PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Masum insanlar ve düştükleri durum hakk.

xander
03/09/2004, 15:21
Şu an rusyada okulda alınan rehine eylemi hakkında yazmak istiyorum. Amaçları ne olursa olsun masum insanları rehin alarak ve 10'ar 20'şer acımadan öldürerek bir yerlere ulaşmak isteyen insanları anlayamıyorum. Ne kadar cahil olabilir bir insan ki sadece amaçları rant olan kişilere inanarak bu kadar kötü bir eylem yapabilirler. Müslümanmış! Bunlar müslüman değil. Ve öldüklerinde gidecekleri yer kesinlikle iyi bir yer değil.! Bir çeçen şimdi seslenirmiş onlar şehit diye bende kafasına çakarmışım klavyeyi.!

Voodoo
03/09/2004, 18:06
Haklısın dostum.. 150+ kişinin ölümü ile sonuçlanmış operasyon.. ama rusyanın operasyonda beceriksizliğide var... çok üzücü bir olay..

Mingitau
03/09/2004, 19:29
Çeçen?

Üzünüm ama anladığım kadarıyla Dağlı Kafkasya Halkları hakkında bilginiz yok.

Ansugo
03/09/2004, 19:32
Terörü* bile bir haysiyeti olmali degil mi?

xander
03/09/2004, 22:49
Çeçen?

Üzünüm ama anladığım kadarıyla Dağlı Kafkasya Halkları hakkında bilginiz yok.

What is the alaka ? Varsın konu dağılmasın pleas. :hey:

Sutekin Kürşat
03/09/2004, 23:14
Öncelikle bir bölge hakkında bilgi sahibi olalım değil mi? Bilgi sahibi miyiz, yoksa bir kaç basın notunu mu biliyoruz?

Bölge insanı yaşam tarzı, kapanıklığı vs hakkında bilgi almak için Dr. UFuk Tavkul' un kitaplarına başvurabliriz. Hiç bir şekilde Vahhabilikle ilgili olmayan bölgelere nasıl Vahhabilerin getirildiğini ve bunlara kimlerin Vize, oturma izni ve çifte vatandaşlık verdikleriyle başlayabiliriz mesela konuya... Halbuki binlerce Kafkasyalı Kazakistan' da, Özbekistan' da, Sibirya' da sürgünde hala, bunlara geri dönüş verilmiyor ama çok rahatlıkla Kafkasya bölgesinde zinde kuvvetler oluşturacak olanlara her tür kolaylık gösteriliyor.

xander
03/09/2004, 23:48
Sonuç == ?

Bilgi sahibi olmadığımı nerden çıkartıyorsunuz.
bana terörizm in haklılığından bahsetmeyeceksiniz umarım . yo yo

Mingitau
04/09/2004, 01:49
Sonuc, ben malım.

Rusya' da bu eylemleri yapanlar Çeçenler değil. Rusların bilerek ve isteyerek bölgede iskan ettikleri Vahabiler. Bakin bugün Karacayeva Cherkesk' de de Çeçenistan' ın bir süre önceki hali yaşanıyor, yerel yönetimlerin yasaklamalarina rağmen Moskova buraları elinde tutmak için bölge halkı üstünde ciddi bir oyun oynuyor, gerek birbirine karşı(Karaçayeova2 daki 1998 seçimleri ve Balkarya' da Balkarlarin ana yerleşim merkezlerine Olimpiyat Köyü kurma planları) gerekse Vahabileri ve bilimum İslami aşırı uçları bölgeye iskan etmesiyle. Bakın Abhazya ve Güney Osetya 1980lerin ikinci yarısında otonomluklarını ilan ettiler lakin o zamanın Sovyet yönetimide "Tavşana kaç tazıya tut" dedi. Abhazya, Çeçenistan ile birlikte 1993 lerden itibaren, Güney Osetya da 1996 dan itibaren Vahabi iskanına tabii tutuldu. Bugün de Balakrya Karaçay Çerkes Kabardin(burasi ilginç çünkü Rus Kilisesi bu Vahabilerin iskani için insanlik namina fon oluşturuyor.)' de Vahabi iskanı var. Her ne kadar yerel yönetimler önlem almaya çalışsada, halk arasindaki oldukça zayif olan dini inanç pekiştirilirmişçesine yerel halk Vahabiliğe geçiriliyor. Kısa zaman sonra bu sapkınlığın doğal sonucu olarak buralarda da çatışmalar çıkacak.

