Tam Sürümünü Görmek İçin : c hakkında
slm ben kendi programlarımı yazmak istiyorum mp3 çalar, metin editörü, basit bi savaş oyunu vs.
;
- bunları c ile yapabilir miyim?
- c++, c# bunların c'den farkı ne? c öğrenmeden bunlar öğrenilir mi?
- orta derece php biliyorum, c'yi daha kolay mı öğrenirim?
- c'den bir database'e bağlanabilir miyim? (ör mysql)
- borland ne?
şimdiden tşkler..
- bunlari c ile yapabilirsin
- c++ : nesneye yonelik programlama yapabilecegin c
- c#: .NET ortaminda uygulama gelistirmek icin kullanabilecegin java benzeri bir programlama dili
- herhangi bir programlama dili biliyorsan, ikincisini daha rahat ogrenirsin. dolayisiyla evet
- c ile veritabanlarina baglanabilirsin
- borland, yazilim ureten bir firma. c ve bircok programlama dili icin yazilimlar/araclar uretiyor.
haciyasin
15/07/2004, 17:32
tepeden inme ögrenmek istersen zor vede imkansiy bence en güzeli kurslara veya okula giderek ögrenmek.
Bence en iyisi okul haricinde öğrenmek kurs ve okullarda birşey öğretmezler adama programlama dili çok program yazılarak öğrenilir.
kursa gitmeyi gerektirecek kadar zor bişey mi bu ya?
biraz inceleyebildim iste dönünce başlayıp gereksiz programlar yazıcam :D
kursa gitmeyi gerektirecek kadar zor bişey mi bu ya?
Zor olur mu yaa? İki tık tık bi fıkfık tamam.
İyi cevaplar vardı doğru zor değildir o kadar :)
Yokya nokia menusu kullanmak kadar kolay bişey
Euclides
24/07/2004, 02:58
c/c++ dediğin olayı öğrenmek max 5 saat...
ama windows'u öğrenmek kaç saat onu bilemeyeceğim...
Zerzevat Adam
24/07/2004, 03:08
PHP'i nasıl öğrendiysen C'de aynen öyle öğrenilir kanımca. Tek farkı daha kapsamlı oluşu.
Özellikle Öklid'in dediği gibi WinApi'lerini öğrenmek ve kullanabilmek önemli.
Ayrıca şunu sorayım bende; windows ve linuxta çalışacak kodların apileri nedir, neye göre yazılır yani eğer win apisi kullanılmayacaksa?
c/c++ dediğin olayı öğrenmek max 5 saat...
ama windows'u öğrenmek kaç saat onu bilemeyeceğim...
Vay be..
Euclides
24/07/2004, 15:57
Ayrıca şunu sorayım bende; windows ve linuxta çalışacak kodların apileri nedir, neye göre yazılır yani eğer win apisi kullanılmayacaksa?
Hangi dil ile yazılırsa yazılsın,ne iş yaparsa yapsın(hatta hiçbir iş yapmasın) eğer bir program windows altında çalışyorsa WinAPI kullanmak zorundadır.(bunun aynısı linux içinde geçerlidir.)
1.Çözüm
Eğer programınız not defteri,hesap makinası,şablon uygulaması ve bunlar gibi bir uygulama ise,
windows <=> linux geçişini üçüncül bir kütüphaneye bırakabilirsiz. Programınız işletim sistemi ile direkt konuşmak yerine bu 3.'ül kütüphane ile konuşur.Örneğin:QT,GTK,VCL gibi bir kütüphane kullanabilirsiniz.
2.Çözüm
Fakat uygulamanızı net üzerinden dağıtacaksanız ve/veya boyutu,hızı,verimliliği sizin için önemliyse veya sisteme has nitelikler içermek zorundaysa dev gibi bir probleminiz var demektir.Sadece windows <=>linux değil, Win9x <=> WinNt 'de dahi büyük güçlüklerle karşılabilirsiniz.
linux kernel x.x.x <=> linux kernel y.y.y bu geçişlerde canınızı sıkabilir.
2 tane farklı uygulama yazmak zorunda kalmanız çok büyük bir ihtimal.
FileMon benzeri bir program yazarken bu problem benim başımada geldi.
Win9x,WinNt5+ detekliyordu ama linux'de de çalışmasını istedim.
3 farklı sürüm çıkmıştı :) :)
Zerzevat Adam
24/07/2004, 16:01
Benim hep kafamı kurcalayan bu zaten :)
Peki 3cü parti kütüphaneleri kullanırsak bir sorun çıkıyor mu? Bizi kısıtlıyor mu?
Euclides
24/07/2004, 16:04
Benim hep kafamı kurcalayan bu zaten :)
Peki 3cü parti kütüphaneleri kullanırsak bir sorun çıkıyor mu? Bizi kısıtlıyor mu?
süpesizki kısıtlıyor ör vcl ile bazı zor şeyleri yapmak çok kolay ama bazı kolay şeyleri yapmak çok zor olabiliyor,
ayrıca yukarda da bahsetiğim gibi bazı işler için 3.ül kütüpane olsa bile çoğu iş için yok.
ben hala bu proramları nerden bulacamı bilmiyom....
ne biliyim veya bedava bi kitap linki. ne güzel olurdu....
eğer bu programlara ulaşabileceğim bi link biliyosanız linklendirin beni
:super: :super:
Çok klasik bir cevap ama api referansları çoğu C derleyisici ile geliyor. Ben hala 3.1 için yazılmış bir help dosyasına bakarım pek kullanışlı. Bence windows api olayını en baba anlatan yazı iczelion's win32assambly tutorials ama asm bilmek gerekiyor. Ders 10 dan sonrası pek bi güzel.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.