Tam Sürümünü Görmek İçin : Biri buna dur demeli!
Geçenlerde bir şekilde www.isamesih.org internet sitesine girdim. Ücretsiz "Mesih İsa'nın Yaşamı" vcd si almak için tıklayın yazıyordu. Tıkladım ve gelen formu doldurup gönderdim. Aradan bir hafta geçmedi dün kargocu geldi ve benim adıma yollanan paketi verdi. Açıp baktım. İçinde yesyeni hiç açılmamış mesih isa'nın yaşamı vcdsi, bir incil, incilin arasına konmuş kağıtlar ve doldurup göndermemi istedikleri formlar vardı pakette. Bunlar beni ruhsal yönden çok etkiledi. "Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak." yazıyordu kağıtların birinde. Bunları bir kenara koydum ve fazla karıştırmadım. Aslında kağıtlarda ne yazdığını, incilde ne yazdığını ve cd de neler olduğunu çok merak ediyordum ama bakmadım. Bugün internetten ücretsiz incil diye bir arama yaptım ve bu tür sitelerin ne kadar çok olduğunu görüp inanılmaz üzüldüm. Çok güzel siteler yapmışlar, günün ayeti gibi birçok güzel özellikli siteler. Tam bir sanal kilise (bkz. incil.com). Dinlerine bizlerden daha bağlı oldukları ortada. Bu sitelerde İslam'ı çökertmeye hristiyanlığın doğruluğunu kanıtlayıp Müslüman'ları hristiyan yapmaya çalışıyorlar. Misyonerler interneti sarmış durumda ve hiç bir masraftan kaçınmıyorlar! Ayrıca az önce kutsalkitap.com'da okuduğum "Kutsal Kitap Değiştirildi Mi?" adlı incilin değiştirilmediğini kanıtlamaya çalışan makalenin yazarının adı Soner TUFAN. Bir türk ismi. Merak edip üzretsiz Kuran diye bir arama yaptığımda Müslüman'ların bu tür çalışmalar yapmadığını görüm. Bir ağızdan -İslam'da misyonerlik yoktur.- diye bir cümle duydum. Acaba bizler de internet siteleri kurup yanlış yolda gidenlere doğru yolu gösterip isteklilere elden geldiğince klavuzluk yapmaya çalışsak yanlış mı yapmış oluruz? kutsalkitap.org sitesine baktığımda toplam üye sayısının 1849 olduğunu gördüm. Çok kişi. Bunlara bence birer kayıp gözüyle bakabiliriz. Çalışmalarının sonuçlarını alıyorlar ve hızla çoğalıyorlar! Sizce katşı taarruza geçmemiz gerekmez mi?
eskiden daha güzeldi bu site.
şimdi nuke a benzemiş.
içerik ve sunuş yöntemi pek değişmemiş
az mı gezdim forumlarında heyy be :)
müslümanlardan üyesi vardır bayağı.(tahminim) adamlar çalışmış başarmış.
webmaster Gökhan diye hristiyan bir Türk idi yanlış hatırlamadıysam.
bir insanın kendi dinini yaymaya çalışması gayet normal bir hareket bence.
kimse kimseye taarruz etmese herkes kendi doğru bildiğini özgürce yapsa birilerine müdahale etmeden ama nerde.
iyi niyet ve yardım sizinle olsun
Islam da misyonerlik yok mu?
Islam da misyonerlik yoksa musluman nufus nasil oluyorda hristiyan nufusla basabas hale geliyor?
Islamda misyonerlik yoksa Fransa da, Almanya da, Amerika'da, Etyopya da, Tunus ta, Fas ta, İspanya da, Rusya da, İngiltere de o kadar muslumanin isi ne?
Misyonerlik mukemmel birsey. Daha fazla yapilmali. Muslumani, ateisti, hristiyani, puperesti, budisti... Hepsi yapmali. Kultur atraksiyonu olmali.