Olayı toplamak gerekirse, ABD' nin Irak ve Afganistanda yaptığı gibi once birilerini buldu oraya koydu, besledi simdi istedigi gibi oynuyor. Osetlerin çocukları ölüyormuş, beride İnguşlar ölüyormuş çokta dertleri değil. Hatta öldürenler de öldürenlerde ne kadar bölge insanı olursa o kadar iyi. Karacay ve Kabardinde yapılan denemeler pek bir sonuç vermedi. Simdi orasida kolay yoldan isleniyor. Kısacanın kısacası, Çeçenlerin bağımsızlık savaşı ile bu eylemi gerçekleştirenlerin ilgisi eylemi yapanların söylemlerinden öteye değil. Daha çok karşı tarafın ekmeğine yağ sürme derdinde olan kişilerin yonlendirdiği bir avuç akılsız.

xander
04/09/2004, 13:34
evet Sonuç sen == malsın.

Tüm haberlerde Aslan maşadov ve el kaide nin düzenlediği söylenirken çıkmışsın tek başına cia fbi fsb mit vs. gibi bir kurum gibi konuşmalar yapıyorsun tebrik ederim ya müneccimsin yada müneccimle bir münasebbette bulundun.

sonuç olarak ortada oluşan masum insanlara karşı bir eylem var bunun adı terör. Ben en azından medyadan duyduğumu söylüyorum sen neye dayanarak konuşuyorsun bu eylem hakkında ? Oturalım o zaman o bu şu gibi grupların geçmişlerine inelim haklı haksız veya doğru yanlış arayalım konu başlığımız terör çeçen ile bağlantısı olmadığını söylemende senin tek başına ne kadar kg zeytinyağı olduğunu gösterir. Bu yaptığın tamamen anarşizm (karşıt düşünce)

Mingitau
04/09/2004, 14:02
Iki noktayi karistiriyorsun, dedigim bu olaylari onayladigim degil, dedigim bu olanlarla Cecenlerin uzaktan yakindan ilgisi olmadigi. Haberleri takip ettiysen Aslan Mashedov' un aciklamasinida gormusundur.

Ruslarin yaratmak istedigi etkinin bir gerceklemesini sende gormus olmanin uzuntusuyle....

xander
04/09/2004, 15:55
Bütün haberlerde Aslan maşadov ve el kaide konuşuluyor ? Ben tv ye bakıyorum ya sen? :hey:

Sutekin Kürşat
04/09/2004, 16:17
Gerçeklere, Çeçen direnişçilerinin yapılanması, bölgedeki etnik sorunlar ve bölge üzerinde hakim gücün uyguladığı politikalar üzerine yapılmış bilimsel çalışmalara, örn: Dr Ufuk Tavkul' un Kafkasya Hakkındaki çalışmaları

xander
04/09/2004, 16:58
Dünmü yapıldı bu çalışma? Önceden yapılan bir çalışma dün olan bir olay için nasıl bir gerçek oluşturabilir Ne diyorsun Allah aşkına. o zaman bırakalım terörizm i bu kişilerin kafkaslardaki konumlarını göz önünde bulundurarak siz suçlu değilsiniz diyelim.? Ve bunu diyen bir kitaba göz gezdirmiş bir kişi olsun. Gerçek araştırmalar ve deliller doğrultusunda neticeye varmaya çalışan kişiler olmasın haddimizi neden bilemiyoruz oturduğumuz yerden kuru sıkı atıyoruz..

Mingitau
04/09/2004, 17:43
Fırtınada neleri kaybettiğine bakmak seni sonuç alamayacağın bir noktaya sürükler, fırtına dinince sonuçlar daha net görülür. Benim dediklerim önceki fırtınanın sonuçları ve yeni fırtınanın yoluydu. Malum fırtına çıkmadan önce hava akımına bakıp neler olacağı tespit edilebiliyor. Kafkasya sorununu TV' de gündeme gelirse takip etmek, bölge üzerine yapılmış 10 yıldan bu yana süre gelen çalışmaları takip etmekten daha çok bilgi verici değil mi?

