Tam Sürümünü Görmek İçin : Bir telefonda iki hat
Selamlar,
Bilindigi uzere bazi hatlari tek karta yazmak mumkun oluyor. Yurdum insani ilginc cozumlerle gerektiginde iki karti tek telefona da sıkıştırabiliyor. Acaba dogrudan iki kart destekleyen cep telefonları var mı?
Teşekkürler.
Nokia'nin 30 kusurlu bir modeli olmasi lazim, cift karti destekliyor. Ama su an populer olan 5 MMS, 2 cava oyunu turu seyler yok o telefonda. Telefon gibi bir telefon. Modeli eskidigi icin oldukca ucuzlamistir zannediyorum.
gurelcenk
01/09/2004, 08:48
eskiden nokia 3310'um vardi
onun bir arka kapagi elime gecti , kapagin icinde iki tane sim karti koyma haznesi vardi ve bu yuvalara bagli bir sim karti mevcuttu
2 karti o hazneye koyup oradan cikan kapagin sim kartini telefona takiyordun
acildiginda hat1 - hat2 diye bir secenek sunuyordu..
tabi durum boyle olunca telefon biraz kalın gözüküyor 2 sim karti koymak icin kapagi biraz sisirmisler 1 cm kadar...
Lysander
01/09/2004, 12:22
Artık yeni bir sistem bulunmuş adamlar spamleri ile 1 haftadır kafamı şişiriyorlar bana gelen mailı aynen c/p yapıyorum.
Tek Telefonda "Aynı Anda 4 Numara" Aktif Olabilir!
(Böylece birden fazla cep telefonu(nu yanınızda) taşıma zahmetinden kurtulmuş olursunuz)
Günümüzde artık pek çok kişinin birden fazla cep telefonu (ve numarası/numaraları) bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı özel, bir kısmı kurumsal, bir kısmı da (her telefonu kendi şebekesine ait bir numara üzerinden aramanın daha az masraflı olması nedeniyle) ekonomik gerekçelere bağlı olarak kullanılmaktadır.
Tabii ki, bunları kullanabilmek için ya birden fazla cep telefonunu yanınızda taşımanız gerekiyor ya da sürekli SIM Kart takıp-çıkartmak (zahmetine katlanmak) gerekiyor. Bu yöntemlerin ikisi de sevimli ve pratik değil. Çünkü birden fazla cep telefonunu yanınızda taşımanız insanlar nezdinde iyi bir intiba' ve imaj bırakmıyor, "Neden?" sorularına çağrışım yaptırıyor. SIM Kart çıkartıp-takmak, sürekli kart değiştirmek ise hem zahmetli, hem de diğer bir hatta geçtiğinizde önceki hattınızdan bir çağrı gelmiş olsa, çağrı sahibi size ulaşamamış oluyor.
"Acaba beni hangi telefon numaramdan aradılar", "Acaba hangi kartımı taksam?", "Acaba hangisini aktif etsem?... Artık ikişer üçer tane cep telefonu taşımaya veya telefon kartlarınızı tak-çıkart yapmaya yada kullandığınız kopya kartlarla telefonunuzu aç-kapa yapmaya son! Multi-GSM projemizle bu derdi ortadan kaldiriyor, cep telefonu kullanicilarina su ana kadar esi gorulmemis bir imkan sunuyoruz.
Tek bir kart üzerine programlanacak en fazla 4 adet GSM hattınız her zaman, heryerde, hepsi birden aktif durumda olacaktır. Hangi cep telefon numaranızdan aranırsanız aranın, 4 adet numaranız her zaman aktiftir. Yükleme yaptığımız kartı kullanacaksınız, kendi (master) kartlarınız ise yedekleriniz olacaktır.
Cep telefonunuzun markası ve modeli ne olursa olsun, "aynı anda" birden fazla (4 taneye kadar) hat aktif olabilir, istediğiniz numaradan gelen çağrıları aynı anda (tek numara kullanıyormussunuz gibi) alabilir, istediğiniz numaradan çıkış yaparak başkalarını arayabilirsiniz. SMS alma-verme icin de aynı kolaylık sözkonusudur.
Hangi numaradan aranırsanız aranın, arayan kişi size ulaşabilecektir. Eğer o esnada bir başka hat üzerinden görüşme yapıyorsanız, sizi diğer hattınızdan arayan kişi ile ilgili uyarı alacak, dilerseniz ilk görüşme yaptığınız kişiyi beklemeye alarak diğer hattınızdan gelen çağrıyı yanıtlayabileceksiniz.
