PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Usb Cdromdan Windows Xp Kurmak

brainman
06/08/2004, 20:35
bu konuyu buraya açmam doğrumu bilmiyorum ancak yardımcı olursanız
sevinirim dell latitude cpi d300xt marka bir laptopum var ve cdromu yok usb bir cdrom kasası aldım ve elimdeki cdromu kasaya bağlayıp cdromu usb girişine taktım xp pro eng kuruluydu ve format attıktan sonra ve xp pro türkçe kurmak istiyorum ancak biosdan cdromdan başlat seçeneğini seçmeme rağmen cdrom tanınmıyor başlangıç disketi ile yapmaya çalıştım ancak usb cdrom biosta gözükmesine rağmen kurarken cdrom bulunamadı diyor kısaca soracağım şu usb aygıtlarla kurulum yapmak için bir başlangıç disketi oluşturabilirmiyim vaya bu sorunu nasıl hallederim gelecek cevaplar için şimdiden teşekkürler

turker
06/08/2004, 20:41
usb den boot yapmayı dene bios destekliyorsa...

brainman
06/08/2004, 20:53
usb den nasıl boot edeceğim biraz açıklarmısın cevap için teşekkürler

visor
06/08/2004, 22:49
biosta,boot from...hdd felan var,orda görürsün bişeyler.boot from usb device ya da ona benzer bişey varsa dene.

SATAN
07/08/2004, 10:24
Bizim şirketin bi bilgisayaında Dos ta iken USB ile yazıcıya cıktı gönderemiyorduk..
Senin iblgisayarında Bios tan görüyordur, ama Dos ta iken cdrom u kullanamıyordur..!

brainman
07/08/2004, 18:10
ya herhalde biosum desteklemiyor onun için usbden başlatma seçeneği yok dell latitude cpi D300XT Bios version A12 olen laptopum biosu güncelleyebileceğim bildiğiniz bir adres varsa yazarsanız sevinirim birde bugün farkettim herhalde biostada gözükmüyor usb cdrom birde bu bios çeşidini kullananlar varsa eğer haber versinler usb aktifleştirme gibi bmlüm yok benim gördüğüm kadarıyla ve IRQ da falan bir değişiklik yapınca da olmuyor yardımcı olursanız sevinirim

turker
08/08/2004, 00:20
www.dell.com da d300xt modeli gözükmüyor yad aben göremedim. o sitede varsa sürücüleri bulabilirsin.yoksa pek umut yok sanırım.

scripter
24/06/2005, 22:50
www.bootdisk.com (http://www.bootdisk.com) usb suruculer icin var driver bir acilish disketi ile sorunu hallede bilirsin