PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Tanrı'nın Oyuncak Evreni

SATAN
31/08/2004, 13:04
Flash animasyon;

http://www.bozzetto.com/Flash/Life.htm ilginç bir yorum..

Acaba Evrende tekmiyiz..! Eğer öle ise, evreni sadece insanlar ın kullanımına ayırmak biraz saçma değilmi?

Saygılar..

ee++
31/08/2004, 13:49
Eğer evrende tek isek bu durum gerçekleşmiş demektir. Değiştirmek de imkansız olduğuna göre, nasıl oluyor da insani aklımızla bunu "saçma" ya da başka sıfatlarla nitelendiriyoruz anlamıyorum. Asıl saçma olan bu. Yapacak işi olmayanlar (bazıları buna araştırmacı gazetecilik ya da bilimsellik filan da der) böyle zorlamalar yaparlar ara sıra ama sadece radikalliğin verdiği hazdan başka bir şey elde edemezler.

acemi
31/08/2004, 14:05
Allah'in evreni verimli kullanacagina dair bir teminati oldugunu ben duymadim.

Ayrica bir bilisim sitesinde, evrenin sadece insanlarin kullanimi icin yaratilmis olmasinin sacma oldugunun soylenmesi, bence daha sacma. Daha 15 sene once 640 KB RAM, 20 MB sabitdisk ile harikalar yaratan bilgisayar kullanicilarinin, simdi 512 MB RAM'e, 80 GB sabitdiske "ehhh, bir sure idare edebilir" diye baktigi dusunulurse, bu evren insanogluna ufak bile gelir.

SATAN
31/08/2004, 15:31
@ee++ Lütfen ısırmıyalım.. (yapıcak işi olmayan...!)

@acemi Konunun Bilişim sitesinde olmasının bence bir ayrıcalığı yok.. bilişim sitesinde olmasaydı aklımıza gelirdi, insan evrimi ve İnsanların getirileri..

İsanlar evreni kendilerine dar edicek kadar hızlı gelişmiyorlar... Daha Gramafon geçen yüzyılda bulunmuş..
Bigbang ile (evren, kütle, zaman nın olışumu) 11 milyar yıldır genişleyen bir evren karşısında... Bilgisayarının kasasına birkaç ram daha fazla sığdırdığı için.. "evren insanoğluna ufak bile gelir" denmesi saçma.. garip..

F. NIETZSCHE 'nin lafı geliyor aklıma..
"Ey ulu güneş.. Aydınlattıkların olmasaydı nice olurdu senin halin.."

Eğer tanrı yalnız olsaydı.. yarattıkları olmasaydı büyüklüğünü kanıtlıyacak kimseside olmazdı.. Tanrının yapmadığı (belkide yapamıycağı) tek şey, kendisi gibi kutsal bir varlık..
Bununda önemli sebebide Tanrılık dürtüleri olsa gerek..
Eğer burdaysak.. birisinin (tanrının) egolarını tamamlamak, ona büyüklüğünü hatırlatmak için burdayız.. ve ben tanrı olsaydım muhteşem büyüklükte bir kafes yapıp içine, "benim büyüklüğünü harıtlatıp, bana tapıcak.." sadece bir sinek koymazdım. Belkide böyle düşünmem bencil olduğumdandır(bütün insanlar gibi..)

@ee++ katılıyorum.. en komiği bunları bir insanın... kendisini tanrının yerine koyup kısıtlanmış zakasıyla düşünmesi..

Saygılar..

acemi
31/08/2004, 15:55
hmmm, gordugum kadariyla tanriyi algilayisimiz oldukca farkli. benimkinin o tip kompleksleri yok.

turker
31/08/2004, 16:05
eric von daniken okudunuz mu?

SATAN
31/08/2004, 16:15
@turker Hayır okumadım ama astronomi kitaplarında bahsederler.. Bir kitaptada ufo ve uzaylı lar hakkında zırvalıklarından bahsediliyordu..

neden?

turker
31/08/2004, 16:25
bu adam, insan ırkının uzaylılar tarafından "geliştirildiğini" idda eder de...

Ansugo
31/08/2004, 16:33
Acaba Evrende tekmiyiz..! Eğer öle ise, evreni sadece insanlar ın kullanımına ayırmak biraz saçma değilmi?

Valla ben bir taneyim. Bir tane daha Ansugo bulamazsiniz. Doğal olarak birileri evrenin sahibi sensin, al her yerini kullan; şu gezegende bol bol altin su gezgende bol bol dolar agaci va; Metazorta'da domates'in en iyisi TeoParta'da zerdalinin en tatlisi yetisir derlerse "Yaa olmaz kardesim. Bir kismini da şu eklembacak karaböcekler ile paylaşayım" demem. Çünkü ben tek'im. Haketmişim bir kere.

Tanrının yapmadığı (belkide yapamıycağı) tek şey, kendisi gibi kutsal bir varlık..

Tanrı Ansugo'dan bir tane daha da yapamaz. Yaparsa kendi duzeni bozulacaktir.

SATAN
31/08/2004, 16:43
Herkes tektir.. ama "Hak etmek..?"

Ansugo
31/08/2004, 19:37
Herkes tektir.. ama "Hak etmek..?"

Evrende gordugumuz tum gezegenler, tum sistemler, tum dag,tas,koyun,inek benim hak edilmis mallarim. Sadece bir kismi benden cok evvel bir takim kisiler tarafindan calinmis. Simdi ben bir omur bu benden alinan mallarin kurtarabildigim kadar cok kismini kurtarmaga calisacagim. Boylece benden tureyen tek ve cok hucreli yaratiklar biraz daha efendi olmaga yaklasirken benim yaptigimi yapacak ve haklari olan evreni ele gecirmege calisacaklar. Cunku o hak edilmis. Tamamen benim malim.

"Binlerce gezegen, milyonlarca kaya orada bir saga sola dolanirken zannetmeyin ki sahibi yok" diye soyluyorum bunlari.

MEHMET
31/08/2004, 21:54
insan ırkı uzaylılar değil gelecekten gelen insanoğlu tarafından geliştirildiğini iddia ediyor. eric van daniken bir barmen olmasına ragmen "tanrının arabaları"ndaki kurgusu mukemmel. çok guzel hikaye uydurmuş. bence muhakkak okunmalı.

ee++
31/08/2004, 22:49
@ee++ Lütfen ısırmıyalım.. (yapıcak işi olmayan...!)

