Tam Sürümünü Görmek İçin : Türk usulü bilişimci çözümlerine hayranım...
dünyanın her yerinde 1 türk bulabilirsiniz ama bir amerikalı bir ingiliz bulamazsınız..
biz türkler gerçekden inanılmaz adamlarız ve her alanda inanılmaz çözümler üretiriz...
işte bir örnek
olay burda geçiyor (newreply.php?do=newreply&p=93788)
* dostum admin klasörünü ziyaretçilerden saklamak için eşsiz bir yönet kullanıyor
Valla Ben Admin Klasörünü Ş Ç Ğ` Gibi Şeyler Yapiorum Girecegim Zaman Ftp Den Düzeltiyorum Tekrar Adını :D Ee
* benim eski bir arkadaşda olayı aşıyor ve kökten çözüyor
bak gene aklıma geldi anlatıyım çok eskiden bi arkadaşa site yaptım ozaman şifreli klasör falan bilmezdim küçükdük :) oturum yönetiminide bilmezdim ufak bi panel vardı admin klasöründe arkadaşa o klasöre dikkat et kimseye söyleme adresini iyi koru falan demiştim , adam ftp ye girip klasörü silmiş
off. çizildim gene...
ilginç çözümler varsa burada toplayalım..
neyin performansı ? olaya uzak kaldım heralde
Dikkati çeken bi konuyu dile getirmek istiyorum, bunu lütfen üzerinize almayın, genelde türkiye dışında çılışan türk arkadaşlarda türkiye ve türk insanını küçük görme gibi davranışları olabiliyor, küçük ölçüde'de olsa türkiyede yaşayan insanlardan bu konuyu daha fazla dile getiriyorlar veya en azandın ben böyle gözlemledim nedeni nedir acaba merak ediyorum.
sadece dikkatimi çekti
türk milliyetçiliğini kendisine hayat felsefesi haline getirmiş birisi için butür bir yaklaşımın geçekten çok onur kırıcı... mesajım'da türk insanının olaylara karşı ürettiği ilginç çözümlere olan hayranlığımı dile getiriyorum.. ayrıca 5 ay önceye kadar bende türkiyede yaşıyordum ! yani 22 sene ekmeyini yiyip suyunu içtiğim topraklar'a ve dünyadaki en asil ırklar'dan birisi olan "türk" ırkına hakaret ettiğimi varsayman bile beni derinden yaralamıştır....
mesajı uzatmamak sadece bilgisayar'la ilgili olan bi örnek verdim haber bültenlerine konu olan ilginç yöntem ve buluşları olan türkleri hiç görmedinizmi ? oradada sunuş yine aynı "türk zekası" "türk usulü" vs.vs.
tesbit'in doğrudur 5 aydır yaşadığım bu çevrede buradaki birçok insandan memleketimize ve orada yaşayan insanlara ilginç ifadeler kullanılıyor ama 7. ay itibariyle herkes soluğu yine orda alıyor...
bu tesbitini keşke benim mesajımın altına yapmasaydın , her doğru her yerde söylenmez üstüne alınma demişin ama alındım.. ve bir özür beklerim senden.
Ben kişilere direk olarak yazmaktan yana değilim olayı kişiselleştirmeyi hiç sevmem, sadece izlenimimi belirttim,
örneğin başlıktaki mesaj: Türk usulü bilişimci çözümlerine hayranım...
bu mesajdan anladığımı yazayım, bilişici çözümlerini en geniş çerçevede analiz edip, genelde hep böyle şeyler yapılıyormuş gibi bir anlatım bana bu izlenimi verdi.
size özel bir şey yazmak istemedim, keşke bu konu altındada açmasaydım, fakat ilişki kuralabilecek bir mesajdı, size veya başka birine yazılmış özel bir mesaj değil tekrar ediyorum, sizi rencide etmek derdindede değilim dediğim gibi sadece bir izlenim..
isimlerini hatırlayamayacağım, profesörler tv de bir programda almanyada yaşayan türk insanlarını, nasıl kendi toplumlarına adapte ettikleri konusunda program izlemiştim hakverdiğim noktalar çok özümüzü unutmayalım yeter.. Ekmeğini yediğiniz ülkeleri yerden yere vurunda demiyor kimse.
benim bir izlenimimdi, eğer sizi kırdıysam kişisel anlamda özür dilerim.
