PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Universitete başlayanlar için tavsiye? (bilg. öğrt.tekn.)

trkaplan
11/09/2004, 22:04
Aceba universiteye yeni başlayan arkadaşlara ne gibi tavsiyeleriniz var?
Ya ne bileyim mesela neler yapmalı nelere dikkat edilmeli?
Ankara gibi yerde okuyanlar için vakit geçirebileceği yerler gibi.

Üniversiteye başladıktan sonra "Keşke bana şunu daha önce söyleyen biri olsaydı" dediğiniz oldu mu?
Kısacası ben de bunu dememek için bu konuyu açtım.:rolleyes:
İlginize teşekkürler.

yildizib
11/09/2004, 22:58
Lisedeyken sorumluluk, hem senin, hem ailenin, hemde öğretmenlerin üzerindeydi.Üniversitedeyken sadece senin omuzlarında olacak.Buna en erken bir şekilde alışmalısın.Artık sınav geçti ve Lise psikolojisinden kurtulman lazım.Ne demek istediğimi ileride kavrayacaksın.

Mingitau
11/09/2004, 23:24
Universitede bilginin bulunduğunu ama öğretim yapılmadığını kişinin kendisinin gidip bilgiyi aldığını anla kavra özümse, ailen sana belli bir ödenek sağlıyorsa mümkün olduğunca o ödeneğin içinde hayatını devam ettirmeye bak, kısaca ayak yorgan ilişkisi. Bilgisayar, kız arkadaş, para için yapılan işler, evdeki bulaşıklar biraz beklediklerinde birazcık uğraşman gerekir ama vize+final ikilisi beklemez zamanında yapılır ve geçer gider. Sonraki vizede, finalde, sonraki yılda ders kurtarılmaz. Ortalama ile geçilen dersler sana ilerde "işsiz olarak geçirilen aylar/yıllar" olarak geri dönecektir. Başarılıyım demek için en az %90 oranında başarı göstermen gerekir.
Zamanı bozdurup bozdurup harcamaktansa onunla yatırım yapmak daha akıllıcadır.

Ansugo
12/09/2004, 13:07
1. ve 2. sinifi takintisiz gec. Bunun ne anlama geldigini eger takintili gecersen cok iyi anlarsin.

Volkan Uzun
12/09/2004, 23:01
ansugoyu dinle

MEHMET
13/09/2004, 06:58
okumak; kazanmaktan daha zor ve zevklidir.

euler
13/09/2004, 10:19
ansugo +1; kesinlikle.
Ayrıca ankaradaysan gezip görebileceğin pek fazla bir yer yok, En fazla 1 ay sonra kızılay-bahçeli-karum üçgeninden de sıkılacaksın. Heryerden bir İzmir potansiyeli beklememek lazım tabi. :)

SATAN
13/09/2004, 15:35
ansugoyu dinle++1

+üniversite zor bir kapıydı girdim bitti deme.. zor olan devam etmek sağ salim cıkmaktır..

NOT: Bu arada Haftaya Üniversite Kayıtları var.. Harc ları icat edenin ben taaa... saygılarımı iletirim..

ceeyt
13/09/2004, 17:34
ansugo+1.

Genelde donemlik projeleri,bitirme tezleri onemsenmez vereyimde aradan ciksin denilir ama ogrendiklerini uygulayip kendini gelistirecegin yegane firsatlardir aslinda.Elinden geldigince sana yol gosterebilecek iyi bir hocanla seni ugrastiracak ama ogrenmene on ayak olacak projeler yap derim.

Arada sirada proje yarismasi duyurulari olur,kacirmamani katilmani tavsiye ederim.

sen birseyler yapmak,birseyler ogrenmek istemezsen kimse sana ogretmez.Sadece dersten gecersin...

lastguard
14/09/2004, 12:42
Sana şöyle izah edeyim: Bu sene ben de üniversiteye başlıyorum yarın gidip kayıdımı yaptıracağım. Önünde kendini geliştirmen için özgür olduğun 4-5 sene var. Sonuna kadar yaşa; ama piyon olma... Demek istediğim çoğu genç bir gruba dahil olur. Önce vezir ol sonra bir gruba dahil ol veya olma. Veya kendi oluşumunu sağla. Dediğim gibi sakın piyon olma. Son yıllarada Türkiye'de üniversite demek "ortam, geyik fırtınası, kız, kıtır, çıtır, zevk-u sefa" demek oldu. senin fikrin ne bilmiyorum ama gerçek olan orasının bir İlim-irfan yuvası olduğudur ve olması gerektiğidir. Tanışabildiğin kadar çok insanla tanış. Onlarala çok samimi olmak zorunda değilsin ama insanları tanımak çok önemli. Bir de izlenimlerime göre ÖSS çalıştığının yarısı kadar (Ki ben günde en az 6 saat çalışıyordum) çalışırsan çok başarılı olacağındır. Dereceyi kendine hedef olarak belirle; en azından ben öyle yaptım. Benim Üniversite İstanbul Teknik. İnşaat mühendisliğii Fakülteye ikinci girdim inşallah da devamını getiririm. Allah'a inancın ne düzeyde bilmiyorum ve sana kesinlikle bir "yaptırım" sunacak değilim ama bir de şunu söyliyeyim, yaptığın her şeyi -ki bu ilim öğrenmek bile olsa- Önce Allah için sonra kendin için sonra İnsanlık için yap. İnanılmaz rahatlıyorsun. başarısız olsan bile elinden geleni yaptığını bildiğin için hiç bir ümitsizliğe kapılmıyorsun.