Bu üye için gerekenin yapılmasını talep ediyorum. Özgürlük sınırlarını aşmış bulunuyor.

turker
31/08/2004, 22:53
insan ırkı uzaylılar değil gelecekten gelen insanoğlu tarafından geliştirildiğini iddia ediyor.

doğru. ben yanlış hatırlamışım.

con_simit
01/09/2004, 09:27
Fındık kadar akılımızla, tanrıcılık oynamak yerine daha faydalı işlerle uğraşabiliriz. Küçücük bir algoritma, basit bir desen vs.

Zaten fındıktan biraz büyük olsaydı, bir bilişim forumunu "amatör teologlar ifşaat defteri"ni dönüştürmek yerine, binlerce yıldır, binlerce insanın üretttiği ortak hazineye bir göz atardınız.

Yavrucuklar! Düşünce yeni icat edilmedi. Hatta sizin bugün övünerek kullandığınız teknolojiler Hint'in, Bağdat'ın aritmatik-matematik hazinesine dayanıyor. Sizden önce binlerce insan bu konularda düşündü. Binlerce eser yazıldı. Bunlardan bihaber hatta bigane kalarak, aklına ilk geleni yumurlayana sadece gülünür.

Bir kez daha söylüyorum: Akla ilk gelen fikir değildir. Kıçı sıkıştıran her yumurta da düşünce. Akıllı olun! Akılınızı kullanın. Hepsi geçecek, sakin olun :)

Ali Sarı
01/09/2004, 13:31
ve ben tanrı olsaydım

Olay burada bitmiştir. Aynştayn bir defa daha haklı çıktı. Sınırsızmış...

Mingitau
01/09/2004, 14:37
Bitmemiştir kardeşim :p

Şimdi her aklımıza gelenin fikir olmadığını biliyoruz ama şunu da biliyoruz ki, Bağdatta orda burda tahsil edilenler daha önce Yunanda, Çinde, Mısırda, Libyada, orda burda tahsil edilmişti. Eskiden insanlar bunları söylemiyomuş biri çıkıntılık yapınca alim oluyomuş. Şimdi tekrardan bakarsak bizde alim olma şansımızı yitirmemek için habire aklımıza gelen herşeyi söylüyoz :hey:

Ali Sarı
01/09/2004, 14:43
İyi de alim olacak adam, aklına gelen her şeyi söylemez ki! Daha doğru ve güzel ifade etmek gerekirse, akıllı adam her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür vecizesi bu durum için gayet güzel olacaktır.

Ansugo
01/09/2004, 16:12
Fındık kadar akılımızla

Yahu findik kadar akillilar olmasa nasil onlarin karanligina isik olacagiz? Gazzali'nin Gazzali, Haldun'un Haldun olmasi icin findik akillilara gerek var. Aynen Ansugo'nun Ansugo olmasi icin gerektigi gibi. :hey:

// AliSARI kardesim bu ne yuzdur! Daha madara olmanin uzerinden bir hafta gecmemis yayila yayila konusuyorsun. Ayiptir yahu!

SATAN
01/09/2004, 17:31
@con_simit gördüğüm kadarıyla yeni bir düşünce üretme, fikir paylaşma taraftarı geğilsiniz..! Forumları da kaldırıp yerine kütüphane kuralım.. Hem düşünmemizede gerek kalmaz.. bizim yerimize düşünenler varken..!

Estagfirullah.. kimsenin alim olmak, amerikayı yeniden keşfetme gibi bir düşüncesi yok..! Ama bazı şeyleri düşünmek, fikir yürütmek.. kişiyi "alim, radikal, yapıcak işi olmıyan, dikkat çekmek isteyen.. vs" gibi sıfatlara sokmaz..

Eğer Wright kardeşler fındık kadar akıllarıyla uçmak yerine çiftçiliği seçselerdi.. kimbilir ilk uçak ne zaman bulunurdu..!

Tanrıyla kıyasla hepimiz fındık beyinliyiz.. ha bir fındık ha yarım fındık..! büyük fındığın küçük fındığa büyüklüğü ile hava atması ayrı bir acınacak mevzudur..

Düşüncem.. İnsanın kendisini kıyaslıyacağı ilk kişi de tanrı olmalıdır.. kendisinden sonra kendisine en yakın kişi.... O nun yerine kendisini koyması da o kadar doğal..

saygılar..

Ali Sarı
01/09/2004, 17:42
Eğer Wright kardeşler fındık kadar akıllarıyla uçmak yerine çiftçiliği seçselerdi.. kimbilir ilk uçak ne zaman bulunurdu..!

Keşkle çiftçiliği seçmiş olsalardı. Bu hepimiz için çok daha hayırlı olurdu.

//@Ansugo: Ne yani iki mars bi düz olduk diye inzivaya mı çekilecektik? :hey:

yildizib
01/09/2004, 19:05

Hayatta en uyuz olduğum şey de budur.Bir kaç uyanık(veya deli) sadece savlarla tutarlı bir sistem oluşturur(ideology) ve bir çok kişiyi peşi sıra sürüklemeyi başarır.Hayatta tek gerçek şey deneydir.Şurada itiraz gelmesin,
Sosyolojide ve insan bilimlerinde de öyle...

Ansugo
01/09/2004, 19:10
Sosyoloji de deney ? Nasil olacak ?

Ali Sarı
01/09/2004, 19:26
Olamayacak bir şeyin nasıl olacağı sorusuna bir cevap nasıl olacak?

yildizib
01/09/2004, 22:18
Sosyoloji de deney ? Nasil olacak ?

Neyi göstermek istediğine bağlı.İdeolojilerin hepsinde koşulsuz kabullenimler vardır.Bu kabullenimlerin sonucunda keloğlan masalı gibi uzun uzun yazılar yorumlarla ikna edilmeye çalışılıyor.İkna edilenler ediliyorda.Çünkü insan çamur gibim su gibim bişey hangi kaba konursa şeklini alıyor.Dünya üzerindeki insanlar(normal olarak doğan insanlar) hepsi aynı beyin ve vücut kimyasına sahipken
bir konu üzerinde zamanla farklı farklı bakışlar geliştiriyolar.Bunun sebebi ne olaki?İnsan sıvılar gibidirler.Hangi kaptaysalar o kabın şeklini alırlar.Oysaki gerçek apaçık ortada durmaktadır.Yoruma gerek yok.Deney yaparsın görürsün.
Doğruluğunu ıspat etmeden sadece bir sürü kabullenimler slsilesi ile birşeyin peşi sıra yürüyenleri anlayamıyorum bu yüzden.

turker
02/09/2004, 00:53
İdeolojilerin hepsinde koşulsuz kabullenimler vardır.

