Tam Sürümünü Görmek İçin : Borland C++ vs. MS Visual C++
Darkstar
02/08/2004, 23:28
Borland C++ ve MS Visual C++ geliştirme araçlarının ikisini de kullanmış olan varmı? Varsa hangisini tavsiye eder?? Artıları ve eksileri nelerdir? Benim duyduğuma göre Windows'un API'lerine çok ihtiyaç duyuyorsanız Visual C++ tavsiye ediliyor ama daha yüzeysel yazılımlar için Borland yeterli deniyor.. Doğrumu?
Euclides
02/08/2004, 23:48
"Windows'un API'lerine çok ihtiyaç duyuyorsanız"
bu cümleyle yıktın beni.....
yorum yapamam artık....
Virsual C++ bende çooooook daha iyi hemde DDK desteği de var.. :)
Ama tabii bu yarışa builder'ları katmadığımızı varsayıyorum...
Win apiden bahsettiğinde göre Linux düşünmüyorsun ikisinide kullandım cevabım C#.Net
Neden mi?
-.Net Framework
-En basit bir button eklemek için satır satır kod yazmassın!(Eğer Bc++Builder'i kastetmiyorsan)
-Yakında Win Api denen olay tamamen .Net'te türev olucak!...
-Borland'tan çok daha fazla kaynak sunar...
Euclides
03/08/2004, 00:26
C#.net kadar kullanışsız bir şey daha herhalde programlama dünyasına gelmemiştir.
Sadece not defter ve hesap makinası yazması düşünüyorsan hemen gir C# olayına...
2...
Net framework asla winapi'nin yerini alamaz. Teknik olarak mümkün değil.
-Yakında Win Api denen olay tamamen .Net'te türev olucak!...
bu cümleden
Bunu nasıl çıkardın...
Anlatmak istediğim Longhorn ve sonrasında win apilerinin "GC" ile yazılacağı.
C#.net kadar kullanışsız bir şey daha herhalde programlama dünyasına gelmemiştir.
Euclides Microsoft fanatiği v.s. değilim ama neyse bir şey demiyorum yorumsuz!...
Darkstar
03/08/2004, 01:00
C++ ile C#'ı karıştırmayalım arkadaşlar. C# java benzeri bir dil, sistem yazılımı yapamazsın. Internet tabanlı program geliştirme ve windows application geliştirmek için Microsoft'un Java'ya alternatif olarak çıkardığı Visual Basic'den bozma bir dil. Sen bakma MS'in abartmalarına...
Bu arada GC nedir?
Euclides
03/08/2004, 01:04
Bunu nasıl çıkardın...
Anlatmak istediğim Longhorn ve sonrasında win apilerinin "GC" ile yazılacağı.
Bunun olabilmesi için intelin dönüp, yok ben vazgeçtim yeni bir model geliştirdim bunu kullanıyorum "Classing Mode" demesi lazım, Ama herkes "Protected Mode"'da hayatından memnun. ufukta öyle bir olay yok zaten öyle bir olaya ihtiyaçta yok...
ha bunuda açıkla dersen konu üzerine yazılmış kitaplar var....
Bence bir programlama diline koru korune baglanmak cok dogru degil yazılan programa gore uygun olani kullanilmali.Sistem yazilimi veya isaret isleme uygulamalariyla ugrasilacaksa C# pek uygun degil.Hatta C++ in bile yetersiz kaldigi durumlar olacagindan ozellikle isaret isleme uygulamalarinda assembly e ihtiyac duyulacaktir.
Bence MS visual C++,Borland C++ a gore daha iyi.
Borland C++ ve MS Visual C++ geliştirme araçlarının ikisini de kullanmış olan varmı? Varsa hangisini tavsiye eder?? Artıları ve eksileri nelerdir? Benim duyduğuma göre Windows'un API'lerine çok ihtiyaç duyuyorsanız Visual C++ tavsiye ediliyor ama daha yüzeysel yazılımlar için Borland yeterli deniyor.. Doğrumu?
Darkstar sanırım biraz seni yanlış algılamışım, mesajından programlamaya yeni başlayan biri olarak düşünmüştüm. Bundan dolayı ilk önerim c# oldu...
GC den kastım Garbage Collection'du, microsoft'un büyük hızla gc ye geçtiğini ve .net'in de yakın zamanda bir yerleşik api olacağına kanaat getirerek c#.neti önerdim.
"""Anlatmak istediğim Longhorn ve sonrasında win apilerinin "GC" ile yazılacağı"""
Euclides üstat sanırım büyük bir tercüme hatası yapmışım gc ile içiçe kullanılma deyimini gc ile oluşturma olarak çevirince böyle oluyor, sistem programcısı omadığım için hatanın farkına geç vardım. Yinede hatamı farkettiğin için teşekkür ederim yanlış bilgilendirme yapmış olucaktık.
