PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ie sürekli yabanci bir arama sayfasına gidiyor.

xander
14/07/2004, 11:02
adsl ye geçtikten bir iki gün sonra ie yi açtığımda yabanci bir arama sayfasını açar oldu böyle bir adreste görünürlerde yok nerden çıkıyor stop edip tekrar sayfa gezintime devam ederken birden aralardan popupler açıyor bu arama sayfasıyla ilgili ne yapayım tekrar win den tut tüm programları kurayımmı bu nasıl bisey böyle sinir sistemimle oynuyor. :)

ie ile ilgili yapılabilecek herseyi yaptım hatta sistemin içini bile didik didik ettim böyle bir adres nerden geliyor.

DüşünenCeset
14/07/2004, 11:14
Ad-aware programı işini görecektir.

absconder
14/07/2004, 11:17
ad-aware ısınamadım, hele hele kendi içinde backdoor içerdiğini okuduğum bir makaleden sonra iyice soğudum.

bence spybot (http://www.download.com/3000-8022-10289035.html?tag=lst-0-2) en iyisi.

ibrahimsar
14/07/2004, 11:36
Bende de aynı problem olmuştu. Yanlız bende açılış sayfası da bir arama sitesine yönlendirilmişti. Spybot, hiçbir şey yapamadı. Ad-aware malware'ı buldu ama silemedi. Registry ayarlarında öylece dururken.... makine format yedi :)
Bu konuyla ilgili forumda açtığım başlık herhalde işine yarar.
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=9842

xander
14/07/2004, 11:45
şimdi durumunu pek anlayamadım format mı attın teddmcload adlı programla hallettinmi? Ve hallettiysen bu programı nerden buldun. format attıysan niye attın windows u komple silmen yeterli değilmiydi ...

ibrahimsar
14/07/2004, 12:05
Öncelikle tavsiyem, ad-aware'ı kur ve makineyi kontrol et. Eğer bendeki gibi CoolWeb Search'ü bulursa cwshredder adlı programı internetten bul ve indir. Çalıştırınca makineyi "CoolWebSearch var mı" diye arıyor. Bulursa siliyor.
Bende işe yaradı, herşey düzeldi ama birkaç saat sonra yine eski haline döndü. Yani köklü bir çözümü olmadı. Ben de HD'mi yedekleyip format attım. Windows'u kaldırmakla düzelir miydi? Bilmiyorum ama herhalde düzelirdi.

ibrahimsar
14/07/2004, 12:06
Ha bu arada teddmcload o programı tavsiye edenin ismi. Programın değil.

xander
14/07/2004, 12:09
humm anlaşıldı win bu gece ya gidecek ya gidecek. :)

mehmett
14/07/2004, 12:22
Kazaa ve benzeri programlar yüklediği search bar lar olabilir.
Adaware silemediyse trojan,dialer olabilir.

DüşünenCeset
14/07/2004, 19:02
SystemMechanic ve Wash&Go gibi programları da deneyebilirsin..

Grafik
14/07/2004, 19:07
windows görev yöneticisi aç orada kesin gereksiz bir exe uygulaması var onu bul ve yok et.

xander
15/07/2004, 14:23
bir göz attım böyle birseyle karşılaşmadım ? Biraz daha açarmısın..

xander
18/07/2004, 14:12
Sonuç olarak windows u tamamen kurmak zorunda kaldım yukarda yazılanların hepsi bir fiyasko çıktı çünkü. Öylesine yazılan mesajlardan ibaretmiş.

skonak
18/07/2004, 19:02
Böyle sorunlar için formatı düşünmeyin.Format işin kaçışı.
Program ekle kaldırda bilmediğin programları sil.Bundan sonra:

Sistem yapılandırmasına gir
giriş yolu :
Turkçe

başlat--->calıştır-->msconfig yazıp enterla çıkacak ekranda BAŞLANGIÇ sekmesini tıkla yanında tik işareti olan bilmediğin şeyleri kaldır.Eğer tereddütteysen hepsini kaldır(sistemine zarar vermez ) tamam diyerek yeniden başlat .
UYARI:Sistem yapılandırması nda BAŞLANGIÇ sekmesi haricinde hic bir işleve bilmiyorsanız dokunmayın.

NOT2:Xander forumda biraz search yapsaydın bu problemini çözecek bir değil birden fazla yolu anlatan konular bulacaktın.Bununla ilgili 5-6 tane ben yazdığımı biliyorum.Bu yuzden yardım etmeye calısan arkadasların önerilerini fiyasko diye yorumlamak yerine biraz daha araştırmacı olmanı öneririm.

xander
18/07/2004, 23:28
araştırmacılığıma diyebileceğim bisey yok fakat gerçekten fiyasko yazılanlar.

muscool
19/07/2004, 00:24
bizm işyerindekine oldu searchbz.com gibi birşeyi açılış sayfası yapıyor ve değiştirmene izin vermiyor sonra durup dururken popuplar açılıyordu ilkini kapatınca kurtuluyordum.. virüsü baya kovaladım ama sonuç vermeyince formatladım hiçbişeysi kalmadı..

