PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : insanlar ölüyor.!

xander
12/08/2004, 13:09
Irakta yüzlerce kişi ölüyor dünya buna seyirci kalıyor nedenini bilen varmı? ABD ye neler oluyor! Biri dur demeli herkez niye görmemezlikten geliyor. Yazık Çok yazık.

ratrex
12/08/2004, 13:46
olay tamamen politik batılı ülkeler su anda ırak ta ne olduğunu deyil ırak petrol rezerlerine ne olacağı önemsiyorlar batılı medeni ülkeler bize insan haklarını ikide bir hatırlatırlar ama kendileri bunu umursamaz çiner AB bize ikide bir uyarır AB kriterlerini yerine getirin diye ama başta Fransa olmak üzere birçok AB ülkesi bu kriterlerden bizden geride ama ne hikmetse AB üyesiler

alico
12/08/2004, 14:01
Xander;

Hadi Kalkıp Gidip Savaşalım

HunTER
12/08/2004, 14:18
O ınsanlar oluyor cunku etnık guruplar yonetımde daha cok soz sahıbı olmak ıstıyor.. Ornegın kurtler musul ve kerkuk'un kendılerıne verılmesını talep edıyor yada sıler ulkenın serıatla yonetılmesını ıstıyor..

Sımdı sız ABD'nın yada BM'nın yerınde olsaydınız o ınsanları yasatmak adına bu taleplerı yerıne getırırmıydınız?

Yanı bıraz haksızlık edılıyor bana kalırsa.. Ornegın Saddam kurtlerı katlettıgınde "nerde uygar dunya neden mudehale etmıyor" dıyoruz.. Mudehale edılıp sonucta ınsanlar oldugunde bu kez "ınsanlar oluyor"..

Demek ıstedıgım o topraklar uygarlasmadıgı surece bırılerı mutlaka olecek.. Bıze dusen sanırım kımlerın olecegıne karar vermek...

Not: Yanlıs anlasılmasın ABD'yı savunuyor falan degılım.. Sadece bugunden sonra onumuzde ırakın demoktıklesmesını desteklemek dısında cok da fazla bı secenek yok sanırım..

ratrex
12/08/2004, 14:32
tama belki haklısın ama ABD daha direniş başlamadan insanlara işkence ettiği ortaya cıktı bu ABD ırak ta demokrası iştiyor demek deyil bence.
Bence bu ABD ırakta ki asıl amacı orayı sömürgeleştirmek kimse ABD nin savas bahanelerine inan madı zaten savası destekleyenler de dahil
ABD oraya kitle imha silahları ve ırak ta ki insanları saddam reziminden kurtarmak için gitti göya ama ne kitle imha silahı bulundu nede ırak ın durunmu daha iyi oldu hatta millet saddam rejimini arar hale geldi
Ha ırak demokratik leşsin ama bu böyle olmaz asla

HunTER
12/08/2004, 14:52
Demek ıstedıgımde buydu.. Artık tum bunlar gerıde kaldı oyle degılmı?.. Bız bugunden sonrasına bakmalıyız.. Neden? Cunku hıc bırımız ABD'yı yargılayacak gucte degılız.. Oyleyse mınımum hasarla bu ısten sıyrılmamız lazım..

Kı benım sahsı kanaatım Irak'ın demokratıklesmesı Turkıye'nın cıkarına.. Bu ugurda bırılerı oleceksede yapabılecegım bısey yok.. Cunku su noktadan sonra gerı adım atmak cok daha fazla kısının olmesı anlamına gelır (bana kalırsa)..

xander
12/08/2004, 14:52
Sıralanmış ceset torbalarında yatan insan! onlar insanoğlu neden filistinde katledilenler için bişey yapılmıyor elinde silah olmayan ölüyor şartlar eşit değil. Bu insanlar silahlanmamış suçları bumu? Masum insanlar ölüyor suçlular orda burda dolaşıyor. Dünya buna niye sesini çıkarmıyor.? Bırakalım demokratikleştirsinler bırakalım öldürsünler arkadaşlar.!

HunTER
12/08/2004, 15:01
Evet.. Istanbulda da ınsanlar oluyor.. Aynı ınsanlar bombolar patlatıyor.. Neden? Kendı cag dısı rejımlerını savunmak adına.. Sımdı soylermısın neden bu zıhnıyetı destekleyım ve neden sırf onlar oyle ıstıyor dıye gerı adım atayımkı?

