PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : "Allah bizi kem gözlerin nazarından..."

cappytoi
05/08/2004, 17:00
Ne diyelim? Dün mecliste olanlardan hepimizin haberi vardır herhalde.
Evet oyu veren 320 milletvekilini İnsan Vicdanı Mahkemesine sevk ediyorum. Eminim ki Allahları onları affedecektir. Afferim size ne iyi yaptınızda öldürdünüz 39 kişiyi, buyrun cennete her kişiye 3er huri düşüyor.
Ne diyorlar, Kem Gözlerin Nazarıymış...
İşte bu ülkeden bunun yüzünden kaçmak istiyorum. Ölmek istemiyorum. Rastgele böyle bir herifin yanına gömülmekten korkuyorum. Bir gün bir kazada ölürsem benim ölümün üzerinden de böyle saygısızca işler çevireceklerinden korkuyorum ve düşünün ki daha 18 yaşındayım ve benim gibi çook adam tanıyorum bu ülkede böyle yaşanır mı diyen.

Ansugo
05/08/2004, 18:25
Öncelikle sakin olalım.

Sonra bizi böyle sinirlendiren durumdan bahsedelim, yoksa konu kapatılabilir, silinebilir.

Volkan Uzun
05/08/2004, 18:45
o tanidigin kisilerin kaci bu partiye oy verdi ?
adamlarda itiraf etti ulke allaha emanet.
zaten oy verenlerde allah icin oy vermedimi

Mingitau
05/08/2004, 18:50
Ulaştırma bakanının dün Mecliste "efenim elimizde o zamanlar rapor vardi da simdi raporu bulamıyoruz, burada tren hızlandırılır dedi o zaman herkes" manasındaki konuşmasına kızmış arkadaş anlaşılan.
Bu arada ilerde muhtemel meslekdaşlarım olacak olan Türkiye' deki Metalurjistlerin ve Malzeme Uzmanlarının tarafsız olmadıkları gerekçesiyle yüzbinlerce $ a yurtdışından "uzman"(*) getirten zihniyeti kınıyorum. Kın kın kın kın

(*) Bu adamlardan herhangi biri Türkiye' de uzmanlık alanında iş yapmaya kalksa bilimsel yeterli görülmeyip YÖK' ün 3 tavşan 4 de tavuk olan kümeste kaç bacak vardır soruları ile karşı karşıya bırakılıyor. Tabii bu yurtdışında uzmanlık eğitimi alan herkes için geçerli.

cappytoi
05/08/2004, 20:18
o tanidigin kisilerin kaci bu partiye oy verdi ?
adamlarda itiraf etti ulke allaha emanet.
zaten oy verenlerde allah icin oy vermedimi

Veren yok... Ama gelin görünki bu hep böyle, sadece hükümete değil sitemim Axion'un da bahsettiği zihniyetler. Başka bir hükümet olsa bunu başka bir türlü halledecekler. Ama bunların açıklamaları da tam insanın sinirini tepesine vurduracak cinsten...

yildizib
05/08/2004, 23:43
Başka bir hükümet olsa bunu başka bir türlü halledecekler.

Acaba?Bu mümkün mü?Hiçbirinin buna muktedir olduğunu düşünmüyorum.Slogan ve ucuz popülizm yapıyorlar.Kitlelerin karşısına geçip onları heyecana sürüklüyorlar."El gözden hızlıdır" felsefesiyle insanları defalarca kandırmayı becerebiliyorlar.Zavallıcıklarda "umut fakirin ekmeği" misali her defasında kanıyorlar.

Ali Sarı
05/08/2004, 23:50
Bahsedilen/tartışılan mesele ile kullanılan kavramlar arasında zerre kadar bağ olmayışını, mesele ile kavramlar arasındaki ilişkiyi idrak edemeyen, bunları doğru kullanamayan kişinin yaşı ile açıklayabilir miyiz?

yildizib
05/08/2004, 23:53
Eminim kimden bahsettiğini açıkça söyleyecek kadar cesaretin vardır.

