PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Benim hastalığımın adı disleksi imiş :)

Ateşbalığı
10/08/2004, 16:54
Burada özet bilgi (http://www.bilkent.edu.tr/~bilheal/aykonu/Ay2003/september03/disleksi.html)

Burada ayrıntılı bilgi var (http://www.biltek.tubitak.gov.tr/dergi/97/nisan/disleksi.html)

Ben benim durumumun bir hastalık olduğunu bilmiyordum yaklaşık yarım saat önce öğrendim bunu.Msn de bir arkadaşım keşvetmiş yazma konusndaki problemimi.

Tabiki burada anlatılan özelliklerin hepsini taşımıyorum.

*Çocukken çok erken öğrendim okumayı yazmayı ama içinde ( ğ ) harfi olan kelime de durur düşünürdüm.Bu ne diye.Okuyamazdım bir süre o kelimeyi .

*Alfabeyi ezberleyemiyorum.

*iki yıl boyunca ingiliz arkadaşlarım vardı onlarla çatır çatır ingilizce konuşurdum ama hala ingilizce yazamıyorum.Okumakta güçlük çekiyorum.

Ben bunlara anlam vermiyordum,bu hastalığın bütün belirtilerini taşımıyorum ,ama insanın 27 yaşına geldiğinde yıllardır anlam veremediği özelliklerine bir tanım getrmesi çok ilginç bir şey.

Forumda yazdıklarımın anlaşlmamsı bazı harfleri sürekli unutmamda bundan dolayıymış.

Yani anlayacağınız mazeretim var asabiyim ben. :)

Eminim aramızda benim gibi olanlar vardır.Zaten açıklamalarda da anlatıyor bu hastalığı taşıyanlar aynı özellkleri taşımıyormuş.Bu nedenlede tanımlanması ve keşvedilmesi çok zormuş.

Not:Tüm bunları birileri çıkıpta dalga geçsin diye yazmıyorum,sadece mazeretimi açıklamak ve benim gibi olanalrında kendilerini tanıması açısından yazıyorum.Birde elbbette öğrenme bozukluklarından bi haber öğretmenlerin elinde yetişecek biz cevizcilerin çocuklarını daha iyi tahlil edebilmeleri için bir ek bilgi olması bakımından yazıyorum.

Sevgiler,

sLosH
10/08/2004, 17:08
çok ilğinç ve çok tanıdık geliyor sanki benmişim gibi :)

selami_32
10/08/2004, 17:20
yazı yazman işyerindesorun çıkarmıyorsa burya nasıl yazdğın pek önmli değil. normal bir hastalık olsa geçmiş olsunderdim ancak o tür değil. buarda birinci verdğin linkte mickey mouse'de aynı hastalık vear diğyor : nassı yani?

sayğılar.

Ateşbalığı
10/08/2004, 17:30
:) yani o karakteri yaratn kişi.Zaten bu bir hastalık değilmiş zihinsel bir özellikimiş.

Sevgiler,

yildizib
10/08/2004, 17:47
Ben de arapça harfleri unutuyorum.Ben de bir başkasıdır.Yada bir başkası bendir. ikisinden biri olacak muhtemelen.

HunTER
10/08/2004, 18:16
Bılım Teknıgın Temmuz 2004 sayısında ozel ogrenım bozukluklarına ılıskın bır yazı var.. Belkı yararı olur..

Ek olarak Amerıkada yapılan bı arastırma her on kısıden bırınde ozel ogrenım bozuklugu oldugu saptanmıs.. Bu oran gelısmemıs ulkelerde gıderek azalıyormus.. Ama bunu bu ulkelerın bu tur bozuklukları farkedememelerıne baglıyorlar..

Neyse.. Dıyecegım, aslında her bırımız bu tur bır bozukluga sahıp olabılırız.. Ornegın ben matematıkle ılgılı bu tıp bı sorunum oldugundan cıddı cıddı suphelenıyorum..

Not: Bu arada egıtım fakultelerınde okuyan ogrencılerın ders konularından bırıde bu.. Yanı ozel ogrenım bozuklukları.. En azından yenı mezun olan ogretmenler bu anlamda egıtılıyor..