Tekrar söyliyeyim, bu olayın terör olmadığını söylemedim; bu olayın Çeçenistan' ın özgürlük mücadelesi ile ilgisinin, düzenleyenlerin sözleri kadar olduğunu söyledim. Bu arada bilmem sizin gözünüze çarptı mı ama Aslan Mashedov' da bu olay ile ilgili bir açıklama yaptı. Çeçenistan' daki mücadeleye katılanlar kendi yaptıkları eylemleri kabul ederler. Mesela Çeçen Özerk(*) Cumhuriyeti eski Başbakanının öldürülmesi buna bir örnektir. (*) Nasıl bir özerklikse, seçim sonuçları seçimden önce Moskova' da şıp diye biliniyor. Ne diyorduk Aslan Mashedov bu olayla ilgilerinin olmadığını belirtti.

xander
04/09/2004, 18:10
322 kişi ölmüş bu sayının sorumluluğu altına girmek tamamen kanlı bir savaşın başlaması demek olur.! Maşadov bana göre olayın bu kadar büyük boyutları alacağını tahmin etmiyordu ama rusların acımasız yapıları kendi vatandaşlarını dahi öldüren lakayit operasyonları sonucun bu kadar ağır olmasına neden oldu. Şimdi çeçen veya induş kim çıkıp biz yaptık diyerek halkını ölüme götürür.?

yildizib
04/09/2004, 21:44
Gene aynı şeyi yapıyorsunuz.İnsanları aşağılıyorsunuz!Düşmanlık kazanıyorsunuz,boşu boşuna.Tekrar soruyorum.Buraya üye olanlar sizden hakaret yemek zorunda mı?Cevabınız yine "hayır değil f6 ya basarak defolup git" ise gidilir elbet.Ama sezsizce kuyruğumu pıstırıp gitmektense gitmeden önce burayı ateşe verip gitmeyi tercih ederim.

İnsan biraz haysiyetli olur yahu.Ahlaktan söz ediyorsunuz ama siz kendiniz en başta söylediklerinize uymuyorsunuz?Dürüstlükten söz ediyorsunuz, hack crack ne haltsa karşısınız ama hepiniz crack windows crack program kullanırsınız.

Eski defterleri açmayı istemiyorum.Doğru durun!

Mingitau
04/09/2004, 22:29
Aç yildizb aç canımın içi... Sen açarsan bizde senin 180 derece dönüşünü açarız.

Kimsenin düşmanlığını kazanma niyetim yok, arkadaş bir provokasyonun etkisinde; ona bu işin bilimsel olarak açıklamaları ile ilgili bilgi verdim sadece. Dikkat edersen Başından beri başta Dr. Ufuk Tavkul(*)' unkiler olmak üzere bölgenin etnik, sosyo kültürel yapısı ve bölgede uygulanan politikalar ile ilgili bilimsel çalışmalara dikkat çekiyorum.
(*) Yorum içermeyen tamamıyla belgeye dayanan çalışmalar yapar kendisi.

yildizib
04/09/2004, 22:39
Bak gene sinirlenmeye başladım.Ne rahatsız ediyor güzel kardeşim seni?hep kavga mı edelim yani?Dövüş mü olsun burada adam gibi konuşup fikir almak varken.Benim o zamanlar bir davam vardı ve onun için ona isyan etmiştim.Durup dururken dövüş isteyen yönetim düşmanı birimiyim ben?

Kardeşim insanları durup dururken niye aşağılıyorsunuz yahu?
Bunu bana da yapmaya yeltendiniz.İşte benim davam isyanım o yüzdendi o vakitler.Ama siz kavga istiyorsunuz anlaşılan lüzumsuz lüzumsuz kelimeler.Terbiyesiz üsluplar...
Diğer bir konu altında bir arkadaşınız "kimseyi aşağılamamalısın" diyordu birine...

Ben sizi anlayamıyorum.Kardeş siz neye inanıyorsunuz?değerleriniz neler?Ahlak kuralları mı?forum kuralları mı?tck mu?nelere inanıyorsunuz?neyle anlaşıyorsunuz?Bana tam olarak söyleyin bileyim.Orada başka konuşup sonra burada birini aşağılıyorsunuz.

yildizib
04/09/2004, 22:51
Kimsenin düşmanlığını kazanma niyetim yok, arkadaş bir provokasyonun etkisinde; ona bu işin bilimsel olarak açıklamaları ile ilgili bilgi verdim sadece.

