Tam Sürümünü Görmek İçin : Web Üzerin'den Radyo Yayını..
internet sitesi içerisinde bir radyomuz olacak, bu radyo listedeki parçaları sıradan çalacak, gerek duyulduğundada canlı yayın yapılabilicek...
konuyla ilgi bilgi olan yazarsa sevinirim..
Zerzevat Adam
01/07/2004, 01:30
www.shoutcast.com
Öncelike bağlantı ve ram iyi olmalı, özellikle bir sunucu kiralanırsa iyi olur aksi takdirde bu yayın pek sağlıklı olmaz, şarkılar dinlenmez, siz dersiniz saat 09:30 ama onlara 09:40'ta gider bu ses...
Vs...
Sunucu vs. sorun olmazsa shoutcast kurulumunu yapın, takıldığınız bir yer olursa buradan yardım ederim...
söz konusu siteye girdim kurulumdan önce sistem hakkında bana biraz bilgi verirsen daha çabuk sonuca ulaşırız....
önce ben mevcut sistemimiz hakkında bilgi vereyim sende buna uygun bana bir yol göster..
7/24 açık kalabilecek yüksek donanımlı makinamız mevcut bunun yanında 768k dsl bağlantımız var (1mbit yapma ikanımızda) çok aşırı bir dinleyici kitlesi olmayacak... sunucu kiralama başlangıç için uygun olmaz önce bir süre mevcut imkanlarla denemeli sonra taleb doğrultusunda sunucuda kiralanabilir ancak şuan mevcut sistem üzerinde ilerleyelim..
siteyi inceledim tam kavrayamadım olayı...
* serverımız linux ,buraya kurcağımız yazılım ve yapacağı işlem nedir ?
* işletim sistemide xp , buradaki müzik listemiz winamp üzerinde olacak anladığım kadarıyla , mic aracılığı ile yapılacak canlı yayında winamp üzerine bir yama ilemi gerçekleşecek ?
* ziyaretci dinle bölümüne girdiğinde yayını bilgisayarında yüklü winamp aracılığı ilemi alıcak yok medya player biçiminde browser penceresindemi..
kuruluma geçmeden bu noktalarda biraz bilgi verirsen memnun olurum..
saygılar.
Zerzevat Adam
01/07/2004, 12:52
Şimdi 3-4 farklı canlı yayın (online broadcast) imkanı var.
En çok kullanılanlar;
-Windows Media Player
-Shoutcast Winamp
Shoutcast şöyle; Bir yazılım yüklüyorsun bu windows, unix, linux makinalarda çalışabiliyor. Bu sadece sunucu oluyor ve boyutu küçük, oradan bazı temel ayarları yapabiliyorsun.
Ve isteyen kişi uzaktan winamp'ına DJ plugin'i yüklüyor oradan kendi bilgisayarındaki şarkıları çalabiliyor.
Bu pluginde mikrofonu açma ayarıda var... Ses kartının bir programı var ise veya işte nereden ayar yapabiliyorsan WHAT U HEAR diye birşey var. Yani mikrofon olmasa dahil sanal bir mikrofon yaratıyor bu da bilgisayarda çalan herşeyi dinletiyor. Yani hoparlörden duyabileceğin herşeyi mikrofon girişinden geliyor gibi gösteriyor...
Bu şekilde profesyonel DJ programları kullanabiliyorsun. Tavsiyem bir linux makina bu shoutcastın sunucusu olsun, aynı ağ'a bağlı (uzakta da olabilir ama hemen yanında olur ve ağ kaliteli olursa iyi olur...) bir bilgisayarda windows bulunur. Bu windowsta Traktor DJ Studio (tavsiyem) , BPM Studio gibi programlar ile şarkıları çalabilirsin, geçişleri ayarlayabilir vs..
Ki şöyle birşey var şarkıları winamptan çalıp RADYO XYZZZ STEREEOO gibi intro müzikleride başka bir programdan çalabilirsin... Ayrıca mikrofonlada konuşabiliyorsun sanırım...
En güzel şeylerden biri; Mesela MSN Messenger ile birisiyle sesli görüşme yapıyorsun, mikrofonun ayarını What u hear diye ayarlarsan sanki radyoda telefonla canlı görüşme yapıyor gibi olabiliyorsun....
Tavsiyem shoutcasttır. Shoutcastı kullanıcılar bir linke tıklayacaklar ve bu çok küçük bir dosya yüklüyor ama yüklerken sormuyor bile yükleyeyim mi gibi... Sonra winamptan bu siteye bağlanıyor...
ömer kardeş baya uğratıştım bu yazılımlara yanlız bu bize uymadı, media player olayına eğilelim..
şöyle birşey oluyor zannedersem listeyi asx olarak kayedip web koyuyoruz web makina üzerinden yapıyor bu işi yanlışmı biliyorum ? mic erişimi mp de nasıl oluyo..
