Tam Sürümünü Görmek İçin : Dönen 3d logo
en basit şekliyle sbir jpg resmini bu şekilde nasıl 3d döner hale getirebiliriz
http://www.fertighaus-weiss.de/start_mit_flash.htm
slm
bir jpg değilde onu flash'ta vektöre cevirip yada oturup çizip emf yada wmf olarak export edip "Xara 3D" programına export ettiğinizi import ederek bunu halledebilirsiniz ki gösterdiğiniz örnekte %90 Xara3d ile yapılmış....
kolay gele...
ordaki'nin nasıl yapıldığını sormamıştım , yada vektorel çizim yapılabilirmi diyede sormamıştım..
bir jpg dosyasına bunu yapma imkanı varmı on soruyorum..
saygılar.
slm
bir jpg değilde onu flash'ta vektöre cevirip yada oturup çizip emf yada wmf olarak export edip "Xara 3D" programına export ettiğinizi import ederek bunu halledebilirsiniz ki gösterdiğiniz örnekte %90 Xara3d ile yapılmış....
kolay gele...
iyide ordaki örnek vektörel gözüküyo
benim bildiğim kadarıyla xara vektörel değil bitmap çalışmaktadır.
orası swift le yap yapılmış olabilir.
(gerçi arkadaşımızın sorusuna yanıt vermedim ama :) )
slm
kolay gele...
kalın yazılar derki jpg ile bunu yapamassın böyle birşey yapmak için ya 3dmax ya maya yada en basiti olan xara3d ile yapabilirsin vektöre çevirmeden yada oturup çizmeden yapamassın...... Ama en basit yolunu ben sana tekrar söyliyim.... Jpg'i flash'ın içine al "trace bitmap" yap resmi vektöre çevir...( daha önce bunu önermedim çünkü bu sağlıklı bir yöntem değil... oturup çizmen daha iyi olur...) ve bu vektörü emf yada wmf export et ve Xara 3d'ye import et...sonra gerekli efectleri verdikten sonra menuden export animation seçeneğini seç dosya türü olarakta "flash vektörü" seç..sonra export et... Bundan sonrası senin ister flash'ın içine import edersin ister export ettğin swf'yi direk hmtl'e gömersin...
Emre ikinci kalın yazıda senin içindi....
kolay gele......
Kalın yazılar yazmak yerine biraz incelmeni öneririm çünkü ben bir LOGO'dan bahsetmiyorum BİR JPG RESMİ yazmışım diyelim kendi resmim var önüm'de nasıl çizecem ?
allahım sabır eyle..
sen bu işi biliyorsun heralde örneğin ekte bulunan bu resmi tekrar çizsene sonra import export vs..vs. :p
bu resmi ben döndürürüm ama damın kıçını göremessin...
sana yardım etmeye çalışıyorum bilmem farkındamısın tavrını biraz daha insanlaştırırsan daha iyi olur bize gösterdiğin bir logonun dönüşüydü benim anladığım da elinde bir logo var ve bu logo jpg sen bana bir doğa resmi yada orjinal bir picture demedin..sadece jpg dedin ve bize gösterdiğin örneğede bakınca genelde herkesin aklına aynı şey gelmiştir....yani elinde jpg bir logo var ve onu döndürmek istiyor gibi... ki sende biraz düşünürsen bu resimin üç boyutlu olmadığını vede bu resmi döndüremiyiceğini anlarsın..bunu sorman bile nickine yakışmıyor...bir grafikci böyle bir şeyin olamıyacağını bilmesi gerek......
Ben burada kimseyle polemik yaşamak istemiyorum..... o yüzden başka arkadaşlar seninle ilgilensinler.....görüşmemek üzere bye...
con_simit
10/08/2004, 14:53
Ben burada kimseyle polemik yaşamak istemiyorum..... o yüzden başka arkadaşlar seninle ilgilensinler.....görüşmemek üzere bye...
Evet. Grafik arkadaşımızla ben ilgileneyim:
@Grafik: Budaklı meşe odunuyla beline, beline vururum senin.