Sonuc, ben malım.

Bu da mı sadece bu işin bilimsel olarak açıklamalarıyla ilgili bir bilgi ?

Ne bu şimdi damdan düşer gibi hiç bir sebep yok.İnsanın yüzene karşı bunu söylüyorsunuz?

Sutekin Kürşat
05/09/2004, 00:16
Evet sonuç ben malım, bu kadar ortada olan konuyu bile bir arkadaşa anlatamıyorum. Ama sizin algılarınızla benimkiler aynı boyutta değil sanırım.

/* Her neyse sadece flame için devam ettirilen bir tartışmada olmak istemiyorum. Bundan sonrasi "Anlayana Kamer Genç, anlamayana yine Kamer Genç" */

yildizib
05/09/2004, 13:51
Diğer bir konu altında bir arkadaşınız "kimseyi aşağılamamalısın" diyordu birine...

Aynı arkadaş;"iki mars bir düz olacağın yere uğrama" da demistir.
Senden devam etmediğin için teşekkür ederim.

Size daha önce sormuştum;"Bunları nereden biliyorsunuz?".Muhtemelen merakın var,okuyorsun,araştırıyorsun.Bu yüzden tebrik ediyorum seni.

Son bir ricam var;yazdıklarınıza baktığımda gerçekten konuşulacak,muhatap alınmaya değer 'boş' olmayan biri görüntüsü çiziyorsunuz.Lütfen sahip olduğunuz bilgiye layık olun.

Ansugo
05/09/2004, 16:51
Aynı arkadaş;"iki mars bir düz olacağın yere uğrama" da demistir.

Bunu sadece bilen anlayabilir. Bilmeyen icin cok farkli anlamlar ifade edebilir.

xander
05/09/2004, 23:33
Biri artık bana söylemeli benim açtığım konularda niye sürekli tartışma oluyor ve sonunda kilitleniyor? Elimden geleni yapıyorum görüyorsunuz. Ama konu dışına taşmalar yaşanıyor. Ben şimdi konuyla alakası olmayan! yazıların silinmesini istesem bir yöneticide çıkıp bunu yaparmı? Yaşanan Sahne her zaman farklı varyasyonlar olsada aynı..

Bu kezde Axion ve saz arkadaşları.!

Bu Axion arkadaşımız medyayı aşağılayarak provakasyon suçlamasında bulunuyor peki Axion başardın sen ve Dr. Ufuk Tavkul(*) koskoca bir medya ordusunu yendiniz. :bravo:

turker
05/09/2004, 23:56
bu konu hakkında pek bilgim yok. şans eseri bu gün elime bir akşam gazetesi geçti. oradaki yazarların çoğunluğu da bu baskının rusların eline çeçenlere terorist damgasını vurmak için fırsat verdiğini ve ruslarında belki isteyerek belki de istemeyerek ölü sayısını arttırdığını yazmışlar. Ayrıca teroristlerin çoğunun arap olduğunu yazmışlar. Doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama sanırım axion yalnız değil.

selami_32
06/09/2004, 08:10
Çoğumuz kulaktan dolma bilgilerle konuşuyuoruz. Dolayısıyla enine boyuna araştırma yapmadan bu hassas konuda konuşmak iyi olmaz.

saygılar.

eslem1
06/09/2004, 17:33
Bütün haberlerde Aslan maşadov ve el kaide konuşuluyor ? Ben tv ye bakıyorum ya sen? konuşuluyor...

konu-şu-lu-yor

eslem1
06/09/2004, 18:01
bakınız ...

