PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İkİncİ Tren Kazasi Gebze

alico
11/08/2004, 18:11
Bugün Gebzede Tren kazası olmuş !...

Volkan Uzun
11/08/2004, 18:17
nazar degdi gene hukumete yaa,
ne guzel hersey yolunda giderken hep nazara geliyoruz ulke olarak.
kem gozlere sis.
olen varsa yakinlarini basi sagolsun.

Zerzevat Adam
11/08/2004, 18:28
80 yıldır nazar değmiyordu maşallah...

alico
11/08/2004, 18:47
Tavşancıl'da iki tren çarpıştı: 6 ölü, 40 yaralı

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Tavşancıl beldesinde meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre, 6 kişi öldü, 40 kişi ise yaralandı.

Kocaeli Tavşancıl'da meydana gelen tren kazası ile ilgili olarak TCDD Genel Müdürlüğü'nde bir kriz masası oluşturuldu. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman başkanlığındaki kriz masasından alınan bilgiye göre, kaza saat 16.50 sıralarında Kocaeli'nin Tavşancıl mevkiinde meydana geldi. Kaza, saat 10.20'de 171 yolcu ve 9 personel ile Ankara'dan hareket eden Başkent Ekspresi ile Haydarpaşa tren garından saat 15.15'te 8 vagonla hareket eden Adapazarı Ekpresinin kafa kafaya çarpışması ile meydana geldi. İlk belirlemelere göre, kazada 6 kişi öldü, 40 kişi ise yaralandı.

www.zaman.com.tr

HunTER
11/08/2004, 18:55
Sakınan goze cop batarya onun gıbı bısey sanırım bu.. Tum gozler demıryollarının uzerındeyken hala kaza olabılıyorsa pes dogrusu.. Bence artık cıdden bırılerı ıstıfa etmelı..

Zerzevat Adam
11/08/2004, 19:15
İki gün sonra kriz olsa "Herşey Allah'tan"...

Irak'a asker yollasaydık ve ölenler olsaydı: "Ecelleri gelmiş"...

Kaderde ne yazıyorsa, yok efendim Allah isterse herşey olur, Allah'ın dediğine karşı mı geleceğiz...

Yahu Laiklik anlayışı bu mu?

Öyleyse bizde bırakalım piyasaları, bırakalım iç-dış ilişkileri Allah bizi korusun... Varmı böyle baştan savmacılık, sorumsuzluğun bedelini manevi değerlere yıkmak...

Ansugo
11/08/2004, 19:22
Allah'ın işi işte.

Zerzevat Adam
11/08/2004, 19:34
Depremlerde öyle...

Depremler doğanın gerçekleri fakat önlem almazsanız zararlı olurlar. Ve önlem alınmadığı müddetçe suç insanındır.

Bu tren kazalarına gelince; bunlar olağan şeyler veya doğal afetler değil. Bunlar tamamen insanın sorumluluğunda olan şeyler.

Teknolojik eksiklik ve uyumsuzluk, teknik bilgi yetersizliği ve sorumsuzluktan dolayı kaynaklanan olaylar "sorumlu" olması gereken kişilerin suçudur.

Belki siz herşeyi planladınız fakat alt katmanlarda mesela memurlarda sorumsuzluk oldu bu ne demektir siz herşeyi planlamadınız veya herşeyi kontrol etmediniz. Aktif olarak olmasada suç yine size aittir.

Uyumsuz raylarda belli bir hızın üstüne çıkılmaması gereken trenlerin sadece adını "hızlandırılmış" koymak şov yapmaktır...

Mingitau
11/08/2004, 19:44
Ben Allah akıl fikir versin sonradan da olsa diyorum, ama içimde bir umut belirdi belki artık ilgili bakanlıklara müdürlüklere filana falana eşeğin öldüğü yerde profesyonel olmuş kişiler getirilmez. Tabii birde insan yük ses ve bilginin aynı sınıfa koyulması da bir absürdlük örneği...

Ali Sarı
11/08/2004, 20:29
Bu forumlardaki yorumları okudukça kendimi bir acayip hissediyorum hep. Niye acaba bi fikri olan varsa benimle paylaşır mı? Mail gönderse de razıyım: alisari@softhome.net

Rapsodi
12/08/2004, 08:45
Sakınan goze cop batarya onun gıbı bısey sanırım bu.. Tum gozler demıryollarının uzerındeyken hala kaza olabılıyorsa pes dogrusu.. Bence artık cıdden bırılerı ıstıfa etmelı..
Birilerinin istifasi neyi cozecek yada suclu kim belirli mi? bir politikacinin kaza yerine gidipte insanlara yardim edecegine TV kameralarinin karsisina cikip "hukumet istifa" demesi cidden agirima dokunuyor,o adamin oraya yardim icin degil de birilerine belaltindan vurmak icin geldigine inandiriyor insani. Dun kaza sonrasi is cikisima geldigi icin oralardaydim ,o kadar cok dediokdu donuyorki kimi makinistlerin sarhos oldugundan kimi ,tren daha cikmadan makinistin kavga ettiginden vs bahsediyor...