Kaldıkı o masum sıvıllerı olduren benmıyım? Yoksa hepmızın pesınde oldugu ve mucadele ettıgı o carpık zıhnıyetlı katıllermı? Oyleyse burda benım sorumlugum nedır soylermısın?

Ben zaten bunun boyle olmaması ıcın gayret etmıyormuyum?

xander
12/08/2004, 15:03
Cunku hıc bırımız ABD'yı yargılayacak gucte degılız.. Oyleyse mınımum hasarla bu ısten sıyrılmamız lazım..
Bu ugurda bırılerı oleceksede yapabılecegım bısey yok.. Cunku su noktadan sonra gerı adım atmak cok daha fazla kısının olmesı anlamına gelır (bana kalırsa)..

üzücü.. bir gün bizede saldırıldığında beraber cephede savaşırken umarım bu savaştan en hafif sıyrıklarla nasıl kultulurum diye düşünmezsin. kendi menfaatin uğruna...

yildizib
12/08/2004, 15:06
üzücü.. bir gün bizede saldırıldığında beraber cephede savaşırken umarım bu savaştan en hafif sıyrıklarla nasıl kultulurum diye düşünmezsin. kendi menfaatin uğruna...

sanırım eisenhower (muhtemelen yanlış yazdım);

"Savaştaki amacımız vatan uğruna ölmek değil.Karşındaki alçağın vatanı için ölmesini sağlamaktır."

Hoş bi söz.

HunTER
12/08/2004, 15:26

O cumleden bu manayı cıkarabılmek ıcın oldukca ugras vermıs olmalısın.. Ama atladıgın bısey var.. Bu benım savasım degıl...

xander
12/08/2004, 15:54
Sen == onlar onlar != hayvan onlar == insan doğru seni çekip kimse gel bu duruma tepki göster diyemez. Başlık insanlar ölüyor ve senin altına yazdıkların ölürlerse ölsünler banane. Saygı duyuyorum.

Tepkisi olabilecek kişiler için açılmış bir konu başlığı bu zamanında adolf hitlerde buna benzer girişim demek ufak kalır tabiri caizze cinayetler işlemişti Fakat o zaman dünya buna seyirci kalmamıştı. Dini konulara çekmek istemiyorum fakat o zaman ölenler hıristiyanlardı. Son yüzyıla baktığımızda müslüman kesim şiddetle katlediliyor. Suçlu dini istismar eden geri kafalı zihniyetler bizi bile dinimizden soğutuyorlar fakat ölenler masum insanlar. Beyaz kefen bile giyemiyorlar siyah ceset torbaları içinde dizilmiş son yolculukta banane diyen insanlar gölgesinde uğurlanıyorlar! Hoşçakalın hayatlarını yaşayamamış insanlar. :hey: Bravo silahlı insanlar :bravo:

HunTER
12/08/2004, 17:23
Tabı.. Suclu herzamankı gıbı bızlerız oyle degılmı.. Ama bısey soyleyımmı.. Bı halk eger yıllarca bır dıktatore boyun egmısse, eger bı halk ulkesını ısgal eden guclerı alkıslamıs ordusu tek bır mermı sıkmadan dagılmıssa, bı halk kendı kendıne dahı anlasamayıp kendı ınsanı olduruyor ve aynı halk benım ınsanımın kafasını keserken bunu banda kaydedebılıyorsa onlara acıyamıycam kusura bakma..

Buna saygı duyup duymamanda umrumda degıl acıkcası.. Sonucta senın fıkrın sana benım fıkrım bana..

Ansugo
12/08/2004, 17:41
Sen kendin birşeyler yapacak cesareti bulamazsan birileri o şeyi senin yerine yapacaktır. Mesela bizdeki AB uyum yasaları gibi dayatma ile ya da bir şekilde tepeden inme ile, ama muhakkak...

Iraklı şimdiye kadar özgürlüğü için birşey yapmadı. Keza özgürlüğü için örgüt kursa ve Saddam'a karşı savaşsa o zaman da terör örgütleri listesine alınırdı. Ama bir darbe ya da başka bir girişim olmadı.

Doğal olarak Amerikan bağlantılı Saddam rejimi yıllarca başta kaldı. Hatta sadece Saddam'ı değil zannedersem 54 e İngiliz valinin elinden tacını giyen kral zamanından bu yana...

