PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : stajyer ? [acil sayilir ]

iris
19/07/2004, 06:11
nedir ? nasil alinir ? nerelere basvurmak gerekir ? staj ne kadar surer ? deneyimleriniz, stajyer almali mi der, almamali mi ?

Mingitau
19/07/2004, 07:00
Bildiğim kadarıyla 1 stajyer en az iki yerde toplam 60 iş günü staj yapar.(Benim bölümüm öyle :))
Stajyerin amacı işi tezgahında görmektir. Yapacağı sizin neler, nasıl yaptığınızı gözlemlemek olur. Bir gözetmene ve gereksiz sorulara karşı tikiniz varsa hiç almayın. Ancak gereksiz bir çok işi yükleyebileceğiniz iyi bir kaynak bulmuş olursunuz.

psikopat®
19/07/2004, 13:09
iris meslek ne? hangi konuda stajyer aramayı düşünüyosun? ne tür işler yapacak alacağın stajyer?

roviss
19/07/2004, 23:19
Kariyer forumlarında sanırım isteklileri bulabilirsiniz...
İşi iş başında görmek bence doğru. Ne yapacağını önceden kesin kurallar ile çizmelisiniz. Stajyere tanıyabileğiniz her konu ile ilgili tolerans da buna bağlı olacaktır...
Ha unutmadan "tavsiye mektubu" misali "biz de stajyer aldık" misali öylesine alacaksınız PERFORMANS beklememek en iyisi.

iris
20/07/2004, 00:32
ya bazi teknik okullarda bi sene falan diye duydumdu ben ama, rivayetmidir bilemiyorum, 30 gun cok az ya, adam sirkete alisana kadar zaten 10-15 gun gecer...

bi donanimci, bi de yazilimci olarak dusunuyoz - yani dusunuyo patronlar- bana da, bu is kaca mal olcak kismini bulmak, stajyer zamani diye bi sii var mi ? stajyer nedir ne is yapar falan gibi konulari arastirmak dustu... sirkete maliyetine bagli aslinda, stajyer maasi ne kadardir biliyomusunuz ?

yok, bizim derdimiz, tavsiye mektubu vermek degil aslinda, ciddi ciddi hem egitip hemde calistircaz, boylece ilerisi icin bu gunden yatirim yapmis olcaz, - tabii benim gibi muthis bi isletme bilgisiyle anca boyle yatirim yapilir -

ama tabii isin maliyetini cikarip gosterebilmek lazim...

ArkHe
20/07/2004, 10:53
1 sene diye bahsedilen Meslek Lisesi ogrencileri icin gecerli benim bildigim kadariyla. Son sinif ogrencileri, haftanin 3 gunu staj, 2 gunu okul olmak kosuluyla, 1 ogretim yili boyunca staj yapiyorlar. Zamani diye birsey varmi bilmiyorum, ama eger varsa tam zamanidir, okulara su anda bir dilekce vermeniz uygun olur buyuk ihtimalle. Zaten buyuk ve taninmis bir kurumsa bunlara hic gerek yok, istemediginiz kadar ogrenci basvuracaktir nasilsa. Ama degilse, ogrenci yerine sizin ugrasmaniz gerekiyor tabi.

Kolay Gelsin...

sadist_sniper
20/07/2004, 13:47
Bizde(Başkent Üni) stajlar 25 iş günü, pek de az değil aslında. Geçen sene 20 iş günüydü!

MEHMET
20/07/2004, 14:01
ben stajer olabilirim.
neyse şaka bir yana eğer gereçekten işinize yarayacak stajer istiyorsanız bence okula gidip ders hocalarıyla konuşup onları araya sokmak. en azından hoca hangi öğrencinin ne mal olduğunu bilir. yada mektup yazarakta yüksekokullardan stajer talep edebilirsiniz. yalanız zaman konusunda meslek yuksekokullarından bilgi almalısınız.

lavenya
20/07/2004, 14:26
ben stajyer olarak konuya açıklık getireyim,lise stajyerleri okul döneminde yapıyor stajlarını,ünv.öğrencileri de stajdan para almıyor,yani bir maliyeti olmaz size

Ateşbalığı
20/07/2004, 14:42
nedir ? nasil alinir ? nerelere basvurmak gerekir ? staj ne kadar surer ? deneyimleriniz, stajyer almali mi der, almamali mi ?