Volkan Uzun
05/08/2004, 23:55
konu disi biraz genisletme her konunda nerdeyse varken bazilarinin belirli konularda savunma kalkanlarini acmalari ne kadar ilginc.
ayrica hemen savunmaya gecmek yada olayi kisisellestirmekte sanirim yasla cok alakalidir.

Ali Sarı
05/08/2004, 23:58
@yildizib: Hayır, yok. Olsaydı söylerdim.

@sanal_programci: Söylediklerin bana ise, ne dediğimi ya da ne demek istemediğimi hiç de anlamış gibi görünmüyorsun. Neyin savunması? Tartışma mantığından bahsediyorum ben. Futboldan bahsederken terörü lanetlemek gibi bir yol izlemekle, ilk mesajdaki mantık arasında hiç fark yok.

yildizib
06/08/2004, 00:02
Eğer kimse müdahele etmezse ve bu arkadaşı bana havale ederseniz büyük bi sevap işlemiş olacaksınız.Duacınız olurum.

Emin misin Ali Sarı?

Volkan Uzun
06/08/2004, 00:03
yildizib sakin ol kisisellestirme olayi.

Ali Sarı
06/08/2004, 01:26
Eğer kimse müdahele etmezse ve bu arkadaşı bana havale ederseniz büyük bi sevap işlemiş olacaksınız.Duacınız olurum.

Kim neye müdahale etmiyor, kim kimi kime havale ediyor? Daha açık olursak sevinirim.
Emin misin Ali Sarı?
Hangi hususta emin miyim? Cesaret hususunda mı? Cesaret hususunda mı?

Ansugo
06/08/2004, 01:30
Sakin olunuz. Yoksa kılıcın keskin nefesi ile muhatap olursunuz :P Bilinir ki şeriatın kestiği parmak yeniden çıkmaz.

Mingitau
06/08/2004, 01:36
Bence kisisellestirilmesinde sorun yok, zira simdiye kadar bir grup sistemde devamlı oalrak kendilerini yonetilen pozisyonunda goruyordu ve her bi olayda suyun basindakilara laf atiyodu, velakin kendi iclerinden cikan bazi kisiler suyun basına havadan getirilince(bkz : Milli gorus un birlik halindeykenki son ABD ziyareti, Recai Kutan digerlerine ilgi gosterilmesine icerlemisti) olmaz ki duzen bozuk demeye basladilar. Ve kalkanlarimiz da bu sekilde olustu.

Neyse konuya gelelim, tren klazası üstünden guzel hamaset edebiyatlari yapildi kimisi rakibi siyasi partiyi suclamak icin dizeler dizdi, kimisi acilari paylasmiyosun bu allahin takdiri uhuuu diyerekten kendi yaptıgı sacmaliklari ortbast etti.

Baska iktidarlarda farkli cozulurdu cozulmezdi olayi degildir olay. Yapilmasi gereken yapilmadi. Bakan duzeyinde bir sorumluluk gormuyorsak bile TCDD' nin yoneticilerine isten el cektirlebilirdi bir sure, halbuki bu yapilmadi. İki lafin basinda ornek verdigimiz Japonya' da boyle bir oaly oldugunda neler oldugunu hepimiz cok iyi biliyoruz.

Gelelim Bakan' in meclisteki aciklamasina, hala toplanan su kurulun ya da su kurumun su incelemelerinden sonra buna izin veren su raporu vardir denmedi. Devlet Denetleme Kurulunun 2001 yilinda TCDD' nin gelistirilmesine yonelik tavsiye raporundan baska (ki bu rapor TCDD' nin alt yapisinin mekanik ozelliklerini icermez, idare ve isletme ile ilgili rapordur) bir raporda ortaya konulamadi. Bir baska deyisle isin insan hayatini onemseyen Mühendislik ve Mekanik bilgi gerektiren kismi es gecildi herkesin kizdigi noktada yine eskiden olduu gibi suyun baisna gecip de islerini yapmayan idarecilerdir.