El insaf! O resim 3d yapılabilir mi hiç. Bir de döndürelim diyorsun. Başlığımız da "Dönen 3d Logo", bu arada.
bu resmi ben döndürürüm ama damın kıçını göremessin...
sana yardım etmeye çalışıyorum bilmem farkındamısın tavrını biraz daha insanlaştırırsan daha iyi olur bize gösterdiğin bir logonun dönüşüydü benim anladığım da elinde bir logo var ve bu logo jpg sen bana bir doğa resmi yada orjinal bir picture demedin..sadece jpg dedin ve bize gösterdiğin örneğede bakınca genelde herkesin aklına aynı şey gelmiştir....yani elinde jpg bir logo var ve onu döndürmek istiyor gibi... ki sende biraz düşünürsen bu resimin üç boyutlu olmadığını vede bu resmi döndüremiyiceğini anlarsın..bunu sorman bile nickine yakışmıyor...bir grafikci böyle bir şeyin olamıyacağını bilmesi gerek......
Şimdi kalın yazı vs. mantığı ile çıtayı düşüren sen olmuştun öncelikle belirtirim.. ilk mesajımdan beri bir JPG RESİM'den bahsediyorum ve verdiğim örnek'teki şekilde olabilirmi diye soruyorum ama sen her seferinde bana farklı şeyden bahsediyorsun çiz diyorsun import export vs.. bir logo olsa bunu söylerdim ama bu bir resim diyorum habire sen'de bana başka şey anlatıyorsun üstelik kalın yazarak'da ne ima etmeye çalıştığını anlıyorum.. neyse.. polimik yok.. .. bye
Bir resim dosyasını, 3d bir grafik programı ile (3d max, lightwave, maya, softimage, vd.) modellediğiniz kutu (ya da uygun gördüğünüz bir şekil) üzerine kaplama yapıp döndürebilirsiniz. Sonuçta ortaya çıkacak olan; dönen bir kibrit kutusu, ilaç kutusu, vazo vs. ( ya da modeliniz herneyse) şeklinde olacaktır. Ancak istediğiniz bu mudur bilemiyorum...
Kolay gelsin...
şimdi en basit örnekle....
flash ile taktilo efekti vermek istediğinde ne yapıyorsun flash ile uğraşmak yerine swish 'e başvuruyorsun 10 sn.de problemi çözüyor...
bahsettiğin programlarla elbette yapılabilir.. bununda bir kolay çözümü varmı onun arayışındayım.
Arayışınızı anlayabiliyorum, ancak 3.boyuttan ve dönme kavramından bahsediyorsanız bir modelleme programı kullanmanız gerekecektir diye düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğim tekniği render dahil 3 dk. da yapabilirsiniz.
(swift 3d ver3 itibarıyle de kaplama kullanabiliyormuş.)
Kolay gelsin...
Ozan sanırım 3D ilgi alanına giriyor bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var ve sana bir mail yazdım, ilgilenebilirsen sevinirim.
3d konusu ile ilgilenen arkadaslara yardimci olabilirim
Graphic dondurmek istedigin jpegi bana mail at. sana donen halini gondereyim gif/swf.
Tabiki yukarida arkadasin bahsettigi gibi bir 3d model cizip bu jpegi de onun ustune kaplama olarak atip, modeli dondurdukten sonra render ederek...
Bu konuda sana yakın zamanda bir mail yazabilirim tristan.
memnuniyetle,
elimden gelen her turlu destegi veririm sahin
Teşekkür ederim maili gönderdim.
Evet. Grafik arkadaşımızla ben ilgileneyim:
@Grafik: Budaklı meşe odunuyla beline, beline vururum senin.
El insaf! O resim 3d yapılabilir mi hiç. Bir de döndürelim diyorsun. Başlığımız da "Dönen 3d Logo", bu arada.