Rapsodi
12/08/2004, 08:47
İki gün sonra kriz olsa "Herşey Allah'tan"...

Irak'a asker yollasaydık ve ölenler olsaydı: "Ecelleri gelmiş"...

Kaderde ne yazıyorsa, yok efendim Allah isterse herşey olur, Allah'ın dediğine karşı mı geleceğiz...

Yahu Laiklik anlayışı bu mu?

Öyleyse bizde bırakalım piyasaları, bırakalım iç-dış ilişkileri Allah bizi korusun... Varmı böyle baştan savmacılık, sorumsuzluğun bedelini manevi değerlere yıkmak...
Laiklik nedir?
İki kelime yaz ama mantikli olsun.Tevekkul nedir bunu da arastir birkac kelimede o konu hakkinda yaz.

redial
12/08/2004, 09:22
<komplo_teorisi:1>
Acaba diyorum, birileri insanlari demiryollarindan uzak tutmayami calisiyor?
</komplo_teorisi:1>

Volkan Uzun
12/08/2004, 09:46
<teori2>
acaba ilk kazadaki vurdumduymazlik, bakannin eski arkadasini ve alakassiz birini tcdd muduru yaptirmasi unutturulmayami calisiyor yeni kaza ile
</teori2>

Ali Sarı
12/08/2004, 12:19
<teori2>
acaba ilk kazadaki vurdumduymazlik, bakannin eski arkadasini ve alakassiz birini tcdd muduru yaptirmasi unutturulmayami calisiyor yeni kaza ile
</teori2>
He, dediğin gibi oluyor. Bakan arkadaşını tecededeye müdür yaptı, siz köfteyi çakmayın diye de belli aralıklarla tren kazaları yaptırtıyor.

Kitap yazmayı düşünüyor musunuz? Böyle cicili cicili komplo teorileriyle dolu olan? Müthiş bir teorisyen potaensiyeli görüyorum sizde. Yazarsanız omerbalyali ve diğer arkadaşları da yanınıza almalısınız. Çok satar, inanın çok satar. Köşeyi döner, sanal_programcilik işlerini de bırakırsınız. Buralara da uğramazsınız bir daha. (ne güzel olurdu)

yildizib
12/08/2004, 14:32
nazar degdi gene hukumete yaa,
ne guzel hersey yolunda giderken hep nazara geliyoruz ulke olarak.
kem gozlere sis.
olen varsa yakinlarini basi sagolsun.

Üzgünüm ama işler hiç de iyi değil.Aslında kim oldukları, ideolojileri neymiş umrumda değiller.Yaptıklarında kayda değer bir şey göremiyorum."double yol, hızlı tren ..." çok açık ifade ile söylersem;Yaptıkları hocanın "diken,yün" hikayesine benziyor.

"Bahar gelecek dikenler büyüyecek buradan geçen sürüler dikenlere sürtününpte yünlerini bırakınca ben onları toplayacağım ve borcumu ödeyeceğim..."

Ben 2005'te görürüm hükümeti de halkın güvendiği insanı da...Bu bir beklenti veya temenni değil.Keşke aksi olsa.Fakat perşembenin gelişi çarşambadan belli olurmuş.

Birde "ölme eşeğim ölme" diye bir fıkrası da var bilirmisiniz?

HunTER
12/08/2004, 14:43
Eger ben TCDD genel muduru olsam ve ılk kazanın ardından tum dıkkatımı ve personelımı ıkıncı bır kaza olmamasına yogunlastırmısken (acaba?) aynı hatta ıkıncı bı kaza olsa sanırım ıstıfa ederdım.. Cunku durum ortada bu benım ve ekıbımın becerıksızlıgı..

Demek ıstedıgım, o makınıstler sarhos olabılır yada belkı hareket amırlıgının ıhmalı vardır.. Belkıde sınyalızasyon sorunuydu.. Ama o makamdakı ınsanların gorevıde zaten tum bunları kontrol edıp denetlemek degılmı?