Bence madem usenmeyip gondermisler VCD'ni izle, incili de guzelce bir oku. Eger kuran'i da okumak istersen bir suru site var farkli dillerde kurani kerim meali bulabilecegin, elmalili tefsiri gibi tefsirler bulabilecegin, gunun ayeti gibi "$ik" ozelliklere sahip :)
selami_32
09/09/2004, 16:56
müslümanlıkta misyonerlik kelimesi yerine tebliğ kelimesini tercih edebiliriz. çünkü misyonerlikte insanları hıristiyanlığa geçirmek için her yol mubahtır. ancak müslümanlıkta sadece gerçek bir insan gibi yaşarsın dosdoğru olursun ve karşındaki senin bu iyi halinden etkilenirse dinini anlatırsın ve o isterse müslüman olur.
saygılar.
@Asungo
Bir noktaya kafam takıldı.
Misyonerlik başka şey Tebliğ başka şey yok eğer ben bu terimleri yanlış biliyorsam beni uyarın.
Bir kişinin Dinini Kendi kimliğini ortaya koyarak tebliğ edip anlatması başka şey Kendi kimliğini gizleyip başkalarına karşı farklı bir kimlik sergileyip yani yalan söyleyip girmiş olduğu gurup tarikat mesep cemaat vs gibi içinde bulundukları ortamdaki kişileri kandırıp onları kendi doğrularından ve bildiğinden saptırıp yoldan çıkarması ayrı bir şey.
Prof Dr. Ahmet Akgündüz 'ün "Bilinmeyen Osmanlı Tarihi" adlı eserini okuduysanız orda osmanlının çöküş sebeplerinin arasında ki misyonerlik faaliyetlerinin nasıl tarikat ve meseplerin arasına girip fitne ve fesat çıkardıkları ve ayrılığa düşürüp bizleri parçaladıkları ayrıntılı olarak geçer.
Bundan ötürü "Misyonerliğin" bizim dinimizdeki yeri MÜNAFIKLIKTIR .
Bunun ise müslümanın yapması gereken bir şey olduğunu söyliyemeyiz her halde.
Mingitau
09/09/2004, 17:36
@Nutyo
http://www.google.com/search?q=%22Free+Koran%22&sourceid=mozilla&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8
Demek ki neymiş, her yerde bu tip oluşumlar varmış. %98' i müslüman olduğunu belirten ülkede herhaldeki Kuran bir ihtiyaçtır ve pazarlanır.
@nutyo
ben Kuran-ı kerim i, alamayacak durumda olanlara yapılan yardım dışında ücretsiz vermeye karşıyım...
çünkü ona değer veriyorum. değer verdiğim şeye para da veririm.
ben müslümanım incilleri alırım ve okumam onlara zarar. bir birdir. benim gibi düşünen kim bilir kaç kişi var. hesaplasan yarısı ziyan oluyordur.
bunun dışında islam dinini de yaymakta olan kişi sayısı az değil.
siteler de var..
sadece türkçe olanları : http://www.google.com.tr/search?hl=tr&ie=UTF-8&q=islam&btnG=Google%27da+Ara&meta=lr%3Dlang_tr (152.000 sonuç)
dünyada : http://www.google.com.tr/search?hl=tr&ie=UTF-8&q=islam&btnG=Arama&meta= (9.150.000 sonuç)
Bundan ötürü "Misyonerliğin" bizim dinimizdeki yeri MÜNAFIKLIKTIR .
Misyonerlik var misyonerlik var.
Ve gorusumuz neresinden baktigimiza gore degisir.
Teblig mi? Misyonerlik mi? Dini teblig etmek ile dini teblig etmeyi kendine misyon edinmek arasinda bir fark goremiyorum.
Munafiklik? Nereden cikardin anlamadim. Burada yapilan musluman gorunupte hristiyanlik asilamak degil. Adam ben hristiyanim diyor bariz sekilde. Bakiniz sitesine.. Bu adamin neresi munafik? Ya da her misyoner munafik midir?
Ingiliz ajanlari, yok Vahhabilik, yok bilmemnetirlik. Bunlar onemli degil. Misyonerlerin yaptiklari misyoner kelimesinin anlamina sigmaz.
Velhasili adina teblig deriz, misyon ustlenmek deriz, cagri deriz bu benim icin onemli degil. Sonucta hepsi bir manada ayni hesaba geliyor, kabaca : Diger dinden adam calma.