Zerzevat Adam
01/07/2004, 16:27
Media Player'ı bilmiyorum ama şunu söyleyeyim: Shoutcast daha kullanışlı bence ve dj olacak kişi 2.ci makinadan değil aynı zamanda sunucu makinadanda çalışabilir, fakat yanında bir windows makina olursa "maalesef" daha çok yazılım bulabilirsin. (Lisanslıda daha çok tabii...)
omer winamp nullsoft sponsoruda :)
bencede Shoutcast ile daha kolay yaparsın olayı
Zerzevat Adam
01/07/2004, 16:57
Evet para alıyorum :)
yaa hazır birilerini bulmuşken sorayım :) bende 2-3 gündür bu winamp üzerinden radyo yayınlatmakla uğraşıyorum. Eskiden Dial-up kullanırken bir sorun olmuyordu, yayınlayabiliyordum ama ADSL'e geçince herşeyi yapıyorum hatta kendim açıp dinleyebiliyorum ama başkalarına linki verdiğimizde onlara hata çıkarıyor. Benim aklıma adsl modeminin firewall'ı mı engel olur acaba diye geliyor. Yoksa hiçbir sorun, aksilik yok.
Birde ben bunu ev bilgisayarımda denedim. Ama bunu mesela sitesine atıp;
www.bilmemne.com/listen.pls
diye çıkartanlar var. Sizce bu mu daha iyi olur yoksa ev bilgisayarımı mı kullanmak ??
media player alt yapılı radyo sistemi için bilgisi olanlar aranıyor :)
Zerzevat Adam
02/07/2004, 01:41
Media Player linux'ta çalışacak mı?
shoustcastın network ayarlarında sorun var yayın olduğu görülüyor ama dışarıdan bağlantı kurulamıyor bunu nasıl ayarlıyoruz? ağ dışına yayın olmuyo bi türlü
xp üzrerinden media player ile nasıl radyo yayını yapabileceğimiz hakkında bilgisi olan arakdaşlar şiddetle aranmakda :)
Zerzevat Adam
08/07/2004, 16:08
Microsoft abiye veya saz arkadaşlarına (msdn) sorun...
wolkansweb
08/07/2004, 17:54
arkadaslar bana bu programı (Shoutcast Winamp) indirebileceğim tam bi link adı verebilrmisiniz?
http://www.shoutcast.com/downloads/sc1-9-4/shoutcast-1-9-4-windows.exe
Zerzevat Adam
08/07/2004, 19:24
Lütfen basit işleri burada sormayalım. Bir site adresi verilmiş, oradan indirileceği, ücretsiz olduğu belirtilmiş.
Tam link ne demek? Lütfen birşeyler yapacaksanız ya uğraşın ya da açıkça "Ben tembelim ya cevap vermeyin ya da iyimser davranıp bana dosyanın tam adresini verin" diyin...
Not: Sinirlerim bozuk o yüzden biraz sert olabilir ama yazdıklarım düşündüklerim.
ömer kardeş şimdi bu forum yardımlaşma ve dayanışma yeri
arkadaşın ingilizcesi tam olmayabilir ayrıca o sayfa gerçekden biraz anlaşılmaz ve 3-4 ayrı yazılım var arkadaş bunu ayırt edememiş olabilir bu şekilde bir tepki göstermen çok yanlış.ş...
Ben mesajları okudum ama bu konu hakkında pek bir bilgim olmadığı için yapamıyorum.Shoutcast için birkaç dosya fln indirdim. Olmuş gibi gözüküyor, ama nasıl ayarlayıp nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Birisi açarak anlataiblir mi? :)
Teşekkürler.
bunun aynısını yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ?
Örnek :http://www.gezegenfm.com/yayin.php?yayin=sonprogram
Forbiden
24/07/2004, 13:04
Biraz daha açıklar mısınız ?
Sizin bu mesajınızı diğer forum kullanıcıları ;
switch,get,if olarak algılayabilirler ...
Sorduğunuz soru radyo yayını yapmak mı yoksa urldeki adres
yayin.php?yayin=sonprogram diyince istediğiniz kodu çalıştırmak mı ?
Bu sorunun pek PHP ıle ılgısı yok aslında.. Cunku PHP'nın tek yaptıgı
<object id="WMPlay" width=300 height=98 classid="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95"
codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701"
standby="Microsoft Windows Media Player bileşenleri yükleniyor..."
type="application/x-oleobject">
<param name="FileName" value="http://www.gezegenfm.com/yayin/2004.02.17_00-00.WMA">
<param name="ShowControls" value="1">
<param name="AutoStart" value="1">
<param name="ShowDisplay" value="FALSE">
<param name="ShowStatusBar" value="1">
<param name="ShowGotoBar" value="1">
<param name="AutoSize" value="1">
<param name="EnableContextMenu" value="TRUE">
</object>
Sayfa kaynagındakı http://www.gezegenfm.com/yayin/xxx.WMA bolumunu degıstırmek hepsı bu..