Yanı bunu bıle yapamıyorlarsa o makamlarda neden oturuyorlarkı?

yildizib
12/08/2004, 14:50
o makamlarda neden oturuyorlarkı?

Hastalık.Makam hastalığı.Bir çok insana dikkat ettiniz mi?ünvan ve san'a çok önem veriyor.Mesela kendilerini tanıtırken bile ben <ünvan/> ile tanıtıyorlar.
Oysaki japanya da örneğin insanlara ne iş yaptığını sormak ve ne işle meşgul olduğunu söylemek ayıp sayılır.

"Ben bilmem ne bilmemne müdürü Fenasi Kerim"

Bana ne ünvanından sordum mu?

yildizib
12/08/2004, 14:52
Ayrıca duvarlara resimini yaptırıp asmak, heykel gibi şeylerle de bu hastalık kendini gösteriyor.

Başka bir örnek bilim kitaplarında yer alıyor.Türkiye de "pfofesor dr..." ünvanını başa yazmadan edemiyorlar.

Amerika'dakilerde ise sadece "soy ismini" yazıyorlar.Başka da bişey yok.

Berkeley fizik dersleri,kittel katıhal fiziği.Adamın adını bilmiyoruz...

Rapsodi
12/08/2004, 14:56
Eee kolay mi oralara gelmek,adamlar yillarca o makama gelebilmek icin dirsek surtuyorlar :P

Mingitau
12/08/2004, 15:32
.............
Amerika'dakilerde ise sadece "soy ismini" yazıyorlar.Başka da bişey yok.
Berkeley fizik dersleri,kittel katıhal fiziği.Adamın adını bilmiyoruz...

Bu kısım kültürle ilgili, Avrupa' da kişinin önemi yoktur ama soyun önemi çoktur, eski zamanlardan kalan bir alışkanlık bu kendini soyismi ile tanıtmak. Balkanlardan Anadolu' ya göçetmiş olan köylerde de bir kişi kendini tanıtırken Mahmut Hocaların Ali gibi tanıtır kendini bu da ordakilerle yaşanan kültür etkileşiminden dolayı ortaya çıkmıştır. Genellikle çok seviyeli toplum yaşamlarında öne çıkar, zaten iki seviyeli olan toplum yaşamı İslamiyet ile birlikte Anadolu' da tek seviyeli hale gelince bu da Anadolu' dakilerin alışkanlığı olmuştur.

Genelde benim gördüğüm kapakta değil ama iç sayfada Dr.AXCCBBB gibi ünvanlarının da yer aldığı yabancı kitaplarda.

o-z-a-n
12/08/2004, 15:51
... Cunku durum ortada bu benım ve ekıbımın becerıksızlıgı..

Hayır Türkiye'de bu; "sizden önceki ekibin beceriksizliğidir" ve siz "onların bıraktıklarını" düzeltmeye çalışıyorsunuzdur...

Kolay gelsin...

Mingitau
12/08/2004, 16:32
Hayır Türkiye'de bu; "sizden önceki ekibin beceriksizliğidir" ve siz "onların bıraktıklarını" düzeltmeye çalışıyorsunuzdur...
Kolay gelsin...

Evet Demir yolları ile ilişkisi Bakanın şunun bunun yakını olmak ve bir kaç kez seyahat etmekten öteye olmayan kişilerin oluşturduğu ekiple....

o-z-a-n
12/08/2004, 16:38
... bir kaç kez seyahat etmekten öteye olmayan kişilerin oluşturduğu ekiple....

Hiç olmazsa tren görmüşlüğü var, buna da şükür...

Kolay gelsin...

Volkan Uzun
12/08/2004, 17:16
@ali_sari, o tamamen ortaligi yumusatmak icin verilmis hafif espri icerikli bir mesajdi.
olayi kisisellestirme benim naptigim ne yapacagim seni zerre kadar ilgilendirmedigi gibi de ileride napacagima dair senin fikrini falan sormadim.
foruma gelmeyecegim gun sevinecegini belli etmissin tesekkur ederm en azindan bunu bilmem iyi oldu

yildizib
12/08/2004, 17:38
@sanal programcı:

Ayarı bozuk bir kaç kişiye tekrar ayar çekmem gerekebilir.Çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dilerim.

