş değer sıkışıyordu. daha sonra başka bir yöntem daha geliştirdim, bu sefer veriyi hexadecimal karakterler ile açıp her hexadecimal karakterlere farklı renkler vererek denemiştim. ama boyutlarda bir değişiklik olmuyor(zip'e eşdeğer oluyor :( isteyene programı göndere bilirim.) ama 250 kblik bir veriyi sıkıştırmak 5 dakika kadar sürüyor. açmasıda öyle.:mad:

Black_Boyss dökümanı gönderirsen sevinirim. böyle bir şeyi duymadan geliştirdiğim bir şey. ustun21@hotmail.com

ahmet ustun
23/01/2003, 14:12
merhaba arkadaşlar,
"Veri transferi artık daha güvenli" isimli habere göre verileri resme dönüştürüyorlarmış.

yazılımı indiren oldumu acaba ben ulaşamadımda.

Turok
24/01/2003, 00:16
Ben henüz indiremedim ama anlayamadığım veriyi resmin içine yerleştirdiğinizde boyutun değişmediğinin söylenmesi!
bu nasıl mümkün olabilir?

Black_Boyss
24/01/2003, 02:40
http://www.dikey8.com/
ahmet ustun
istedigim döküman burda :mad:
kütüphanede
Steganografi olsa gerek

LEthaL
11/03/2003, 11:39
+1 Steganografi.
Tarih:Yunancada saklı resim demek[miş] :D
AHmet Ustun yaptığın programı/kaynak kodlarını gönderebilir misin? Umarım çok şey istemiyorumdur! :cool:

lethalturc@yahoo.com

LEthaL
11/03/2003, 11:47
Veri gizleme ve doğruluğuyla ilgili bir matematikçinin çalışmaları

Yalnız sayfa hazırlık aşamasında diyor. Ama E-mektıp yolu ile ulaşabilirsiniz.

Cebirsel Kodlama Teorisi (Algebraic Coding Theory)

http://www1.gantep.edu.tr/~isiap/tr/tr.htm

fgenc
07/08/2003, 05:01
ayen@ link icin sag olasin varsa öyle mubarek linkler :s006: yollayin millet

http://www.programlama.com/sys/c2html/view.php3?DocID=210
;)

linaxoid
07/08/2003, 11:22
Arkadaşlar http://www.be.itu.edu.tr/kaynak/kaynak/cpp/cpp3.html adresinde Huffman tekniği anlatılmış. Ben inceledim text verilerin sıkıştırılmasında basit ve etkili bir yöntem. Tavsiye ederim.

MsHaKaN
16/08/2003, 22:37
Benim de dikkatimi Pentazip denen bir program çekti; çünkü 32bit sınırlaması olan 4GB'tan büyük dosyaları da sıkıştırabiliyormuş (64 bitlik ZipGigaByte denen bir algoritma kullanılmış):
PentaZip writes to CAB, TAR, and Zip, along with a few less popular formats, and can read 12 formats, including ACE and RAR. When writing or creating archives, you can escape the 4GB file limitation by using a proprietary 64-bit-header format called ZGB.

ASA
24/08/2003, 01:53
Ben ilk ornege takildim.
"\r\n" (carriage return - line feed veya CR-LF) yerine | (fork (there's no fork)) kullanilmi$. 4 karakter yerine 1 karakter kullanilmi$. Eh bu da sIkI$tIrmadan ziyade boyuttan tasarruf icin kullanilan basit bir yontem denilebilir.

Bazilarimiz crlf'in tuttugu yer bir | karakterinden daha azdir -bazi sistemlerde- diyebilirler, desinler; afiyet olsun.

Bunun di$inda Allah akil vermi$, fikir sahibi olmu$sunuz, gawur da onunuze Google'i koymu$, eh daha ne?

Varsa payla$mak istediginiz kendi sIkI$tIrma algoritmaniz ve kodunuz beri gelin, yoksa www.google.com.tr

:cool: