Tam Sürümünü Görmek İçin : mandrake de X
La Grange
28/10/2002, 00:16
arkadaşlar 3 günde bi sistemimi açarken (mandrake 8.2) açılışta hata veriyor ve KDE açılmıyor ( hatta ne KDE ne diğer arayüzler..)
sistem text bazlı açılıyor aynı ms-dos taki gibi.
Bunun sebebi ne olabilir?
Hata msg ım ise 'sisteminiz düzgün kapatılmadı vs.vs. şeklinde...'
:sus:
Sistem gerekli seremoni ile kapatilmamis ve bu da ne yazik ki KDE'yi etkilemis. Sanirim dosya sistemi ext2 ?
La Grange
28/10/2002, 19:13
evet öyle ee++
zaten başka türlü olmasının imkanı yok bildiğim kadarıyla..
ne önerilebilir?
Başka türlü olmasının bir sürü imkani var. Ext2 ve benzeri dosya sistemleri ('Journaling' desteklemeyenler) bu tür hatalara karsi daha dayaniksiz. Ama pek tabi Ext3 olsa da onarılamaz hatalar ortaya cikabilir.
Belki Partition Magic denenebilir. Linux disk bolumleri icin onarma ozelligi var mi bilmiyorum ama Windows disk bolumleri icin vardı. Su aralar yeni sürümü cikti, 8.0, belki onu deneyebilirsiniz.
Ayrıca başka araçlar da vardır, belki Linux'un standart araçları arasında da vardır ama ben bilmiyorum.
arkadaslar benimde aynen mandrake'de x ile ilgili bi sorunum var size aynen hatalari yaziyorum bir bilen varsa cevap yazsin lutfen ....
execue failed for
/etc/x11/x (errno = 2)
x11TranssocketUnixconnet : can't connect
errno = 111
xinit: connection refused ( errno = 2 )
xinit:no such process errno = 3 server error
muharrem_tac
13/11/2002, 01:30
Mandrake'yi üzerine kurmayı denediniz mi?
Beş ya da altıncı kere Mandrake'yi üzerine kurdum.Eski kullanıcıların hiçbiri de silinmedi.Güncelleme yapıyormuş gibi yüklemeyi bir deneyin.
Mingitau
15/11/2002, 21:40
Abi tekrar formatladın mı kurarken ?
muharrem_tac
16/11/2002, 22:39
Yok yok tekrar formatlamadan da hataları düzeltebiliyor.
Aynen normal Windows'u üzerine kurar gibi...Bende çok ciddi sorunlar yoktu gerçi de formatlama da denenebilir.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.