Neyse sana kolay gelsin umarım bir kaç tavsiye işine yarar

cappytoi
14/09/2004, 14:37
Doğduğumdan beri ankarada yaşıyorum ve bu sene bende attım kapağı odtü inş.ta hayatıma ankarada devam ediyorum. Nasıl yaşarsın bilmem (nasıl bir insansın mesela vardır ya hani gömlek giyer 5 düğmesini açar!! kız peşinde koşar vs. vs. -> bu tip biriysen tavsiyelerim pek işe yaramaz gerçi) açıkçası dediklerimden farklıysan kızılayda takılabileceğin kafeler: Orta Dünya, Felsefe, Tömbeki... Tunalıda sana göre kafe yoktur emin ol. Armada, Karum boş yerler hemde çok da pahalı yerlerdir. Bar olarak Sakarya'da RamBetico(yanlış yazmış olabilirim) var. Tunalı bestekar'da Hayyami var. Gene sakaryada Yolcu var. Bunlar genelde takıldığımız ucuz ve kaliteli yerler Ankaraya yeni geldiysen tavsiyelerim arasındadır. Unutmadan kumpir ya da kumru yemek istiyorsan Kızılırmak sinemasının orda Kumrum diye bir yer var. Otantikten kat kat daha güzel daha fazla koyar ve daha ucuz :) Gerçi sana ankarada nasıl yaşanır tavsiye vermek biraz saçma oldu zaten en geç 1-2 ayda tanırdın ankarayı :) bi tavsiyem daha var Ulus ve Gençlik Parkından uzak dur!!!

HunTER
14/09/2004, 17:23
Onunde hızlı bır ınternet baglantısı bır oda dolusu bılgısayar ve arkanda kocaman bı kutuphane ıle ne yapılabılıyorsa onu yap.. Ustelık sana yol gosterecek bı dolu ınsanda olacak etrafında.. Kı bunları yaparken para ıcın endıselenmenede gerek yok..

Demek ıstedıgım oraya bıseyler ogrenmek ıcın gıttın, oyleyse bıseyler ogren.. Kafandakı tek sey okulu dereceyle bıtırmek olmasın...

Ali Sarı
14/09/2004, 17:54
Sakın aşık olma :hey:

Ben oldum ondan biliyom faidelerini :D

trkaplan
14/09/2004, 23:25
@Axion
bende senin gibi düşünüyorum, Üni de ders geçmek için değil, üni.yi birincilikle bitirmek için çalışmak gerektiğine inanıyorum.

@Ansugo
Öss ye çalışacağız diye integral-limit ve benzeri konuları işlemedik ama umarım başarıyla ilerlerim.

@cornelius13
Doğru söylüyorsun, birisinden şunu duydum "Ankara kocaman bir köydür."

@ceeyt, @lastguard, @HunTER,
Ben zaten sırf birşeyler öğrenmek için gittim bu bölüme, 6 tercihim BÖTE 1 i bilg. müh. ti.
Umarım bilgisayardan anlayan kafa adamlar. hocalar olur da birlikte birşeyler yaparız.

@cappytoi
Neden Ulus ve Gençlik Parkından uzak durayım?
Önemli değil zaten ben de hiç bilmiyorum Ankara'yı tavsiyeye ihtiyacım var.
@ AliSARI
Garanti veremem

Tüm cevap veren, okuyup da cevap vermeye vakit bulamayan, gerekli görmeyenlere teşekkür ediyorum.

Mingitau
15/09/2004, 01:51
trkaplan, dedigim birincilik vs olayi değil %90 başarı yoksa hiç başarı yoktur, bir başka deyişle bahçedeki ödekleri ve koyunları sınıfa bağlasak 65 ustu alirlar....