Ben kendi capimda misyoner sayilirim. Munafik degilim cok sukur. Bana munafik dememek icin tebligyer diyebilirsiniz.
@Asungo
Güzel ancak benimde anlatmış olduğum yönden bakarsan münafıklıktır
Saygılar
O yonden bakarsak oyledir elbette. Ama oyle bir yonden bakmak icin sebep goremedim.
selami_32
10/09/2004, 09:51
Yaklaşık 2 ay önce ücretsiz Kur'an-ı Kerim veren sitelerden başka bir arkadaşa Kur'an-ı Kerim istedim gelmedi. Üzücü.
saygılar.
Mingitau
10/09/2004, 10:16
isamesih.org' u inceledimde kendimi bir garip hissettim. :hey:
ibrahimsalih
10/09/2004, 23:51
Yaklaşık 2 ay önce ücretsiz Kur'an-ı Kerim veren sitelerden başka bir arkadaşa Kur'an-ı Kerim istedim gelmedi. Üzücü.
saygılar.
Bahsettiğiniz organizasyonların birinden(www.kuranlabulusuyoruz.org (http://www.kuranlabulusuyoruz.org)) ben de bir arkadaşım için Kur'an-ı Kerim istemiştim, 2,5 ay sonra geldi. Kargo ücreti bile almadılar.
Eger kuran'i da okumak istersen bir suru site var farkli dillerde kurani kerim meali bulabilecegin, elmalili tefsiri gibi tefsirler bulabilecegin, gunun ayeti gibi "$ik" ozelliklere sahip :)
@Nutyo
http://www.google.com/search?q=%22F...=utf-8&oe=utf-8
Demek ki neymiş, her yerde bu tip oluşumlar varmış. %98' i müslüman olduğunu belirten ülkede herhaldeki Kuran bir ihtiyaçtır ve pazarlanır.
bunun dışında islam dinini de yaymakta olan kişi sayısı az değil.
siteler de var..
sadece türkçe olanları : http://www.google.com.tr/search?hl=...ta=lr%3Dlang_tr (152.000 sonuç)
dünyada : http://www.google.com.tr/search?hl=...tnG=Arama&meta= (9.150.000 sonuç)
Arkadaşlar mesele benim internetten Kur'an-ı Kerim bulup okuyabilmem değil. Burası Türkiye ve hristiyanlar gelip bizim dilimizde yayın yapıyorlar. Kutsal kitaplarının türkçe baskılarını yapıyor ve insanlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Başka bir sürü çalışmalar yapıyorlar. Sizin yaptığınız aramalardaki sonuçlara bakılırsa; kendi dilimizdeki sitelerimiz bile oldukça amatör. Bırakın yabancı dillerdekini. Ne dersiniz? Müslümanların Ecnebi memleketlerinde dinini yayma çalışmaları hristiyanlarınki kadar ileri bir seviyede mi sizce? Bu arada Miraç Kandili'niz mübârek olsun. Selâmetle..
Mingitau
11/09/2004, 01:10
E bu bence çok normal. Harun Yahya sitelerini yapan efrad pek amatör sayılmaz yahw... ;)
Müslümanların Ecnebi memleketlerinde dinini yayma çalışmaları hristiyanlarınki kadar ileri bir seviyede mi sizce?
Valla ben dınımede kendımede guvenıyorum.. Isteyen ıstedıgını yapsın benı fıkrımden cevıremeyecegınıde bılıyorum.. Oyleyse mesele ne? Hem once kendıne mucahıt dıyen terorıstlerı yola getırmek gerekmıyormu sızcede?
E bu bence çok normal.
İçinde bulunduğumuz ekonomik durum ve milletimizin bilinçsiz olması dolayısıyla maalesef bu durum söylediğin gibi normal. Bunu aşmalıyız. Anlatmak istediğim buydu.