Ansugo
12/08/2004, 17:45
<teori2>
</teori2>

:hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha

Ali Sarı
12/08/2004, 21:34
@ali_sari, o tamamen ortaligi yumusatmak icin verilmis hafif espri icerikli bir mesajdi.
olayi kisisellestirme benim naptigim ne yapacagim seni zerre kadar ilgilendirmedigi gibi de ileride napacagima dair senin fikrini falan sormadim.
foruma gelmeyecegim gun sevinecegini belli etmissin tesekkur ederm en azindan bunu bilmem iyi oldu
Fikir beyanında bulunmak için, fikirlerimin sorulmasını bekleme gereksinimi duyan biri değilim. Olayı kişiselleştirmiyorum. Sadece sizin kişisel tavırlarınızın, bahsi geçen olayları çarpıtma amaçlı olduğunu görüyorum, hepsi bu.

@yildizib: Üzgünüm ama senin seviyene inemeyeceğim.

Volkan Uzun
12/08/2004, 21:46
kisisel tavir degil dusunceydi.
ben en azindan olmus bir tren kazasi hakkindaki dusuncelerimi soyledim, bircok medyayi online okudum vs.
sen benim hakkimda atip tutarken hangi kaynaklardan faydalandin merak ettim
gercekten belkide haklisin son birkac aydir artik sIkmaya baslamisti bu forum
sizlere birakmaliyim bu forumu haklisin

Ali Sarı
12/08/2004, 21:56
Evet, tek derdim bu. Burayı bana bırakmalısın. Keşke bu kadar anlayışlı olduğunu daha önceden söyleseydin de ben de bu kadar uğraşmazdım. Ama forumu bırakma gerekçen, sıkılmış olman değil, gerçekten de burayı bize bırakma fikrin olmalı. Diğer türlüsü kesmez bizi.

Alakasız bir dipnot: Gazeteler, bilgi edinme kaynağı değildirler. Olmamıştır, olmayacaktır da.

yildizib
12/08/2004, 22:42
Üzgünüm ama senin seviyene inemeyeceğim.

Ben senin seviyene inebilirim.

HunTER
12/08/2004, 23:30
Konu dısı:
Dıyorumkı soyle hepımız bı alana toplansak.. Gıysek kıspetlerımızı bı guzelde yaglanıp cayır cımen debelensek.. Hem ofkemızı kusar hemde ata sporlarımızı yadetmıs olurduk..

Volkan Uzun
12/08/2004, 23:33
konu disina cikacagi kadar cikti zaten Hunter.
kusacak ofkem yok sagolasin teklif icin.
beni yaglamaniz icinde 50 kg yag lazim sanirim hacmim epey iri yaff :(
kavga etmek yerine guzeli dogal seleksiyondur.
zamanla duzelir hersey.

yildizib
12/08/2004, 23:36
Müthiş fikir.Ama ben pek bilmem güreş beni yenersiniz.Eskerde koşuda herkes geçiyodu beni.Çok hamlamışım yaw.

Anlamıyorum durup dururken niye birden agresifleşiliyoruz.Acaba merak ediyorum birbirine saygı ile karşılıklı konuşulmuş konu var mı ve böylece biten bir konu.

BBG tipli ceviz kullanıcılarını protesto ediyorum.

Mingitau
12/08/2004, 23:45
konu disina cikacagi kadar cikti zaten Hunter.
kusacak ofkem yok sagolasin teklif icin.
beni yaglamaniz icinde 50 kg yag lazim sanirim hacmim epey iri yaff :(
kavga etmek yerine guzeli dogal seleksiyondur.
zamanla duzelir hersey.

Ehe tamam ceviz de dişime göre rakip bulamıyordum, mesela Ansugo Hunter Fatihhood, Muharrem, Yemre vs.. üflediğimde düşecek gibiler, artık Sanal Programcı' nın buraya gelmesini bekleyip güreş tutacaz, ya da Apachilerin at koşturdukları uçsuz bucaksız bir çayırda güreş tutacaz :hey:

@HunTER :bravo:

HunTER
12/08/2004, 23:45
Acıkcası, henuz forum cok yenıyken, cok az kullanıcısı varken ve henuz yonetıcıler dahı bırbırlerını yenı yenı tanıyorken bu forumda oldukca guzel tartısmalar yapılabılıyordu.. Ama sanırım sımdı bunu soylemenın bı anlamı yok.. Zamanı gerı cevıremıyecegımıze gore bırbırımızle anlasmamız gerekıyor..

abakan
12/08/2004, 23:46
iki seviyeli olan toplum yaşamı İslamiyet ile birlikte Anadolu' da tek seviyeli hale gelince bu da Anadolu' dakilerin alışkanlığı olmuştur.