bu arada:

işletim sistemi: windows98(belki xp dede oluyordur)
bulaşma yolu: hotmaillerde mailellere bakarken aniden
tedavi: -

selami_32
19/07/2004, 09:58
maalesef ben de böyle bir problemle karşı karşıya geldim cwshedder midir nedir ve onun benzeri bir sürü program denetim antivirüslerle tarattım yok olmadı ben de sistemi yeniden kurmak zorunda kaldım

skonak
20/07/2004, 10:32
Bu tür sorunları regeditden çözebilirsiniz.Değerli arkadaşlarımız regedit ile ilgili bilgi için başlık açmışlar okumanızı öneririm. http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=196

rivaldo
20/07/2004, 13:20
http://www.google.com.tr/google.reg bunu .reg die kaydet çıkmaz gogole çıkar

CodeLegenD
20/07/2004, 13:39
Yaw sorun spyware programlar..
SpyBot Ad-Aware işinie yarayacaktır.

ibrahimsar
20/07/2004, 15:07
Birisinden duydum, sanırım coolwebsearch'ü silmenin yolu manuel usulle malware'in eklediği dosyaları silmekmiş.

skonak
20/07/2004, 15:41
Yaw sorun spyware programlar..
SpyBot Ad-Aware işinie yarayacaktır.

Çalişan herşeyi REGEDIT den silebilir ekleyebilir veya değiştirebilirsiniz.Ekbir yazılım kullanmadan.Gerekli olan registry bilgisidir..

seabee
28/07/2004, 17:16
Selam, benim de basima iki kere geldi bu olay. Adaware ve Spybot bulamadi sorunu. Hijackthis diye bir program kullanarak cozdum. Temelde regedit gibi birsey ama kullanmasi daha kolay. Scan sonuclarini incelediginizde mutlaka (artik o homepage neyse) onun adina rastliyorsunuz. Fix seceneginden de duzeltebiliyorsunuz. Ama birsey silmeden once iyice emin olmak ve mutlaka logu kaydetmek lazim. Program icin:

www.tomcoyote.org/hjt/

Kolay gelsin.

alico
30/07/2004, 17:14
Gittiği Alan adı ismini kopayla Regedit gir ordan isim değeri bul adresi bulduğun adreslerin hepsini değerlerini sıfırla

Sonrada Ad-ware le spam taramasına geç

geçmiş olsun.

fatihed
06/08/2004, 21:41
Herhalde ıe nın ozellıklerınden acılısı bos kullan demıstırsın.Öncelikle arkadaşım,her önüne gelen butona basma.İnternet yeni kullanıcılar için epey tehlikeli.Bir defa mutlaka spy bot veya adware gibi yazılımları kullanmalısın.İE nın sureklı aynı sayfaya gıtmesı de worm ların işi.Su an kuracagın worm programları halletmıyorsa onları guncellemeyı dene,yıne bulamazsan ınternet temp,temp.. klasorlerını bosalt wındowsun ıcıne bak bu olayı sureklı tetıkleyen(ıe nın acılıs sayfası) exe dosyası olabılır.Görev yonetıcısınden gorevını sonlandırdıktan sonra exe yı sıl.ayrıca garantı:Regedıtten bularak sıl.

ratrex
06/08/2004, 22:56
makineye vürüs girmiş yapılacak en iyi şey salam bir anti vürüs programı yuklemek silemese bile vürüsten kurtulma yolunu gosteriyor bana da butur bir vürüs girdi caresine böyle baktım

cooliologyer
06/08/2004, 23:23
burada (http://www.doxdesk.com/parasite/) bilgisayarınıza bulaşmış olabilecek zıvırların bir listesi var. dediğiniz türde olanlar genelde coolwebsearch. sitede anlatım ingilizce. bazı öneriler sunuluyor. bu önerileri dikkate alarak hareket edebilirsiniz.

bu arada ie de bu tür problemler diğer browser lara göre daha fazla görülüyor. casus programların yazarları insanların ie yi daha fazla kullandıklarını bildikleri için olsa gerek.

mesela ie ye alternatif olarak Opera (http://www.opera.com/download/), Firefox (http://www.mozilla.org/products/firefox/), Mozilla (http://www.mozilla.org/products/mozilla1.x/download/) kullanabilirsiniz.

fatihhayri
09/08/2004, 10:45
bwnmim eveki bilgisayarda nerden bulaştı bilmiyorum. advare, spyware ve yukardaki Hijackthis denedim ama hala duruyor.

Hijackthis ile siliyorum bilgisayarı tekrar açtığımda yine çıkıyor

ilginç bir sorun

seabee
10/08/2004, 07:39
Belki firewall'dan yakalayabilirsin. Sygate diye bir firewall var, onu kurduktan sonra bilgisayarini tekrar baslat. Ilk basta herbiseyi soracak, ie internete baglanmak istiyor baglansinmi, messenger baglanmak istiyor, vs. Emin olmadigin her dosyayi internette arastir. bol sans.

selami_32
10/08/2004, 08:03
@fatihhayri hijackthis ile temizledikten sonra bir daha scan de liste temizse bilgisayarı kapatma resetle böylece bilgisayarı kapatırken kendilerini yeniden yazan ıvır zıvırlardan da kurtulursun. ya da güvenli kipte yap hijackthis işini.

saygılar.

reber
18/08/2004, 21:46
en üstte gördüğün araçlar>internet seçenekleri>ayarlar>nesne görüntüle

devam et ve nesne görüntüleyi tıkla..

önüne başka bi sayfa peydah olacak.. galiba en üstte duruyor tanımsız denen program varya o işte sil onu.

kurtulacaksın..