(konuyla çok ilgisi yok ama) bu nasıl bir düşünce de bu cümleler çıktı :tamams: kelimenin ilk cümlesinden son cümlesine kadar ince ayarmı dokudun yaws...
bu arada @grafik arkadaş derdini anlatamadı,bymak yardımcı olmaya çalışıyor ama; biri başka söylüyor diğeri başka..
Merhaba,bu forumda buna benzer bir konu ararken http://forum.ceviz.net/showthread.php?p=111695&posted=1#post111695 Hakansor arkadaşımın verdiği link olarak burası geldi.Konuyu baştan sona okudum.Bana yabancı birçok terimlerle karşılaştım ama ,prorğamda bunları çözebilirim.
3d konusu ile ilgilenen arkadaslara yardimci olabilirim
Graphic dondurmek istedigin jpegi bana mail at. sana donen halini gondereyim gif/swf.
tristan,bugün Macro Media Flash Süper pro.v.7.0.1 adlı proğramı kurdum.Animasyonlar hakkında acemiyim.Bu pro bana yeterlimi.Yapmak istediğim basit.jpg veya diğerlerini animasyona çevirmek veya kendi çizimlerimi animasyona çevirmek..
Grafik' in verdiği linkteki gibi/vb..http://www.fertighaus-weiss.de/start_mit_flash.htm Bir yol olarak bana ne önerirsizin..Paylaşmak isterseniz dökümanlarınızı alabilirim.Saygılarımla.
xxrt@tnn.net
yusufmiroglu
20/10/2004, 21:09
Arkadaslar Flash Ile Donen Dunya Nasil Yapabiliriz?ve Buna Ekstra Olarak Bu Dunyanin Ayni Ekseni Etrafinda Donen Birkac Cisim.yardimci Olursaniz Sewinirim
@xxrt
bahsettigin program hakkinda maalesef hic bir bilgim yok.
gosterdigin linkteki animasyon ise bir jpegin animize edilmesi degil bir vektorel cizimin animize edilmesidir.
bak istersen soyle baslayabiliriz sen 3ds max i bilgisayarina kur. ondan sonra ben sana cok kisa surede linkteki gibi vektorel cizimlerin nasil dondurulecegini gosteriyim. inan hic zor degil.
BesTCooL
21/10/2004, 07:13
Bi alternatif COREL kullanabilirsin, bunda vektörel hazırlayıp harket verip GİF e çevirebilirsin.
Veya en basit yoluyla PHOTOSHOP 3D eklentileriyle JPEGlerde de oynama yapabilirsin.
Veya Ulead COOL 3d de güzel..
yusufmiroglu
21/10/2004, 15:39
KARDESIM SAOLASIN!Ulead COOL 3d PROGRAMI GAYET GUSEL ISIMI GORUYO.FAKAT BI SORUM VAR DONDURDUM KURENIN GORUNTUSUNU NASIL DEGISTIREBILIRIM?YANI DONEN DUNYA SEKLINDE OLSUN ISTIORUM!
Bir dünya resmi bulup kürenin üzerine kaplama yapacaksınız.
Kolay gelsin...
yusufmiroglu
21/10/2004, 19:53
Kardes Eyvallah Onu Nasi Kaplicam?bide Onu Solersen Cok Sevinirim...
3d max kullanıyorsanız anlatabilirm. Ancak Ulead cool 3d kullanmadım. Aramalarım sonucu http://www.ulead.co.uk/learning/cool3d5/page1.htm adresine ulaştım. Çok genel olarak program ve kaplama butonları hakkında bilgi vermiş.(İngilizce)
Umarım işinize yarar.
yusufmiroglu
22/10/2004, 14:34
Eyvallah Cok Saol!zahmet Olmazsa 3d Maz Studio Da Nasil Yapilir Eger Onu Anlatabilirsen Cok Sevinirim Programi Simdi Netten Indiriorum!75mb:(
Örnek bir uygulama:
http://www.tr3d.com/index.php?id=dersler>>kaplama>>kaplama
Kolay Gelsin...
yusufmiroglu
25/10/2004, 13:11
Allah Tuttunu Altin Etsİn!!!
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.