Yoksa derece yapıp yapmaman önemli değildir %10 kayip tolere edilebilir bir kayiptir, yoksa yaptiğimiz şuna benzer iyi kalp ameliyatı yaparım ama ameliyat 45 gün sürer.

o-z-a-n
15/09/2004, 09:33
... "Ankara kocaman bir köydür."...

Ben aynısını İstanbul için duymuştum. Büyük iller için atasözü mü olacak nedir...

Üniversiteye başlamadan, ortamı görmeden, kalacağınız yerde vakit geçirmeden, arkadaşlarınızla tanışmadan üniversite yaşamı ile anlatılan herşey havada kalacaktır diye düşünüyorum.
Evdeki hesaplar maalesef çarşıya uymuyor...

Kolay gelsin...

euler
15/09/2004, 09:48
bir başka deyişle bahçedeki ördekleri ve koyunları sınıfa bağlasak 65 ustu alirlar.... hiç sanmam ki öyle bir yaratık gelip de analiz 2 sınavından bu notu alsın. :)

@trkaplan;
Ama herkesin ortak tavsiyesi şudur ki; çalış çalış çalış...
Ve her şeyin lisedekinden farklı olacağını unutma, bu yüzden liseyi unut. lastguard'ın dediği gibi öss'ye çalıştığımın yarısını çalışsam yeter diye düşünme. Çünkü inan kesinlikle yanlış. Çalışma konusunda bir saat kavramı vermek çok yersiz, öss ile bağdaştırmak daha da yersiz, çünkü alakasız. Sadece ne kadar yetiyorsa daha fazlasını çalış derim.

Ha bu arada, hayatın dersten ibaret olmadığını da unutma. Bu da en önemlisiydi bana kalırsa...

cappytoi
17/09/2004, 22:10
sevgili trkaplan,

ankara büyük şehirlerin en yaşanılasıdır. zamanla ulus ve (özellikle) gençlik parkı artık serserilerin ve ayyaşların gezdiği mekanlar olmuştur. tabii ki bu ankaralıların suçu değildir. belediyenin ve emniyetin gerekli önlemleri almaması buraları bu hale getirmiştir.
eğer büyükşehirden gelmediysen en baştaki tavsiyem sokaktaki insanlara dikkat etmen. mümkünse üniversitede ankarada yaşayan bir arkadaş bulup bir süre ankara sokaklarını onunla arşınlaman (taki ankarayı tanıyana kadar). Sonrası senin için daha kolay olacaktır.

Ansugo
17/09/2004, 22:16
trkaplan, dedigim birincilik vs olayi değil %90 başarı yoksa hiç başarı yoktur, bir başka deyişle bahçedeki ödekleri ve koyunları sınıfa bağlasak 65 ustu alirlar....

Kasinmayalim canim kardesim. Yoksa self kafa hizmetimizin gazabina ugrayacaksiniz.

euler
19/09/2004, 03:22
eğer büyükşehirden gelmediysen en baştaki tavsiyem sokaktaki insanlara dikkat etmen. evet bu öneriye kesinlikle dikkat, çünkü ankara'nın insanları yolda yürümeyi bilmiyor. Bir cumartesi yada pazar günü kızılayda yürümeye kalkarsanız bunu rahat görebilirsiniz. Sağa sola bakma yok, vay efendim "karşıdan da insanlar geliyormuş, burası babamın çiftliği değilmiş, dikkat ediym, saygı gösteriym" diye düşünmek, hatta bu düşünceyi uygulamaya geçirmek kesinlikle yok. Hafta sonları eğer ki mecbur değilsen kızılayda bulunma, sinir krizinden başka bişey değil. İpini koparan kızılayda oluyor çünkü. Ulus tarafına zaten gitme.

cappytoi
19/09/2004, 13:26
ama ankara insanın değil her büyük şehirde olan dangalakların bunu yaptığını savunmamız daha iyi olabilir...

euler
19/09/2004, 17:39
ama ankara insanın değil her büyük şehirde olan dangalakların bunu yaptığını savunmamız daha iyi olabilir... Kesinlikle. Ama 7 sene ankarada yaşamış, okumuş, gezmiş, eğlenmiş biri olarak samimi olarak söylüyorum ki bu oran ankarada çok daha fazla. İstanbul'u zaten hiç hesaba katmıyorum bile. Onlar ayrı bi kategori. Ben halen Kızılay'a her gidişimde sinir katsayım yükseliyor.

Ama şunu da göz ardı etmemek gerekir ki, Ankara Türkiye'nin en düzenli şehri şu anda. Hakkını vermek lazım. Yine de ankara bana her zaman soğuk gelmiştir. O yüzden 2 senedir izmirdeyim. :)

cappytoi
19/09/2004, 17:43
Memur kenti denir ankaraya zaten soğuk olması gayet doğal aslında