Sonuç? Elbette birileri ölecek...

Mesela şu sürekli önümüze getirilen Filistinli olayları. Aman 3-5 kişi ölmüş, çok önemli! Daha üç gün önce Bosna katliamları... Halen süren Çeçenistan katliamı...

Sırf Çeçenistan ve Bosna'da ölenler Irak'la Filistin'de ölenlerin 10 katından fazla tutacaktır. Ama medya insanların gözünü özellikle Filistin'e ( anti-semitik akımdan dolayı...) ve şu an (popülerliğinden dolayı) Irak'a çevirtiyor.

Bu arada ölenlerin müslüman olması bende hiçbir umur haline yol açmıyor. Niyazi olmayı tercih edeceklerine bir amaç uğruna ölselerdi (mesela amerikalıları ülkelerine sokmamak için bir kurtuluş savaşı yapsalardı ve bu esnada saddam'ı da al aşağı etselerdi ) belki cennete gidebilirlerdi.

xander
12/08/2004, 17:56
Bilip bilmeden ırak halkını suçlamanı kınıyorum sonuçta ölen Türkün ölüm sahnesini seyret ve dinle o kişinin Türk kişiler tarafından öldürüldüğünü göreceksin. Kötü niyetli insanlar zaten senin şu anki yanlış düşünceni sağlamanın yollarını arıyorlar gördüğüm kadarıyla oldukçada başarı sağlıyorlar. Benim kendi arkadaşım gazeteci olarak bulunduğu ırakta aynı sekilde tutuklandı. Herşeyi yaşadı. Gerçek ıraklı insanlar tarafından sorguya çekildiği içinde şu an yaşıyor.! Umrunda olmayan bir konu içinde yazı yazmana anlam veremiyorum.

Ayrıca saygı kavramı umrunda olmayabilir yani bir nevi saygısız olabilirsin bunu yaşının ufak olmasına bağlıyorum.

Ansugo
12/08/2004, 18:00
Canım saçmalamasan iyi olur.

Biz kimseye laf yetiştirmiyoruz. Bir konu açılmış ve o konu hakkındaki görüşlerimizi diğer arkadaşlar ile paylaşıyoruz. Düşüncelere biraz saygılı olmayı öğrenmelisin ki aynı şekilde kendi düşümcelerin içinde saygı göresin.

Cekici
12/08/2004, 18:21
Tabı.. Suclu herzamankı gıbı bızlerız oyle degılmı.. Ama bısey soyleyımmı.. Bı halk eger yıllarca bır dıktatore boyun egmısse, eger bı halk ulkesını ısgal eden guclerı alkıslamıs ordusu tek bır mermı sıkmadan dagılmıssa, bı halk kendı kendıne dahı anlasamayıp kendı ınsanı olduruyor ve aynı halk benım ınsanımın kafasını keserken bunu banda kaydedebılıyorsa onlara acıyamıycam kusura bakma..

Buna saygı duyup duymamanda umrumda degıl acıkcası.. Sonucta senın fıkrın sana benım fıkrım bana..

Hunter +1 hatta + 1000 filan derim rahatlıkla bende acımam kardeşim kısasa kısas duva edinde TÜRK ordusu içeri fazla girmesin her kafaya 5 tane alırlar ve alıyorlar zaten...

Mingitau
12/08/2004, 18:23
....................................
Doğal olarak Amerikan bağlantılı Saddam rejimi yıllarca başta kaldı. Hatta sadece Saddam'ı değil zannedersem 54 e İngiliz valinin elinden tacını giyen kral zamanından bu yana...
........................

Düzeltmek lazım İngiliz Valinin elinden taç giyen kral pek yaşayamadı yerine geçen oğlunun yaptığı ilk iş ise İngiliz Milltler Cemiyetinden ayrılmak ve bölgede CENTO birliğini tesis etmek oldu. Lakin Petrol kuyularına el atınca Sosyalist darbe ile devrildi. Baasçılar(Ki sünni Araplar oluyorlar) yönetimi ele geçirip toprakları herkesin malı yaptılar vs... Lakin 10 yılda herkesi susturup petrol kuyularına el atınca, askeri darbe oldu ve baasçıların halka karşı yaptıkları şeyler geri alındı lakin Kuzeydeki bölgede eski düzene göre paylaşım yaptırıldı. Derken saddam önetime geçti İran Savaşı bahanesiyle petrol kuyularına el koydu. Kimsede bişi demedi. Çünkü İranla mücadele eden kahraman bir komutandı Saddam. (Biz bu filmi Afganistan' da da izledik sonradan.)