Bilimsel "gerçekler" de bazı kabullenimlerden doğar ve gelişir.

Voodoo
02/09/2004, 14:14
Gün gelecek; konuşulacak denilen konulardı bunlar... Allah yerine Tanrı kelimesini kullanma mantığını fazla kurcalamayacağım ama Allah ile yarattığını aynı kefede tutulması; akılsızlığın en büyüğü, cahilliğin en önde olanı, yanlışın telafi edilemeyeni olarak nitelendireceğim.. Bu konuyu en güzel ifade eden bir söz ; "Bilenle, bilmeyen bir olur mu? " ... işte bu söz kafaları kurcalamadığı sürece çok şey bildiğini iddia edenler yanlış düşüncelerini savunmaya devam edecekler... satan arkadaşın bildikleri konuşabildikleri kadardır , Allah'ın bildikleri ise konuşanı ve konuşamayanı yaratan cinstendir. Bu şartlarda yaratanla, yaratılanı bir tutma mantığını nerden buldunuz!

SATAN
02/09/2004, 15:05
@Voodoo Herkesin gördüğü, konuştuğu, düşünebildikleri.. şüphesiz kendisine izin verilen kadardır..
Yukarıda Tanrı'yla farkımızı belirtmeik için "Tanrı'ya kıyasla hepimizin fındık beyinli olduğundan" bahsetmiştim.. ..!

Zaten "Zaman'ı ve Madde'yi oluşturan Kusursuz Yaratıcı ile, daha yaşamını ikame ettirebilmesi için günde 8 saat horul horul uyuması gereken insanoğlunu karşılaştırmam sözkonusu olamaz..
"Savaşta, "komutan gibi düşünmek" ayrıdır..! bir Er'in kendini "komutan değerinde" görmesi ayrıdır.."

Umarım yanlış anlaşmayı giderebilmişimdir.. :)

Ben insanın kendisi içindeki Allahı-Tanrıyı-Kutsalolanı..vs bulup "o"nun gibi düşünmesinden bahsediyorum, İçindeki tanrının gözünden bakmasını.. değerlerni ve iyi-kötü ayrımını ona göre yapmasını...

Ansugo
02/09/2004, 16:18
Gün gelecek; konuşulacak denilen konulardı bunlar... Allah yerine Tanrı kelimesini kullanma mantığını fazla kurcalamayacağım ama Allah ile yarattığını aynı kefede tutulması; akılsızlığın en büyüğü, cahilliğin en önde olanı, yanlışın telafi edilemeyeni olarak nitelendireceğim.. Bu konuyu en güzel ifade eden bir söz ; "Bilenle, bilmeyen bir olur mu? " ... işte bu söz kafaları kurcalamadığı sürece çok şey bildiğini iddia edenler yanlış düşüncelerini savunmaya devam edecekler... satan arkadaşın bildikleri konuşabildikleri kadardır , Allah'ın bildikleri ise konuşanı ve konuşamayanı yaratan cinstendir. Bu şartlarda yaratanla, yaratılanı bir tutma mantığını nerden buldunuz!

Dünyada inanmayanlarinda oldugunu hic aklina getirdin mi akilsiz, cahil ve yanlis dusuncelere sahip kardesim.

Ansugo
02/09/2004, 16:21
Deney yaparsın görürsün.

Sorumu tam anlatamamisim.

"Sosyoloji'de deney olmaz" demek istemistim. "Sosyoloji deney yapan bir bilim degil, aksine gözlemlerden sonuclara ulasan bir bilim" demek istemistim.

yildizib
02/09/2004, 16:29
Lütfen olumsuz şeyler yazılmasın.Zira Amaçsız ve anlamsız kavga etmek lüzumsuz kelimeler cümlelerle iğnelemek bir işe yaramıyor.İnsanları yola getiremiyorsunuz.Belki de yeni üyeler için biraz zaman gerekli alışmaları için.Bu döneklik mi?Evet.Hatta bana bu yüzden biri yalaka bile demişti.

ceviz.net tekrar 'on air' oldu ve gene kavgalar başladı.

Damdan düşmeyen damdan düşenin halinden anlamaz.

Ben insanlar yaptıkları kötülüklerin aynısını onlara yapmak onlarda vicdan kavramının gelişmesine yardımcı olabilir diye düşünürdüm.

yildizib
02/09/2004, 16:42
Herşeyde deney olur.Tarih'de bile.Arkeoloji bu bilimin destekçisidir ve deney bu alanda vazgecilmez olur bazı seyleri göstermek için.

Bilimde de kabullenimler vardır bu doğrudur.Fakat bunlar hiçbir zaman aksi gözlemlenememiş kabullenimlerdir.Mesela insanlar termodinamik ilmini ısıdan yararlanarak buhar makineleri geliştirmek için düşündüler.Başta şunu da hayal ettiler "okyanus suyunun sıcaklığını kullanarak ve ardında buz kalıpları bırakarak ilerleyen bir gemi yapmak. "

Bunu başaramadılar,sonunda şu ilkeyi geliştirdiler,"Isı her zaman sıcak maddeden soğuk maddeye akar."

Bunun doğruluğunu ıspat edemezsiniz.Yanlış olduğunu da ıspat edemezsiniz.Fakat herkes ister istemez kabul etmek zorundadır.

Ali Sarı
02/09/2004, 17:04
Allah yerine Tanrı kelimesini kullanma mantığını fazla kurcalamayacağım ama Allah ile yarattığını aynı kefede tutulması; akılsızlığın en büyüğü, cahilliğin en önde olanı, yanlışın telafi edilemeyeni olarak nitelendireceğim..
Akılsızlığın en büyüğü, cahilliğin en önde olanı, yanlışın telafi edilemeyeni gibi, ağır ithamlar kullanmadan önce, Tanrı kavramı ile Allah lafzının aynı şeyleri işaret ederek kullanıldığı kanaatine nereden ve nasıl vardığını belirtmen, çok ama çok iyi olacaktır kanaatindeyim.

Ansugo
02/09/2004, 17:24
Herşeyde deney olur.Tarih'de bile.Arkeoloji bu bilimin destekçisidir ve deney bu alanda vazgecilmez olur bazı seyleri göstermek için.

Yapmayiniz. Sosyoloji'yi bir kenara bakalim Tarih'in nasil deneyi olacak?

Zannedersem kavimlere yon verme, onlari sekillendirme biciminde gelisen "sosyal muhendislik" ile sosyolojiyi, tarihi karistiriyoruz.