Bu konuyu biraz açıp inceleyelim. Şöyle biraz daha derine dalalım :)

yildizib
12/08/2004, 23:50
Ya ben bazen istemeden agresifleşiyorum bunu kabul ediyorum.Ne yapayım eğer biri gelmiş ve damarımı zıplatan şeyler yapınca dayanamıyorum.Kimseyle dalaşmak niyetim değil.Hatta bundan nefret ediyorum.Ama birinin diğerini aşağılaması gibi bir şeyle karşılaşınca frankenstein'in canavarı ortaya cıkıyor ve durduramıyorum.Hele yapılan direkt bana ise otomatiğe bağlanıyorum.Ne yaptığımın farkında olmuyorum.Klavyenin tuşları neredeyse yerinden fırlayacak oluyor.

Bu noktada kendi payıma özür dilerim.

Ali Sarı
12/08/2004, 23:57
Üstadımın sözünü dinleyerek, bir şey yazmıyorum, kendime hakim olmaya çalışıyorum. Üstadımın da ellerinden öpüyorum.

abakan
13/08/2004, 00:12
Ehe tamam ceviz de dişime göre rakip bulamıyordum, mesela Ansugo Hunter Fatihhood, Muharrem, Yemre vs.. üflediğimde düşecek gibiler, artık Sanal Programcı' nın buraya gelmesini bekleyip güreş tutacaz, ya da Apachilerin at koşturdukları uçsuz bucaksız bir çayırda güreş tutacaz :hey:

@HunTER :bravo:

Sen gelde rakip gör!!

10 gün sonra istanbuldayım
Sultanahmet At meydanı'nda güreş tutalım senle!
:) :D

Mingitau
13/08/2004, 00:43
Bu konuyu biraz açıp inceleyelim. Şöyle biraz daha derine dalalım :)

Canım abim şöylekin şu an Anadolu' da büyük bir çoğunluk kendini Türk olarak tarif eder. Ki Ağrı dağında bulunan mezar taşlarına, Siirt' te bulunan mezar taşlarına, Frigya döneminden kalan yazıtlara bakarsak ve Anadolu' daki ateş Kültünü incelersek doğrudan Kuzey Himalaya' daki inanış tapınış vs.. ye benzediğini görürüz. burada önemli olan unsur her zaman ki gibi ayırt edici semboller ve dildir. TTK 14. Kurultayında Anadolu' da Türk unsurunun yaygın olarak anadoluda yaşadığı yılları ile ilgili olan 1071 ön yargısından vazgeçip mezarlardaki kemiklere yapılan Karbon 14 test sonuçlarını benimsedi MÖ 3200.
Gelelim Türk halkının yaşayışına, Türk halkında iki tür tabaka vardır. Yöneticiler ve yönetilenler. Yönetenler kısmına Beğ, yönetilenler kısmına ise Karabudun denir.
Genel anlamda Beğ kısmı orduda yüzbaşı ve üstü rütbeye sahip olan kişilerden oluşur. Beğ çocuklarının ise "yetenekli olanları" orduya alınır ve yüz başı olarak orduya girerler. Bu durumda Beğ statüsününde ikiye ayrıldığını görüyoruz soydan dolayı(atası Beğ olanlar) Beğ olanlar(sayılanlar), yeteneği ile Beğ olanlar. Ozanlar, bilginler, sanatçılar ve Kamlar da Beğ sayılırlar.
Beğ olmak bir ölçüde herkesin yeteneği ile yüksenilen bir konum olduğu için ve genelde Beğler her yıl sonunda tüm kazandıklarını olmayanlara dağıttıkları için toplum içinde soy üstünlüğü pek dikkate alınan bir şey değildir.
İslamiyet ile birlikte gelen eşitlik ilkesi ise bu durumu pekiştirmiştir. Bu yüxden Anadolu insanında soyismi ile tanışma pek azdır genelde ilk isim söylenir. Ama İslamiyetin geç ulaştığı ve yerleşik düzende toplumsal sınıflandırmanın olduğu yerlerde, Endonezya, Kafkas Bölgesi ve Balkanlarda( Hatta islamiyet orda çıkmış olmasına rağmen Arap Yarımadasında) hala eski alışkanlıklar devam etmekte ve insanlar kendilerini tanıtırken öncelikle soylarını belirtmekteler. Arkdaşın gösterdiği örnekte ise Kitap üstünde sadece soyadın belirtilmesi, sınıflı toplumlarda soyların üstünlüğünün olmasına güzel bir örnektir. Toplumumuzda ise soyadı ayırdedici bir şeydir, tıpkı TCK No gibi. Toplumumuzun önem verdiği kişi ve özellikleridir: Ünvanı ve Adı. eğer soyadı kullanılmasaydı, soyadı kanunu olmasaydı kitapların üstünde Prof.Dr. Orhan yazardı.