Tam Sürümünü Görmek İçin : photosopta resimden resime gecis efeki.
photoshopda resimden resime nasil gecis oluyo fotografcilar falan yapiyo adamin arkasina manzara koyuyolar ve gecisli oluyo yardim ederseniz sevinirim.
Bu işin yerine göre çeşit çeşit yöntemi var.
ama en bilindik ve basit yöntem resimleri büyük ver soft bi fırça ile yavaşça silmek
iki resmi üst üste koy.
sonra üstteki resmin sağ kenarını bayaa büyük bir firça ile (örn 150-200 boyutlarında) yavaşça silmeye başla
kendiliğinden bir geçiş hazırlayacaktır.
ileri seviye tekniklerde seçim yapıp fade kullanıp silmek
gradient kullanmak gibi yöntemler de var
ArizaHerif
18/07/2004, 17:42
İki layera resimleri yapıştır. Biri üstte diğeri alt tarafta.
M harfine bas geçişin olmasını istediğin alanı seç. ALanı seçtikten sonra ctrl + alt + D tuşlarına bas. Resim boyutuna göre değer ver. 800 x 600 pixellik bir resimde geçiş yapacaksan değere 15 - 17 arası ver. Okey de. Ardından delete tuşuna bas. Kral geçişler yaparsın :)
Hadi kovboy sana kolay gelsin ;)
yabi cim ctrl+alt+d ye basinca bisey cikmiyo ben ps8 kullaniyorum bu arada...
cemal sert
26/07/2004, 17:48
sende O zaman Select / Feather yap. Birde Bir alan seçmeden Feather yapılmaz.
Bence en etkili cozum ADD LAYER MASK ile bir maske atip gradyen aracini da saydama ayarliyip maske uzerinden gecis yapmak.
Featherle yaptiginizda resmin butun kenarlari yumsayacaktir oyle degilmi?
superferro
07/10/2004, 13:17
Teşekkürler ariza, vallahi çok işe yaradı! :)
tristanın yönteminde geçiş daha hoş..
Bence en etkili cozum ADD LAYER MASK ile bir maske atip gradyen aracini da saydama ayarliyip maske uzerinden gecis yapmak.
Featherle yaptiginizda resmin butun kenarlari yumsayacaktir oyle degilmi?
ADD LAYER MASK nasıl uygularız. :bravo:
tristan kardeş yukarıda yazdığını biraz daha detaylı anlatabilirmisin.. :hey:
tabiy;
ctrl+n ile yeni bir calisma ac.transparan olsun adida "a" olsun
ctrl+o ile birinci resmini ac ve surukleyerek a'nin icine at birak (ctrl+t ile abatlarini ayarlayabilirsin)
ctrl+o ile 2. resmini de ac ve a'nin icine surukle-birak (ctrl+t ile abatlarini ayarlayabilirsin)
simdi a'nin icinde 2 tane resim oldu. Ve gecisi yapacagin yere gore bunlari ustuste bindirmen gerekiyor gerekiyor.
yani gecisin olacagi bolgede 1. , 2.nin üzerine binmeli (tam tersi de olabilir ama 1.nin 2.nin uzerine bindigini varsayiyorum)
1. layer secili iken
layers penceresinin altindaki sekillerden soldan ikincisini (kucuk bir karenin icinde yuvarlak - bunun adi add layer mask) sec
boylece 1. resminin oldugu layere maske atmis oldun.
Simdi "G" harfine basarak ya da soldaki arac kutusundan Gradien Tool'u sec
yukarideki gradien picker gostergesinin yanindaki kucuk oka bas
asagi dogru acilan seceneklerin arasindan, renkten seffafa dogru gecis yapani sec.
Ve simdi Garadien Tool unu resimleri kesistirdigin bolge uzerinde surukle-birak
birkac denemeden sonra iyi sonuc alacagina eminim.
korhancagla
02/12/2005, 01:18
bunların hepsi farklı yollar ama yaptığın iş en sonunda hep aynı oluyor... :)
quick mask ile geçiş yapmayı anlatayım ben de.
önce geçiş yapacağımız iki resmi üst üste iki layer olarak koyuyoruz. ondan sonra üstteki layer seçiliyken Q harfine basıp quick mask moduna geçiyoruz.
şimdi elimize büyük bir fırça alıyoruz. resim çok büyükse 100-200 gibi blur bir fırça olsun. resimde kalması gereken yerlerin üstünden geçiyoruz. geçtiğimiz yerler %50 kırmızıya boyanacak. fazla yaptığın yerleri gene bluru yüksek bir silgi ile silebilirsin. istediğin geçişi ayarladığını düşünüyorsan şimdi tekrar Q harfine basıyoruz. bu sefer quick mask modundan çıkıp select moduna geçiyor ve bizim maskladığımız alanların dışında kalan alanı seçiyor. artık delete tuşuna basıp gerekmeyen alanları silebiliriz. birkaÇ denemeden sonra işi pratikleştirebilirsiniz. herhangi bir anda quick masktan Q tuşu ile çıkabilir ve seçili alanı ctrl+D ile iptal edebilirsiniz ya da seçili alanı select->feather ile daha da geçişli hale getirebilirsiniz.
aslında layer mask herzaman daha avantajlıdır geçişler için, ama layer maskı kullanmak da biraz yetenek ister. ben çeşitlilik olsun diye bu yöntemi de yazdım.
korhancagla
09/12/2005, 22:32
arkadaslar burda yazılanlara bakıp uff cok karmasık demeyin bi kere yapınca gerisi kolay
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.