"Olur" demekle olmuyor maalesef.

yildizib
02/09/2004, 17:29
Deney nedir?

Bir savın veya gözlemin doğrulanması için yapılan somut eylem değilmidir?

Bir savınız varsa bunu doğrulayacak bişey yapmalısınız sadece gözlemlere dayanarak işte hakikat budur diyemezsiniz.

yildizib
02/09/2004, 17:36
Türk insanının karakteri şöyledir böyledir ile başlayan ve devam eden onu tanımlayan deneye dayanmayan söylemlerin aslı yoktur inanmam.

Neye inanırım?

Bir deney vardı,resmi giyinmiş bir kaç asistan kalabılık bir meydanda megafonla birden "herkes hemen yere yatsın" diye bağırıyor ve herkes ne olduğunu neden yere yattığını sorgulamadan yere atıyordu kendini.
Bunu onlar neden yapıyorlardı?Neyi göstermek istiyorlardı?Hangi savları vardı?

Ansugo
02/09/2004, 17:45
Tamam da psikoloji de deney yok demedim.

Ama sosyoloji de deney yok. Varolani inceliyor, gozlemliyor bundan sonuclar cikariyor. Ornegin bir toplumu inceliyor oradan sonuclar cikariyor. Mesela kimisi dagda yasayanlari gozlemleyip oradan sonuclar cikarip "daglilar kaba saba ama durust" diyor, kimileri sicak iklime sahip yerleri inceleyip "sicak iklim insanlari usengec" diyor.

Tarih te boyle. Malazgirt savasini tekrar edemeyiz.

Deney olmasi icin ayni deneyin farkli zamanlarda ayni sonuclari vermesi gerek. Ya da sistemli bir sekilde olmasi. Sosyoloji ne de tarih te sistemli olarak deney yapamazsiniz. Yaptiginiz deneylerden genel yargilar cikaramazsiniz.

Su 100 derece de kaynark, yukseklik ve nem soyle olursa 99 da kaynar demek ayri sosyoloji ve tarihin inceleme alanlari ayri...

yildizib
02/09/2004, 17:52
Tarih te boyle. Malazgirt savasini tekrar edemeyiz.

Deney olmasi icin ayni deneyin farkli zamanlarda ayni sonuclari vermesi gerek. Ya da sistemli bir sekilde olmasi. Sosyoloji ne de tarih te sistemli olarak deney yapamazsiniz. Yaptiginiz deneylerden genel yargilar cikaramazsiniz.

Yapılan son eleştiriyi kabul etmem gerekecek.Farklı zamanda ve aynı koşullarda aynı sonuçlar ortaya çıkmalı.Malazgirt'i laboratuvara sokamazsınız.Doğru.

Pekala, ben de savımı şöyle biçimlendireyim,Tarih,tarih kitabında yazılan demek değildir.Adamlar bir bilgi elde etmişler,bunu neyle yapabilirler?Mutlaka savlarını desteklemek için somut bir şeylerle belgelemeliler.

Ali Sarı
02/09/2004, 17:58
Mutlaka savlarını desteklemek için somut bir şeylerle belgelemelirler.
Her şeyin deneylerlerle doğrulanabileceği iddiası, mantıklı durmuyor.

Deneyle ya da somut bir şeyle (ki ikisi aynı şey midir bilmiyorum) her şeyi kanıtlayamazsınız. Bu akla aykırı bence. Belki çok geyik bir soru olacak ama aklı kanıtlayabilir misiniz?

yildizib
02/09/2004, 18:04
Tamam.Çözülemeyen bir çok paradox ve ıspatı mümkün olmayan bilgiler var.Mesela size çok basit fakat ıspatı mümkün olmayan bir şey söyleyeyim.İki ardışık tet sayının toplamının çift sayı edeceğini bilirsiniz.Kimse de farklı birşey söyleyemez ama ıspat edemezsiniz.

yildizib
02/09/2004, 18:13
Benim bu konudaki çıkışım şu noktadaydı.İdeolojiler, tabi belkide kendilerine göre haklılar çünkü ortaya çıktıkları çağda bilim pek ilerlememişti.Fakat artık genetik ilerledi,tıp,astronomi,bilim ilerledi.

Kimse dayanak bulmadan bişeyler söyleyemez.Eski ve mantıksız olanlar da birer birer yıkılıyor.Evren sonsuzdur dendi ama öyle olmadığı görüldü.İnsan beyni doğduğunda boş bir levhadır veya insan davranışlarını tanrıdan ilham alır gibi savları vardı bu sistemlerin.Fakat artık genetik var ve biz gerçekten öylemiymiş bilebiliriz ve biliyoruz.

Ali Sarı
02/09/2004, 18:19
Fakat artık genetik var ve biz gerçekten öylemiymiş bilebiliriz.
Bunu bilip bilmememiz, bizim için çok da bir anlam ifade etmez kanaatindeyim. Bedenimizin işleyiş yapısını bilmek en fazla bir süre daha yaşamamızı sağlamak gibi bir sonuç doğurur. Ya da hastalığı tedavi etmek gibi.

Bilimle, ilimle bir şeyler ispatlanabilir, bulunabiir. Ki oluyor da zaten. Ancak hiçbir şekilde ispat edemeyeceğimiz, doğruluğunu kanıtlayamayacağımız şeyler de vardır. İşte bu alana giren bilgi insan için önemlidir, iyidir.

SATAN
02/09/2004, 19:21
Birşeyi ispatlamanın birden fazla yolu vardır..

Matematik>Fizik.. Bilim>Felsefe

Matematik üçgenin iç açıları 180' derece olmalıdır der fizik ise 180 dereceden fazla/az olabilir der..
/buda Matematik te ve fizikte üçgeni oluşturan doğru (ışın) parçasının tanımından kaynaklanır.. )

Felsefe "kişişel yorumlardan" oluşan tanımlamalar yapar.. kişilere göre değişir.. Bilim yorumdan kaçar.. Deneylerle ispat etmeye çalışır..

Voodoo
03/09/2004, 00:22
Dünyada inanmayanlarinda oldugunu hic aklina getirdin mi akilsiz, cahil ve yanlis dusuncelere sahip kardesim.
Düşünmediğim nasıl iddia edebliyorsun? ve inanmayanlardan biri senmisin bunu özellikle belirttin?

Ansugo
03/09/2004, 11:24
Düşünmediğim nasıl iddia edebliyorsun? ve inanmayanlardan biri senmisin bunu özellikle belirttin?