***haber bültenlerine konu olan ilginç yöntem ve buluşları olan türkleri hiç görmedinizmi ?
bu sadece türklere mahsus bi konuda değil tabiki herkez ilginç buluş üretiyor.
asıl belirtmeye çalıştığım nokta, bu tür konular genelde türkiyeden gitmiş insanlar tarafından dile getiriliyor veya ben böyle hissettim.
acaba benimgibi bi izlenimde olan arkadaşlar varmı veya benmi abartıyorum bilmiyorum.
bir haberdede oranı tam hatırlayamıyorum, ama büyük bir ankette almanyada yaşayan türk insanlarına sormuşlar. Türkiye avrupa birliğine girsinmi ?
sonuç %65-%70 civarlarında hayır çıkmış, bunun benim için ne kadar utanç verici ve kırıcı olduğunu sanırım anlayabilirsiniz.
ben = türk milleti
ve dünyadaki en asil ırklar'dan birisi olan "türk" ırkına hakaret ettiğimi varsayman bile beni derinden yaralamıştır....
Ehehe. Tabii. Forum kurallarına göre yasak çiğniyorsunuz, haberiniz olsun.
bu tür konulara fazla hassatım biliyorum bir örnek daha, 1999-2000 yılları civarıydı, türk ve ingiliz arkadaşlarımızın kurduğu bir siteden iconlar indirmiştim.
yüzlerce ikon vardı.
bakıp incelerken hindi resminin olduğu ikonda turkey yazıyordu. Bunun kadar aşşalayıcı bi durum olabilirmi ?
hatta şuan baktım hindi nin moonstar sözlükteki karşılığına turkey yazıyor.
Turkey şeklinde yazılımında ise Türkiye çıkıyor, yanına birde hindi resmi koysunlar tam olsun.
osmansariyar
15/07/2004, 17:00
Arkadaşlar Bence Olayın boyutunu değiştirmeyin Tamam sonucta Bizler(Türkler) Acayıp insanlarız ama Ne var ki bir Türk Bin Kefereye Bedeldir Altını cizelim Abi Ne dersiniz????
yildizib
15/07/2004, 17:01
kuen katılıyorum.Fakat bu demek değildir ki Grafik'i rencide edip yana itmek.
Kanımca Türkiye günden güne çıkış için güç topluyor,değişiyor.Son yıllarda gelen başarılar saman alevi gibi değil kanımca.Mısır patlattınız mı hiç?Mısır taneleri önce yavaş yavaş patlar ve sonra önüne geçilmez bir hızla patır patır hepsi açılır.İnsanlar artık kabuklarından çıkmaya cesaret edebiliyorlar.Artık yavaş yavaş batı tarafından üzerimize üflenen üstünlük/aşağılık komplexinden kurtulmaya başladı..
Arkadaşlar Bence Olayın boyutunu değiştirmeyin Tamam sonucta Bizler(Türkler) Acayıp insanlarız ama Ne var ki bir Türk Bin Kefereye Bedeldir Altını cizelim Abi Ne dersiniz????
Savulun Osman gazi geliyor.
Konuyu kapattirmayin bana simdi.
Ateşbalığı
15/07/2004, 17:05
ırkçılık kokan söylemlerde beni rencide ediyor ,bir özürde ben taleb ediyorum .
Sevgiler,
yildizib
15/07/2004, 17:06
hatta şuan baktım hindi nin moonstar sözlükteki karşılığına turkey yazıyor.
Turkey şeklinde yazılımında ise Türkiye çıkıyor, yanına birde hindi resmi koysunlar tam olsun.
Boşver.Aslında neden bunu pozitife çevirmiyoruz?Yılmaz Erdoğanın söylediği gibi;'Evet kardeşim Ülkemizin adı Turkey ve bizden iyi turkey üreten de olamaz dünyada." demek?Bir marka yaratıp dünyaya noel ,şükran günü için hindiyi biz pazarlasak?İnsanlar Turkey hindisi için günler öncesinden sıraya girse.Dükkanların camlarında şöyle yazsa"Turkey hindisi geldi!"...