ıraktaki 2. Türk şöförün öldürülmesiyle ilgili canlı yayında Abdullah Gül'e şöyle soruldu

(Hatırlarsınız öldürenlerin arasında türkçe konuşmlar geçen... olay)

-Türk şöförün öldürülmesiyle ilgili son durum nedir? Cesedi bulunabildi mi ?
-Bakınız,, ailesinden onu tarif eden bilgiler detaylı bir şekilde alındı ve araştırmaya devam ediliyor.
ne yazıkki henüz bir sonuca ulaşamadık...
(bu cümle yalan olabilir-şu açıdan)
[şu açı= Şimdi araştırmalar devam ediyordur. mesela cesedin yeri hakkında bir istihbarat gelmiştir. Ve sadece cesedin oradan alınabilmesi için dikkatli davranmak ve millete "cesedi bulduk" dememek gerekir. Yani böyle bir durumda en makul cümle "henüz bir sonuca ulaşamadık. Araştırmalarımız devam ediyor" olabilir. ve yeterince doğrudur.

ta lafı döndürdük dolaştırdık şuraya getirmeye çalıştık
-Televizyonda her duyduğunuza ve gördüğünüze inanmamak gerekir
-Siyasiler açıklama yapsa dahi -bazen- inanmamak gerekir. (bu bazen'i neye göre belirleyeceğiz? valla işin orası zor. 1-uyanık olup bir sürü haberi tetkik etmek. 2-herhaberde bir sakatlık olabilir diye ihtiyatlı davranmak 3-)
-inanmasak bile inanıyormuş gibi yapmak gerekir (yani, fazla akıllı bir gazeteci böyle bir olayın olduğu konusunda duyum alsa ve hemen bunu haber olarak ekrana yansıtsa, deseki "dışişleri şöyle açıklama yaptı. ama cesed'in yeri tespit edilmiş. Uygun ortam bekleniyormuş" dese işi sarpa sarabilir.)]

sonra bakan devam etti..

Bu Türk şöförün öldürülmesi olayı burada açıklayamayacağım kadar kozmopolit bir olay.
Ali kırca- yani başka güçler mi var?
bakan-karışık bir olay. Mesela öldürenler filan grup adına yaptıklarını söylüyorlar. fakat o grubun yetkili ağızları açıklama yapıp "hayır bizim adımıza yapılmadı-bizim adımıza işler yapıyor" diyor
-
-

gibi olabilir

eslem1
06/09/2004, 18:18
şimdi bunun üstüne... bir zat-ı muhterm-i şahane "iyi de, konuyla ne alakası var?" demez inşallah...

HunTER
07/09/2004, 04:15
Sonuc, ben malım.

Rusya' da bu eylemleri yapanlar Çeçenler değil. Rusların bilerek ve isteyerek bölgede iskan ettikleri Vahabiler. Bakin bugün Karacayeva Cherkesk' de de Çeçenistan' ın bir süre önceki hali yaşanıyor, yerel yönetimlerin yasaklamalarina rağmen Moskova buraları elinde tutmak için bölge halkı üstünde ciddi bir oyun oynuyor, gerek birbirine karşı(Karaçayeova2 daki 1998 seçimleri ve Balkarya' da Balkarlarin ana yerleşim merkezlerine Olimpiyat Köyü kurma planları) gerekse Vahabileri ve bilimum İslami aşırı uçları bölgeye iskan etmesiyle. Bakın Abhazya ve Güney Osetya 1980lerin ikinci yarısında otonomluklarını ilan ettiler lakin o zamanın Sovyet yönetimide "Tavşana kaç tazıya tut" dedi. Abhazya, Çeçenistan ile birlikte 1993 lerden itibaren, Güney Osetya da 1996 dan itibaren Vahabi iskanına tabii tutuldu. Bugün de Balakrya Karaçay Çerkes Kabardin(burasi ilginç çünkü Rus Kilisesi bu Vahabilerin iskani için insanlik namina fon oluşturuyor.)' de Vahabi iskanı var. Her ne kadar yerel yönetimler önlem almaya çalışsada, halk arasindaki oldukça zayif olan dini inanç pekiştirilirmişçesine yerel halk Vahabiliğe geçiriliyor. Kısa zaman sonra bu sapkınlığın doğal sonucu olarak buralarda da çatışmalar çıkacak.

Olayı toplamak gerekirse, ABD' nin Irak ve Afganistanda yaptığı gibi once birilerini buldu oraya koydu, besledi simdi istedigi gibi oynuyor. Osetlerin çocukları ölüyormuş, beride İnguşlar ölüyormuş çokta dertleri değil. Hatta öldürenler de öldürenlerde ne kadar bölge insanı olursa o kadar iyi. Karacay ve Kabardinde yapılan denemeler pek bir sonuç vermedi. Simdi orasida kolay yoldan isleniyor. Kısacanın kısacası, Çeçenlerin bağımsızlık savaşı ile bu eylemi gerçekleştirenlerin ilgisi eylemi yapanların söylemlerinden öteye değil. Daha çok karşı tarafın ekmeğine yağ sürme derdinde olan kişilerin yonlendirdiği bir avuç akılsız.