Ben dusunmedigini falan iddia etmiyorum. Sadece kendi goruslerini sanki dogru imis gibi diger gorusleri tutanlara aptal, cahil demene temas ediyorum. Bir manada boyle dememeni oneriyorum. Veya bir parmak aci biber calarak demeni engellemeye calisiyorum.

Benim inanmis ya da inanmamis, sonradan inanmis ya da inanmamis ve ya da putperest olmam konu ile alakali degil. Onemli olan senin kendi inanclarina sahip olmayan kisilere "aptal,cahil" demen. Dememelisin.

Voodoo
03/09/2004, 14:22
Benim inanmis ya da inanmamis, sonradan inanmis ya da inanmamis ve ya da putperest olmam konu ile alakali degil. Onemli olan senin kendi inanclarina sahip olmayan kisilere "aptal,cahil" demen. Dememelisin.
Bu forumda yazılan herşey konuyla alakalı. Senin fikirlerin yada yazdıkların konuyla alakalı değilse neden birşeyler yazma gereğini duyuyorsun?! Senin putperest yada inanmamış olman, yeterli irade ve mantığa sahip olmayanların düşüncelerini etkiler. Eğer yanlışları, çok iyi bir üslupla doğru gibi anlatırsan, düşüncelerin değişmesine olanak sağlarsın....

"aptal,cahil" konusu içeriği yanlış yorumlamanla alakalı. Tekrar oku bu bölümü...
.................................................. .................................................. ...
Gün gelecek; konuşulacak denilen konulardı bunlar... Allah yerine Tanrı kelimesini kullanma mantığını fazla kurcalamayacağım ama Allah ile yarattığını aynı kefede tutulması; akılsızlığın en büyüğü, cahilliğin en önde olanı, yanlışın telafi edilemeyeni olarak nitelendireceğim..

Doğrular varken yanlışlar üzerinde şuursuzca ısrar edenin akılsız ve cahil olduğunu iddia ediyorum!

Ali Sarı
03/09/2004, 14:32
Senin putperest yada inanmamış olman
Ne pahasına olursa olsun yazacağım bunu:

Oha!

Voodoo
03/09/2004, 14:37
Akılsızlığın en büyüğü, cahilliğin en önde olanı, yanlışın telafi edilemeyeni gibi, ağır ithamlar kullanmadan önce, Tanrı kavramı ile Allah lafzının aynı şeyleri işaret ederek kullanıldığı kanaatine nereden ve nasıl vardığını belirtmen, çok ama çok iyi olacaktır kanaatindeyim.
Kutsal niteliği olan Allah kelimesini ağzına alamayan birçok insanın ağzından çıkan Tanrı kelimesi bildiğimiz Yaratıcı yı işaret etmiyorsa neyi işaret ediyor?!...

Voodoo
03/09/2004, 14:39
Ne pahasına olursa olsun yazacağım bunu:

Oha!
Bu bölümü iyi oku !!!
Benim inanmis ya da inanmamis, sonradan inanmis ya da inanmamis ve ya da putperest olmam konu ile alakali degil.
Doğru okuyun, doğru yorumlayın ve doğru anlatın! Orda genel bir ifade kullandım Ansugo nun putperest olduğunu iddia etmedim. Neden yazının sadece o bölümünü alıntı etme gereği duydun?

Ali Sarı
03/09/2004, 14:43
Kutsal niteliği olan Allah kelimesini ağzına alamayan birçok insanın ağzından çıkan Tanrı kelimesi bildiğimiz Yaratıcı yı işaret etmiyorsa neyi işaret ediyor?!...
Tanrısı para, kadın, şan-söhret olan bir sürü insan biliyorum ben.

Ali Sarı
03/09/2004, 14:44
Kardeşim adam ben böyleyim demiyor, sadece öyle olsam bile bunun konuyla bir alakası yok diyor.

Voodoo
03/09/2004, 14:49
Kardeşim adam ben böyleyim demiyor, sadece öyle olsam bile bunun konuyla bir alakası yok diyor.
Merak etme bende bu şekilde olduğunu belirttim. Peki herhangi bir fanatik putperestin Misyonerlik yapmaması için bir sebep söylermisin?

Mingitau
03/09/2004, 15:10
Bir kavrami Arapça ifade etme ile Türkçe ifade etmenin aynı sey oldugunun anlasilamadigi/anlatilamadigi bir kisir tartisma...

her neyse konuya donersek, -Konu neydi biri hatirlatsa?-

Voodoo
03/09/2004, 16:09
Evrende tekmiyiz ile başladı ve konu genişledi.. konu konuyu açtı.. fikirler fikirleri örttü..

yildizib
03/09/2004, 18:30
Herhangi bir yorum yazmak istemiyorum.Cereyan eden şey bana da sıçramasından endişe ediyorum.

Biraz sakin olalım mı?Her hangi bir anda heyecana kapılabilirsiniz.O an yazdıklarınıza sakin kafayla daha sonra bir kez daha göz atın.Bakalım ne göreceksiniz?

Allah allah?
Ben sizi kavga edin diye mi bahceye cıkarttım?Güzel güzel oynayın diye çıkarttım.:)

Not:Gereksiz espri yaptıysam kusuruma bakmayın.

Ansugo
03/09/2004, 19:31
Bu forumda yazılan herşey konuyla alakalı. Senin fikirlerin yada yazdıkların konuyla alakalı değilse neden birşeyler yazma gereğini duyuyorsun?! Senin putperest yada inanmamış olman, yeterli irade ve mantığa sahip olmayanların düşüncelerini etkiler. Eğer yanlışları, çok iyi bir üslupla doğru gibi anlatırsan, düşüncelerin değişmesine olanak sağlarsın....

Benim kendi inancim ya da kisisel meselelerim elbetteki benim dusunce, yorum ve hayat bakisima etki edecektir.

Ama bunlara burun sokma hakki kimseye verilmemistir.

Sen burada ifade ettiklerim ile yetinir ve gorusun varsa soylersin. Evveline karisamazsin. Yani "background"umu kimseye aciklamak zorunda degilim.

"aptal,cahil" konusu içeriği yanlış yorumlamanla alakalı. Tekrar oku bu bölümü...

Okudum ve fikrim değişmedi. Halen kendi gorusunu dogru gibi kabul ettigini goruyorum. Ya yanlissa?

Peki ya baskasinin apacik dogrusu sana gore yanlissa? O zaman o kisi de sana "aptal ve cahil" dese hosuna gider mi?

Ya da bir hristiyan ile isa kavramini konusurken ona "gormuyormusun isa tanri degil aslinda" "sen aptal ve cahil olmalisin cunku gercegi gormuyorsun" mu diyeceksin?