Mingitau
10/08/2004, 18:27
Geçmiş olsun, inşallah şifa bulursunuz.:kihkih:

:cinside:

Ali Sarı
10/08/2004, 18:27
Ben de arapça harfleri unutuyorum.Ben de bir başkasıdır.Yada bir başkası bendir. ikisinden biri olacak muhtemelen.
Ben de Osmanlıcaya merak sardım bu aralar. Arap alfabesinden farklı olan 4 harf var, hala onları ezberleyemedim. Yoksa, yoksa ben de mi hastayım :kuuul:

Ansugo
10/08/2004, 19:46
Eh; rahman ve rahim olan Allah-u alem hak teala bize sabir ihsan eylesin o zaman, ne diyelim?

selami_32
11/08/2004, 08:17
@Ansugo geyik muhabbeti yapan insanları (http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=96815&postcount=1) protesto etmişsin ancak senin de farkın yok yani

saygılar.

Ansugo
11/08/2004, 09:09
Himm yanlis anlamissin.

Ben geyik muhabbeti yapanlari degil, geyik konulara sayfalarca yazıp bilişim konularında tek kelimesi olmayan uyeleri protesto etmisim. Hatta gene orda demisim : Forumu sadece hayata dair ve bilişim ve hayat'tan ibaret sanan

Bilmiyorum, anlatabiliyormuyum. Eger anlatamadi isem, nickimin uzerine tikla find more posts de sayfalara gozat. Sonra bilisim ve hayat ile hayata dair konulari ile diger konulara yazdigim mesajlari kontrol et. Sonra bu mesajlarin istatistigini cikar. Daha sonra bu istatistigi pasta ve cubuk grafiklere dok. Daha sonra grafikteki Bilisim ve hayat ile hayata dair bolumlerini pembe renk ile, digerlerini ise çıyan renk ile boya.

selami_32
11/08/2004, 10:43
@Ansugo gönderdiğin son 500 posta göre grafiğini çıkarttım . Forum hepsini göstermiyordu rakamlar tamamen dğrudur yalan yoktur. yorum size ait. :s006:

saygılar.

Mingitau
11/08/2004, 10:55
Yanlış yapmışın renkler ters :kihkih: :hey:

selami_32
11/08/2004, 11:07
Yanlış yapmışın renkler ters :kihkih: :hey:

renkler sonucu değiştirmiyor :p

sagyılar.

Ansugo
11/08/2004, 11:10
@Ansugo gönderdiğin son 500 posta göre grafiğini çıkarttım . Forum hepsini göstermiyordu rakamlar tamamen dğrudur yalan yoktur. yorum size ait. :s006:

saygılar.

Ahahaha. Harika!

Grafik için teşekkür ederim.

Demek ki 199/301 gibi bir durum var. 2/3... Yani iki mesaj hayata dair ve bilişim ve hayat ile protesto ya; 3 mesaj BT konularina...

Demek ki kendi soyledigimi yalamak zorunda degilim! Yasasin! :hey:

selami_32
11/08/2004, 11:36
Ahahaha. Harika!
Grafik için teşekkür ederim.
Demek ki 199/301 gibi bir durum var. 2/3... Yani iki mesaj hayata dair ve bilişim ve hayat ile protesto ya; 3 mesaj BT konularina...

ancak bu rakam senin geyik konulara yatkınlığın olmadığını ispatlamaz.
Ayrıca "Hayata Dair"de açılan ciddi topicleri bile geyik konuya çevirmek konusundaki ustalığın da şaşırtıcı düzeyde...

saygılar.

Ansugo
11/08/2004, 12:19
Hayata dair'de ciddi konu mu acilmis? Hani? Ne zaman ?

Ateşbalığı
11/08/2004, 12:38
Not:Tüm bunları birileri çıkıpta dalga geçsin diye yazmıyorum,sadece mazeretimi açıklamak ve benim gibi olanalrında kendilerini tanıması açısından yazıyorum.Birde elbbette öğrenme bozukluklarından bi haber öğretmenlerin elinde yetişecek biz cevizcilerin çocuklarını daha iyi tahlil edebilmeleri için bir ek bilgi olması bakımından yazıyorum.

Benim gibi kayle almamanı tavsiye ederim selami_32, zira hatasını anlamaktan aciz,işi pişkinliğe vuran insanlarla değerli zamnını harcamaya değmez.

Sevgiler,

Ansugo
11/08/2004, 13:02
Biz yönetici olduğumuz için "kayle" almak zorundayız.

Gelelim konunun özüne...

Daha önce sizi banlamıştım. Sebebi "hiç kimseye hakaret edilmesine burada izin vermediğimiz gibi" yöneticilere de hakaret edilmesine izin vermemizdi.

Görünüşe göre gene "fırsat buldukça saldır" triplerinde yolunuza devam ediyorsunuz.

Bende bu "huzur bozucu" "saldırgan" tutumunuzdan dolayi zat-i alinizi bir kere daha "bir haftalik olmak üzere" banliyorum.

Umarım akıllanıp gelirsiniz.