Tam Sürümünü Görmek İçin : İyi yazılım On Yıl Alır, Buna Alışın
http://turkish.joelonsoftware.com/Articles/GoodSoftwareTakesTen.html
Son zamanlarda gördüğüm en güzel makalelerden biri. Raist'e teşekkürler.
Mingitau
15/07/2004, 15:08
Çalışma ortamı ile ilgili makalelerine hayranım.
On yıllık bir plan yapın. On yıl boyunca hayatta kalacağınızdan emin olun, çünkü yılda bir milyar dolar hasıla getiren tüm yazılım ürünlerinin hazırlanması bu kadar sürmüştür. İlk sürümünüze çok takılmayın ve ilk sürümünüzle piyasada büyük bir yer alacağınızı aklınızdan bile geçirmeyin. İyi yazılım şarap gibidir, olgunlaşması zaman alır.
walla bu yazı benim gibi şirket kurma içinde olan biri için faydalı ama bir o kadar da heves kırıcı.
:(
Yaziyi ben de cok begendim, cogunluguna katiliyorum ama yazi, ozellikle ozel mulkiyetli yazilimlar dusunulerek yazilmis. Ozgur yazilim cephesinden bakildiginda tablo bazi yonlerden oldukca degisiyor.
Mesela guncelleme araliginin kisa olmasi ozgur yazilim gelistirme modelinde daha farkli sonuclar doguruyor.
Veya yazilimin varligini surdurebilmesi, ozel mulkiyetli yazilimlarda oldugu kadar, finans durumuna bagli degil. Biran once yayinlamasi icin yapilan baski cok daha az...
Euclides
15/07/2004, 15:40
Ancak, birçok yerde, programcılar etkileyici resume’leri görüşmeyi yapanlar tarafından çok beğenildiği için işe alınmaktadır. Veya “CreateDialog() ile DialogBox() arasındaki fark nedir” gibi, dökümana bakılarak kolayca yanıtlanabilecek saçma sorular sorulmaktadır. Programcının programlama üzerine yüzlerce saçmalığı aklında tutmasının bir önemi yoktur, önemli olan nasıl kod yazdığıdır. Çok daha kötüsü ise “AHA” tipi sorulardır: bu tip sorular yanıtı bilindiğinde çok basit ancak yanıtı bilmiyorsanız bulunması imkansız sorulardır.
Eğer ne görmemiz gerektiğini belirtmezseniz, bunun neden hata olduğunu anlamayabilirim. Ekrana gelen resimde kan var. Ne yapalım? Kodlarken parmağımı kesmiştim. Ne bekliyordunuz? Evet, belirtimde kan olmadığını söyleyebilirsiniz! Şimdi bunu neden hata olarak gördüğünüzü anlıyorum.
Çok güzel bir yazı
Dıger makalelerde hıc fena degıl bu arada..
Yazi guzelmis, tesekkurler. Fakat acemi' nin bahsettigi gibi her alanda gecerliligini koruyamayan kisimlari mevcut bana gore de.
Kolay Gelsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.