Hatlarınızın herhangi birisinden arama yapmak istediğinizde masa-üstü santralli telefon uygulamalarında olduğu gibi, hat alarak çıkış yapacaksınız. Hangi şebekenin kodunu girerek numara çevirmişseniz, o numarayı kodunu girmiş olduğunuz şebeke üzerinden aramış sayılacaksınız.
Bu proje 64 sistemi ile çalışan ve şimdiye kadar çözümlenmesi yapıl(a)madığı için yüklemesi de yapıl(a)mayan GSM şebekelerine ait numaralara da uygulanabilir, hiçbir engel yoktur.
Multi-GSM projesinin hatlarınıza ait faturalara eklenebilecek ayrıca bir maliyeti yoktur.
Yüklemeler yurtdışından bu amaçla getirilen "No-Name" kartlara yapılmaktadır. Kartınızla birlikte kolay kullanabilmeniz amaçlı prospektüs hükmünde bir Kullanım Kılavuzu (User Manuel) gönderilecektir.
SIM Kart çözüm ve yüklemelerimiz için Uygulama fiyati 50 EURO + KDV'dir.
Hat yüklemelerini, numaralarına ait güvenlik endişesi amaçlı olarak bize ve/veya bir başka kişiye/firmaya kopyalatmak ve yükletmek istemeyenllerle bu işi bulundukları yerlerde ticari amaçlı olarak yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar için alternatif bir proje (de) öneriyoruz: Bir bilgisayarı olan herkes, bizden boş kart ve makine satın alarak -ki bu durumda programı eşantiyon olarak veriyoruz- kendi yüklemesini kendisi yapabilir. Kullanımına ilişkin bilgiler kart ve makine ile tarafımızdan gönderileceği gibi, uygulama esnasında ayrıca teknik destek vermemiz de mümkündür. Teknik destek ücretsiz olup kart ve makine satış fiyatımız 200 EURO + KDV'dir.
GSM Bayilerine sistem satışı yapılır.
Rabve ®
Bilgisayar, Internet, Elektronik Reklâm ve Tanitim Hizmetleri
Tel: 0332-237 39 87 (Pbx) Fax: 0332-237 43 67
E-Mail / MSN ID: multigsm@hotmail.com
Merhaba arkadaşlar
4 hat aynı anda aktif olayında rabve ile görüşmeye çalıştım ancak nedense yapılmış bir örnek göstermek yerine randavu almam gerektiğini ve ancak 10-15 gün sonrasına randavu verebileceklerini belirttiler ve tam tarih vermiyorlar. cihazı ne kadara satacaklarını sorduğumda ise çok çok komik bir rakam aldım 50.000 EURO yanlış yazmadım ellibin euro denildi ve görmediğiniz bir sisteme 50.000 euro. gayrimenkul alsam bundan karlı çıkarım. Bazı arkadaşlarda forumlarda belirttikleri gibi sorduklarında 200-300 dolar civarinda fiyatlar verilmiş. Burada belirttiklerimi rabve firmasınada mail olarak attım ama cevap verme tenezülüne dahi girmediler. Bu konuda dikkatli olmanızı ve görmediğiniz ve denemediğiniz bir kartı almamanızı tavsiye ederim.
muhasebeci2
13/09/2004, 15:43
selamlar
arkadaslar yukarıdakı arkadasın yazdıklarına katılıyorum
4 kez rabveye aradım ancak 12 de aradıgımda 1.30 da mesaı saatları ıcınde aramamı ve her ulastıgımdada atlatmaca cevaplar verdıgıne dıkkat cekerım
soyledıklerının sımdılık sadece hayal urunu oldugunu zannedıyorum
aman kaptırmayın alısverıs ahlakına uymuyor hareketlerı
rabve ve evbar, artı ilk mesaj, bir tesadüf mü acaba...
sadece dikkatimi çekti...
esmerçocuk
24/09/2004, 10:24
Bu adamlara dikkat edin arkadaşlar. Sakın para gönderip kargo falan beklemeyin. Ben size yakınım görüşelim alalım diye aradım. Eğitim veremeyiz, Örnek yapamayız, birsürü problem. Bide bana AYAĞINA GELMİŞ TEZGAHTAR muameles yapma diyor. Sen satıcanmı satmıycanmı dedim. Satmıyorum diyo. Yer yakın olunca problem çok oluyo demekki ::::))) vs.vs.vs GÜVENMEYİN DERİM
masalina
25/09/2004, 19:35
undefinedadam gercekten acayip mal mı satmak istiyor. yok sa kavgamı etmek urunu almak ısteyene satmıyorum. bilmemne diyor . dalga gecmek maksasıylamı yapmıs . yalancımı nedir belli değil
sakın para gondermeyın. ne oldugu bellı degıl. telefonlarına ulasılamıyor. mesaı saatınde ara bılmem ne dıye sacmalıyore ben ce onu aramayında. en ıyısı
bütün yeni uyelerde nedense bu konuda i,lk mesajını atıyor. Acaba hepsi aynı kişimi?