osmansariyar
15/07/2004, 17:06
Benim Niyetim gaz vermek Diil eğer öyle bir iznenim verdiysem Pardon
osmansariyar
15/07/2004, 17:08
:3: Benim Niyetim gaz vermek Diil eğer öyle bir iznenim verdiysem Pardon
Arkadaşlar Konunun Açılış Sebebine Bakalım Birde Burada Konuşulanlara... Sizce Bir Alakası Var Mı ? Grafik Arkadaşımın Bir Arkadaşımız Tarafından Yine Yanlış Anlaşılması Bu Konuyu Bu Yönlere Çekmiş... İsterseniz Bu Konuyu Kapıyalım ve Topicin Açılış Amacına Yönelik Şeyler Konuşalım... Saygıalr İyi Günler...
muharrem_tac
15/07/2004, 22:45
Arkadaşlar Konunun Açılış Sebebine Bakalım Birde Burada Konuşulanlara... Sizce Bir Alakası Var Mı ? Grafik Arkadaşımın Bir Arkadaşımız Tarafından Yine Yanlış Anlaşılması Bu Konuyu Bu Yönlere Çekmiş... İsterseniz Bu Konuyu Kapıyalım ve Topicin Açılış Amacına Yönelik Şeyler Konuşalım... Saygıalr İyi Günler...
Bu tespitiniz için çok teşekkür ederim . Her demokratik topluluğun kendi otokontrol sistemi olması gerektiğini çok güzel hatırlatmışsınız . Burada kimseye kesinlikle herhangi bir göndermede bulunmadan yaptığınızın son derece yararlı olduğunu söylemek isterim . Sonuçta bu tip küçük tespitler ile Ceviz.Net 'imizin kendi doğrularını bulmalarını sağlayacağız .
Unutmayalım ki Ceviz.Net hepimizin . Sadece yöneticilerin değil ...
bu tarz seyler her ulkede olan seyler, biz turkiye'de olanları haber aldıgımız icin sadece turkler boyle zannediyor ama oyle degil.
bahsettiginiz, turklerin yaptıgı garip seyler (mesela arkadas ornek vermis, ab birligi icin yapılan oylamada %70 hayır demis) esasında türk ırkına özgü değil cehalete özgü şeyler.
gidin afrikaya adamlar hala dumanla haberleşiyor.
gerçek'den konu raydan çıktı gidiyor böyle birşey tartışılıcaksa başkabir başlığa kayalım....
kişi algıları değişkendir "türk usulü" 2 tür anlaşılabilir birincisi ayrıcalıklı ikincisi ise anormal.. bu algı okuyandan okuyana değişebilir. ben milletimiz bir ayrıcalığa sahib olduğuna atıfda bulunmak istemiştim hepsi bu. ayrıca arkadaşımın özrü içinde teşekkür ederim.. tekrar söylüyorum çünkü içindeyim yaptığı tesbit çok doğru avrupada yaşayan türk toplumunun büyük kesmi kimlik bunalımı içerisinde ve gemişini inkar etmekdedir ama bunu benim mesajın altınca görünce alınganlık yaptım.. ayrıca konuda uzadı birde ırkçılağ'a dayandı en iyisi artık kapatalım hatta yönetici arkadaş kapasın.... sonu hayrı alemet deyil :)
biz bu "ba$lik tipine" yonelik tarti$malari ocal, ceviz veya mutasyon .net'lerden birinde ya$ami$tik. Adim gibi eminim, bulunup feyz alinsin.
:cool:
@grafik tespitimin doğruluğunu görmek beni sevindirdi, ben teşekür ederim :)
bahsettiginiz, turklerin yaptıgı garip seyler (mesela arkadas ornek vermis, ab birligi icin yapılan oylamada %70 hayır demis) esasında türk ırkına özgü değil cehalete özgü şeyler.
Buna katılamayacağım, tamamen bulunduğu ülkeye adapte olmuş, artık türkiyeden bişe beklemeyen, türkiyenin ab ye üyeliği kabul görürse, şuan bulunduğu üstünlük duygusunu kaybedeceğini içinde bulunduğu avantajların azalacağını düşünmesindendir, bi ayrıcalıkları vardır kendilerine göre benim tespitim bu yöndeydi tabi bunun konuyla ilgisi yok. Tek ilgisi kimliklerini kaybetmeleri...
Tartışma konusunu dağıttığım için özür dilerim. Keşke başka bir yerde açsaydım bu konuyu..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.