Gordugun gıbı sende benzer turden .WMA lar yaratıp yukardakı kod obegı yardımıyla onları sayfanda yayınlarsın..
ibrahimsar
24/07/2004, 13:06
/// Yanlış anlama \\\
radyo yayını yapmak o sade örnek ben benim mp3 lerimi cevirip bu sekilde nasıl siteme ekleyebilirm 2 3 saat buyunca calabilecek sekilde
mp3 'lerını wma'ya cevırmelısın oncelıkle.. Bunun ıcın google'a goz atabılırsın, http://www.google.com.tr/search?q=mp3+to+wma&ie=UTF-8&hl=tr&meta=
Daha sonra bu wma'ları yıne yukardakı kod obegını kullarak ayrı ayrı sayfalar halınde ınternette yayınlarsın..
Yada canlı yayın yaparsın.. Buda http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/encoder/default.aspx adresındekı programla hıcte zor bısey degıl.. Tabı ondan once hızlı bır ınternet baglantısına ve sabıt bır IP'ye sahıp olmalısın..
Not: Bu arada konuyu Web Tasarım bolumune tasıyorum..
bende hızlı baglantı var IP de var server hiç sorun degil 5 gb host sınırsız tarfik mevcut sadece ingilizce bilmedigim için ve anlamadıgım için yapamıyorum bu nedenle yardım istedim
Anladım.. Oyleyse denemeye basla.. Takıldıgın bı yer olursa ben yardım etmeye hazırım.. Sımdı yapman gerekenlerı tekrarlarsam,
1. mp3'lerını .wma'ya cevır
2. Bu wma'ları hostuna yukle
3. Daha sonra herbırı ıcın yukardakı kodu kullanarak bırer sayfa olustur.. Her sayfanın sadece <param name="FileName" value="xxx"> kısmında xxx yazan yere o sayfada yayınlamak ıstedıgın .wma dosyasının adresını gır..
4. Bu ayrı ayrı sayfaların lınklerını barındıran son bı sayfa daha hazırlayarak ıslemı tamamla..
muzikleri wma cevdim ben onun programı var vardı yinede sagol ancak benim sitede calıstırabilmek için ne yapmam gerekiyor sorun burada
ok sagol denemeye baslıyorum insallah becerebilirim birde msn adresini alabilirmiyim sorularım olursa bana oradan daha cabuk yardım edebilirmisin
Canlı yayın yapmak ıcınse,
1. http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/encoder/default.aspx adresındekı programı ındır ve kur..
2. Radyonun ses cıkısını bılgısayarının ses gırısıne bagla..
3. Programı ac sıhırbaz yardımıyla bılgısayarına gelen sesı yayınla.. (Bu kısım bıraz ayrıntılı ama cokta zor degıl)
4. Daha sonra ornek olarak verecegım sayfadakı yıne sadece FileName kısmını degıstırıp canlı yayına baslayabılırsın,
<html>
<head>
</head>
<body>
<object id="WMPlay" width="286" height="72" classid="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95" codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701" standby="Microsoft Windows Media Player bileşenleri yükleniyor..." type="application/x-oleobject">
<param name="FileName" value="mms://212.175.166.3/radyofm">
<param name="ShowControls" value="-1">
<param name="AutoStart" value="-1">
<param name="ShowDisplay" value="0">
<param name="ShowStatusBar" value="-1">
<param name="ShowGotoBar" value="0">
<param name="AutoSize" value="-1">
<param name="EnableContextMenu" value="0">
<param name="AudioStream" value="-1">
<param name="AnimationAtStart" value="-1">
<param name="AllowScan" value="-1">
<param name="AllowChangeDisplaySize" value="-1">
<param name="AutoRewind" value="0">
<param name="Balance" value="0">
<param name="BaseURL" value>
<param name="BufferingTime" value="5">
<param name="CaptioningID" value>
<param name="ClickToPlay" value="-1">
<param name="CursorType" value="0">
<param name="CurrentPosition" value="-1">
<param name="CurrentMarker" value="0">
<param name="DefaultFrame" value>
<param name="DisplayBackColor" value="0">
<param name="DisplayForeColor" value="16777215">
<param name="DisplayMode" value="0">
<param name="DisplaySize" value="0">
<param name="Enabled" value="-1">
<param name="EnablePositionControls" value="-1">
<param name="EnableFullScreenControls" value="0">
<param name="EnableTracker" value="-1">
<param name="InvokeURLs" value="-1">
<param name="Language" value="-1">
<param name="Mute" value="0">
<param name="PlayCount" value="1">
<param name="PreviewMode" value="0">
<param name="Rate" value="1">
<param name="SAMILang" value>
<param name="SAMIStyle" value>
<param name="SAMIFileName" value>
<param name="SelectionStart" value="-1">
<param name="SelectionEnd" value="-1">