Bısey soyleyım mı? Soyledıklerınden hıc bısey anlamadım.. Yanı ne vahabılerı tanırım nede Karacayeva adını duydum daha once.. Oyleyse yazdıkların benım ıcın bı anlam ıfade etmez..

Demek ıstedıgım, bu yaptıgın sana ozel ımgelerle bı tablo yapmak gıbı bısey.. Evet o tablonun senın ıcın bı anlamı olabılır ama ben baktıgımda sadece bı dolu sekıl ve renk goruyorum hepsı bu..

Bence once bıze bu ımgelerın ne oldugundan bahset..

xander
07/09/2004, 09:32
Bugünkü milliyet gazetesinden bir kesit..!

http://www.milliyet.com.tr/2004/09/07/dunya/adun.html

Emri Basayev verdi
Bu arada operasyon sırasında sağ yakalanan tek terörist, saldırı emrini Çeçen lider Aslan Masadov ve komutan Şamil Basayev'den aldıklarını söyledi. Rus televizyonunda görüntüleri yayınlanan terörist, eylemin amacının Kafkasya'yı karıştırmak olduğunu belirtti. Adı açıklanmayan terörist, eylemi gerçekleştiren grup içinde değişik milletlerden militanlar olduğunu kaydetti.

Not: Milliyet gazetesinde hiç yalan habere raslamadım.

Gurhan
07/09/2004, 21:55
Not: Milliyet gazetesinde hiç yalan habere raslamadım.
peki teröristin yalan söylemediğini nerden biliyorsun?
( konuyla ilgilenmiyorum HunTER ' in dediği gibi bende yazilanlardan pek birşey anlamadim sadece merak! )

xander
08/09/2004, 09:17
peki teröristin yalan söylemediğini nerden biliyorsun?

Konuyu paradox a taşımaya çalışmanı anlamıyorum neyse... Şu anki teknoloji ve bilimle bir insanın yalan söylemesi imkansız.! Bunu bilgisizliğine veriyorum. Umarım alınmazsın. :)

Gurhan
08/09/2004, 12:02
@xander bence sen herşeye tozpembe bakiyorsun?
neyse dediğim gibi konuyla ilgilenmiyorum onca insanın ölmeside umrumda değil.aslında hiç kimsenin hiç birinizin umrunda değil yani kalkip buraya birşeyler yaziyor olmak umursadiğinizi yada duyarliliğinizi göstermez.

Ansugo
08/09/2004, 12:10
Bu arada operasyon sırasında sağ yakalanan tek terörist, saldırı emrini Çeçen lider Aslan Masadov ve komutan Şamil Basayev'den aldıklarını söyledi. Rus televizyonunda görüntüleri yayınlanan terörist, eylemin amacının Kafkasya'yı karıştırmak olduğunu belirtti. Adı açıklanmayan terörist, eylemi gerçekleştiren grup içinde değişik milletlerden militanlar olduğunu kaydetti.

Altin yumurtlayan tavuk ele gecirilmis. Simdi o adam neler anlatmis gibi soylenir neler?. Ihale kimlere yikilir?

yildizib
08/09/2004, 15:00
Şu anki teknoloji ve bilimle bir insanın yalan söylemesi imkansız.!

Öyle bir söylenir ki.İnsanlar ayakta bile uyutulur.Teknoloji ile bunu yapmak daha kolay hale geldi.

yildizib
08/09/2004, 15:05
"Adı açıklanmayan terörist, eylemi gerçekleştiren grup içinde değişik milletlerden militanlar olduğunu kaydetti."

Oralara, mesela ben biliyorum ki Türkiye'den ,İstanbul'dan da gidenler oldu.Geçenlerde de birinin ölüsü geri gelmişti.

xander
08/09/2004, 15:20
Öyle bir söylenir ki.İnsanlar ayakta bile uyutulur.Teknoloji ile bunu yapmak daha kolay hale geldi.

