Tam Sürümünü Görmek İçin : Sözleşmeli mi Olacağım Yoksa ?
muharrem_tac
18/07/2004, 15:40
NTVMSNBC.COM 'un http://www.ntvmsnbc.com/news/278809.asp adresindeki haberine göre kamuda görev yapan bilgisayarcılar sözleşmeli statüsüne geçecek . Bu durumda ben de sözleşmeli mi olacağım ? Haberdeki igili paragraf şöyle :
Yeni düzenleme ile daire başkanı ve üst düzey bürokratlar, askerler, hakim ve savcılar ile emniyet mensupları başta olmak üzere asli fonksiyonları itibarıyle devlet hizmetlerini sürekli yürütenler memur olarak bırakılacak. Sekreter, odacı, bilgisayarcı, tercüman, daktilograf gibi kadrolarda çalışanlar ise sözleşmeli personel statüsüne geçirilecek.
Doğrusu odacılar ve sekreterlerle aynı statüde görülmemiz epey canımı sıktı .
Birilerinin bu haberi yazanlara veya personel kanun tasarısını hazırlayanlara Emniyet 'te bir Bilgi-İşlem branşı olduğunu söylemesi gerek .
Zannetmiyorum. Asil fonksiyon itibariyle memur olanlara birşey yok deniyor. Tabii asil fonksiyon itibariyle memur ne demek o da ayri bir konu.
haciyasin
18/07/2004, 23:36
Klavuzunuz İMF ise bazı anormallikler anormal gelmemeli.
Volkan Uzun
18/07/2004, 23:56
asil demiyor ansugo asli diyor :)
imf zaten yuapiyor bunlarin hepsini, basortusu sorunu falan, benzine yapilan bayi zammi vs. iyi nokta yakalaamissin
---
devlet hizmetlerini sürekli yürütenler memur olarak bırakılacak...
---
Bir taraftan e-devlet yaygarasi, bir taraftan "bilgisayarci" lari asli saymamak; celiski...
osmansariyar
19/07/2004, 11:42
ya adamlar Acaba Sadece Maaş meselesini mi düşünüp böyle bi karar aldılar yok sa boş durmayalaım bizde boş durmak yanlış politikasını mı!! uyguluyorlar bence her ikisi de olabilir zaten bilgisyarcı dediğin ne ki her işten az çok anlayan hayatını bi ekrana indexlemiş ve hatta bazen işi yüzünden yemek yemeyi unutan bir tür Hizmetli mi? Acaba yok yok Anacığım çok dediydi bana Olm ne o bilgisyar mi ne diyon sen git adam gibi bi meslet seç diye
Ah be benim Güzel anam haklıymışın sen walla geçenlerde bi hesap yaptım ameller dahi bizden en azından konya gibi bi ilde ki bilgisayarcıdan daha fazla para kazanıyorlar...
Bilgisayarcilarin, odacilarla ayni konumda degerlendirilmesi bence de dogru degil. Odacilar en azindan kurum icin arasira faydali birseyler yaparlar.
Bilgisayarcilar ise cogunlukla oyun oynarlar. Hele bir bilgisayarcinin Internet baglantisi varsa ondan kurum icin faydali birseyler yapmasini beklemek bence safliktir.
Bilgisayarcinin kurum icin faydali birseyler yapmasini saglamak, ancak onun eglenmesini garanti etmekle mumkundur. Eger kurum islerini yapmak, bilgisayarcinin menfaatleri ve eglence anlayisi ile ortusmuyorsa, ortaya ise yarar hicbir is cikmaz.
Dolayisi ile de boyle bir "calisan(!) tipinin" bir kurumda daimi olarak tutulmasi, kurum menfaatlerine kesinlikle aykiridir. Mumkun oldugu kadar "outsourcing ile isleri halletmek" ve "bilgisayarciya muhtac kalmamak", ayakta kalmak ve basarili olmak isteyen her kurumun oncelikle yapmasi gereken seydir.
Not: Bunun aksini iddia eden ve mesai saatleri icinde mesaj atanlarin yazdiklari ciddiye alinmayacaktir.
Mingitau
19/07/2004, 13:54
Not: Bunun aksini iddia eden ve mesai saatleri icinde mesaj atanlarin yazdiklari ciddiye alinmayacaktir.
:hey:
selami_32
19/07/2004, 15:04
@acemi sen dostmusun düşman mısın? :p
muharrem_tac
19/07/2004, 15:29
Bilgisayarcilarin, odacilarla ayni konumda degerlendirilmesi bence de dogru degil. Odacilar en azindan kurum icin arasira faydali birseyler yaparlar.
Doğrudur odacılar ara sıra faydalı işler yaparlar , oysa bilgisayarcıların uykusu bile faydalı işlerle geçer .
Bilgisayarcilar ise cogunlukla oyun oynarlar.