SATAN
04/09/2004, 11:45
Herkesin bir inancı vardır.. (putperest dahi olsa..).. Ve hiçkimsenin bizimle Paralel görüşlerde olma zorunluluğu yoktur..! Dinsel İnançları bizimkinden farklı diye de kimseyi yargılıyamazsınız.. Hele "Yaratan" kavramının bu kadar geniş olduğu dünyamızda, olaya "Doğru-Yanlış" diye girmek bir sonuç getirmez..

Bir kişinin konuştuğu lisanı, kültürünü, ve genlerini ebeveyn lerinden aldığı gibi Dini İnancını da ebeveyn lerinden ve çevresinden edinir.. Eğer Türk isen büyük ihtimal Müslüman.. İngiliz isen Hristiyan.. vs..vs.. Dinlerde ve Görüşlerde olucaktık..
Bunun karşısında "Bu insanlar yeterli mantığa sahip değiller de Allah a tapmak varken Puta, İsa'ya, vs.. ye tapınıyorlar" demek komik düşer.. Bir çok dinden müslümanlığa geçiş olduğu gibi müşlüman lıktanda birçok dine geçiş vardır..

Hindistandaki bir Budistin.. "Layn ben ne yapıyorum.. İneğe tapılırmı..? Bu doğanın kanununa ters.. Ben tek tanrılı bir dine geçeyim.." dememesi (diyememesi) nin ardında Budistin yeterli mantığa sahip olmamasından ziyade "Mecburiyet, Toplumdan dışlanmama.. vs gibi etkenler de bulunur..

SATAN
08/09/2004, 12:12
@Voodoo Teori üretme konusunda sana katılıyorum. Teorilerin içine o kadar düşmüşüzki.. Ürettiğimiz teorilerle eski teorilerimizi çürütüyoruz..

Örneğin.. yeni öğrendiğim bir şey.. ünlü übilim adamı, Karadeliklerin mucidi olarak adlandırılan.. fiziksel özürlü olmasına rağmen aklı hepimizden iyi çalışan "Stephen Hawking" Karadelik teorisini inkar etmiye başlamış.. :garip:

Voodoo
08/09/2004, 12:18
evet Satan haklısın.. teori üretmek, bilmediğimizde sanırım gittiğimiz yol üzerinde daha hevesli olmamızı sağlıyor. Araştırmaya teşvik ediyor.. ve bu iyi birşey aslında... stephan hawking zaman yolculuğu konusunda gerçekten inandırıcı teorilere sahipti ancak o da biliyorki; bildiğiniz kadar konuşabilrsiniz!

Bu arada topic te düzenlemeler yapılmış, sebep nedir? Bende Türkiyenin önde gelen bir forumunda forum yöneticiliği yapıyorum ama haber vermeden gereksiz silmiyorum. Silmek için neden gösterebilirmi mod arkadaşlar?

SATAN
08/09/2004, 12:31
Konu gereksiz yere dağılmasın diye bence..

Voodoo
08/09/2004, 13:31
Aslında şimdi dağıldı.. sanırım amaçta buydu.... yazılan önemli yorum ve düşünceleri silmek bu kadar kolay olmamalı!!!

HunTER
08/09/2004, 15:47
Bılım henuz evrenın %90'nı olusturan ve adına karanlık madde dedıklerı seyın ne oldugunu bılmıyor.. Ve onu gozlemleyebılmıs bıle degıller.. Sadece yaptıkları hesaplar sonucu oralarda bıyerde olduguna ınanılıyor hepsı bu..

Yanı, ıyı tanıdıgımızı sandıgımız evrenın dahı %90'nı gozlemımız dısında ve orda ne oldugunu bılmıyoruz.. Kalan %10'luk kısımda ıse ne bıldıgımız tartısılır.. Su durumda kalkıp boyle olması ımkansız soyledıgınız bılım dısıdır demenın bı anlamı yok sanırım..

Not: Stephan Hawkıng ayrıca herseyın kuramı adı verılen ve atom altı yada ustu tum olayları tek seferde acıklayabılecegı dusunulen kuramında asla bulunamayacagını soylemıstır..

Ansugo
08/09/2004, 16:58
Bu arada topic te düzenlemeler yapılmış, sebep nedir? Bende Türkiyenin önde gelen bir forumunda forum yöneticiliği yapıyorum ama haber vermeden gereksiz silmiyorum. Silmek için neden gösterebilirmi mod arkadaşlar?

Biz boyle yapiyoruz.

Aslında şimdi dağıldı.. sanırım amaçta buydu.... yazılan önemli yorum ve düşünceleri silmek bu kadar kolay olmamalı!!!

Sildigim mesajlar onemli degildi. Ama misal Voodoo acisindan onemli idi. Zira silmese idim banlayacaktim. Silmem daha iyi oldu.

Voodoo
08/09/2004, 17:08
hmm.. adaletsiz bir durum bu... üyelere gösterilen saygı bu kadarmı?.. ve mümkünse negatif cvp verme eğiliminden kurtulman gerek Ansugo. Forumda bir rütbeye sahip olman önemli değil. o rütbeyi nasıl bir ciddiyette taşıdığın önemli... ben 3 yıl bu işi yaptım ve devam ediyorum. ve bu msg yi tekrar silersin die bir kopyasını alıyorum. unutma 1.kural forum kuralları çiğnenmediği sürece her üye düşüncelerini söylemekte özgürdür!

Ansugo
08/09/2004, 17:13
Başkasına aptal diyen, baskalarinin dusuncelerine cahilce diyen bir uye nasil oluyorda saygi bekliyor, ilginc bir durum.

Diger bir husus benim yoneticiligimden hic bahsetmemis olmam. Bazi ezik kimseler bunu surekli ortaya cikariyorlar. Oysaki biz burada bazi kisilerden fazla hak sahibiyiz diye birsey yapmiyoruz. Bu bize ekstra yuk veriyor. Kavga edilecek yerde uyelerin mesajlarini silmek, sonra baska yerlerde yaptiklarimiz hakkinda hesap vermek gibi.

Eger senelerce yoneticilik yapmakla birsey olsa idi ben olurdum. Ben 5 senedir yapiyorum. Insanlarla ugrasmaktan gina getirmesinden baska bir faydasini gormedim.

Saygi istiyorsan once saygi gostereceksin. Seni iki kez bu konuda uyardim. Ama anlamamazliktan geliyorsun. Sildigim mesajlar icinde ucuncu kez tekrar ettin. Ben banlamak ile mesajlari silmek arasinda gittim geldim. Sonra sildim. Bu ekstradan verilmis bir sans. Bosa harcamaman iyi olur.

