PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ben bilgisayarcı değilim abi !

Grafik
14/07/2004, 19:36
bıktım .. resmen hayatımdan bezdim :)

yıllardır bilgisayarla iç içeyim ama sadece tasarım noktasında bir birliktelik yaşıyorum.. tabi bu ilişkimiz esnasında tasarımın dışındaki konularlada bilgi sahibi oldum .. ama abi ben teknik servis değilim ya..

kimseye anlatamadım anneme soruyolar olun ne iş yapıyo bilgisayarcı

ben soruyorum anne yıllardı ne iş yaptığımı öğrenemedinmi ben ne iş yapıyorum diyom bilgisayarcı değilmisin diyo :)

babam sever beni bizim olan bilgisayarcı der...

kayınçolar interntte hatun arar "hadi olum nasıl bilgisayarcısın bi hatun bulamadın" derler

teyze oğlunun power yanar "bizim teyze oğlu halli eder nasılsa bilgisayarcı der"

mahllenin komşular kapıya gelir sizin oğlan bilgisayarcıymış bizim bilgisayara bi baksın

mahallenin bakkalı LKS ye bakım yaptırır bide masaya kutu kola koyardı hadi bilgisayarcım benim

okulda karne dolacağı zaman müdür yardımcısı çağrırdı bilgisayarcı gel karne dolacak

okul dergisinin yazıları hazırlanacak 11/c de bilgisayarcı var gelsin yapsın

arkadaşlar 3 pc ile counter oynayacak grafik sen bilgisayarcısın kocum yap şu kıyağı bize

offf. off. ben bilgisayarcı değilim abi tasarımcıyım yavvv :(

Icarus
14/07/2004, 19:51
:) napalım türkiye gerçeği bu :)

sadist_sniper
14/07/2004, 20:52
Ben de bil. müh.'de okuyorum bir yakınımın yaklaşımı sonucu dumura uğradım. Radyonun bişeyleri bozulmuş, ben de yapamadım haliyle ama sonra şu cümleyi duyunca yıkıldım:
"oğlum neredeyse mühendis olacaksın, ama bi radyoyu tamir edemedin!!!"
ben: ".........(Nassı yani????????)"
:)

Icarus
14/07/2004, 20:59
canım türkiyem ya :)

muharrem_tac
14/07/2004, 22:38
Sizin durumunuz gene çok iyi .

Bir de beni dinleyin : İlkokul 'da pillerle ampullerle uğraşırdım . Sonra fen bilgisi kitabındaki bir şekle baka baka bir bobin sargısını rotor , bir kurşun kalemi de emutator yaparak bir küçük motor yaptım , bu yetmedi çivilere bobin teli sararak ve bunların iki yanına mıknatıs , üzerine de diyafram olarak bir jilet koyarak bir hoparlör yaptım . Sonra akranlarım plastik arabaları Kara Şimşek diye sokaklarda gezdirirken TEES (Teknik Elektrik Elektronik Seti) ile flip-flop devreler , FM radyolar falan yaptım . Transistörü , kondansatörü , diyotu o zamanlar tanıdım . Ortaokul da böyle geçti ve Lise 1 'de 1991 yılında Commodore 64 'üm oldu . Millet bu makinde ile Pirates oynarken , System III firması ortalığı oyunları ile kasıp kavururken kendimi Simon's Basic ile kod yazarken buldum . O zamandan bu zamana kadar da en kazık donanımdan en zor yazılıma , en cins veritabanından en karmaşık networklere kadar bilgisayarcılık adına burnumu sokmadığım yer , kurcalamadığım alan kalmadı , ama insanlara bilgisayarcı olduğumu anlatamıyorum , beni yıllardan beri forumlardan tanıyan , hemen her konuda verdiğim yanıtları okuyan arkadaşlarım bile "sen necisin" diye sormuşlardı ve bu benim için tam bir yıkım olmuştu .

Hala insanlara bilgisayarcı olduğumu anlatamıyorum ...Evimde onlarca kitaplık , yüzlerce dergilik bilgisayar kitapları hazineleri her Allah 'ın günü kurcalanmak üzere yerlerinde duruyor , Uluslararası Polis Birliği web sitesinden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü sitesi 'ne kadar elimden geldiğince , gücüm yettiğince güzel şeyler yapmaya çalıştım ama hala insanlar bilgisayarcı olduğumu anlamamakta direniyor . Benim de böyle bir sorunum var ; çözümü biraz zor gibi görünüyor ama ne yapalım . Herkesin bir derdi var . :)

Gurhan
15/07/2004, 20:30
Muharrem abi buraya seninle ayni yerde görev yapan ve bilgisayarla ilgilenen biri gelmişti seni sorduğumda oda senin için ayni şeyleri söylemişti :)

muharrem_tac
15/07/2004, 21:30
Muharrem abi buraya seninle ayni yerde görev yapan ve bilgisayarla ilgilenen biri gelmişti seni sorduğumda oda senin için ayni şeyleri söylemişti :)

Valla çok merak ettim şimdi , açık açık yazabilirsin , kimdi ve neler dedi bir anlatsana ...

