PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : marka tescili

Gurhan
11/07/2004, 12:01
atıyorum
ileride xyz markalı bilgisayarlar yapmak istiyorum bunun için bikaç sorum var

marka tescili yapmam lazim ama şartları neler
şahıs olarak yapabiliyormuyum yoksa şirket mi olmam lazim
tescillettikten sonra markamı piyasaya sürmek için belli bir süre veriyorlar mı
maliyeti nedir
bazıları turkticaret.net ten alan adi aldin mi otomotikmen tesciletmiş olursun diyorlar doğrumu?
sağolun...

Ansugo
11/07/2004, 14:37
Marka tescil işlemlerine Türk Patent Enstitüsü bakıyor.

En iyisi Türk Patent Enstitüsünü arayıp her sene bastırılan mavi kitapçıklardan istemektir. O kitapçıklarda gerekli olan tüm bilgiler mevcut.

Ancak basitçe söylemek gerekirse marka tescili için markanızın yazılı olduğu ve ek olarak 20 tanesinin eklendiği bir dilekçeyi TPE'ye veriyorsunuz. Verdikten sonraki 6 ay arastirma suresi, 6 ay ise tescil beklemesi olarak 1 sene gibi bir sürede -herhangibir anlaşmazlık çıkmazsa- markanız tescil oluyor.

Eğer sonuca hemen varılmak isteniyorsa bu ön araştırma kısmını yüksek bir meblağ ödeyerek kısa zamanda yaptırabiliyorsunuz diye hatırlıyorum.

muharrem_tac
11/07/2004, 15:47
Bir ara bununla ilgili bir araştırma yapmıştım . Aklımda profesyonel olarak patent ile ilgilenen bir şirket var diye kalmıştı . Sonunda buldum :

www.destekpatent.com.tr

Ansugo
15/04/2006, 18:45
Bu arada yeri gelmisken destek patent'in spamci bir firma olmasi ve cesitli olumsuz yorumlar okudugum aklima geldi, belirtmeden gecmeyeyim dedim.

musalpay
16/04/2006, 23:59
iki tane aynı konudan açılmış sanırım.
Ben buradan devam ediyorum.
ben bu marka başvurusunu tamamen kendim yapmak istiyorum aracı kurum istemiyorum. Neden havadan para vereyim diyorum. Kendim başvurmak için ne yapmalıyım.

Ansugo
17/04/2006, 02:24
Ancak basitçe söylemek gerekirse marka tescili için markanızın yazılı olduğu ve ek olarak 20 tanesinin eklendiği bir dilekçeyi TPE'ye veriyorsunuz. Verdikten sonraki 6 ay arastirma suresi, 6 ay ise tescil beklemesi olarak 1 sene gibi bir sürede -herhangibir anlaşmazlık çıkmazsa- markanız tescil oluyor.

Buradaki 20'yi 7 yap. TPE'nin sitesindeki klavuzu okuyup formunu hazirla. Gerisi zaten mektupla bildiriliyor.