Voodoo
08/09/2004, 17:26
Aptal ve cahil olmanın şartlarını dile getirmiştim. Bu forumda aptal yada cahil bir insan olacağını da sanmıyorum. Genel bir ifadeyi başka taraflara çekmenin bir anlamı olmadığını da düşünüyorum. ve saygısızlık yaptığımı sadece sen iddia ediyorsun?.. Satan arkadaşımla uzlaşabildiğime göre seninle neden uzlaşamayım!... İstediğin gibi olsun Ansugo... Forum yöneticiliğinde başarılar dilerim... Her ne kadar benim için "ezik" kelimesini kullandıysan da anlayışın için teşekkürler... Kolay gelsin..

yildizib
08/09/2004, 17:29
1.kural forum kuralları çiğnenmediği sürece her üye düşüncelerini söylemekte özgürdür!

Bunu bir kenara yazıyorum.Forum kurallarına uyduğunu düşünüyorsun ve uyanlarında bu uygulamayı hak etmediklerini söylüyorsun.Bunu sen söyledin.Senin sözün voodoo.

Saygi istiyorsan once saygi gostereceksin.

Bu da senin sözün Ansugo.Sözünden saygı'nın (kişisel haklara) önemli olduğunu anlıyorum.Bunu da bir kenara yazdım.

Size inanıyorum ki sizler söylediklerinizin arkasında durabilecek insanlarsınız.

Eğer kendi söylediğiniz bu cümleleri ihlal etmiş olduğunuzu görürsem bende o an "aha kardeşim ne demiştin ne yapıyorsun" diyeceğim.

Söylenen hiç bir şeyi de unutmam.Hadi iyi günler.

Ansugo
08/09/2004, 17:57
Ne guzel... Benim dusuncelerim uzerinde hicbir etkisi olmayan (irgalamayan) bir konu uzerinde uyelerden yaralananlar olabilir diye kalkanimi aciyorum ama gene de yaranamiyorum.

Iyilik yap denize at, kimse bulamasin demisti bir ulu bilge. Sanane elalemin derdinden? Elalemin derdi senin iki kelamin iken?

yildizib
08/09/2004, 18:18
Bi dakka, yanlış anlaşma olmasın.Ben sadece muğlak olan şeyleri kararlı ve belirgin hale getirmeye çalışıyorum.Bir şeyleri kırıp dökmeyi istemedim.Kimin kuralı neymiş sadece belirgin hale getiriyorum ki sonrasında o kişiler herhangi bir anda bu kurallara uymadıklarında onları kurallara uymaya zorlamak için.Kimse 'yalancı' 'boş boğaz' yaftasını kendine yediremez.Ben düzeni kurmaya çalışıyorum.Ben başından beri burada bir kurallar bütünü olduğunu,bunlar arasında insanların duygu ve düşünceleriyle alay etmenin olağan herkesçe yapılabilen birşey olduğunu gördüm.

Benim en başından davam şudur:Bunu değiştireceğim, kardeşim.

Önceleri zor kullanarak (insanların kalbini kırarak) bunu yapıyordum ki insanlar alay etmenin kalp kırılmanın manası nedir anlasınlar diye(Vicdan nedir?nasıl oluşur? insan nasıl pişman olur?).Tabi bunun hatasını anladım ve vazgeçtim.Çünkü bu düşmanlıktan başka bir şeye yaramıyordu ve o kişi yaptığının yanlışlığını anlasada tuttuğu yolu değiştiremiyordu.

Ansugo
08/09/2004, 19:04
Himmm. Guzel. Bir "sorumlu" duzen detektoru forum icin iyi olacaktir.

yildizib
08/09/2004, 20:34
Eğer mecazi anlamı kastettiysen.Şöyle bir soru sorulabilir bana;Düzen oluşturacaksın,değiştireceksin.Niye? Derdin ne?

Hiç bir yerde yazmayan fakat herkesin kabul etmiş olduğu kuralların var olduğunu gördüm ve daha önce de söyledim.Bu kurallar nasıl başlamışsa başlamış fakat tamamen akıl ve insanlık dışı kurallardı.Kişilerin kişilik haklarını hiçe sayan kurallardı.

Bir gün siz bir siteye giriyorsunuz.Fakat sitede farkında olmadığınız bu kuralları kabul etmiş insanlarla anlaşmaya çalışıyorsunuz.Sonra ne oluyor?Tabiki hepsi kaşılarında olanın kalbini kırdıklarının farkında olmadan kendi yaşlarına ve sizin yaşınıza bakmadan sizi yerin dibine sokuyorlar.Size hayatınızda duymadığınız şeyleri söyleyip, hissetmediğiniz şeyleri hissettiriyorlar.

Siz ne yaparsınız?

Evet kardeşim burada birgün insanlar birbirlerine son derece saygılı hitap edecek ve birbirleriyle tam uyum içinde görüşlerini bildirecekler.

Şöyle bir soru aklınıza gelebilir;Şimdi bu senin sırrındı değil mi?Peki niye söyledin ki?Sırrı ortaya çıkarılmış bir şey artık daha fazla etkili olamaz.

Bunu da siz düşünün.

HunTER
08/09/2004, 20:38
Evet kardeşim burada birgün insanlar birbirlerine son derece saygılı hitap edecek ve birbirleriyle tam uyum içinde görüşlerini bildirecekler.

Buna gercekten ınanıyormusun?

yildizib
08/09/2004, 20:48
Bunu planlıyorum.Dikkat ettiniz mi bu tür extrem çıkışlar genelde yeni üyelerden çıkıyor artık.Eskilerden pek bişey görülmüyor.Ya ben değiştim sizin gibi oldum,ya da burası değişmeye başladı.Olacak olacak herşey zamanla...

Mingitau
08/09/2004, 21:57
Forumda AB standartına uyacak demek, izleyici grupta bay yildizib bulunuyo :hey:

Hala forum ve diger baska seyler karistiriliyo...

yildizib
08/09/2004, 22:08
Meclis'e mi benzetiliyor burası?Bir ara söylemiştin.(Ben zor unuturum)Yani demokrasi monarşi ve diktatörlük konuşulmuştu bir ara.
Forum meclis değil.Tamam.Değil ama kimse kimsenin kişisel alanına tecavüz etmemeli.