<param name="SendOpenStateChangeEvents" value="-1">
<param name="SendWarningEvents" value="-1">
<param name="SendErrorEvents" value="-1">
<param name="SendKeyboardEvents" value="0">
<param name="SendMouseClickEvents" value="0">
<param name="SendMouseMoveEvents" value="0">
<param name="SendPlayStateChangeEvents" value="-1">
<param name="ShowCaptioning" value="0">
<param name="ShowAudioControls" value="-1">
<param name="ShowPositionControls" value="-1">
<param name="ShowTracker" value="-1">
<param name="TransparentAtStart" value="0">
<param name="VideoBorderWidth" value="0">
<param name="VideoBorderColor" value="0">
<param name="VideoBorder3D" value="0">
<param name="Volume" value="0">
<param name="WindowlessVideo" value="0">
<embed type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/" filename="mms://212.175.166.3/radyofm" src="mms://212.175.166.3/radyofm" autostart="1" showcontrols="1" showdisplay="0" showgotobar="0" enablecontextmenu="false" showstatusbar="1" width="300" height="265"></object>
</body>
</html>
<param name="FileName" value="mms://212.175.166.3/radyofm">
Bu sayfa bu halıyle TRT FM yayını yapıyor.. Ama mms://212.175.166.3/radyofm yerıne kendı sabıt IP'nı gırdıgınde artık senın yayınını yapıyor olacak..
Umarım yeterınce acıktır..
hersey cok güzel de beni profosyonel zanetin aslında canlı yayın hep hayalimde o zaman pc acık bıraktıgım taktirde de servere müzik yükleme ihtiyacımda olmaz pc 24 saat acık zaten senin msn alayım bana bir yardımcı olsan bunun kurulumu için web siten varsa bol bol reklamını yaparım bak radyodan
Windows Media Encoder 9 Series
9,450 KB 44 min @ 28.8 Kbps
See all downloads in the Download Center
More Control and Flexibility
Capture content with frame-accurate control. Protect live streams and initiate broadcasts. Author for a range of delivery scenarios including MBR streaming and CD/DVD.
Unmatched Audio and Video Quality
Create the clearest audio from multichannel to voice-only content. Encode to any level from HD quality (1080i/1080p) to low data rate screen capture. Fine tune compression using new encoding modes.
Extensibility and Automation
buradan hangisi indirecegim ingilizce anlamadıgım için bilmiyorum almanca ve türkce olsaydı belki cözerdim olayı
http://download.microsoft.com/download/8/1/f/81f9402f-efdd-439d-b2a4-089563199d47/WMEncoder.exe
Bu adresten dırekt olarak ındırebılırsın..
programı indirdim ancak nasıl zip dosyasında actım programı nasıl kullanacagım ve neler yapacagım onu bilmiyorum sana cok kolay bildiğin için ancak bana çok zor bilmediğim için
İngilizcem olmadığı için bende birsey yapamadım denemeler yaptım yine olmadı yardım edecek kişileri arıyoruz ama sinirlenmeden lütfen
ben yukarıda verilen programı indirdimsimdi ne yapmalıyım ?
http://www.ceviz.net/dokumanlar/hunter/wme/ adresınde hazırladıgım basıt bı klavuz var.. Belkı yardımı olur..
Not: Konu ıkı ayrı topıkte ıslenıyordu.. Ikısını bırlestırmek daha uygun olur dıye dusundum..
muharrem_tac
25/07/2004, 03:40
http://www.ceviz.net/dokumanlar/hunter/wme/ adresınde hazırladıgım basıt bı klavuz var.. Belkı yardımı olur..
Güzel bir tutorial olmuş .
By defult there is no restriction on which clients can connect to this broadcast To protect the stream,you can restrict access by IP address
diye bir yazı cıktı( ok ) (help) var yani sanırsam ip adresini vermedim daha dogrusu veremedim nasıl verecegimi bilmiyorum ancak hunTer arkadasın verdiği resimdekilerin hepsini yaptım
arkadaslar su anda media player de kurdugum radyonun calıstıgını biliyorum ancak muzikleri nasıl oaya baglayacagım birde web siteme ne linki koyacagım ki dinleyebilsinler mic den konusuyorum sesim az biraz sonra tekrar geliyor ancak diger odadaki pc den acamıyorum bunun için ne yapmaliyim
ip adresini servere sayfada yükledim tıkladıgımda da acılmıyor
http://ozan-kj47eh83f5:8080
media player de bunu yapıyorum ve radyo aciliyor kendi pc de ancak diger taraftaki pc de aynı şeyi deniyorum bulamıyor acele yardım istiyorum
Oncelıkle mms://ozan-kj47eh83f5:8080/ adresı local bır adres.. Yanı ozan-kj47eh83f5:8080 adresıne sadece senın kendı sırket agına baglı bılgısayarlar ulasabılır..