Gurhan
15/07/2004, 21:55
ismini hatilamiyorum abi ajandaya not almiştim ama bulamadim.
bilgisayarla ilgilendiğini filan söyleyince merak edip seni sordum.ha şu bizim muharrem dedi o benden beter tam bilgisayarcı bilgisayar delisi filan demişti :)
esmer orta boylu biriydi ismini yarın bulabilirsem yazarım.

Gurhan
16/07/2004, 12:47
Valla çok merak ettim şimdi , açık açık yazabilirsin , kimdi ve neler dedi bir anlatsana ...
buldum hocam.ismi Mustafa Yıldırım. Bilmem sen tanırmısın?

laucian
16/07/2004, 14:25
@grafik; hocam hadi sen gene biliosun bilgisayarda ne nedir ne değildir..
16lık sadece internet cafelerde oyun oynayan, bütün gün bilgisayar başında oturan veletlere "bilgisayarcı olacak bizimki" denmesi bence daha trajedik..

Mingitau
16/07/2004, 15:41
Kafanıza taktığınız şeylere bakın yahu...

Grafik
16/07/2004, 21:31
takıcak bişi bulamadım hocam :)

senin taktığın özel şeyler varsa bana bilgi ver bende takıyım :)

muharrem_tac
16/07/2004, 22:00
buldum hocam.ismi Mustafa Yıldırım. Bilmem sen tanırmısın?

Tabii ki tanıyorum Mustafa da iyi bir bilgisayarcıdır . Ama bana böyle bir olaydan söz etmemişti . Güzel birşey aslında ... Siz beni internetten tanıyorsunuz , sonra bir arkadaşıma benden söz ediyorsunuz , arkadaşımız da bilgisayarcı olduğu için beni tanıyor ... Güzel şeyler bunlar .

Geçmişte Gaziantep 'de oturan bir arkadaşımız da izne memleketine gittiğinde kendisinine kardeşi sormuş : "Sizin orada muharrem taç isimli biri var mı ?" Arkadaş da şaşırmış , "Sen nereden tanıyorsun ?" diye sormuş . kardeşi de internetten tanıdığını söylemiş . İznini bitirip geldiğinde bana şöyle demişti :"Yahu seni tanımayan yok be mübarek..." Tabi ben de katula katula gülmüştüm . O zamanlar bizim site google'da epey bir ön sıralarda çıkıyordu .

Bunu anlatmanız çok iyi oldu . Yapmak istediklerimizin yavaş yavaş gerçekleştiğini görmek insanı sevindiriyor .

Mingitau
16/07/2004, 22:48
............................
Geçmişte Gaziantep 'de oturan bir arkadaşımız da izne memleketine gittiğinde kendisinine kardeşi sormuş : "Sizin orada muharrem taç isimli biri var mı ?" Arkadaş da şaşırmış , "Sen nereden tanıyorsun ?" diye sormuş . kardeşi de internetten tanıdığını söylemiş . İznini bitirip geldiğinde bana şöyle demişti :"Yahu seni tanımayan yok be mübarek..." Tabi ben de katula katula gülmüştüm . O zamanlar bizim site google'da epey bir ön sıralarda çıkıyordu .
........................
Bir gün Muharrem araba almak ister, bir showroom a gider o sırada onu gören işe yeni başlamış olan yeni kuşak yönetici masasından kalkar "Oooo Muharrem abi hoş geldin" der.
Tabii Muharrem' in yanındaki arkadaşı garip gairp bakmaktadır.
......
Derken bu arkadaşı ve Muharrem IPA dolayısıyla İtalya' ya giderler. Papanın halka seslenişini dinlemektedirler. Muharrem' in yanına bir kardinal yaklaşır ve onu alır götürür. Bir müddet sonra Papa ile Muharrem kürsüden halkı selamlamaktadır. Tam bu esnda arkadaşı deli olmuştur, fakat sol taraftaki Japon' un söylediklerini duyunca bayılır yere düşer.
Japon' un söylediği "Şu sağdaki bizim Muharrem Taç' ta soldaki kavuklu adam kim?" :kihkih:

Ansugo
16/07/2004, 22:51
:) :) :)

muharrem_tac
16/07/2004, 23:03
Gaza geldim bir olay daha anlatacam :

Meslekten iki kıdemli abimiz bir seminere giderler .
Seminerde konuşmacı da Sayın Aykut TAŞDELEN...Seminer biter , bizim abilerimiz soluğu Aykut Hoca 'ın yanında alırlar . Mesleklerini ve ASP ile yaptıkları çalışmalarını söylerler . Eğitim Merkezleri hakkında bilgi isterler . Aykut Hoca sağolsun hemen beni sorar . Abilerimiz şaşırırlar , hocam sen nereden tanıyorsun bizim muharrem 'i derler . O da "Ben de sizi seminere o gönderdi sanmıştım" diye cevap verir .

alper
17/07/2004, 00:40
haha :D