Volkan Uzun
11/09/2004, 02:10
bizim dilimiz ve bizim dinimiz derken siz kimsiniz ?
burda musluman ve turkce konusanlari kastediyorsun sanirim.
tabiiki ben bir kutsal kitap gondermek istersem kendi dinimdekinden ziyade obur dindekilere gonderirim cok dogal.
axion katılıyorum. adamın yazdığı her yazının başlığında bir domain var.. :) ve çalışmaları da gayet profesyonel. http://www.harunyahya.com/ da ingilizce mesela...
Harun Yahya'nın yazıları bence güvenilir değil ama.
HY nın İnternet Zinciri Paketi Lazım olanlara kısadan giriş olsun diye bağlantılarım çubuğuna atarsınız
http://www.hostread.com/web7kpack/hy.exe
kusura bakmayın yazılanların hepsini okuyamadım.
ama 100 mb lık bir sitem var. www.altincag.net (http://www.altincag.net)
islami içerik düşünüyorum. asp destekliyor. ben fazla uğraşamam her hangi bir menfaatte düşünmuyorum. siteyi düzenleyip yayınlayacak arkadaşlar varsa
gelin kuralım derim.
nutyo; Harun Yahya'nın yazıları bence güvenilir değil ama.
bu sözün hiç doğru değil. Ne zararını gördün. Eserleri bence çok doğru ve tüm dünyada satılıyor. her halde 30 dilde yayın yapıyor yanılmıyorsam.
Zerzevat Adam
20/09/2004, 21:52
Okumadım konuyu ama madem dur demek gerekiyor DUR (Dur yolcu bu geçtiğin toprak bir milletin kaderinin değiştiği yerdir!)
cappytoi
20/09/2004, 22:34
Müslümanlık-Hristiyanlık-Yahudilik-Budistlik-Shamanlık
Hiç birimiz birbirimizin inancına saygı duymuyoruz. Adamlar incili dağıttı diye gelin hristiyan olun demiyorlar. Ben de incil ve isa hakkında kaset var ama okuduktan sonra hristiyan olmadım.
Bu ülkenin %98i müslüman deniyor. İnsanlar mensup olduğu dini nüfus cüzdanından değiştirmeyi göze alamıyor. Ben gayri-müslimim ama nüfus cüzdanımda islam yazıyor. Sebep bu ülkedeki din hoşnutsuzluğundan kaynaklanıyor. Dinimi söylemek istemiyorum ama asla ve asla bir insanı kendi dinime çekmeye çalışmam; çünkü bu insanın kendi seçimidir. Adam cennete veya cehenneme gidecekse banane. Ama afedersiniz bu lafım üzerine şu söylenecek: Yanlış bilmiyorsam islamda insanları kötü yönden iyi yöne (ki bu birini müslüman yapma da dahil) çevirmek bunu yapana iyi bir şey olarak dönüyor. Lütfen bu konuda polemiğe girmeyelim, kötü niyetle söylemiyorum çünkü. Ama bugün gidin bir köye söyleyin gayri-müslim olduğunuzu adam yüzünüze iyi davransada içinden nasıl sövüyor (bir çok kez şahit oldum, biri -> bir bakkalda adam gayri-müslim müşterisine malı sattıktan sonra arkasından sövdüde sövdü, hatta dükkanından alışveriş etmesini istemediğini bile söyledi!) Böyle hoşnutluğun olduğu bir ülkede islam oranının %98 olması da gayet normal değil mi?
Sadece son bir yorum yapmak istiyorum çünkü konu bayağı dağıldı gitti sanırım.
Aslında hepimiz çok iyi biliyoruzki bütün dinler bir , hepsinde asıl amacımız YÜCE YARATIYA bizi yarttığı için ibadet etmek.
bu ibadet evin duvarına Kuran veya İncil ..v.b asmakla olunmuyor.
önemli olan insanın içindeki niyettir.
zaten hiç bir kutsal kitap yalnış değildir. bunu sonradan insanlar kendi çıkarları ve ülkesinin çıkarı için değiştirmiştir.
Sadece değişmeyen bir Kuran vardır.
değişmediğine kanıtta:
Kuranın mucizeleridir. http://www.kuranmucizeleri.com/
Mingitau
20/09/2004, 23:29
Sizde sorun mu var yahu?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.