bir tür reklemmı yoksa karalama mı?
masalina
26/09/2004, 18:32
isteyen arayıp konussun . yeni üye olanlar bu konu hakkında bir şey yazdımı. düşünülecek birşeymi oluyor . Allahım yaw, bu kadar akkıllı insanı türkiyeye neye verdiin biraz ıraka gonderseydın. Sen büyüksün vardır bir hikmeti....
isteyen arayıp konussun . yeni üye olanlar bu konu hakkında bir şey yazdımı. düşünülecek birşeymi oluyor . Allahım yaw, bu kadar akkıllı insanı türkiyeye neye verdiin biraz ıraka gonderseydın. Sen büyüksün vardır bir hikmeti....
Dengesizleşme ve seviyesizliğini gösterme. Seviye ölçütlerimde davranıyorum diyorsan benim mesajlarımı okumanı istemiyorum.
yok yok bende sorun var yada tüm dengesizler bu bir kaç gün içinde beni bulma konusunda yarışmaya girmiş benim haberim yok. yaw kardeşim benim yazdıklarımdan neden gocunuyorsunuz anlamadım. yani varsa bir düşüncen lütfen yaz ama seviyesizleşme. ben senin seviyene inemem. zorlamayın kardeşim zorlamayın wallahi de billlahide sizin seviyenize inemem ve aşağılanamam. bu arada hala sorun var ve saldırmak istiyorsan buyur özel mesaj (http://forum.ceviz.net/private.php?do=newpm&userid=1199) at. At ki seviyesizliğini sadece ben göreyim. Hadi canım sana kolay gelsin. Ha bu arada özel mesajlarına cevap bekliyorsan halt ediyorsun çünkü mesajımdan sonra seni dikkate bile almayacağım.
masalina
29/09/2004, 12:22
Dikkat edin konyada ki aktif hat layı yalan cıktı. Adam herkesı dolandırıyor gonderdıgı cdler ve cıhazlar yapma. sakın para gondermeyın turkıyede bırcok kısıyı dolandırmıs. Dıkkat edın urunu sattıktan sonra telefonlara cıkmıyor. Sakın para gondermeyın !!!
onurserdar
03/10/2004, 13:55
satıcı şimdiye kadar çözülemeyen yeni nesil v2 cardların cözüldüğünü söylemiş..
zaten v2 kartlar çözülürse bi de bizim sebeke yöneticileri hatlar arası geçişi serbest bırakırlarsa, 3 mü 8 mi 16 mı 48 hat mı ne kadar isterseniz bir telefonla kullanabilirsiniz.
bu kartlar sadece gsm şebekelerinde kullanılmıyor. dijital uydu sistemleri, güvenlik sistemleri, sonuçta bu kartların üzerinde işlemci (küçük de olsa) ve de hafıza var (1 MB a kadar şimdilik:). işlemci ve hafıza olunca samanlık da seyran oluyo kısaca özetlersek bu kartlar boş iken üzerlerine program yüklenebiliyor. yüklenen programın özelliğine göre daha sonra tekrar tekrar yüklenebiliyor veya ilk yüklemeden sonra bir daha yüklenemiyor.
eğer ki arkadaşın dediği v2 kartları kopyalayabiliyorsa bu cihaz 50.000 euro eder. (şu aşamada) ama bu iş çoğalır ayağa düşerse 30 $ bile yapmaz. bir de bu v2 ler çözülse ortalık yer yerinder oynardı. daha dal bile kıpırdamadı piyasada.
bu tip olaylara kanmayalım. gidin sirkecideki telcilere falan sorun.onların parası çok. böyle bir cihaz çıksa 100.000 euro olsa alır adamlar. 1 ayda amorti eder kendisini.
Evet böyle bir şey gerçekten doğru hatta bir arkadaşım şu anda kullanıyor.Nokia 6100 da çift hat olrak Telefonunuzun çift kart özelliği olup olmadığını öğrenmek için Diez tuşu (#) nu basılı olarak tutun karşınıza bi şey çıkarsa var demektir,eğer bişey yoksa yok demektir.süper anlattım ama değilmi? Tabiki çift kart özelliği olan telefonlarda bir parça takıyorlar bununla beraber çift kart değişimii için *3370# tuşuna basmanız yeterli.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.