Tam Sürümünü Görmek İçin : Evde ağ
Bugünlerde bütün problemler beni bulmaya başladı. Bu seferki problem arkadaşlar;
iki pc arasında direk kablo çekerek ağ kurmuştum gayet iyi idi. Sonra ne oldu bilmiyorum birden görmemeye başladılar.
Ana makinada iki ethernet var ve iki pc de de XP yüklü. Şimdi bunun ağ ayarları nasıl yapılır neler yapmalı neler etmeli help me plssss...
bana ağ sekmesinin screenshot'ını gönderirsen
yardımcı olurum...
Ama forumda
Because, diğer insanlarda faydalansın
@rapsodi
Senin asıl konun Networkdü dimi...
Hanki ağ sekmesinin?
ve @rapsodi hani nerede?
@rapsodi
Heyyoooo
Are you there?
Ağ ayarlarını XPden nereden yapıyosun ?
ok ama biraz garip gelecek sana simdiden söyleyeyim :D
Birde şu bana yolladığın capture parogramını birdaha yollasana:p
Dipnot: bir önceki yolladığın mesaj forumdaki 500. mesaj ise bu kaçıncı mesajdır :)
Dedim ya biraz garip gelebilir :D
yok abi screenshota falan gerek yok mantığı aynıdır.
bu arada gönderdin dimi programı?
:mad:
Sadece iki bilgisayarsa neden ethernet?
Data kopyalamak için, ppp veya Paralel, en kötü modemle bağlantı kurarız.
Ethernetle sana DNS sunucu kuralım istersen...
Neden iki ethernet olmasın? Modemle ne yapacam kardes ben broadband baglaniyorum. Sadece dosya, yazıcı ve net paylaşımı için ethernet kullanıyorum ve nerede yaptımsa ayarlarda bir hata yaptım.
:mad:
haa usb dende bağlarız.
Ayrıca haklısın, mantığı aynı !
SNMP sana yeter, istersen DNS de yapılandırabilir, birisinden nete bağlanıp Firewall filan kuracksan Dhcp olabilir
Heeepsini AĞ(Network) den İşletim sisteminin CD sinden yükleyebilirsin... Mantığı Aynı nasılsa...
Ama nasıl diye birini sorucaksan açıklamaya başliim... Kendi mantığıma, doğaçlamama göre...
(snmp : Simble Network Management Protocol iyimi olur)
Yada Wingate kuralım sana...
-------
sniffer için mi kullanıyosun ?
bekle biraz bir capture daha alacam ama neden hala şu senin screenshot programını yollamadın?
Burada eksik olan bir sey var mı ağ için?
Yooo gelse benim IMAP Notify uyarirdi :p:D
Tamam şimdi uyardı sallıyor bayrağı :p
resmi update ettiğini yeni farketim...
Sorun yok
Konfigüreyi de çeksene
O sayfada bide Configure olması gerekiyor... Onu
gene garip gelebilir :D
ama sorun yok onu söyleyim.
Meal olarak diyorki bu aygıt düzgün çalışıyor. (Benimde şüphem yok zaten)
@ ceviz.net ailesine açıklama :
Biz chatle olayı çözme çabası verdik... Teknik sebeplerden ötürü başarılı olamadık ...
sanırım sahin abi açıklama yapsa daha iyi olur çabamızla ilgili...
sahin abi....
Valla ne yaptıksa olmadı. Saolsun Hakan'ın bütün gecesini aldım uykusuz bıraktım onu ama sonuç yok.
Ama bu benim için hayati bir konu laptoptaki dataları cd ye kaydedebilmek için ağı tekrar kurmam gerekiyor.
Pls. :(
hadi millet fikir beyanında bulunun, walla parayla diil yaw
Muhtemelen kablodandır, kablolarını kontrol et.
Valla evde 6 adet cross kablo var ve hiç biride işe yaramadı, ama bir gariplik var genede kabloda bir kablo daha alıp deneyeceğim.
Bir kablo daha aldım ve denedim kablolarda sorun yok ama mutlaka bu ağ olayını halletmem gerekiyor arkadaşlar çözüm?