Bu arada onemli bir nokta bir rayin ustune atilan 2 mikron derinliginde catlagin dogurabilecegi sonucu tahmin eden var mi ? Olay bu kadar pamuk ipligindeyken mekanik aksam icin bir arastirma yapilmamis olmasi ne kadar aci...

Ve hala bunlari diyenleri kendilerinde olan bizden olan olmayan zihniytine gore ayiran arkadaslari gormek de ne kadar aci...

turker
06/08/2004, 01:58
bizde hep böyledir. şimdilik böyle olsunda sonra birşey olursa bakarız bi çaresine denir.

cappytoi
06/08/2004, 01:59
ben sadece şunu söyleyeceğim yildizib hiç tartışmaya bile gerek yok, sayın Ali Sarı akıl yaşta değil baştadır. Bilmem anlatabiliyor muyum? Herhalde 100 yaşına falan geldiniz sayın Ali Sarı. Sizin gibi bir zihniyete Mozart 5 yaşında beste yapmış deseler, aman o daha çocuk ne anlar o işlerden dersiniz. Bilmem anlatabildim mi? Ya da düşüncelerim 18 yaşında diye yanlış mı yoksa gençlerin düşünmesini mi kaldıramıyorsunuz?

cappytoi
06/08/2004, 02:04
Atatürk bu milleti gençliğe emanet etti; ama sayın Ali Sarı sanırım siz kendi gençliğinizde pek bir işe yarayamamış o yaşınızda yanlış düşüncelere dalmışsınız gibi. Şimdi çıkıp da karşınıza bir genç çıkıp sitem edince "vay patavatsız" diye başlıyorsunuz. Ama şunu söyleyeyim, sizin gibi zihniyetler bir avuç kalmadan bu ülke düzelmez...

Ali Sarı
06/08/2004, 02:07
Bir tren kazasından ya da bu kazayla ilgili olarak mecliste verilen gensorudan bahsediyorsunuz ancak olayla hiç de ilgisi olmayan, manevi değerleri tiye alan, haddi aşan, hiçbir şekilde konuyla bağlantısı olmayan saçma sapan şeyler yazıyorsunuz.

Bu her yönüyle saçma olan mesajınızın hoş görülebilmesi için elde bir tek unsur var: O da yaşınız, fevri oluşunuz vesaire.

Bunlardan yola çıkıp zihniyetimin (zihniyetimin ne olduğunu da merak ettim şimdi, aydınlatırsanız sevinirim) mozart hakkındaki fikirlerine ulaşabilmeniz beni çok etkiledi. Mozart'ın 5 yaşındayken beste yapabiliyor oluşu, sizin 18 ya da 48 yaşınızdayken, aklınıza estiği gibi fütursuzca konuşabileceğiniz, haddininizi aşabileceğiniz, edepsizlik yapabileceğiniz anlamlarına gelmez.

Ayrıca kimseye zibidi dediğimi de hatırlamıyorum.

Tartışma adabı bilmemek, beraberinde küstahlığı da getirmek zorunda mı?

Ali Sarı
06/08/2004, 02:11
cappytoi, hala konudan uzaklaştığının, hala aynı tavrı sergilediğinin farkında değilsin. Atatürk milleti gençliğe emanet etti diye, bu şekilde konuşma hakkın olacağı sonucu çıkmaz.

Kendi gençliğimde pek işe yaramadığım, yanlış fikirlere saplandığım (hala da içinde olduğum) doğrudur. Ki hala genç grubu içerisindeyim. Ben genç birinin çıkıp da sitem etmesine karşı çıkmadım, "vay patavatsız" demedim. Ben o genç birine, tartışırken konu ile alakası olmayan kavramları ve olguları kullandığını ve bu şekilde hiçbir yere varamayacağını anlatmak istedim.

Ama anladı mı?

cappytoi
06/08/2004, 02:11
Sanırım zihniyetinizi yukarda anlattım ama manevi değerleri hafife aldığımı nerden çıkardınız bunu yazarsanız sevincem.

Ali Sarı
06/08/2004, 02:13
Gözüm, ben zihniyetimin ne olduğunun farkında olan biriyim. Kişiliği oturmamış biri değilim. Bana bir şey gösterdiğin zannındasın ama farkında değilsin ki sen bunu yaptığını zannederken kendi kişliğin hakkında açıklama yapıyorsun.

