fatihed
06/08/2004, 21:54
Arkadaşlar bilgisayarıma fdisk atmam gerekti fakat garip bir problemim var.40 gb harddıskımı C ve D olarak ıkıye bolmek ıstıyorum.Önce bölümleri siliyorum ve bölüm oluşturmak için temiz bir disk sağlıyorum(bolum bılgıme baktıgımda sılınmıs olduklarını goruyorum).DOS bölümü yada Mantıksal...sürücü yarat.(1.seçenek)Seçiyorum.Yalnız bana bu asamada ayırmam gereken alanı sormuyor,devam ediyorum disk ... doğrulanıyor seklınde bı yuzde cıkıyor,dolunca ekranda bı soru belırıyor,"Diskinizi bölmek ve kullanabilecegi maximum alanı belirlemek istiyormusunuz(tam metin bole degıl ama benzer) evet diyorum tekrar yuzdeler doluyor.Ama coktan 40 gb nın kararını kendı vermıs olacak bana sadece "Ayarlaların gecerlı olabılmesı ıcın bılgısayarınızı yenıden baslatmaslısınız" dıyor.Çaresız baslatıyorum bırde bakmısım(fdısk yazıp bolum bılgısıne gırıyorum)C çoktan 39 900bayt olmus yanı tek parça harddısk D var ama 76 bayt kadar.
Kısacası benım problemım C ve D yı 20 gb 20 gb bolememek.Yardım edebilirseniz sevinirim.İyi çalışmalar!
Kısacası benım problemım C ve D yı 20 gb 20 gb bolememek.Yardım edebilirseniz sevinirim.İyi çalışmalar!