Volkan Uzun
03/08/2004, 09:12
soruya bak cevaplara bak
Sadece not defter ve hesap makinası yazması düşünüyorsan hemen gir C# olayına...
2...
Bunu diyen arkadaşım C# kullanmış mı?
Ben borland C++ ve Visaul c++ kulanndım .wxglade kullan
Euclides
03/08/2004, 10:04
@sımone
kullandım ve hayal kırıklığına uğradım.
hayal kırıklığına uğramak göreceli bir kavram seni hayal kırıklığına uğratmış ama beni hayal kırıklığına uğratmadı benim yaptığım işler için ihtiyacımı rahatlıkla karşılıyo.Kaldıki ben belirli bir programlama dilinin savunucusu değilim elimdeki işi hangi dille daha rahat yapabiliyorsam onla yaparım.Sadece Not. deftesi ve Hesap makinasıda yapılmıyo C# da.Web serviseler,ASPX ler,Veritabanı uygulamaları,ERP,CRM projeleri vs vs bunlar için bana yeterli oluyor.Eğer yetmediği zaman olursa başka dil kullanırım.
her provgramlama dili aynıdır
sadece microsoft dilleri biraz daha isletim sistemi bazında destek vermektedir
iş programcıda biter
Darkstar
03/08/2004, 22:56
Neticede her programlama dilinin kendine özgü artıları ve eksileri var. Ne yapmak istediğine, hangi platformda olduğuna ve projeyi ne kadar zamanda bitirmen gerektiğine göre C, C++, C#, Java.... v.s'den en uygununu seçip kullanırsın.
her provgramlama dili aynıdır
sadece microsoft dilleri biraz daha isletim sistemi bazında destek vermektedir
iş programcıda biter
Bu ne yaa şimdi lisp = prolog o da = C mi, Yapma tanrı aşkına sen prolog ile sorgudan başka bişey yapan gördün mü?
Arkadaşın demek istediği çoğu programlama dili ile 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri yapabilirsin. Örnek olarak Delphi de oyun yazabilirsin ama sistem performansı ve diğer avantajlar bakımından Visual C++ da yazılması daha uygundur. Yada C++ bir veritabanı uygulaması yapabilirsin ama Delphide yada Visual Basic de bunu yapmak daha kolaydır ve daha kısa zaman alır.Yani burda hangi dilin optimum sürede en iyi sonuç vereceğini programcı bulur ve ona göre bir dil seçer.
paranoyak
06/08/2004, 18:40
Peki C++ Builder mı, Visual C++ mı desem?? ben ileri hayatım için birisini seçmeyi düşünüyorum da
Euclides
06/08/2004, 18:53
Varmı Visual C++ gibisi ...
sadettinpolat
06/08/2004, 21:10
Ken Henderson adlı abimin SQL Server : Depolanmış Yordamları Xml ve Html adlı kitabına göz atma fırsatı bulursanız .net ile ilgili bölümde uygulama geliştirme araçlarının durumlarına biraz değinmiş ve tam olarak hatırlamıyorum ama şuna yakın bir cümle kullanmıştı.
"itiraf etmeliyim ki microsoftun uygulama geliştirme araçları hiçbir zaman piyasadaki en iyi uygulama geliştirme araçları olamamıştır. bu konuda liderlik borland firmasına ait olmuştur."
aşağı yukarı buna benzer bir yazıydı. peki kim bu Ken Henderson abim. Sql serveri geliştiren ekibin bir parçası. bu abim bile borlandın üstünlüğünü kabul etmişken fazla söze gerek yok.
ama araç ne kadar önemlidir?
eğer sizde program yazabilecek yetenek yoksa ne microsoftun araçları nede borlandın araçları sizi kurtarabilir. eğer sizde zaten program yazma yeteneği varsa araç seçiminiz size 5 gün kazandırır veya kaybettirir.
sonuç olarak bence borlandın ürünleri daha iyi. ama yetenekli bir insan için hangi aracı kullandığı çokta fazla önem taşımıyor. tercih yapmak istediğiniz iki programıda yükleyin bilgisayarınıza. hangisinin idesi hoşunuza gittiyse diğerini silin (veya tam tersini yapın :) ) önemli bir konuda eğer çevrenizde hali hazırda programcı bir arkadaşınız varsa onun bildiği dili seçmenizi şiddetle tavsiye ederim :)
valla baya bi Delphi kullandım uzun süredirde Visual Stduio.NET kullanıyorum. Valla delphinin editörü .NET inkinin yanına bile yaklaşamaz bunu tarafsız bir gözle söylüyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.