PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hayatı nasıl kazanılır?!?!?

McCopelm
11/08/2004, 11:14
Düşünün şimdi cepte 5 milyon paranız var evde de sadece bilgisayar ve cd-writer var ticaret için kullanılıcak.Bu 5 milyon sermayeyle neler yapardınız ama okul da var yane okula da gidiom...

Grafik
11/08/2004, 11:18
böyle sermayenin içine edeyim derim o beş milyonuda okulda hatunlarla yerim :tabi:

HunTER
11/08/2004, 12:09
Neden okul harclıkların yetmıyormu?

McCopelm
11/08/2004, 12:12
Hayır ya yeter mi hiç

HunTER
11/08/2004, 12:15
Pekı bıraz daha fazla harclık ıcın okulu aksatmana degermı?

McCopelm
11/08/2004, 12:17
Aksatcam demedim ki ben ama yeter artık sıkıldım böyle yaşamaktan

HunTER
11/08/2004, 12:50
Okul mutlaka aksayacak ve sen ılerde sımdı oldugundan cok daha fazla sıkılacaksın.. Yınede tavsıye ıstıyorsan okul sonraları part-tıme bı ıste calıs.. Bır fotografcıda dugun resımlerı duzenleyebılırsın ornegın, yada bır ınternet cafede oyun kurup fıs kesersın..

Ve bu hayatının sonuna kadar boyle gıder...

pan
11/08/2004, 14:33
5 milyonun 4 milyonuyla bir portakal sıkacağı alıyosun (ancak manuel olanlarına yeter para), sonra 1 milyonun 500 bini ile bir portakal alıyorsun (diğer 500 bin ile plastik bardak alacaksın), o portakalın suyunu sıkıp 1 milyona satıyorsun, 1 milyonla 2 portakal alıp, 2 bardak su sıkıyosun ve onuda satıp 2 milyon kazanıyorsun, 2 milyon ile 4 portakal alıp, sularını sıkıyorsun v esatıp 4 milyon kazanıyorsun, durmadan bu şekilde al-sık-sat işlemine devam ediyorsun, bir de bakmışsın portakal kralı trilyoner bir işadamı olmuşsun :)

verdiğin bilgilerden yola çıkarak ancak bu şekilde bir tavsiyede bulunabilirm, ha birde cdrw ın olduguna göre, onu satıp otomatik bir sıkacak da alabilirsin tabi, kolay gelsin...

sımone
11/08/2004, 14:49
Valla 5 milyonun değerini bilip ya hiç harçlığım olmasaydı diye düşünürdüm.Çünkü okuyan ve 5 milyonu olmayan birsürü insan var.

xander
11/08/2004, 15:56
Önce yola yürüyerek çıkardım sonra bir sayısal loto bayisine yanaşır 350*4=1400000 yarim kupon sayısal loto oynardım geriye kalan 3600000 lira ilede okula yol parası yapar para kalırsada bişeyler yerdim. Tabi geliş parasınıda ayırmışsam.

*Yapmam gereken ve en önemlisi tamamen kendimi derslere verirdim .* :hey: *

afacan8
18/08/2004, 08:51
Oku oku oku bence...
Matematik oku, Tıp oku, bilgisayardan uzak dur :) :P

-Ben commodore 64 zamanından bu yana bilgisayarcı cocuk diye bilinirim.
İlk okulda arkadaşlarım bize oyun oynamak için gelirdi. Bu orta okula kadar devam etti.
-Sonra amiga 500 devri başladı. Oyunlar güzelleşti, misafirlerimde artttı :)
-Sonra PC aldım bu seferde Adult metaryaller için arkadaşlarım bizden çıkmazdı (bir ilçedeydim ve bildiğim tek Pc bende idi :))
-Sonra başkalarıda almaya başladı. Herkese Windows kurmaya başladım.
-Uzunca bir dershane döneminden sonra Üni hayatı başladı 1,5 yıl kadar internet cafe + teknik servislerde çalıştım. Minicik ücretler karşılığında.
-Bu işlerden vazgeçip özüme yani proğramcılığa döndüm. Son iki senemde öyle ufak tefek kazançlarla geçti.

Şimdi ise Kimyayı bitirdim dershanelerin birisinde "BELEŞ" staj yapabilmek için bir yerlerimi yere vuruyorum. Sadece bir soru daha fazla yapsaydım şimdi çok daha farklı olabilirdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Bence oku! güzel bir bölüm oku! Para için oku :) Bir yerden sonra herşey gidiyor sadece para kalıyor...

Bundan sonrasını ben bilmiyorum. Ama yakın zamanda tecrübe edeceğim sanırım. Ama para gelmeye başladıktan sonra yine Hobylerin felan depreşir herhalde... Çünkü karnın doyunca sosyalleşmeye, sevdiğin şeylere geri dönmeye felan başlarsın herhalde :)

acemi
18/08/2004, 11:31
Sermaye ne durumda? Hala duruyor mu?

Nox
18/08/2004, 17:25
arkadaşların dedigi gibi bu kadar sermaye ile zaten bir iş yapmak zor, yaparsin ama cok zorlanirsin...

şöyle bişey yapabilirsin, pek sacma olacak ama, genclik hep adult cd'ler ister, cevrenden buldugun cd'leri cogaltarak satabilirsin...

warez, programlar,oyun falan cd'ye cekip satabilirsin...
aklima gelen bu, hep derslerine pek engel olmamış olur, hemde para kazanırsın...

acemi
18/08/2004, 17:59
şöyle bişey yapabilirsin, pek sacma olacak ama, genclik hep adult cd'ler ister, cevrenden buldugun cd'leri cogaltarak satabilirsin...

warez, programlar,oyun falan cd'ye cekip satabilirsin...
Arkadasi bosuna ugrastirma, yasa ve ahlak disi seyleri yapip yapmamak sorun degilse, hirsizlik gibi daha kolay yonetmler tavsiye edebilirsin. Hem baslangic asamasinda sermaye de gerektirmez.

Volkan Uzun
18/08/2004, 19:13
herseyi sat dolar al

berza
08/09/2004, 14:45
abi bence kopya cd işine gir o beş milyonun 4.5 i ile boş cd al ve mp3 oyun falan sat okulda nasıl olsa satarsın kalan 500 bin ile ise o günlük yol paranı çıkarırsın eminim bununla okul için harçlığını çıkartabilirsin hatta bilgisayarına bir iki yeni parça bile alabilirsin tabi kıyaslarsan parça yerine başka yerlerdede kullanabilirsin bu parayı

şunuda yaapabilirsin.... bir iki arkadaşına parça sat ama bunun için bilgisayar satıcıları ile aran iyi olması gerekir. parça başına 10 15 dolar kar bile elde edebilirsin