Eğer forum monarşi ise;

Ferman padişahın kardaş dağlar bizimdir. Dimi? :hey:

Mingitau
08/09/2004, 22:51
İste meclis imgesini sadece demokrasi olarak gormekte forumu bir yere benzetmek...Halbuki diktatörlükte bile bir meclis vardır, diktatör dediğimiz kişinin danışmanlarından oluşan bir meclis vardır.

Forum kişilerin vatanı, doğduğu büyüdüğü yer değildir, orda bulunması için bağlayıcı sebepler yoktur. Ceviz Forumları bir devlet benzeri yapılanma değildir, gönüllülük prenibi ile işleyen br yapıdır. Genelde yöneticilerde ceviz.net sitesine katkısı olan kişilerdir. Kısaca bu forumlarda "Moderatör aranıyor" gibisinden garip şekilde yönetici belirlemesi yapılmamıştır. Hatta bir ara tüm forumların yöneticisi aynı kişilerdi, katkısı olan kişiler grup dahilinde ceviz' i nasıl iyiye götürebiliriz tartışmaları yapardı -ki şimdi bu tartışmaları yapanlar 'yönetici' olanlar-, daha sonra forumda herkesin ilgisinin olduğu konuda yonetici olması benimsendi ve simdiki hal ortaya çıktı. Daha sonra bir düzenleme daha yapılıp sitenin temel işlevleri için editörlük, halkla ilişkiler, teknik bakım, yayın danışmanlığı vs.. gibi görevlendirmeler yapıldı.

Ceviz' e katkı yapmak isteyenler içinde http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=287 adresinde bazı kurallar kondu, bu isteyen her gönüllüye açık.

Kısaca ne padişah, var ne ferman .....

Hala çok istiyorsanız, dağlar orda; sizin olabilir.

HunTER
09/09/2004, 02:37
Bak burda kıtlelerı degıstıremezsın yada onlara yon veremezsın.. Oyle olsa bunu senden once bız yapar ve forumda buna benzer cıkıslar hıc yasanmazdı.. Ama yasanıyor. Neden pekı?

Cunku bız burda hergun bı duzune farklı ınsanla bogusuyoruz.. Ve yıne hergun bunların arasına yenılerı katılıyor.. Oylekı bazen 14 yasında saygısız bı velet oluyor bu yada alanında uzmanlasmıs okumaktan keyıf aldıgın elı yuzu duzgun bı adam..

Yanı bu ıkısını aynı kefeye koyup ıslemek mumkun olmadıgı gıbı kımseye sen dur gıremezsın evet sen gec uye olmak ıcın gecerlı yeterlılıge sahıpsın de dıyemıyoruz.. Hal boyle olunca bu ınsanların aynı ortamda bırbırlerıyle yada bızımle catısmasını engellemek mumkun degıl..

Cunku hıc bırımız bı dıgerıyle aynı fıkırde, yada aynı olcutte degıl.. Buda sen nekadar saygılı olursan ol bırının cıkıp sana saygısızlık edebılecegı anlamına gelıyor.. Ve bu gıbı bı yerde saygılı olmak en fazla daha fazla suıstımal edılmene yol acıyor..

Bu yuzden burayı anlamak zor.. En azından kafandakı hıc bı kaba sıgmayacagını, ıdeallerıne asla ulasamayacagını ve onlar ıstemedıkce hıc bıseyı degıstıremeyecegını bıl.. Kaldıkı kendısı sureklı degısen bıseyı degıstırmeye calısmak ne kadar anlamlı ondanda emın degılım..

Demek ıstedıgım, yapabılecegın tek sey bızımde yaptıgımız gıbı asgarı kurallar belırleyerek bunun dısında kalan alanlarda ınsanları rahat bırakmak olabılır..

Not: Bahsını ettıgın degısım yukarda yazdıgım seyle ılıntılı bana kalırsa..

alico
09/09/2004, 09:52
@hunter+1000

İlk zamanları hatırladımda ben Hunter 'ı baya bir kızdırmıştım. Sonunda Anket konusu dahi olmayı başardım.Hiç kimsenin fikrini tamamen değiştirmek mümkün değil.

Voodoo
09/09/2004, 10:21
Öncelikle yildizib ye amacında destek verdiğimi belirtmek isterim. Bazıları farkına varamasa da çok ciddi bir konu bu. Bunu sadece yildizib mi farketti burda? İstikrar,güven ve saygı kazanmak istiyorsanız bu forumun kuruluş amacı(?)na hizmet etmelisiniz!.. Bende forum yönettiğim için neyin ne olduğunu biliyorum ve tavsiyem kişisel davranmak yerine, doğru kararlar verin... ve mümkünse Adalet ve İnsan Ahlâkı konusunda biraz araştırma yapın... Amaç bilgiyi paylaşmaksa eğer, bırakın herkes eşit haklara sahip olsun...

Gurhan
09/09/2004, 10:28
Bılım henuz evrenın %90'nı olusturan ve adına karanlık madde dedıklerı seyın ne oldugunu bılmıyor.. Ve onu gozlemleyebılmıs bıle degıller.. Sadece yaptıkları hesaplar sonucu oralarda bıyerde olduguna ınanılıyor hepsı bu..

Yanı, ıyı tanıdıgımızı sandıgımız evrenın dahı %90'nı gozlemımız dısında ve orda ne oldugunu bılmıyoruz.. Kalan %10'luk kısımda ıse ne bıldıgımız tartısılır.. Su durumda kalkıp boyle olması ımkansız soyledıgınız bılım dısıdır demenın bı anlamı yok sanırım..

Not: Stephan Hawkıng ayrıca herseyın kuramı adı verılen ve atom altı yada ustu tum olayları tek seferde acıklayabılecegı dusunulen kuramında asla bulunamayacagını soylemıstır..

benim yazdiklarim konu ile ilgili olmadiği için silinmişti?
bende yukaridaki yazdidan sonraki tüm yazilarin silinmesini talep ediyorum.
bakalim ne kadar adaletliyiz...

Rapsodi
09/09/2004, 13:35
Sayfa sayisi 6 olunca konu basligida ilginc(!) olunca dikkatimi cekti, sormak istiyorum bu kadar "ek" zamani nasil buluyorsunuz?

Ansugo
09/09/2004, 13:41
ve mümkünse Adalet ve İnsan Ahlâkı konusunda biraz araştırma yapın...

Gerekli arastirmalari yaptigimiz icin kimsenin yayila yayila millete aptal,cahil demesine izin vermiyor, bu tur kisilere musamaha etmiyoruz.

Gurhan'in mesaji da konu butunlugu bozulmasin diye silinmisti.

Bu konunun buradan sonra duzelme ihtimali olmadigindan kapatiyorum.