Bilgisayarcı ile kalem memurunu karıştırmayın .Benim gördüğüm bilgisayarcılar oyun oynamaya vakti olmayan durmadan internette yeni gelşimeleri yenilikleri takip eden kişiler . Tabi kendilerini farklı tanıtmaya çalışanlara cevap da yetiştirmekten geri durmayan kişiler .
Hele bir bilgisayarcinin Internet baglantisi varsa ondan kurum icin faydali birseyler yapmasini beklemek bence safliktir.
İnternet bağlantısı olan bilgisayarcı Ceviz.Net 'e gelip yeni birşeyler öğrenmeye , bilgilerini de paylaşmaya çalışır . Bu bilgilerini de kurumu için nasıl değerlendireceğinin yollarını arar ve bulur . Kurumsal düşüncesi olanlar böyledir . Kişisel meselesi olanlar da bu arkadaşlar ile uğraşır .
Bilgisayarcinin kurum icin faydali birseyler yapmasini saglamak, ancak onun eglenmesini garanti etmekle mumkundur. Eger kurum islerini yapmak, bilgisayarcinin menfaatleri ve eglence anlayisi ile ortusmuyorsa, ortaya ise yarar hicbir is cikmaz.
Gerçekte bilgisayarcılar işlerini yaparken hiç eğlenmez hele hele eğlenmek için bilgisayarları veya forumları hiç kullanmaz . Eğlenmek bilgisayarcılara haramdır .Onlar için bilişim amaç , geri kalan herşey araçtır . (Çok uçuk oldu galiba..)
Dolayisi ile de boyle bir "calisan(!) tipinin" bir kurumda daimi olarak tutulmasi, kurum menfaatlerine kesinlikle aykiridir. Mumkun oldugu kadar "outsourcing ile isleri halletmek" ve "bilgisayarciya muhtac kalmamak", ayakta kalmak ve basarili olmak isteyen her kurumun oncelikle yapmasi gereken seydir.
Her kurumun mutlaka tam zamanlı bir bilgi-işlem sorumlusu veya müdürü olmalıdır . Kurumun bilişim felsefelerini belirlemek olmak üzere en önemli işler bu kişilere verilmelidir . Zaten şu anda da durum böyledir .
Bu mesajı ciddiye alıp mesaj yazmak ,bilgisayarcıların ; bilişim ve bilgisayarcılar hakkındaki iyi - kötü , doğru - yanlış , normal - cıvık her türlü yazıya yanıt vermeyi gerekli kıldığını gösterir , aynı anda bir networkte patch yüklemek yanlış anlamaların önüne geçmek için yanlı ve maksatlı yazılara cevap yetiştirmeye engel değildir .
CrazyCat
19/07/2004, 16:30
Benim gördüüm kadariyle kurumlarda en çok sekreterler (ve nedense kendilerine ısrarla özel kalem dedirtmek istrler :D) net üzerinde gereksiz işlerle meşgul olurken asli işlerini sallarlar. (tabi biri başında durup yaptırtmassa)
Bilgisayarcı diye bi kadronun varlığını yeni duydum sayılır :) benim hatırladığım kadari ile veri işlem operatörlüğü vardı onunda bilgisayarcılıkla pek ilgisi olmaz genelde kurum içindeki dayısı kuvvetli odacılarla, memurlara verilmiş bir görevdir ve asla bilgisayarla ilgili bişeler yapmazlar.
Bi çok kurumun bilgi işlem merkezleri ise en belalı yerlerdir. genelde mesai kavramı gözetilmeksizin gece gündüz çalıştırılırlar ve bi çok memurun çalışmayı düşündüğü son yerdir.
Ayrıca mesai saatinde mesaj yazanları diilde işi gücü olmadığı halde bu sıcaklarda sırf elektrik tüketsin diye onları o iş yerlerine diken zihniyeti kınıyorum :) Bana kalsa yaz aylarında tüm memurlara dönüşümlü olarak 1 ay zorunlu izin verirdim. Hatta üste izin ikramiyesi bile versen kesinlikle devlet bu işten karlı çıkardı. Ayrıca turizmcilerin hayır duaları da cabası :D
selami_32
19/07/2004, 16:36
veri hazırlama ve kontrol işletmeni
bilgisayar işletmeni
bilgisayar programcısı
var bildiğim. bilgisayarcı diye bir kadro yok ancak bilgisayar bilip freelance olarak çalışanlara halk arasında verilmiş bir isimdir bilgisayarcı ve artık halk arasında kullanan bir deyim dışında kanunlarda da yer almaya başlayacak sanırsam.
tabiki saygılar.
muharrem_tac
19/07/2004, 17:05
Yazıda söyledim . Bizde bilgi-işlem branşı diye bir branş var . Eğer bilgisayarcı diye bu branşın çalışanları kastediliyorsa , bu çok yanlış olur .
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.