Zaten bu yuzden sana canlı yayını tavsıye ederken sabıt bır IP'nın olması gerektıgını soyledım.. Sabıt IP yanı, yayın yapan bılgısayarın ınternete baglanırken kullandıgı ve hıc degısmeyen bır numara.. Bu numara sana ınternet servıs saglayıcın tarafından verılmelı..
Ornegın 212.174.59.50 IP'sı benım canakkalede calıstıgım radyonun sabıt IP'sıdır ve ben http://212.174.59.50:8080 adresını kullanarak o radyonun yayınını evımden dınleyebılırım.. (Tabı bu sıstem artık calısmıyor, benden sonra ılgılenen olmadı)
Demek ıstedıgım, once etrafından sabıt IP ıle ılgılı yardım almayı deneyebılırsın.. Ornegın baglantı ıcın ADSL kullanıyorsan Telekom sana bu konuda yardımcı olabılır.. Ancak bu noktadan sonra canlı yayını deneyebılırsın..
Dıger yandan, muzık yayını yapmak ıstıyorsan radyo yayın cıkısını (verıcıye gonderdıgın cıkısı) bılgısayarına dırekt olarak baglıyabılırsın.. Boylece ınsanlar radyolarında ne duyuyorlarsa ınternette de onu duyabılır..
Hatta ben eskı calıstıgım radyoda kucuk bır fm radyo'nun kulaklık cıkısını bılgısayarın line-ın'ıne baglıyarak yapmıstım bu ısı..
Evet sımdılık soylebıleceklerım bu kadar.. Sana bıldıgım herseyı aktardım.. Bundan sonrası sana kalıyor..
Kolay gelsın..
erkanyildiz
30/07/2004, 18:11
abiyazdıklarınız çok süper şimdi ben radyoyu kurdumda bende şöyle bir sorun var ben şarkıyı kesmeden şarkıyla birlikte konuşmak istiyorum ama bunu winampta yapmak yani şarkıyla birlikte çıkışı were bilmek için bir program söylermisiniz benim çaldığım parçayla sesim aynı anda winampta çalsın bu şekilde sadece müzük yada sadece benim ses gidiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.... nezamandır arıyorum böyle birşey bulamadım yada yapmam gereker herhangi bir ayarı varmı bunu söylerseniz sevinirim hostdestek@hotmail.com
arkadaşlar bunun winampla çözümü..!
Radyo istassyonu
selam bu konuda sana lazim olan seyler sunlar:
1. iyi bir internet baglantisi (mesela ADSL yada dual ISDN)
2. Full Duplex Seskarti.
3. Winamp Programi
4. Winamp programi icin DSP Plugin.
5. Shoutcast Server
internet baglantinin ve Seskartinin hangi tür oldugunu bilmedigim icin ücüncü noktadan basliyorum!
3. Winamp programini indir! Agustos 2002'de winamp programinin 3'üncü versionu cikti ama bu version icin daha DSP Plugin olmadigi icin 2'inci versionunu indirmeni tavsiye ederim! Radyonu dinlemek isteyenlerde hangi version oldugu önemsiz tabiiki onlarda 3'üncü versionu olsada farketmez!
Winamp 2'inci versionu download linki: http://classic.winamp.com/download/
4. DSP Plugin indir! DSP Pluginin yardimiyla radyo islemini yapabiliyorsun! Bu Plugin Winamp ve Shoucast Server arsinda baglanti kurabilmen icin lazim!!
DSP Plugin indirme linki: http://www.shoutcast.com/download/broadcast.phtml
Bu Plugini indirdikten sonra Winamp'i install yaptigin klasörün icinde Plugins diye bir klasör olacak onun icine install yapman gerekiyor, yani C:ProgrammeWinampPlugins
Dogru install edip etmedigini kontrol etmek icin Winamp programini ac ve butonuna bas! Sonra "Options" sec ve Optionstan "Preferences" sec! Simdi "Winamp Preferences" penceresi acilmis olmasi lazim! O pencerenin icinden "DSP/Effect"e bastiginda sag tarafta Nullsoft SHOUTcast Source DSP.... gibi bir yazi görmen gerek! Eger görebiliyorsan dogru install yapmissin demektir!
5. Shoutcast server install yapacaksin! Dedigim gibi Winampte kurdugun DSP Plugin bu kuracagin server ve Winamp arasinda baglanti kurmak icin lazim! Server ve yayin yapan Winamp'in ayni bilgisayarda olmasi farketmez!!
Shoutcast server indirme linki (Freeware): http://www.shoutcast.com/download/files.phtml
Serveri indirdikten sonra C:ProgrammeSHOUTcast klasörüne install et!