Gelelim Irak Halkının demokratikleşmesi ise eşyanın tabiatına aykırı birşey. Bölgede bilebildiğimiz 6000+ yıldan beri sınıflı yapı hakim olmuş, bir anda demokratik bir topluma geçiş imkansızdır. Olabilecek olan en iyi şey demokratikmiş gibi bir görüntü olmasıdır ancak görünen o ki o da imkansızdır. Bugün bunların dünya çapında kriz olması ise bölgede oynayan oyuncuların zamanındaki beceriksiz ve ileriyi görmekten uzak politikalarıdır. Bölgede şu ana kadar düzeni ve huzuru sağlayan biricik nesnenin din olduğunu görüyoruz her çağda. Ateşe tapanlarda hakim olsa, kitap sahibi semavi dinlerde hakim olsa bölgede huzuru sağlayan din mekanizması ise 1900 lü yıllarda İngiliz siyasetçilerinin gayretleri ile yerinden oynatılmıştı. artık din dışı bağlanılabilecek birşey verilmesi gerekli buradaki halka. Ki bu demokrasi gibi bir kavram kesinlikle değildir. Çünkü buradaki toplumda ya da dünyanın başka yerindeki bir toplumda rahatsızlık yaratan temel sorunlar yaşam şartları üstüne kurulu olanlardır. Iraktaki insanların yaşam şartları düzeltildiğinde ve tabii kaynaklarına gerçek değerleri verildiğinde, "örfii sistemlerine dokunulmadığında(*)" kimsenin sorunu kalmayacaktır. Bunun sonucunda ise zamanla örfii sistemin geliştiğini ve bölgenin sorun olmaktan çıktığını göreceğiz. Tabii bu bölgenin güçlenmesine ve şimdiki oyuncular tarafından çizilen kabukların zorlanmasına neden olacaktır ki bu durum oyuncular için "bir sorun" demektir.

Kafkas Halkları gerek Ruslarla gerekse Sovyetler ile mücadele ederken Rus/Sovyetlerin burada etkili olmalarının devamını sağlayan tek şey örfii sistemlerine müdahale etmemek olmuştur.

HunTER
12/08/2004, 18:35
Umrunda olmayan bir konu içinde yazı yazmana anlam veremiyorum.

Umrumda olmayan konu degıl senın benım fıkrıme saygı duyup duymaman..

Ayrıca saygı kavramı umrunda olmayabilir yani bir nevi saygısız olabilirsin bunu yaşının ufak olmasına bağlıyorum.

Saygı kavramını umursamıyorum demedım.. Yanı saygısız bırı degılım.. Demek ıstedıgım sen umarsamıyorsan eger, bu benım umrumda olmaz..

Neyse.. Sanırım once okudugun seyden dogru anlamlar cıkarman gerekıyor.. Bende bunu senın heycanına baglıyorum..

yildizib
12/08/2004, 18:43
Kimseyi ama kimseyi yaşından ötürü yazdıklarından aşağılamaya kalkışan kişiyi affetmem.Dalarım!Her iki anlamda...

"Akıl yaşta değil baştadır."derler.

xander
12/08/2004, 19:46
Dalarım!Her iki anlamda...

Nereye dalıyorsun ? :hey:

Sürekli üzerime biseyler yazmanı yalakalık olarak görüyorum. Şimdiki yazacağınında tamamen bu doğrultuda olacağına eminim ki başlığı ve konuyu da hiç bilmediğine okumadığına eminim sadece saldırı ve yalakalık başka birşey göremiyorum malesefki bu acı bir gerçek ama doğru! sende biliyorsun. Sadece konu başlığı altında fikirlerini yazmalısın bu konu başlığı bu doğrultuda açıldı. Senin saçmalaman için değil.

xander
12/08/2004, 19:53
Canım saçmalamasan iyi olur.

Biz kimseye laf yetiştirmiyoruz. Bir konu açılmış ve o konu hakkındaki görüşlerimizi diğer arkadaşlar ile paylaşıyoruz. Düşüncelere biraz saygılı olmayı öğrenmelisin ki aynı şekilde kendi düşümcelerin içinde saygı göresin.