[QUOTE]Allahları onları affedecektir. Afferim size ne iyi yaptınızda öldürdünüz 39 kişiyi, buyrun cennete her kişiye 3er huri düşüyor.[QUOTE]

Budur.

cappytoi
06/08/2004, 02:14
Pekala ama şu var ki orada konumuzla alakası olmayan bir şey varsa onu da söyleyin ki onu da bileyim.

cappytoi
06/08/2004, 02:15
Allahları onları affedecektir. Afferim size ne iyi yaptınızda öldürdünüz 39 kişiyi, buyrun cennete her kişiye 3er huri düşüyor.

Sebep: Sürekli herşeyi Allaha yüklemelerinden dolayı bir iğnelemedir.

cappytoi
06/08/2004, 02:16
Sanırım tek bir söz yüzünden bunca laf söylemediniz! Devam edin...

Ali Sarı
06/08/2004, 02:17
Kim, neyi Allah'a havale etmiş?
Bu nasıl bir iğnelemedir ki bana bile battı?

cappytoi
06/08/2004, 02:19
Hiç gazete okumaz mısınız?

cappytoi
06/08/2004, 02:20
Hiç haber dinlemez misiniz?
Hem size niye battı siz mi öldürdünüz bu 39 kişiyi?

cappytoi
06/08/2004, 02:21
Yoksa oy verdiniz de suçluluk mu duyuyorsunuz?

Ali Sarı
06/08/2004, 02:21
Sanırım tek bir söz yüzünden bunca laf söylemediniz! Devam edin...

Son defa yazıyorum bu konuya, bilginize.

Tek şey yüzünden söyledim bunca lafı. Çünkü, konuyla hiç alakası olmayan şeylerle bağlantı kurarak (bir nevi gazetecilik örneği sergileyerek) fikir beyan ediyorsunuz. Ben de diyorum ki bu yol yanlıştır, bir yere çıkmaz. Oy veren vekillere bir şeyler söylemeniz, hatta küfretmeniz sizin bileceğiniz bir şeydir. Ancak, genel kanaatlerinizden yola çıkarak, tekrar ve tekrar söylüyorum hiç alakası olmayan şeylerle bağlantı kurmaya çalışıyorsun. Bunu anlatmaya çalışıyorum ve inan ki yoruldum!

turker
06/08/2004, 02:23
özele geçseniz, bizde boşu boşuna okumasak?!!

Ali Sarı
06/08/2004, 02:24
Yoksa oy verdiniz de suçluluk mu duyuyorsunuz?

İşte şimdi yaşına uygun konuştun. Ama ben yine de cevap vereceğim.

1. AKP'Li değilim, AKP'ye oy vermedim.
2. Tren kazasında, Ulaştırma Bakanının istifasını isteyenlerin çok iyimser olduğunu, bu olaydan sonra Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
3.Mümkünse bir kaç yıl sonra burada yazdıklarını tekrar oku, bana hak vereceksin.

cappytoi
Pardon ama siz yanlış anlamışsınız, ben sadece oy veren milletvekillerine değil bu olayda emeği! geçen herkese vuruyorum... Eğer bu iş "Allah'ın takdiri" ise doğal olarak da bu işleri Allah'a havale edenlere ancak bu sözler söylenir.

Ali Sarı
özele geçseniz, bizde boşu boşuna okumasak?!!

Okuma hocam!

cappytoi
06/08/2004, 02:26
Soru sormakla yaş arasında bağlantı kurmanıza gerçekten hayret ediyorum.

turker
Okuma hocam!

o da güzel

Ali Sarı
Hiç gazete okumaz mısınız?
Hayır, okumam. Çok ciddiyim.
Hiç haber dinlemez misiniz?
Hem size niye battı siz mi öldürdünüz bu 39 kişiyi?
Haber izleyenlerin halini görüyorum, haber de izlemem. Hatta televizyon da izlemiyorum.