Install yaptiktan sonra baska detayli bir ayar yapmana gerek yok ama ben sana sonra önemli ayarlari genede kisaca bi anlatirim! Serveri "sc_serv_gui.exe"ye basip online yapabilirsin ve "Kill Server"e bastiginda Server tekrar offline olur!
Simdi test yayini yapabilmen icin hersey hazir!
Winamp programini ac ve DSP Plugin'i aktiflestir! Bu aktiflestirme islemini asagidaki gibi yapacaksin:
# butonuna bas ve Options sec, Optionstan Preferences ve Preferences'ten DSP/Effect ve sol taraftan Nullsoft SHOUTcast Source DSP v.1.8.2a [dsp_sc.dll ismine tikla! Plugin simdi yeni ufak bir pencerede acilacak! Winamp Preferences penceresini kapatabilirsin istersen!
Acilan DSP/Effect penceresinde Main, Output, Encoder ve Input noktalarini göreceksin:
Main Noktasindan Plugin'in serverle bagli olup olmadigini ve Audio sinyali olup olmadigini görüyorsun!
Output Noktasinda Connect'e bastiginda Plugin Servere baglanir! Eger Winamp ve Server ayni Bilgisayardaysa burada baska ayar yapmana gerek yok.
Encoder bölümünden Encoder tipini ve Encoder Ayarlarini (Encoder Settings) görüyorsun! Encoder Settings'den yayin yapmak istedigin Bit yüksekligini seciyorsun! bu bit konsunda biraz dikkatli olmani tavsiye ederim! Bit nekadar yüksek olursa ses kalitesi okadar iyi olur ama bit cok yüksek olursa yayina fazla kisi baglanamaz! Bit ayarini yüksek yaptiginda yayinini dinlemek isteyenin i-baglantisinin iyi olmasi lazim! yani 56 k modem ile yayini dinlemek isteyen kisi sende 32kbps ayarliysa yayinini dogru düzgün dinleyebilir! Yayinina baglanabilir kisi sayisi tabiiki senin baglantina bakar! Eger hangi bit yüksekligi sececegin hakkinda bir bilgin yoksa sana 24 kbps tavsiye ederim!!
Input bölümünden yayini Winamptenmi yoksa Seskartinin line-in'indenmi (mesela pc'ye müzik seti felan bagladiysan) yapmak istedigini seciyorsun!
Simdi gercekten yayina basliyoruz
Winamp programini ac ve bir playlist yap --> yani winamp'e istedigin sarkilari koy!
Simdi tekrar DSP Plugin'inine gir ve Input bölümünden Winamp (Recommended) sec"
Simdi serveri baslat! yani sc_serv_gui.exe'ye basarak! DIKKAT: SERVERI BASANGIC/PROGRAMLAR/SHOUTCAST üzerinden baslatma hata mesaji alirsin!
Serverinide actiktan sonra DSP Plugininine tekrar gir ve bu sefer Output bölümünden Connect'e tikla! Simdi Plugin penceresinde Sent ??? bytes diye bir yazi görmen lazim! ??? syi oluyor ve durmadan yukariya dogru saymasi gerek! Eger bunu görüyorsan ozaman herseyi dogru yaptin demektir!
Simdi gelelim dinleyici toplamaya! Sitenin istedigin bir yerine asagidaki gibi gir link koyuyorsun (mesela bir block'un icine):
<a href="http://IPNUMARAN:8000/listen.pls">
Radyomuzu dinlemek icin tiklayiniz!</a>
Linke IP-Numarani eklemeyi unutma! Bu linke basan dinleyiciler otomatikmen senden listen.pls dosyasini indiriyorlar ve onlarin winamplari senin bilgisayarina baglaniyor! Eger Winamp kullanmiyorlarsa tabiiki Windows Media Player islerini görüyor!!
^Yrdımların için cok sagol su anda buraya kadar geldim
Main Noktasindan Plugin'in serverle bagli olup olmadigini ve Audio sinyali olup olmadigini görüyorsun!
Output Noktasinda Connect'e bastiginda Plugin Servere baglanir! Eger Winamp ve Server ayni Bilgisayardaysa burada baska ayar yapmana gerek yok.
nedense bende su an not Connect diyor Output tanotamadigede alıyorum yine not connect main bölümünde de hiç bir kımırdama yani yukarıya dogru cıkmalar olmuyor
bu bölüme kadar yardıklarını aynen yaptım eger galiba bir yerde hata yaptım
msn :
info@sevdadenizi.com
buradan yardımcı olursan sevinirim
erkanyildiz
01/08/2004, 14:25
[B]ya arkadaş şu konuda yardım edecek yokmu 5 güngür bekliyorum bir cevap yazan yok müzikle kendi sesimi aynı anda yayına nasıl vere bilirim bir proram varmı bunun için varsa verin hayrınıza yoksada bir cevap yazın buna cevap yazmazsanız yeni bir konu açacam insanlar görsün diye..