Nedir ? Az paraya yada parasız ayak işlerinizi yaptıracağınız insanlardır.

Nerelere başvurmak gerekir ? Haftasonları bakırköyde açılan köle pazrına.

Nasıl alınır? Dişlerine bakılarak alınır.

Stajyer almali mi der, almamali mi ?Tanımına bakıp karar verilir.

Bunlar tamamen şahsi görüşlerimdir kimseyi bağlamaz hele beni hiç bağlamaz zira cevap yazacak vaktim yok :)

Sevgiler,

MEHMET
20/07/2004, 15:25
vaktin yoksa neden cevap veriyorsun o zaman Allah Allah.
+
bu arada istenirse stajerlere ödeme yapabilirsiniz. ben şahsen ücret isterim aklınızda bulunsun.

Ateşbalığı
20/07/2004, 15:43
Cevap veririm kardeş ama uzun uzadıya tartışamlara giremem o bakımdan :)

Ücret verselerde ölmesin yeter şeklinde bir üceret.Tam tamına köle olayı bu olay. Bence.

Sesin çok çıkmaya başladı bugünlerde sesisiz ;)

Sevgiler,

MEHMET
20/07/2004, 15:59
bence bir çok insan stajlar sayesinde iş sahib oluyor. bence stajerliği kötü bir şey olarak görmeyin.
:)))))

psikopat®
20/07/2004, 20:10
meslek liseliler ya asgari maaşın 1/2 si ya da 1/3'ü kadar maaş alıyolar (emin değilim ikisinden biri olacak ama). üniversite öğrencileri ise para almıyor. meslek liseliler ArkHe'nin dediği gibi öğretim yılı boyunca haftada 3 gün geliyolar. üniversite öğrencileri ise yazın geliyolar. 20 gün olabilir 30 gün olabilir. bu süre öğrencinin kalan zorunlu staj gününe göre ve okulların istediğine göre değişebiliyor. tabi 3 ay boyunca gelecek öğrenci bulmanız da mümkün. adam 20 gün yaptım diye gösterip 3 ay da yapabilir. ama öyle birini bulmanız pek kolay olmaz heralde.

ibrahimsalih
21/07/2004, 00:13

Selamlar

Sakarya Üniversitesinde öğrenciyken 30 işgünü staj vardı, yapılması mecburiydi. Yani stajı tamamlamayan mezun olamıyordu.

Stajyer almak istiyorsanız bir üniversitede duyuruda bulunmanız yeterli. İstemediğiniz kadar stajyer bulabilirsiniz:) Stajyer elinde bir staj dosyasıyla gelir, bu dosyayı staj süresince doldurur, staj bitiminde staj yaptığı yerdeki yetkili birine onaylatır. Yalnız stajı onaylayacak kişinin mühendis olması gerekiyordu teknik bölümler için.

Staj bir iş deneyimi kazandırıyor. Teorik bilgileri uygulamalı olarak görebilme şansınız oluyor. Benim için gayet faydalı olmuştu.

İyi çalışmalar...

Grafik
21/07/2004, 01:32
" biz milmezik gardaş şıtaj mıtaj bağa gore mezlek çıraklıklan ögreniler. ogumak hava civa oda neymiş 25 sene oku sonam gene sürün"

derdi bir abimiz....

staj işi iyi iştir iş tecrübesi kazandırır.. çile çekmeden mesud olunmaz misali bir işe baş koyuduysan önce çilesini çekeceksin yani çırak yada staj yapacaksın.. tabi eğitim de şart...

virU
22/07/2004, 19:48
stajer = free köledir .p herkes stajer olabilir.. derim