Teşekkür ederim. Öğrenmem gerektiği şeylerin olduğunu hatırlattığın için. Kanatların oldukça genişlemiş oldukça yükseklerde uçuyorsun. güzelim.

*Her konu açışımda saldırı ya maruz kalıyorum nedeni kendimde aramalıyım.

yildizib
12/08/2004, 19:56
Nereye dalıyorsun ? yalakalık başka birşey göremiyorum malesefki bu acı bir gerçek ama doğru! sende biliyorsun.

Olmak yada olmamak bütün mesele bu sanırım.

Nerede yalakalık etmişim?Örnek gösteremezsin, kimseye yapmadım.Zaten Adminlerin çoğu ile kavgalıyım.Beni sevmezler.Bende onları.Sevmelerini de beklemem,istemiyorum.Ama senin çocukla dalga geçtiğini cümle alem gördü güzel kardeşim.

Şimdi benim sana sadece olmak ve olmamak hususunda senin için geçerli bir kelime sarfetmeye hakkım vardır sanırım.

Arkadaşlar terbiye sınırları dışına çıkmış "terbiyesi eksik" arkadaşımıza kimseye hakaret edemeyeceğini bir kez daha ve bir kez daha hatırlatıverin.

xander
12/08/2004, 19:59
Terbiyesizlik nerede ? senin konu başlığı altında yazmanı istemekmi ?

yildizib
12/08/2004, 20:06
Bir kaç insan tipi var burada.Belkide huydur.

1-Yaparlar,sonra "nerde yapmışım?" derler.Ben ise bakalım ne zaman anlayacak diye susuyorum.Aslında biliyorumki aptal ayağına yattığından eminim.
2-"Anlamıyorum ya" "Gerçekten ne demek istediğinizi anlamıyorum şu ne demek? bu nedir?"
İçimden aynen şöyle düşünüyorum "aptal mıdır nedir?".Aslında değilde kurnazlık yaptığını sanıyor anlamamış ayağına yatıyor.Nerdeyse inanasım geliyor gerçekten anlamadığına.

xander
12/08/2004, 20:14
Sanırım senin kalbinde kötülük var sadece konu başlığı altında yazı yazarsan kurallara uymuş olursun konuyu saptırmaya hakkın yok dağıtmaya hakkın yok
bak bir daha yazıyorum sadece konu başlığı ile ilgilen konu ile ilgilen
bak bir daha yaziyorum sadece konu ile ilgilen sadece konu ile
sadece konu ile ? Daha anlamadıysan yapabileceğim bişey yok.! açtığım konuya sürekli gereksiz yazılar yazmaya hakkın yok. Konuyu kirletmeyelim.

yildizib
12/08/2004, 20:20
Peki başka yazı yok.Sizin de ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun.

Daha anlamadıysan yapabileceğim bişey yok.!

Tek cümle:çok klişesin dostum.Sanırım bu cümle yeterli sana.Klasik ve ilkelce buluyorum yöntemini.Ben en son lisede yapardım arkadaşlarımı kızdırmak için.

xander
12/08/2004, 20:23
Bak hala devam ediyor Tamam sen zeytinyağı ol ben su :iih: :bravo:

cpa
12/08/2004, 20:26
Irak'ta olan şeyler benim de hiç hoşuma gitmiyor. Sonuçta ölenlerin çoğu masum insanlar. Bizim de insanlarımız ölüyor. Adam orada sıkışmış para kazanmaya gitmiş. Yakalayıp bi güzel başından acımadan vuruyorlar. Amerikalılar da Irak'takilere işkence yapıyorlar. Herkes birbirini öldürüyor. Orada olan şeyler normal şeyler değil. Sonuçta insanlar ölüyor. Amerika Irak'a saldırdığında halk saddamı indirip amerikaya karşı savaşabilirdi denmiş. Bu olabilecek birşey mi sizce? Bunun imkanı var mı? Halk hem amerikaya hem de saddama nasıl karşı koysun? Irak halkı bunu yapabilecek olsaydı hiç durmaz baştan yapardı. Bu düşünce çok saçma. Ve bu başlık altında sadece şunu görüyorum: "hunter ve saz arkadaşları xandera karşı" ...

Ansugo
12/08/2004, 20:36
Öffff kapadim konuyu. Dogru duzgun tartismayi bilmiyoruz. Illa kisisellestirecegiz.