PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : corelciler lütfen yardım edin

zebra
04/08/2004, 16:59
Benim bir sorunum var
ms word'e yazılan çok sayfalı bir yazıyı corel draw ' a nasıl import edicem bir
bilen,niz varsa lütfen yardım etsin acil..( kopyala yapıştırla değil.importla)

erkanatalay
05/08/2004, 17:11
sorunu gördükten sonra bende deneyeyim dedim fakat dediğin gibi import etmiyor DOC belgerini. Tek yol var benim gördügüm kadarıyla.. txt belgesine kayıt edeceksin daha sonra Corel Draw la import edeceksin...

helen
05/08/2004, 17:37
arkadaşım metnin bozulmasını istemiyorsan aynı boyutta paragraph text alanları aç ve bu alanları birbirine bağla(bağlamayı bilmiyorsan anlatabilirim) daha sonrada copyala yapıştır yap. tam olarak istediğini sağlamasa bile eğer word de ki yazıda tablo kullanılmadıysa az bir kayma olacaktır. kolay gelsin

zebra
06/08/2004, 12:00
Teşekürler ben şu anda bunları yapıyorum ama word eki çalışmayı filme götürdüğümde oradakiler bunu gayet kolay bir şekilde yapıyorlar
kafayı yiyeceğim ya elimde 200 sayfalık bir iş var sayfa düzenini yeniden yapmam gerekecek

kursad
06/08/2004, 15:50
@zebra, bunu şöyle kolay yapapıyoruz.

1- Word belgesini açıp yazıların hepsini seçiyoruz (ctrl+A)
2- Sonra CorelDraw'a geçiyoruz.
3- Yeni bir sayfa açıyoruz (ebadı önemli değil)
4- Edit>Paste special komutunu çalıştırıyoruz.
5- Karşımıza gelen pencereden "Rich Text Format" ı seçip tamam'a tıklıyoruz.
6- Tüm word dökümanını CorelDraw sayfasına, ayrı ayrı sayfalar halinde ve formatı bozulmadan aktarmış oluyoruz.

Önemli Not: Word'ün kendi kullandığı düzelmte karakterleri (örneğin "-" yerine daha uzunca bir çizgi kullanır) CorelDraw'a aktarıldığında değişebilir ya da hiç görünmeyebilir.

Tavsiye: Paste Special Komutu çok faydalıdır. Import edemediğiniz objeleri bu özellik vasıtasıyla rahatlıkla Corel Dökümanınıza aktarabilirsiniz.

zebra
07/08/2004, 12:46
tyeşekürler bir deneyiyim biliyorum kafanızı şişiriyorum ama kürşad kardeş tamam ddiğin gibi oluyor ama resimler gelmiyor neden acaba

kursad
10/08/2004, 01:02
Resimleri yazılarla birlikte getiremezsin, bu da ayrı bir sorun. Bunları tek tek getirmen gerekecek.

Ayrıca şöyle birçey de var. Corel'de düzeleme yapmayacaksan, sadece montaj yapacaksan windowsun OLE sistemini kullanarak word dökümanlarnı bire bir corel draw içine aktarabilirsin.

zebra
11/08/2004, 17:11
peki bu sisitemi bana anlatırmısın birde bunu deneyeyim

JANUCE
07/09/2004, 11:51
Arkadaşlar sanırım herkes bu konu ile sorunlar yasamıstır. Corel 12 yi inceledim bu konu icin.. Word dosyası import etme olayı eklemişler ama baştan paragraph text ayarlarından font ayarı yapmanız gerekebilecek.. Kullanım arayuzunde bazı kolaylıklar war. Denemenizi tavsiye edrim. corel.com dan trial indirebilirsiniz. (Tabi Full e cevirip kullanabilirsiniz de :) )

kursad
07/09/2004, 19:49
peki bu sisitemi bana anlatırmısın birde bunu deneyeyim

OLE windows'un bir özelliğidir. Word içine'de corel, autocad, photoshop belgelerini ekleyebilirsin. Eklediğin objenin üzerine çift tıkladığında kendi programında açılır. Düzenlemeyi yapar ve kaydedersin.

Aynı şey coreldraw için de geçerli. Bir word belgesini copy ile kopyalayıp coreldraw'da "edit>paste special" komutunu uyguladığında karşına bir pencere gelecektir. Burada yapıştıracağınız objeyi sorar. Word nesnesini seçerseniz word belgesi corel dökümanının içine OLE olarak aktarılacaktır. Fakat Türkçe kodlama ile ilgili problemler yaşayabilirsiniz.