peki bu yayını internet sunucumuz üzerinden yapmamız mümkün mü? elimizde bir sunucu varsa bunun üzerinden bu yayını nasıl yaparız. ftp ile ulaşabildiğimiz bir sunucu
sunucu üzerinde elbette yayın yapmak tabi mumkun ama sizin trafiğinizi etkileyeceğini unutmayınız.
ben bunun için radyolar için kurulmuş olan sunucuları kullanmanızı tevsiye ediyorum.
www.mediabil.com.tr
biliyorsan anlatır mısın bu yayını nasıl yapabileceğimizi kendi sunucumuz üzerinden,trafik problem olmaz?
sunucudan nasıl yayın yapacağımızı anlatır mısınız? aynı şekilde kuramayacağımız için ftpye yükleyip ordan mı çalıştırcaz bu programları?
hocam ayrıntılı bir bilgi veremiyecem. www.mediabil.com.tr adresinde iletişim mailini bulun ve mail atın. yaada ben ilgli uzman arkadaşıma ulaşıp buradan sorularınızı cevaplamasını isteyeceğim
yaa hazır birilerini bulmuşken sorayım :) bende 2-3 gündür bu winamp üzerinden radyo yayınlatmakla uğraşıyorum. Eskiden Dial-up kullanırken bir sorun olmuyordu, yayınlayabiliyordum ama ADSL'e geçince herşeyi yapıyorum hatta kendim açıp dinleyebiliyorum ama başkalarına linki verdiğimizde onlara hata çıkarıyor. Benim aklıma adsl modeminin firewall'ı mı engel olur acaba diye geliyor. Yoksa hiçbir sorun, aksilik yok.
Birde ben bunu ev bilgisayarımda denedim. Ama bunu mesela sitesine atıp;
www.bilmemne.com/listen.pls
diye çıkartanlar var. Sizce bu mu daha iyi olur yoksa ev bilgisayarımı mı kullanmak ??
adsl üzerinden yayın yapmak için router üzerinden nat çıkışı vermen lazım ilgili porta bu senin sorunu çözer
shoutcast in açıkları hakkında biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. bence güvenli deil.
web sunucusu üzerinden bu yayının nasıl yapılabileceğini bilen var mı?
Zerzevat Adam
04/08/2004, 04:13
Shoutcast'mı?
Cevap evet ise; Sunucu üzerinde "server" program yüklenecek, gerekli ayarlamalar yapılacak ve program açılacaktır. Yayıncı (DJ) olacak kişiler ise DJ istemcisini yükleyecekler ve kendi bilgisayarlarındaki sesleri, ses dosyalarını o istemci aracılığıyla sunucuya gönderecekler ve dinleyicilerde dj'in uzak bilgisayarından sunucuya gelen ses dosyasını kendi bilgisayarlarından dinleyecekler.
Yani sizin yapmanız gereken şey sunucu üzerinde "sunucu" programı kurmak ve gerekli ayarlamaları yapmak. Aynı şekilde istenirse sunucu bilgisayar üzerinde "yayıncı" olarakta çalışabilirsiniz...
ben mp3leri de sunucuma yüklemek istiyorum. sunucu üzerine shoutcasti mi yüklememiz gerekiyor yani?
entelsofi
10/10/2004, 14:20
Arkadaşlar beleş şell veren birsite varmı ya ? Onun üzerinden radyo yayını yapmak istiyorum.
Bir aralar Windows Media Encoder (WME diyeceğim) üzerine bir makale yazacaktım, öylece kaldı. Keşke şimdiye kadar bitirmiş olsaydım... :(
Eğer hattınız oldukça hızlı ve yapacağınız yayını ortalama olarak 2-3 kişi dinleyecekse, WME'da Output ayarlarında, Pull from Encoder seçeneğini seçip kendi blgisayarınızdan yayın yapabilirsiniz. Zaten bunun basitçe nasıl yapılacağı yukarıdaki mesajlarda anlatılmış.
Amacınız aynı anda çok daha fazla kişiye bu yayını ulaştırmak ise; Output ayarlarından Push to Server seçeneğiniz seçmeniz gerekir. Ayrıca kendinize Windows .NET Server 2003'e sahip bir sunucu bulmalısınız. Sunucu sahiplerine radyo yayını yapacağınızı bildirdiğinizde size gerekli bilgileri (publishing point vs.) vereceklerdir.
Gerisi size kalmış... :)
pls uzantılı dosyalar Windows Media Player'da çalışmaz...
