PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Tasarımsız çıkmam abi !

Ateşbalığı
16/07/2004, 17:52
Tasarımsız ÇıkmamAbi (http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=11543)

Yazı özelde kitap kapağı tasarımına ilşkin fakat ben, genel olarak tüketim toplumu ve tasarım ilişkisi ,tasrımın incelikleri, zorlukları başlıkları hakkında çok şey edindim ve kendi düşüncelerimi buldum yazıda.

"Tasarım, detaylardaki sorunlarla uğraşmak, problemleri çözümlemek olarak tanımlanıyor. Tasarımın hayatımızdaki yeri mağara döneminden günümüze kadar geliyor. Fakat, birçok tasarımcıya göre kökü çok eskilere dayanmasına rağmen yeni yeni tanımlanabilmiş bir meslek. Tüketim toplumunun yükselen mesleği demek mümkün tasarım için. "

Mesleğim web tasarım ve bu meslekte maleski veto hakkı asarımdan anlamayan, santtan anlamayan işverenlere ve müşterilere ait. İşte bizm mesleğin zorluşuda bu noktada ortaya çıkıyor.

Ve malesefki bu konuda yani görsellik konusunda herkes herşeyi söyleme hakkını kendinde görüyor.

Bilmiyorum daha önce cevide anlatmışmıydım bu anaımı :

Eski çalıştığım şirkette ekranım herkesin görebileceği bir yerdeydi ve ben bir siteye PS de tasarım yapıyordum, bizim çaycı arkamadan geçerken "abla şurasaı kırmızı ya işte o olmamış " gibi bişey söyledi.

Görsel bir etkinlik yapmak gerçekten çok zor helede o yaptığınız etkinlikten para kazanmak zorundaysanız.

Siz gecelerinizi günleriniz harcıyorsunuz birsürü ayrıntı düşünüyorsunuz, bir imajla oynarken biryerine koyacağınız bir artı işareti bile tasarımınız değiştiryor.Fakat sunumu yaptığınızda alıcı bakıp geçiyor ve okadar rahatlıkla olmamış diyor ki insan tasarımdan meslekten soğuyor. (um)

Günümzde Tüketim toplumunda oldukça önemli bir meslek.Arkada çalışan kodunuz nekadar kallavi olursa olsun eğer arayüznüz güzel ,alımlı,şık değilse olmuyor.Çünkü yazılım yazılımdan anlayan için önemli.Ama kullanıcı onun görselliğine bakıyor.

Demem o ki, web içinde aynı şey geçerli.Yazıda oran 50 olarak verilmiş.Web için oran kaç dır bilmiyorum ama önemli.

Aslında söylemek isteiğim çok şey var bu konuya lişkin fakat vaktim yok.

Aceleden kurduğum yanlış cümleler içinde özür dilerim

Sevgiler,

ArkHe
16/07/2004, 18:12
Tasarim Suctur. (http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1303)

Kolay Gelsin...

Kögüdey Meygen
17/07/2004, 10:06
Şunu da unutmamak gerek.
Hintli bir ressam ustasının adı Ranga Guru imiş.Bir de öğrencisi varmış.
Öğrencisi uğraşmış uğraşmış bir resim yapmış.
Hocasına sormuş nasıl diye.
Hocası demiş o resmi götür şehrin en işlek yerine koy,
sonrada yanına yaz "hatasını gören hatanın üzerine kırmızı bir çarpı koysun".
Sonra ertesi gün git bak demiş.
Öğrenci dediğini yapmış.
Ertesi gün baktığında her yer kırmızı çarpı.
Hocasına demiş böyle böyle.
Hocası demiş bir resim daha yap.
Öğrenci yapmış hocasına tekrar sormuş nasıl diye.
Hocası demiş, o resmi götür şehrin en işlek yerine koy,sonra yanına birde renk paleti koy.
Sonra yanına yaz "hatalı gördüğünüz yeri uygun renk ile düzeltin",ertesi gün bak.
Öğrenci hocasının dediğini yapmış.
ertesi gün baktığında hiç bir değişiklik yok.

Mingitau
17/07/2004, 10:49
:yildiz:

xXx
18/07/2004, 12:22
:super: