PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : com.tr uzantılı domainler ile ticaret yapmak ??

Ateşbalığı
06/08/2004, 10:24
xxx.com.tr uzantılı bir site üzerinden ticaret yapılması herhengibir hukuksal sorun yaratır mı ?

*başımıza gelen abuk subuk hukuksal sorunlar yüzünden herbir olasılığı düşünüyorum sadece.

Sevgiler,

xander
06/08/2004, 11:00
com.tr almışsan zaten şirketsindir ve vergi veriyorsundur. Ticaretin kayıtlı olduktan sonra sorun çıkması gibi bir durum söz konusu değil.

Ateşbalığı
06/08/2004, 11:10
https://www.nic.tr/forms/politikalar.pdf?PHPSESSID=109177665621324313429700 54 <-- Buradaki dökümanın 25. maddesinde diyor zaten sitende genel ahlak falan filan kurallarına uyduktan sonra herbir haltı yiyebilirisn diye.

25. Alan adlarının tahsisi ve kullanımı, barındırdığı içerik bakımından bu belgede
tanımlanan genel ilke ve kurallar dışında herhangi bir sınırlamaya tabi olmayıp,
barındırılan içerik ile ilgili tüm sorumluluk ilgili alan adının tahsis edildiği kişi
ve/veya kuruluşa aittir. İçerik nedeniyle, ".tr" Alan Adı Yönetimi’nin herhangi bir
sorumluluğu yoktur.

Ama benim aklıma hiç com.tr uzantılı ticaret yapan site gelmedi.Bu bakımdan kuşkulandım.Sizn aklınıza gelen site var mı ?

Sevgiler,

SATAN
06/08/2004, 12:00
www.gold.com.tr

Ateşbalığı
06/08/2004, 12:18
Teşekkür ederim xander ve SATAN.

Şimdi içim rahatladı.Sitemizn yaşadığı hukuksal problemi bilseniz ,şeytanın bile aklına gelmeyecek cinsten bir problem.

Malesefki Türkiye'de ticaret yapmak, yeni projeler üretmek isteyenlerin önünde okadar abuk subuk engeller oluşturuluyorki (oluşturuldu), ister istemez şeytanın avukatı nasıl düşünür acaba diye düşünmeye başlıyor insan.

Tekrar teşekkürler ...

Sevgiler,

Mingitau
06/08/2004, 12:45
Sorun ne ki *

Ateşbalığı
06/08/2004, 13:03
Yaşadığımız hukuksal sorunu anlatmabilmem için bütün projeyi anlatmam gerekecek.Taktir edersinizki henüz işlerliğe girmemiş bir projenin ayrıntılarını açıklamam doğru olmaz.Ama sorun 8 ay projeyi süründürsede halloldu.Ve biz şimdi acaba ne yaparlarda yeni davalar açarlar diye her ayrıntıyı düşünür olduk.

Sevgiler,

Mingitau
06/08/2004, 13:51
Himmmm..........