Müzik ile kendi sesimizi birleştirebilmek için harici bir mixer'e ihtiyacımız var. Bilgisayardaki sanal mixerler ile bunu yapamıyoruz ne yazık ki. Ancak bilgisayarımızda 2 adet ses kartı olursa durum değişir... :)
NEREDE BU FORMUN YÖNETİCİLERİ?...... BU MESAJA NASIL İZİN VERİLİYOR.
ZEREZEK Bilgiler icin saolun arkadaslar benim de bir sorum var.
http://******************* seklindeki bir link i
(winamp ta calisan) medya player da nasil izlettirebiliriz onu soracaktim
normal de kod su
Zerzevat Adam
12/10/2004, 17:23
Boşver, zaten kimsenin dinleyeceğini zannetmiyorum çok yavaş...
Ayrıca bayılıyorum şu zeki arkadaşlara bir sorun varmış gibi veya bir şey soruyormuş gibi reklam yapıyorlarya kendilerini bizden akıllı zannediyorlar. ("Huu arkadaş sizin gibilerin klonu çok alıştık biz." diye salık verelim en iyisi...)
NEREDE BU FORMUN YÖNETİCİLERİ?...... BU MESAJA NASIL İZİN VERİLİYOR.
Felaket Tellallığında son nokta sanırım bu... :)
Felaket Tellallığında son nokta sanırım bu...
Hayır amacım ADALET yerini bulsun.O mesaj engellenmez ise burada bir haksızlık var.Ayrıca bu tür mesaj yazanlar formda açığa alınsa(örn:formda belli süre konu açamasın ve cevap yazamasın) daha güzel olur.
Birde bu bölümün yönecisi (internet bölümü yöneticisi :ömerbalyalı)bu mesajları okuyup ;mesajlardaki adreslere dikkat edip sakıncalı olabilir diye engelemiyor(herhalde bu tür mesajlar çok hoşuna gidiyor).
Merak etmeyin hocam, gerekli kontroller yapıldı. :)
Ancak bu mesajı tam olarak bir reklam kategorisine sokamadım ben açıkçası. Hani öyle bir adres verilse de, orada alakasız şeyler çıksa... O zaman çoktan silinmiş olurdu herhalde.
Son olarak forum yöneticisinin kararıdır tabi, birşey diyemeyiz... :)
Mesaj ve uye sılındı.. Ancak reklam yaptıgı ıcın degıl.. Cunku sanırım gozden kactı.. Lınk adult bı ıcerıge yonlenıyor..
Zerzevat Adam
13/10/2004, 21:47
Hım kusura bakmayın ben adult içeriği göremedim.
Ben açmaya çalıştığımda winamp'a yüklendi ve 1-2 ses gelir gibi oldu fakat hiç bir şey duyamayınca kapattım.
Mesaj ve uye sılındı.. Ancak reklam yaptıgı ıcın degıl.. Cunku sanırım gozden kactı.. Lınk adult bı ıcerıge yonlenıyor..
Bende öyle bir yönlendirme olmamıştı. :garip:
bir kac gundur ben de neden giremiyorum diyorum meger uyeligim silinmis.
arkadaslar gercekten cok komik ....
bir soru sormusum konu nerelere gelmis.
bir elestri yapmadan once lutfen bir bakin ondan sonra ..
benim orda verdigim ip nin sallama bir ip oldugunu hatta roter arkasinda bir ip oldugunu anlayamadinizmi? yani bu dunyada 25 milyon kullanicida olan bir ip yi nasil olurda reklam amaciyla verdigim bir ip oldugunu dusunebilirsiniz?
forumunuza ilk yazdigim yaziydi merakla cevabi bekliyordum giremememin nedenini server dan kaynaklandigini dusunuyordum megerse uyeligimi iptal etmisler ...
pls uzantılı dosyalar Windows Media Player'da çalışmaz...
:) varmisin iddiaya?
Ayrıca bayılıyorum şu zeki arkadaşlara bir sorun varmış gibi veya bir şey soruyormuş gibi reklam yapıyorlarya kendilerini bizden akıllı zannediyorlar. ("Huu arkadaş sizin gibilerin klonu çok alıştık biz." diye salık verelim en iyisi...)
??????? nedir bu saka mi
("Huu arkadaş sizin gibilerin klonu çok alıştık biz." diye salık verelim en iyisi...)
gercekten sasirdim. kusura bakmayin asil simdi editleyip simdi silin uyeligi.
Zerzevat Adam
16/10/2004, 11:01
Arkadaşın loto, milli piyango vs. gibi şans oyunlarında kendisini göstermesini tavsiye ediyorum çünkü rastgele yazdığı ip'i ben winamp'ta açınca bir shoutcast sunucusu cevap verdi.
Ayrıca ben sadece listen.pls olan adrese bakıp shoutcast'ta ki "stream url"e tıklamadığım için adult bir sayfa görememiştim fakat başka arkadaşlarda adult sitelere yönlenmiş bu da aynı ip'nin ikinci "şansı" sanırım.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.