Tam Sürümünü Görmek İçin : Make
x.tar.gz şeklinde bi proğram var çalıştırılabilir dosyanın ortaya çıkması icin bunu windowsta make gibi nasıl install edebilirim...
7-zip (http://www.7-zip.org/) programi ile bu dosyayi acabilirsin.
winrar ile de açabilirsin
http://www.rarlab.com/
açmak sorunum değil zaten neyse acemi arkadaşın önerisini bi deneyelim bakalım
x.tar.gz şeklinde bi proğram var çalıştırılabilir dosyanın ortaya çıkması icin bunu windowsta make gibi nasıl install edebilirim...
tamam işte install etmen için öncelikle açman lazım değil mi?
rar veya zip programları bu sıkıştırılmış dosyayı sadece açar, yüklemez. tar.gz'nin içindekiler kaynak kodlarsa zaten çoğu zaman bir README dosyası vardır.
yok bu da zip açma proğramı gibi bişey zip acma olayı değil linuxta ./configure make make install yapıp kuruyoruz ya exe dosyasının ortaya çıkması icin windowsta nasıl yapalım ki aynı proğram make gibi install olsun
o zaman açtıktan sonra nasıl install ederim kısaca öyle sorum
yanlış anlaşılma olmuş pardon :)
bu iş için programın windows versiyonunu bulmanızı tavisye ederim ki linux varken niye windows ki? :)
şu anda windowsa kurmam lazım istediğim dosyayı ondan
o zaman linuxta install ediyim sonra exesini windowsa yükleyim :)
o zaman na yazık ki çalışmaz, yani linux altında ki bir çalıştırılabilir dosyayı windowsa taşıyarak çalıştaramazsınız. :(
yok bu çalışabilen bi proğram sadece install etmek lazım ama win de nasıl install edilecek onu bilmiyorum hepsi bu kendime bi uzaktan bağlantı icin port acıyorum net üzerinden kendime bağlanıp telnet ile install ediyorum uzun iş bi yolu vardır mutlaka
Sikistirilmis dosyayi actiktan sonra icinden cikan readme veya install dosyasini oku. Bunlar yoksa programin sitesini incele. Her programin yuklenme sekli farkli oldugu icin bu asamadan sonra bu kadar bilgiye dayanarak kimse ise yarar bir cevap yazamaz.
evet readme de yazıyo aynısı yaptım kurdum ama windowsta kuramadım sorun orda ya zaten neyse sormamış oluyum önemsiz
Kögüdey Meygen
04/08/2004, 10:23
www.cygwin.com 'a git
oradan cygwin'i kur.Bunun içerisinde make vs. gereken herşey var.
Kurduktan sonra hemen hemen bir linux ortamınız oluyor.
tabii biraz linux bilginizin olması gerek.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.