Sanırım yanlış anladın demek istediğim yakalanan insanın yalan söylemesi imkansız ilaç ve yalan makinasıyla insanın yalan söyleme ihtimali artık yok.!
Ve bu kişi kapalı bir odada ve yanlızsa. Fiziki yapısını tamamen kontrol altına alıyorlar artık. Eskidenmiş o yiğitlikler ölsemde söylemem vaziyetleri :)

xander
08/09/2004, 15:21
Altin yumurtlayan tavuk ele gecirilmis. Simdi o adam neler anlatmis gibi soylenir neler?. Ihale kimlere yikilir?

Zaten yıkıldı savaş çanları çalıyor :)

Gurhan
08/09/2004, 18:31
Zaten yıkıldı savaş çanları çalıyor :)

adamlar amaçlarına ulaştı demek..

Sanırım yanlış anladın demek istediğim yakalanan insanın yalan söylemesi imkansız ilaç ve yalan makinasıyla insanın yalan söyleme ihtimali artık yok.!

sanırım çok amerikan film i izliyorsun

xander
08/09/2004, 20:38
sanırım çok amerikan film i izliyorsun

Evet çok sinema filmi seyrediyorum. Ve sanırım sen hiç sinema filmine gitmiyorsun. Yada sinema salonlarında izlediğin filmlerin nerde yapıldığının farkında değilsin. ? Arada gitmeni tavsiye ederim.!

yildizib
08/09/2004, 20:41
Lüzumsuz.Lüzumsuz ve anlamsız.Tıpkı şimdi yazdığım gibi lüzumsuz.Ahengi bozacak şeyler yazmayın.

eslem1
09/09/2004, 21:58
Fiziki yapısını tamamen kontrol altına alıyorlar artık.
bu bahsettiğin fiziki kontrolde adama yapmamış olsa bile bağırta bağırta "yaptım" dedirtilebiliyor mu ? peki ?

Mingitau
09/09/2004, 22:00
eheheheheheheheh

eslem1
09/09/2004, 22:03
xander, mesajından alıntı:
Not: Milliyet gazetesinde hiç yalan habere raslamadım
Espriydi herhalde...

Değil milliyet CNN bile yalan atıyorken...

Gerçi milliyet ile cnn türkiyede ortak:)

11 eylülde uçaklar binalara girdiğinde cnn haberlerinde bir sürü filistinlinin zılgıt eşliğinde sevinç gösterilerini yayınlayıp "bak filistinliler 11 eylülden dolayı mutlular" gibi bir yalanın atıldığını bir hollandalı genç ortaya çıkarmış ve görüntülerin aslında 1991 deki bir sevinç gösterileri olduğunu açıklamıştı.

o haberi hatırlarsınız, zira ortağı doğan medya bolca geçmişti ekranlara

xander
09/09/2004, 22:34
Şemsi paşa pasajında sesi büzüşesiciler***

yıldızb arkadaşımızında dediği gibi alakasız ve lüzumsuz laf olsun torba dolsun niyetine yazmayınız sevgili arkadaşlarım. Ben olanı söyledim :hey:

Mingitau
11/09/2004, 07:34
Lavrov’un El Cezire televizyonuna verdiği demeç, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yayımlandı. Lavrov, “Basayev’in, bu operasyonu doğrudan doğruya yönettiğini kesin olarak biliyorum” dedi.
Ben sadece Bush' un hayal gücü çoook fazla diye bilirdim, meğersem ne yumurtalar yumurtlayacaklar varmış... Bakalım Rusya 1980' lerin KGB yönetiminin elinden çıkıptan gerçekten demokrasiye kavuştuğunda bu olaylar araştırılırken ne gibi yalanlar olduğu ortaya çıkacak; şimdi çıkması zor neden mi? Cevaplardan birini NTVMSNBC vermiş : http://www.ntvmsnbc.com/news/286305.asp
Peki ne zaman bu gerçekten demokrasi yaşanmaya başlayacaktır? İster Çarlık adı altında, ister sosyalismi altında isterse şimdi kapitalizm zamanı haklarını gaspettiği, topraklarına tecavüz ettiği, kültürel olarak mankurtlaştırdığı halklara haklarını iade ettiği zaman. Allah o günleri de görmeyi nasip etsin 5. Kuşağa...