Son cümle için yorum yapmıyorum. Harikasın.

cappytoi
06/08/2004, 02:28
Peki bu işe "Allah'ın takdiri" diyen adama ne dersiniz?

Ali Sarı
06/08/2004, 02:28
Soru sormakla yaş arasında bağlantı kurmanıza gerçekten hayret ediyorum.

Kardeşim soru sormakla yaş arasında bağlantı kurduğum yok. Bağlantı kurduğum nokta şu: Bu kadar mantıksızca bir bağlantıyı, 18 yaşında biri yapabilir!

Hala ne demek istediğimi anlamaya gayret ediyor değilsin.

cappytoi
06/08/2004, 02:31
Sayın Ali Sarı, anlamama imkan olmuyor çünkü sadece bana "yanlış bağlantılar kuruyorsun","saçma sapan konuşuyorsun","18 yaşında biri gibi konuşuyorsun" demekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Eğer yaşımı söylemeseydim ne yorum yapacaktınız onu da merak ediyorum. Ama gerçekten düzgünce açıklama yaparsanız sizi anlamaya çalışcam, bu konuda emin olabilirsiniz.

mustafa
06/08/2004, 02:45
bu işe "allah'ın takdîri" diyen (her kimse) doğru söylemiş. benim inancım böyledir. buna en fazla katılmadığınızı söyleyebilirsiniz, ancak hakâret ediliyor gibi geldi.

ayrıca doğru söylemek mes'ûliyetten kurtulmak mıdır?

ilkokul kitaplarının muhakkak bir yerinde geçer... ömer seyfettin'in "yüz akı" hikâyeciğini hatırlayınız. allah'ın takdîr'inin ne olduğu meydana geldikten sonra anlaşılır. meydana gelmeden önce gücü yetip de gereğini yapmayan mes'ûliyetten kurtulamaz.

hûri de bugün ne varlığı ne yokluğu ispatlanabilir bir şeydir. ancak insanlar bilinemeyen şeylerle ilgili güvendikleri kaynaktan gelen bilgiye istedikleri gibi inanırlar, isteyen inanmaz. inanmayan bunu niye dert eder onu da bilmem. tabiî 11 eylül'ün de gazıyla bu ara dînî mefhumlar üzerinden espiri yapmak, onlarla dalga geçmek moda oldu. modaya uymak kolay, insanları incitmemeye çalışmak zor. kırılan her kalp bir gün bir yerde bir şeye zarar verir. (çoğunlukla da kalbin sâhibine verir...)

Mingitau
06/08/2004, 03:20
mustafa ???

HunTER
06/08/2004, 03:54
Bende olayın fazla buyutuldugune ınananlardanım.. Ve bu benı rahatsız edıyor.. Cunku maksat uzum yemek degıl artık bagcıyı dovmek.. Yoksa bu ulkede bu kazadan oncede bırılerı "yetkılı mercılerın" kusurları nedenıyle oluyordu.. Halada olmeye devam edıyor..

Kı muhalefetın gorevı olay olduktan sonramı baslıyor sızce sonramı? Madem bu altyapının yetersızlıgı kazadan once bılınıyordu neden o pek muhterem mılletvekıllerı bu projeye karsı cıkmadı? Yada neden ınsanlar oldukten sonra kendını raylara zıncırleyen azız ınsan o tren haraket etmeden once bunu yapmadı? Sızce kımı kandırıyorlarkı bu sekılde? Hukumette degıller dıye hıcmı sorumlulugu yok onların?

Acıkcası, bana kalırsa CHP'nın tavrı AKP'nın tavrından cok daha mıde bulandırıcı..

Not: Olası ıstanbul depremını hatırlayın.. Ne yapılıyor tedbır ıcın? Hukumetın yada muhalefetın bu yonde bı gırısımı varmı? Yoksa yıne olay olup ınsanlar oldugunde bı taraf "allahın takdırı", dıger taraf "bu ısın pesını bırakmıyacagız" demeklemı yetınecek?

Ansugo
06/08/2004, 04:24
Evli evine koylu koyune..