Nihayet Laptop`uma kavustum:) ve bilgisayarda oturma kavgalarindan kurtuldum:D Nerdeyse cinayet cikacakti ama Allah`tan bugun halletti Sahin ag baglantisini:) Yanlis ethernete baglanti veriyormus, böyle bir sorunla karsilasirsaniz aklinizda bulunsun.
@hmustak seni uykusuz bıraktığım geceler için affet beni basit bir check box hatası. Diğer ethernet teki check boxu işaretlemem lazımmış :D
Tamam oldu ama acaip garip bir ağ oldu. Ya varmi böyle bir şey allahaşkına? İki bilgisayar yanyana iken ağ tamam client süper hızlı ama alıp öbür odaya gidince (client bir laptop) ağ yavaşlıyor nerede ise duruyor. Olur mu?
oluuurrr....
Artık Firewall'lı bi Adminimiz war sanırım... he he he
Hay ben böyle ağında networkunde. Ya varmı böyle birşey akşam çalışan ağ sabah niye çalışmaz ya?
Ya arkadaşlar herkes bir fikrini söylesin biri işe yarar heralde.
Biri beni rapsodi yapsın yaa.raps olarak giremiom forumlara:((
bi el atalım dedik ama cozum geliş herhalde
hatırlarım da bu senenin ortalarında Rusyada Bilgisayar muh okuyan bir bayan arkadasa debian linux ile w2k yı haberleştirmeye calişirken bu kadar fazla ugrasmıstık anca butun ayarlar tamam gozukuyor,sistem calişior ama iş birbirlerini gormeye gelince cIIk gormuo
neyse sonra cozumu DHCP de bulduk:D
Yok kardeş çözüm mözüm yok ortada, halen kafayı yemekteyim. Dün gece gene gördü. Sabah açtım ağ gene yok olurmu ya böyle bit olay?
ya abi sen ozet olarak bi daha anlatırmısın olayı okudum ama tam anlamadım:)
aksam nasıl calişior sabah nasıl calişmiyor aynı şartlarmı
bizim okulun severi de bir zamanlar oleydi aksam calişik bırakıyodum sabah gelince calişmiodu hiç bir sorun yok ortalıkta ama calişmio tekrar yapioz calişio akşam eve gidiom cıık
neyse sonra anladıkki temizlikci hanımefendi temizlik anında kabloları -------- -------- kesiomuş
buna benzer bişi olmasın sakın:)
Valla bende büyük ihtimalle kablodan süpheleniyorum ama 6 kablo değiştirdim.
Ama kablolarda bir garipti mesela şu anda bağlandığım kablo özel bir kablo bunu çıkarıp ağda deneiyorum olmuyor. İnternete bağlanmak için kullanıyorum oluyor. Akşam kapattığım gibi sabah hizmetçi falan gelmeden :p ben açıyorum bilgisayarı olmuyor, bağlanmıyor.
Hayret bir olay ayarlar aynı herşey aynı.
Ve hiç bir proxy programıda fayda etmiyor.
Şu anda wingate kurulu ama oda olmuyor.
abi kablo tipleri ne?ethernetle baglıyorsun demi?
birde aksam sabah değilde Akşam calişirken ikisini de kapatıver sonra acıver bakalım akşam yine calişiomu?:)
Bir kere çalışmazsa 10 gün çalıştıramıyorumki :) Kablolar cross. Ethernet için. İki ethernet var biri net için biri ağ.
Ağ meselesini %100 halletmiş bulunuyorum :p Üstümden tır kalkmış kadar rahatladım valla.
Ya kardeşim sen evdeki bozuk bir cross ve 3 düz kablo ile network paylaştırmaya çalışırsan böyle olur. Al aslanlar gibi yeni bir cross kablo paşa paşa bağlan internetinede networkunede ya. Dimi? :p
Uff be ne belaydı arkadaşlar kaç gecem gündüzüm gitti ya.
Olaydan alınacak ders: Neymiş? Asla cross ve düz kablolar karıştırılmayacakkkkk. Sonra dünya kadar ağ programının günahı alınmayacakkkk. :D
Sevgiler... Birileride uyarmıştı oysa kablodandır o diye :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.