PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : msn

SK
13/07/2004, 22:11
Arkadaşlar başımda yine bir MSN sorunu var. MSN de hiç kimseyle sesli görüşme yapamıyorum. Sesli görüşme daveti gönderdikten sonra :

XXX için bir sesli konuşma başlatma daveti yaptınız. Lütfen yanıt bekleyin veya onay bekleyen daveti İptal (Alt+Q) edin.

XXX, sesli konuşma başlatma davetinizi kabul etti.

XXX ile yapılan sesli konuşma sona erdirildi.

yada bazen

"Erişmeye çalıştığınız ağ veya bilgisayar sorun yaşıyor. Lütfen daha sonra yeniden deneyin."
XXX ile yapılan sesli konuşma sona erdirildi.

şeklinde hata veriyor.

Sistem : WinXP Pro +SP1
MSN : 6.2

XP nin tüm güncellemelerini yaptım. Yine aynı. MSN sildim kurdum yine aynı. Zaten eskiden Win98 vardı onda da olmuyordu. Belki XP kurarsam olur dedim yine olmadı. Ancak görüntülü olayında herhangi bir sorun yaşamıyorum. Yani WebCam i rahatlıkla kullanabiliyorum.

Aynı sistemle Yahoo da rahat bir şekilde sesli görüşme yapabiliyorum. Sadece MSN de yapamıyorum.

Nedendir sizce arkadaşlar?

turgayino
14/07/2004, 03:51
Arkadas, belki bu sorun sadece senden kaynaklanmiyor. Belki seslichat yapmak istedigin arkadasinda sorun var olabilir. Cunku zaten sen gerekli olanlari yapmisin.
Bazen bende de oluyor, ama herkeste degil bazilarinda..
Belki bir olasilik daha olabilir, oda bilgisayarinda yuklu olan firewall (internet virus arindirici) programalarida etkiliyebilir.
Egerki yahooda veya baska yerde rahat bir sekilde seslichat yapiyorsan bu sorun senin baglantidan bir problem olmadigini gosterir...
Bence MSN serverinin yogun oldugu zamanlarda seslichati kisitliyabilir.

Kendine iyi bak... Gorusmek uzere :hey:

Turgay

nightwoLf
14/07/2004, 10:29
evet sorun msn'den kaynaklanıyor olabilir, bende sesli görüşme yaparken birden gidiyor ve bağlantı kopuyor .. karşı tarafın sesini duyuyorum ama o benim sesimi duymuyor, msn'nin yoğunluğundan büyük ihtimalle

hgumus
16/07/2004, 11:59
fazla msn e güvenmeyin derim ben çünkü dosya transferlerinde de çok yawaş gönderme yapıyor...

laucian
18/07/2004, 01:56
kullandığın (veya vakti ile kullanmış olduğun) herhangi bi firewall programı var mı?