PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows 2k şifre problemi

yenicheri
13/07/2004, 15:12
Win 2k Professional yüklü bir makinem var ancak admin şifresini unuttum :)

şifreyi çözen veya yeniden veren bir program bilen var mı?

haciyasin
15/07/2004, 23:56
Eger icinde önemli bilgilerine ulasmak istiyorsan bunu ancak ikinci bir sistem kurarak ulasman mümkün. Mesela Me veya 98 gibi.
soruyun cevabi ise bu ise zor vede imkansiza yakin bir sey

muharrem_tac
16/07/2004, 00:20
Genelde böyle durumlarda sabit diski bir başka bilgisayara takıp gerekli bilgileri alarak çözüyorum ve başıma hiç böyle bir olay da gelmedi bu yüzden şu yazılım iyidir ya da bu kötüdür diyamiyorum fakat başıma gelseydi aşağıdaki linke bakardım :

http://securityfocus.com/tools/category/8

r3db4r0n
03/08/2004, 10:42
arkadaşlar hatam olursa affola ama bu forumda yeniyim kuralları bilmiyorum sorun dahilinde sana bikaç underground yol verebilirim yetki yükseltmen için yada admin şifrelerini çalman için bu başlığı takip edicem böle bi kural varmı yani bu tarz bilgiler paylaşılabilinirmi??

Cekici
03/08/2004, 19:13
o makinayı bir domain e dahil edip domain üzerinden girilerek şifre değiştirilebilir.

watorin
05/08/2004, 23:03
LC5 programı ilede alabilirsin şifreyi.

andon
03/09/2004, 23:55
http://luca223.altervista.org/immagini/1618.zip
sağ tuş faklı kaydet bi dene benim bakanlıkta kullandığım şey bu :)
serial FPMF-3UKN-SYMC-LHUPX

hakansor
15/10/2004, 10:59
CIA Commander ile kesin çözüm,

CIA yük disketle açılış yapıyorsunuz,
Sistem size user ları gösteriyor, userları seçim şifreyi değiştir diyorsunuz, size direkt yeni şifreyi soruyor, siz yeni şifreyi tayin ediyorsunuz,

Atadığınız yeni şifreyle açılış yapıyorsunuz.

teddmcload
15/10/2004, 17:12

Sistem size user ları gösteriyor, userları seçim şifreyi değiştir diyorsunuz, size direkt yeni şifreyi soruyor, siz yeni şifreyi tayin ediyorsunuz,

nerede var peki bu program?

ertugrul999
16/10/2004, 02:42
http://www.freedownloadscenter.com/Utilities/Misc__Utilities/CIA_Commander.html

zerezek
16/10/2004, 09:32
programi açtigin zaman mavı command penceresi açılıyor. F8 deyip geçiyoruz. boş bir disketi sürücüye taktıktan sonra enter'a basıyoruz ve admin şifresini değiştirmekte kullanacağımız disketimiz hazır hale gelmiş oluyor.
bundan sonra makinaya restart veriyoruz ve hali hazırda öyle değilse bios'a girip disketten boot edecek şekilde ayar veriyoruz. (eğer bios şifreli ise onu nasıl aşacağınıza dair google'dan bios crack die aratırsanız oldukça çok program ve döküman bulabilirsiniz. ama ben en güzeli kasayı açıp jumper'ı sökün derim. )
bundan sonra makinamızı yeniden başlatıyoruz ve cia commander disketi ile boot ediyoruz.
mavi ekranda ilk açılan menüde program bize işletim sisteminin hangi partition'da olduğunu soruyor. doğru partition'ı seçip enter'ladığımızda karşımıza 4'lü bir menü geliyor.
Bu menüden ikinci sırada olan "user manager" seçeneğini seçtiğimizde bize sistemdeki dizinleri gösteren başka bir pencere geliyor.
buradan nt ve 2000 kullananlar winnt, xp kullananlarda windows klasörlerini işaretledikten sonra space (boşluk) tuşuna basıyoruz.
Karşımıza makinamızdaki accountları gösteren yeni bir pencere geliyor. bu accountlardan administrator yazanı bulup F3 tuşuna basıyoruz. bizden yeni bir şifre girmemizi istiyor.yeni şifreyi girdikten sonra F10 ile ilk girdiğimiz 4'lü menüye geri dönüyor ve bu sefer 4. sırada olan reboot seçeneğini seçiyoruz. disketi sürücüden çıkartmayı unutmadan sistemi reboot ediyoruz ve artık admin şifresi bize ait bir bilgisayarımız olmuş oluyor.
işte hepsi bu.
-------------
eger daha da yapamassan ve de ip n sabitse msn den ulas bana -eger guvenirsen bana tabiki :D- pc ne girip admin sifreni degisir cikarim. 12 13 sn ye suruyor bu:)

hakansor
16/10/2004, 14:48
-------------
eger daha da yapamassan ve de ip n sabitse msn den ulas bana -eger guvenirsen bana tabiki :D- pc ne girip admin sifreni degisir cikarim. 12 13 sn ye suruyor bu:)

nasıl oluyor bu ? CIA ile mi yapıyorsun ?

zerezek
16/10/2004, 18:24
hayir. client muhabbeti.

Cevap
18/10/2004, 10:12
http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ :super:

syntax
25/10/2004, 20:36
C:\start repair winnt\sam ardından zorlama yapabilirsiniz.
yerini ise
c:\winnt\system32\config\sam

core_eye
30/10/2004, 17:14

tamamen haklı bu kardeş cia commander kullanın.